........... Tun Mahathir - Kalimah Allah Milik Orang Islam Sahaja ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tun Mahathir - Kalimah Allah Milik Orang Islam Sahaja !

Friday, January 24, 201410comments


Dari themalaymailonline -


Pandangan Tun Mahathir - Kalimah Allah adalah Hak Milik Orang Islam, BUKAN milik orang bukan Islam.

Dari TMI pula -


"Saya berpandangan kalimah Allah adalah hak orang Islam, tidak bukan Islam,"

"Dulu kita dapat selesaikan, tiada masalah. Jadi mengapa sekarang?"

Dr Mahathir berkata, pihak berkuasa mesti memastikan Bible dalam bahasa Melayu hanya terhadap digunakan di Sabah dan Sarawak supaya tidak terlepas kepada umat Islam di Malaysia.


Jelas dan tidak mungkin boleh disalahtafsir. Kan senang kalau pemimpin2 kerajaan boleh katakan pandangan sebegitu .... Ini tidak, berbelit2 lidah !


Kerajaan berpegang pada 10 Point Solution yang membenarkan alKitab ( yang mengandungi kalimah Allah ) diimport dan dicetak di Semenanjung tapi waktu sama kerajaan berpendirian bahawa 10 Point Solution tidak boleh mendahului Enakmen Syariah yang mengharamkan alKitab yang mengandungi Kalimah Allah. ( KLiK )

Tak ke berbelit namanya tu ?


Bila rakyat mempersoalkan perkara ini dan minta penjelasan, kerajaan senyap. Lagi orang bising.... kemudian kerajaan bersuara -

Kurang komen isu ini lebih baik

Pulaaak .... Kurang komen itu ditujukan kepada rakyat supaya jangan banyak komen atau merujuk kepada kerajaan yang lebih suka diam tanpa beri penjelasan ?

Kalau tak mahu rakyat bising, cepat2 lah berikan penjelasan dan ketetapan kerajaan dan bertegas dengan pendirian itu.

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
January 24, 2014 at 4:18 PM

Dulu kalau Tun bersuara tegas macam ini, gerenti .semua tutup mulut dan patuh pada undang-undang. Pentadbiran lancar.

Sekarang Najib cakap sepatah dua, macam peluru mesingan pihak-pihak menentang dengan berbagai alasan yang tidak relevan dengan situasi. Siap cabar YDP Agong dan Perlembagaan lagi.... rakyat pandai yang sudah tidak mengenang budi !!!. Tiada kena mengena dengan hak asasi pun. Ada pentadbir pun macam lembu daging je.. selalu kena karan (renjat letrik kasi mati) oleh puak-puak kafirun....

Walhal perkara ni mudah je...Walaupun hal negeri, lambat laun akan menular ke peringkat nasional juga kerana berjaya halangan pertama. Najib juga yang mesti kena bersuara bukan ?

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
January 24, 2014 at 4:24 PM

Kurang komen - tak mempunyai sebarang pendirian. Tidak berkeupayaan untuk berkata-kata atau dalam bahasa Melayu ilmiah - takde telor.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 24, 2014 at 4:46 PM

Ketika zaman Tun dulu ada ISA dan Ordinan Darurat. Kalau dulu, orang takut nak jolok sarang tebuan.Kalau jolok jugak, padah jawabnya.

Sekarang ni, ramai dah tak takot jolok sarang tebuan pasal tebuan-tebuan yang ada sekarang ni dah jadi liberal.

....................
Reply To This Comment ...................
January 24, 2014 at 6:19 PM

Masaalahnya 'Cona Kristian' dah naik minyak sebab pemimpin 'layu' terutama UMNO dan yang sewaktu dengannya begitu juga PAS. PKR tiak yak cakaplah..memang..bebal.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 24, 2014 at 10:34 PM

Setakat buat steament tanpa perundangan yang khusus berkaitan isu kalimah Allah, yang mengakibatkan puak2 pembangkang terus menerus mempertikaikannya.Maka tindakan bersuara atas maksud jaminan tidak memberi manafaat umat islam malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 25, 2014 at 12:11 AM

Dulu Agung dan Sultan Sultan jarang atau tak pernah bersuara seperti dalam issue Allah sekarang ini. Ini menunjukan Tanda tanda BERAT di mana Najib tidak effektif dan tidak beperanan sebagai PERDANA MENTERI MALAYSIA sebalik nya lebih kepada PERDANA MENTERI SHIOK SENDIRI ATAU PERDANA MENTERI husband kepada Rosmah atau PM FOR ALL ehem for THE RICH AND FAMAOUS. Tak pernah sejarah Malayisa baik zaman Badawi PM di letak dibawah taraf sebegini dan bukan salah siapa pun, tapi SALAH PM SENDIRI. Nak salahkan consultant tak boleh sebab PM yang lantik. year of the ox is the year of PM lat tahi lalat tamplum. Issue ALLAH pun sukar nak diselasai. 10 point solution tak perlu tapi diadakan untuk survival politic sendiri. ini sehingga DR M pulak bersuara, marilah ramai ramai luahkan suara kecil kita semua sebaik mungkin di mana mana mungkin supaya UMNO GRASSROOT dengar dan mengambil tindakan sewajarnya kerana TPM,VP dan MT UMNO semua TIDOQ tak bersuara dalam kelambu. Untung Nasib Malaysia seperti sabut timbul tengelam sekarang ini dan lebih teruk Untung Nasib Melayu sepert debu berterbangan ditiup angin dan bekepal kepal bila tiada angin. Kita syang UMNO tapi Presiden cam acuh tak acuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 25, 2014 at 12:28 AM

Takuttttttttttttt sama undi. Org kristian ramai. Cina ramai, umno pulak lemah, pemimpin umno cina pulak, ah jib gor. Mana beraniiiii...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 25, 2014 at 12:28 AM

@Anonymous
perundangan pun dah ada kat setengah tempat....tapi ada depa kesah?

kalau pemimpin tegas...tak payah ada perundangan pun orang kristian akan senyap...ikut...

tapi kalau dah pemimpin lembik macam kangkung...ada perundangan pun tak jalan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 25, 2014 at 4:53 AM

Nak harap undi cina.Mereka lagi bijak berpolitik di kala umno sedang lemah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 25, 2014 at 9:46 AM

Tp ramai tu yg dtg demo tunjuk sokong ah jib gor. Ah jib gor pun perasan org suka. Ada plak blogger dok bantai blogger yg kritik kerajaan. Kita mana tau agenda dlm kapla org. Tp kalu kritik menda yg salah dan silap pd pandangan kita ok la. Tugas yg kena kritik la jwp menda yg baik yg mereka buat. Bkn semua org faham dan kritikal. Kalu nak bela, bagitau je la apa yg baik kerajaan buat. Kita bkn tak sokong umno, tp tak setuju banyak dgn kepimpinan sekarang. Cara dan tindakan. Salah ke kalu ada yg prihatin. Ada yg mampu melihat lebih jauh drpd kita.

Bro din bila nak ulas artikel 4 tahun lepas. Ah jib gor dah belanja hasil yg blm dapat. Org baru nak labur, ah jib gor dah kata dpt hasil. Sori keluar topik.


Post a Comment