........... Daging Babi Depan Masjid - Blogger Pembangkang Meleleh Air Liur ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Daging Babi Depan Masjid - Blogger Pembangkang Meleleh Air Liur !

Monday, February 17, 201414comments

Daging, dipercayai babi, dilapor dilempar ke perkarangan  Masjid Cherok Tokun,  Machang Bubuk, Pulau Pinang hari ini.

Ketua CID  Mazlan Kesah berkata, suspek dipercayai menggunakan jalan utama dan melempar daging itu kira-kira jam 5.30 pagi.

Pembantu Iman, Saad Arop, 78, berkata, beliau mengesan perkara itu selepas memasuki masjid untuk solat Subuh.

“Beliau membuat laporan polis kerana tidak puas hati dengan insiden itu dan mengesyaki ia daging babi,” kata Mazlan melalui SMS jawapan berkaitan insiden itu.

Perkara itu pertama kali berlaku di masjid itu.

Polis menyiasat kes itu bawah Seksyen 296 Kanun Keseksaan berkaitan mencemarkan rumah ibadat dengan niat menghina.

Saad membuat laporan polis di Machang Bubuk pada 7.19 pagi.

Mazlan berkata, tiada rakaman CCTV di kawasan itu dan paling dekat beberapa meter daripada rumah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Permatang Pauh.-
Mkini.

Ramai yang baca berita gempar di atas, rata2 menganggap tindakan itu satu provokasi biadab. Sepertinya ada usaha yang sengaja mahu menambahkan lagi ketegangan antara kaum sejak akhir2 ini.

Kita sedar itu .... namun marah tetap marah ! Cuma kita masih mampu bersikap rasional dan tidak melatah. Saluran undang2 masih digunakan.

TAPI reaksi sorang blogger pembangkang ini lain sikit .. suka sangat dia dengan daging babi tuh.

Jom kita cuba selami apa yang ada dalam kepala otak dia -


Dari Milosuam -

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 4:27 AM

Milosuam nie dah lama aku perhati gaya penulisan blog dia...mcm org jiwa kacau...aku rasa dia nie menceritakan perihal diri dia...maksud aku Milosuam nie adalah Abu dan kawan dia Ali...dua2 jiwa kacau sampaikan babi pon dia terasa nak makan tapi nak menghalalkan cerita maka diletakkan suasana masa tu darurat...so boleh la makan. Moral of the story Milosuam berniat nak makan babi tapi suasana aman dgn rezeki melimpah ruah kt bumi bertuah nie maka tak merasa la nak makan. Apa la bodoh punya story...perkara pokok adalah daging babi dilempar kt masjid...penghinaan besar la maknanya...serupa aku lempar taik dekat tokong...abis tu ko nak buat story makan taik pulak ker..? Apa kata kita ramai2 lempar sekor babi terus dlm rumah dia...nengok dia nak makan ke tak dgn kawan Ali dia tu. Bodoh piang betul laa...sampaikan melayu kena hina mcm nie pon masih nak spin2 niat org yg melempar babi tu....babi la ko Milosuam!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 7:50 AM

Ha..ha..ha... Dah puak-puak nih bertuankan KAFIR harbi, standard pemikiran pun mesti macam KAFIR tuh jugak lah. Dulu, buat fatwa org lain KAFIR...

Bagaimanapun, apa kata Ahjibeng? Kenapa 'saudara baru' kepada puak-puak KAFIR nih tak pernah buat kenyataan tentang perkara-perkara yang melibatkan kepentingan orang Islam dan Melayu? Kalau benda-benda yang berkaitan dengan kangkong (bukan kingkong) dan isu-isu polpulis, pandai pula dia bersuara!

