........... COMANGO Tidak Haram ! Cuma Tidak Berdaftar Jer ..... Mohon Zahid Tolong Perjelaskan. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

COMANGO Tidak Haram ! Cuma Tidak Berdaftar Jer ..... Mohon Zahid Tolong Perjelaskan.

Tuesday, February 11, 201411comments

Di atas adalah laporan The Edge dan ia turut dilaporkan oleh themalaymailonline

Wakil COMANGO hari ini mengisytiharkan COMANGO bukan lagi sebuah pertubuhan haram setelah mereka dapati KDN telah 'mengubahsuai' kenyataan akhbar bertarikh 8 Januari 2014 dengan memadamkan ayat -

“Comango dengan itu merupakan sebuah pertubuhan haram,"

Saya copy kenyataan yang disebut itu dari laman KDN -


Memang tidak ada ayat - “Comango dengan itu merupakan sebuah pertubuhan haram,". Masalahnya saya tidak ada copy asal bagi membuktikan ayat itu wujud pada 8 Januari ketika ia dikeluarkan. 

Bagaimanapun bila merujuk laporan2 akhbar tentang isu ini ketika kenyataan itu dikeluarkan pada 8 Januari, ternyata semua menulis ayat yang menyebut Comango adalah sebuah pertubuhan haram. Contohnya astro awani dibawah -





Ternyata ayat itu sudah tidak ada lagi dalam kenyataan akhbar KDN ! 

Aik, boleh main edit dan padam begitu saja ke ? Payah lah kalau kenyataan resmi kerajaan pun boleh main edit2 .... macam blogger jer.


Apa hal ni KDN ? Zahid boleh tolong perjelaskan ?

Share this article :

+ comments + 11 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 4:11 PM

Zahid..tolong bagi bukti Gred A pd rakyat ok..
Pertubuhan tak berdaftar dgn pertubuhan haram tak sama ek zahid??
Apa hal la yg nk berbudi bahasa sgt dgn penjenayah ni?? Dgn penyangak pn nk bersopan santun lg ker??
Terlampau nk jg hati sampai rakyat tafsirkan kerajaan lembik dan penakut!!
p/s: Mungkin AG atau peguam UMNO bg nasihat suruh tukar perkataan tu kot.. takut kena saman la tu... Haha..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 4:31 PM

malaysia bolih KDN bolih...kena bertapa se minggu kt luar negara , cari idea nak jawab...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 5:49 PM

sori ding, ds zahid busy garu telo ds anwar buat masa ni ... tq

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
February 11, 2014 at 8:43 PM

Jangan terlampau berharap sangat kepada kerajaan yang ada sekarang ni Din. Kalau maruah UMNO mereka tak boleh pertahankan, apalagi hal-hal yang sebegini. Kerajaan cuma ada pada nama je tapi dari segi fizikal dah tak wujud. Setiap orang dah bebas buat hal sendiri. Kita boleh nampak hal ni berlaku tiap-tiap hari. Undang-undang memang ada tapi penguatkuasa nya dah hilang.

PRK Kajang adalah penentu siapa sebenarnya berkuasa di negara kita. Kerajaan atau pembangkang. Seperkara yang paling aku rasa pelik adalah kekerapan menteri "bercuti" ke luar negara. Betul ke mereka ni bercuti atau buat persediaan mencari tempat bermastautin selepas PRU 14 nanti.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 9:44 PM

bro din.... ini lah bukti gred A zahid.... bukti gred A zahid adalah t-rex politician..... muahahaa nampaknya ahli umno dilahap oleh bukti gred A adalah benar..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 9:48 PM

Zahid tgh sibuk banteras pati. Isu2 comango ni xpenting BG die. Yg punting pati dibanteras

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 10:33 PM

PERHATIAN! PERHATIAN! Orang2 melayu dan NGO Islam yang tak puas hati bahawa Kerajaan Ahjibgor akan menghalalkan LGBT SILA pergi buat POLIS REPORT seperti BIASA. Sila ambil perhatian pihak polis pun sudah jadi PAKAR SAKIT JIWA untuk melayan orang2 melayu yang sakit hati dan jiwa kerana selalu sangat membuat polis report.

Dalam era pemerintahan Ahjibgor tugas polis sudah di tukar untuk menjadi pakar saikologi untuk melayan FRUSTRATED MALAYS kerana apa apa pemintaan mereka tidak akan di layan KECUALI kalau orang Cina meminta bagi pihak mereka kepada Ahjibgor. Cogankata baru Ahjibgor dengan Idris Jala ialah 'Its a bliss to a Chinese when Ahjib is a PM'.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
February 11, 2014 at 11:17 PM

Apa-apa pun kita kena sendiri haramkan comango. Buat apa gabungan persatuan ini yang memudaratkan Perlembagaan Malaysia ?

Mereka ini sepatut nya lebih akur. Tiada negara lain seharmoni Malaysia. Mereka semua tahu jika di negara lain, boleh kah mereka bebas bersuara ?

Luaran ye, dalaman kasar bersuara duduk lah dalam penjara. Undang-undang mereka lebih lagi bersifat protektif terhadap warganegara tulin mereka. Bawa lah ke PBB, tiada apa berlaku.

Berbeza Malaysia, negara Melayu Islam.Ini yang hendak di robek. Jika KDN tidak berperanan dan menghalalkan nya, bagaimana Kementerian Luar harus buat kerja ? Ini daulah kita.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2014 at 8:36 AM

@Anonymousoooo baru saya paham alfie, dalam malaysia sekarang, kalau sapa2 nak mintak apa2, maka kena melalui cina.... eg dong zong, dap, mca dll pertubuhan cina. begitu rupanya punya bijak kerajaan umno pimpinan najib sekarang!!!
satu lagi rasanya ialah melalui pemandu dan para penasihat 7 bilion.. tapi ini yang berkaitan dgn wayang power point... kalau bijak ber power point, maka bijaklah org tu pada pandangan PM...

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2014 at 9:49 AM

@AnonymousTAHNIAH ! orang lain bertahun2 belajar kat U tapi masih tak faham2 konsep tu tapi saudara amat cepat tangkap :)

....................
Reply To This Comment ...................
February 12, 2014 at 9:49 AM

@maaeLepas ni puak Umno tak boleh nak bising dah soal Comango ....

Post a Comment