........... HOT ! TMI Terang2 Labelkan Umno Parti Politik Rasis ! Amacam Umno .... Takkan Nak Biarkan ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

HOT ! TMI Terang2 Labelkan Umno Parti Politik Rasis ! Amacam Umno .... Takkan Nak Biarkan ?

Monday, February 10, 201412comments

Baik punyer hentak tajuk artikel dari TMI ini - Pesan Taib kepada BN negeri: Pastikan politik rasis Umno tidak masuk Sarawak

Tan Sri Abdul Taib Mahmud meninggalkan jawatan ketua menteri Sarawak dengan satu nasihat kepada penggantinya - sesiapa pun menggantikannya harus memastikan politik rasis Umno tidak masuk ke negeri itu.

dan versi omputehnya - Keep Umno’s brand of racial politics out of Sarawak, Taib tells state BN leaders

Tan Sri Abdul Taib Mahmud is leaving his post as chief minister with one advice to his successor – that whoever succeeds him must strive to keep Umno and its brand of racially divisive politics out of the state.
.
Bandingkan dengan laporan Mkini - Pesan terakhir Taib: S'wak untuk orang S'wak

Pesan terakhir Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud sebelum bersara adalah memastikan pemimpin negeri menjaga hak Sarawak dan memastikannya terus dipimpin oleh orang Sarawak sendiri.

Ditanya samada ia bermaksud memastikan Umno tidak meluaskan pengaruh mereka di Sarawak, Stephen membalas: "Sesuatu seperti itu."

Terang2 tanpa berselindung TMI melabelkan Umno mengamalkan politik Rasis !

Amacam Umno ? Takkan nak biarkan saja ?

Pemimpin2 Umno tak terasa terhina ker ? 

Peguam2 berwibawa Umno tak nak tuntut TMI nyatakan rasa kesal serta menarik balik artikel ?

Prinskrin dibawah ( KLiK imej untuk besarkan )




Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 2:58 PM

Kalo kes ni dibawak ke mahkamah, akan berlaku sama ada...

a) Peguam UMNO taknak panjangkan kes. Setel luar cukuplah.

b) Peguam Negara pon perangai sama macam Peguam UMNO.

Kesimpulannya, mana-mana kes yang dibawak oleh UMNO, pasti sangkut di tengah jalan gara-gara dua orang di atas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 3:23 PM

Setuju dgn Taib mahmud..jangan benarkan Umno masuk Serawak..nnt akan bungkus PBS di Serawak.Umno hanya bernafas melalui sokongan Sabah n Serawak..Kalu harapkan Umno semenanjung.semunya sudah menjadi hampas kelapa dan sudah nazak.Jika taib mahmud mengatakan yg politik Umno mmg racist pun..Umno semenajung boleh buat apa?Sedangkan najib pun tidak berani cuit Taib..inikan pulak bilis2 Umno..harap NGO2 dpt sembelih ayam dan simbahkan pd gambar Taib mahmud sebagai tanda bantahan diatas kenyataan taib..

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2014 at 3:54 PM

@AnonymousBenarkah Taib ada sebut Rasis ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 5:18 PM

kita semua menjadi mangsa media, isu dipapar lalu disambut dan difikir serta dibincang,

( contoh spt prk kajang, media dah laporkan segala perkara yg berkaitan, lapor dan lapor, anwar mula melahirkan ucapan2 berkaitan ada yg sensasi dan ada yg wajar, juga anwar maklum bahawa mungkin dia akan jadi MB, lalu dilapor oleh semua media dan dibincang bla bla... akhirnya org lupa bahawa sekiranya kes mahkamah akhirnya menjatuhkan hukuman pada anwar maka anwar akan mengatakan bahawa ini konspirasi utk menghalangnya meneruskan kerja2 baik utk rakyat selangor, maka dispinnya bahawa ini kerja UMNO utk melenyapkannya dari pentas politik msia, sedangkan hakikat sebenarnya dia memang ada kes moral dan tuduhan melanggar undang2, maka dipersepsi bahawa anwar sebenarnya manusia suci)