Maaf cakaplah, kalau tempat aku, sah-sah boleh masuk kubur KAFIR nih!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 8:02 AM

Ha ha ha. Says suka sangat citer tu. So funny. Says takut yang membuang daging babeei tu adalah org Islam sendiri. Same nak laga laga kaum China n melayu. Mungkin kah? *!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 8:29 AM

Cerita babi, produced and directed by babi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 8:33 AM

bro d in , itu menteri tong kosong tak ndak ke cari budak yang tak tau apa jenis specis nya ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 10:22 AM

Sblm selam kita kena tgk dulu apa yg boleh kita nampak.
Kalo dh air tu kotor,hitam dan berbau busuk tak payah selam pun kita da bole tahu tak de ape2 dalam tu melainkan sampah sarap yg kotor lg menjijikkan.
Tak payah selam din..buang masa sbb takkan nampak ape...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 10:29 AM

Otak blogger tu dah terencat sebab terlalu mendendami parti pemerintah!

....................
Reply To This Comment ...................
February 17, 2014 at 10:33 AM

Semalam aku santai tengok HBO - Head of State - Chris Rock menjadi calon Presiden Amerika. Cerita kelakar penuh sindiran dan mesej realiti keadaan.

Yang pasti mesej nya :-

1. Kata-kata "We are the Government and we can do everything" - jadi berhubung artikel ini, PM Najib tidak pernah menyelesaikan masaalah ini dari mula memegang kuasa. Islam dan Melayu di hina dan terhina dalam sejarah ! Mingguan Malaysia - Ku Seman ada tulis Putrajaya akan buat kuil hindu terbesar dalam daerah situ. Apa cerita ?

2. Kata selalu kita dengar "GOD bless America" - mereka tak sebut pun " Allah bless Amerika" - jadi isu Allah yang di timbulkan kafirun laknatullah memang melampaui batas di Malaysia. Apa cerita yang mereka pebodohkan Melayu berulang-ulang melanggar Perlembagaan dan Tamaddun Melayu dan Rukun Negara ? Apa cerita dan tindakan mereka pasal kes babi ini ?

Islam dan Melayu kita hilang kemana? Negara bukan Islam jelas dengan polisi dan maruah mereka, umpama Sweden, China, Singapura dan lain-lain. Apa yang bukan melayu perjuangkan di sini sehingga mereka di beri kekebalan ? Kenapa Anwar begitu asyik menjahanamkan apa yang sudah termaktub demi penyokong tegar Dap ? Ada kah perundangan kita di kenakan untuk rakyat marhaein sahaja ?

Pelik tak din ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 10:45 AM

Tak de ape tu..hanya sebuah lg "satira politik".
Hari kalo dh busuk pasti akan menghasilkan otak yg kotor dn rosak pemikirannya.
'Jagalah HATI, usah dikotori..
Jagalah HATI, lantera hidup ini...'

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 11:42 AM

Dh nama pn penyokong totok pakatan HARAM.. mmg la suka pd benda2 HARAM.
Tu yg perangai pn mcm HARAMJADAH..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 1:16 PM

Begitu lah kalau hidup hanya utk dunia. Walaupun benci UMNO, jika akhirat jd matlamat, si blogger tentu tidak akan tergamak utk mereka cerita 'lawak' begitu.
Semasa siblogger ucapkan, "...ih dinnassiral talmustaqim.." 17 kali sehari (minima) ..... apa yg ada dalam fikiran nya ya....hmmm

....................
Reply To This Comment ...................
February 17, 2014 at 1:36 PM

@maaeselagi Anwar dibiarkan bebas melontar pelbagai tuduhan melampau dan berunsur hasutan, selagi itu segelintir rakyat akan mencontohi perangai beliau.

Kenapa ANwar bebas berbuat apa saja ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 18, 2014 at 8:45 AM

Org melayu sanggup buat begitu angkat daging babi dan baling dlm kaw masjid. Jenis melayu apa nih?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 18, 2014 at 8:50 AM

Sbb pak nuar byk tahu hal dalaman bn hal2 menteri yg perangai nauzubillah n those menteri..s kecut teloq takut rahsia trrbongkar. Rahsia bn dlm tangan anuar. Iya dia kebal tuan din dan dia tahu. Satu lagi ramai musuh dlm selimut dlm bn alaaahh mcm pengikut syiah laaa yg very hipocratus...

Post a Comment