Itu contoh yg diberi bahawa akal dan fikiran kita senantiasa diarahkan utk menjadi mangsa media setiap saat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 5:36 PM

Itu cakap politik.... Tak stim nak sembelih ayam... Yg kita perjuangkan jika politik yg menghina agama dan bangsa... Selain dari itu... Suka hati lah ya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 6:58 PM

Tuan din dlm umno sudah ramai udang sblk mee api dlm sekam. Ramai yg sudah berpura2 . Sedihnya rasis kpd bangsa sendiri.
tgk mat taib je cukup. Dah piee buat haji balek cni terjun masok pas boleh cakap pulak umno tiada roh. Sakit hotak punya malaun. Dulu dlm umno dia pon byk buat hal...salahkan parti pulak. Dia ingat byk org2 suka pd dia. Sick maniac...

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2014 at 8:10 PM

Dia sebut "racial" bukan rasis..ada bezanya tu. Sebab di Sarawak banyak kaum seperti juga dalam BN. Cumanya yang perlu diingat, DAP yang sangat rasis sedang berkembang di Sarawak. Lagi pula DAP makin kuat mainkan isu Allah kristian. Nampaknya kempen giat sepanjang masa redbean army DAP, berjaya juga terpahat dalam kepala KM itu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 8:48 PM

Hanya satu perkara yang saya PASTI ia itu sejak si sial Ahjibgor jadi Perdana Menteri belum PERNAH dalam sejarah Malaysia pihak polis terima BERATUS RIBU laporan report oleh rakyat Malaysia yang terasa hak asasi mereka di cabul oleh orang Cina.

Ahjibgor boleh masuk Guinness Book of Records as the MOST police report ever made the the Malaysians since he became PM. Cuba suruh Zahid Hamidi kumpul statistic ini untuk tatapan public.

Sudah lah dia membebas banyak penjenayah bila dia hapuskan ISA /EO,sekarang polis SIBUK pulak kena ambil beratus ribu report dari jutaan orang Melayu dan NGOs. BODOH PUNYA GOMEN.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
February 10, 2014 at 9:07 PM

Aku sarankan Umno masuk je Sarawak ! he..he.. nak layan bapak cauvinis yang tebal rasis dengan sokongan akbar MK kesukaan mereka ? (akbar ini selalu meludah walaupun bergantung hidup dengan kerajaan Umno.....)

Anda tahu projek pembangkang PRU 14 ? Sarawak, ok? Jadi Umno mesti kuatkan sokongan kepada PBB
Ini realiti.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 7:47 AM

Helo. Menurut papa saya, Taib mahmud ni letak jawatan sebab admire kan jawatan gabenor. Our TYT akan lepaskan jawatan tu pada 28 . Feb. ni. Dah agak dah Taib tu bukan mudah untuk lepaskan sarawak dari genggamannya. Kalau anda semua tak tahu, dia tu lah penyandang jawatan ketua menteri paling lama di malaysia. Lebih 30 tahun . Dari saya belum lahir, sampai sekarang. Pm dah tukar 3 kali, our CM belum tukar tukar lagi. Hehehe. Kind a funny thing. Well, saya bukan anti taib mahmud. Sekadar meluah kan apa yang terlintas di fikiran ni. *!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 10:22 AM

@AnonymousBagi kalangan pemimpin umno pulak... biarkanlah apa TMI atau sesiapa nak kata apa, asal jangan kacau aku nak sakau duit dan projek kerajaan... asal aku dpt timbun wang dan harta, persetan dgn segala prinsip dan desakan membela melayu, sayangkan parti dsb... semua tu retoriks... yang realnya ialah dui, duit, duit!!!!! ha ha ha !!!!! (macam qorun)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 12:57 PM

@akmy

Setuju dgn akmy, memang dia sebut Racial. It has a different meaning with Racist. Kau tukar satu perkataan aje, habis the whole content of the speech jadi bias. Ini kerja spinners

Post a Comment