........... Teringat Raya Cina Tahun Lepas ....... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Teringat Raya Cina Tahun Lepas .......

Wednesday, January 29, 201413comments

Teringat Raya Cina tahun lepas ........ kali ini dengan mengambilkira Prk Kajang yang akan diadakan selepas Raya Cina, apakah ia akan berulang ?






Dua-dua kiri kanan dia makan ..... yang penting siapapun yang menang - sekolah cina masyuuuuuuuk !


Melayu ?

Share this article :

+ comments + 13 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 29, 2014 at 7:53 PM

bro din , dah tempah baju dgan gendang sekali ke , nanti kita bole joint ajib go...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 29, 2014 at 8:03 PM

Haa3 melayu memang bodoh. Melayu sibuk dok sokong Najib tapi hujung2 Najib bagi angpau kat Komunis2 kote kulop,yg melayu ni.....masuk angin kembung perut je ler. Tahun ni kalu Najib pergi jugak open house komunis2 mata sepet ni....entah la, mungkin Najib nak kena baling kasut cam George Bush kot baru nak sedar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 29, 2014 at 8:14 PM

pilihanraya kecil lagi...!
cina yg selalu tipu najib bakal mendapat durian runtuh sekali lagi oleh org yg pernah mereka tipu berkali2 kerana yg ditipu itu tidak pernah serik utk ditipu demi meraih undi cina bermuka manis itu yg tak kenang budi dan tidak mungkin akan terkesan dengan kebaikan hati suci ah jib gor yg mudah kena goreng!!!!!!!!!!!!!
tidak percaya? kita tunggu dan lihat.

-penjilat kaki ajaib

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 29, 2014 at 8:53 PM

SJKC kat Kajang jangan bimbang ye, kerana masa prk nanti mesti masyukk punya. Jaminan tetap ada selagi ada bulan dan bintang. Bagi sekolah kebangsaan pulak.....errrrr....setakat ni blom ada jaminan bulan dan bintang. So, pandai-pandailah ye.

Din, jom makan sate kajang. Aku ajak jer, tapi ko la kena blanje.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 12:16 AM

Menjelang Tahun Baru Cina ini Ahjibgor Kangkong baru sahaja buat announcement hari ini satu pelan BODOHnya yang bernama 'PELAN Perdamaian Nasional berasaskan 4 teras'. Pelan BODOH yang MAHAL kos nya mesti datang dari PEMANDU nya. Saya harap sesiapa yang berkerja dengan si bodoh Ahjibgor berbisik dekat telinga nya dengan berkata "Hellooo Boss,dengan hampir 100% orang Cina yang SUDAH jadi anti kerajaan macam mana kita nak berjaya Boss! Kita tahu SOKONGAN bangsa cina amat lah MUSTAHAK dari segi komponent perpaduan ini untuk nya berjaya. Saya fikir sejak insiden KANGKONG baru baru ini,rating Ahjibgor pun mesti sudah meredum at all time low jadi kita perlu tanya Ahjibgor siapa kah 'audience' yang dia nak wujudkan perpaduan ini!! Bila majority rakyat sudah TUTUP TELINGA dan tak mahu dengar lagi pelan BODOHnya dan juga TUTUP MATA mereka kerana tak suka tengok dia dengan ISTERI nya,jadi macam mana dia nak jayakan pelan BODOH nya. Sekarang rakyat hanya mahu BUKA MULUT mereka untuk makan FREE dan KETAWA kan kepada kebodohan dia saja. Saya pun duk baca juga bloggers yang pro UMNO yang sekarang duk 'mainkan' image Anwar peliwat dengan SATAY pasai dia nak bertanding di Kajang,tapi saya kena admit joke Ahjibgor dengan kangkong LEBIH lucu dari Anwar dengan satay nya!!! I guess its also because of personality sebab kita tahu Ahjibgor ini BODOH, kita berani ketawa pasal joke kangkongnya tapi bila joke gambar Anwar dengan sataynya sebab dia kaki liwat,agent CIA dan barua Yahudi,kita fikir dua kali nak ketawa kan dia!! Takut Bro!

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 9:18 AM

SJKC Kajang dah plan nak fully aircond semua bilik darjah diaorang. Banting, banner dan papan kempen I LOVE PMangkuk pun sdah siap. Kangkong masak soya masin kegemaran Ahjib ngok pun sdah dirancang. Persatuan peniaga2 cina sdah menyediakan sebanyak mungkin sampul2 merah kosong untuk diisi oleh Ahjib Ngok.

Manakala, di sebelah pihak yang lain sedang sibuk mempelajari teknik pembuatan satay bontot....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 10:00 AM

Patutnya dia dah fikir pelan peralihan kuasa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 11:24 AM

melalui prk di kajang .. senario yg akan berlaku ...
pm kangkung; "saya dengan ini umunkan peruntukan 7.2 bilion untuk memperkasakan sekolah jenis kebangsaan cina ... saya akan pertahankan sekolah jenis kebangsaan cina sehingga hujung nyawa dan selagi ada bulan dan bintang ... extrimist melayu macam din turtle yang ada dalam umno yang menentang sjkc akan saya fire .... (er bunyi cam ultraman plak). sempena raya cina tahun ini saya umunkan rebat tol sebanyak 7.2 juta dengan itu rakyat akan dapat manfaatnya ... ketegang kaum yang berlaku dapat dikurangkan melalui rebat tol ini ketana rakyat dapat pilang ke kampung dan membina hubungan silatulrahim ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 11:39 AM

pm kangkang , "perkara pertama yang saya akan buat ialah meluluskan lesen rumah urut dan pusat perjudian ... melalui lesen ni kerajaan akan dapat menambah pendapatan ... rakyat akan mendapat pekerjaan ... industri hiburan akan berkembang pesat ... kerajaan pimpinan saya akan menaikan taraf sjkc kepada sekolah bantuan penuh kerajaan tanpa mengurangkan satu pun hak dan keistimewaan sjkc ... rebat tol ... er rakyat tak perlukan rebat tol ... kerana semua tol akan ditutup ... perpecahan kaum? mana ada semua kaum cina dah bersatu dalam pakatan rakyat ... ada dari meteka menjadi ahli dppp menyokong pas, ada yang menjadi ahli pkr atau dap ... itu mca dan gerakan dengar khabarnya ramai ahli telah keluar dan bersatu dalam pakatan rakyat ... bilik gerakan parti mca dan gerakan pun banyak yang dah tutup atau tak berfungsi ... "

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 2:25 PM

Kalau UMNO Kajang ada telor..tolong boikot. Jgn turun masa penamaan, takyah nak susah kempen. INGAT balik apa yg bangsa diorang dah buat untuk melayu. Tak rugi apa pun. Membazir masa tenaga je. Menang pun tak boleh memerintah, kalah pun tak rugi apa. Errr..ada berani ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 3:06 PM

Bro alfie ,ajib gor kemarok undi cina la bro , dia mau cina lutut kat dia , boleh kata kajang itu area cina majoriti pasal boleh dikatakan tol banyak , gerenti tol akan lupus , ajib gor punya 'corn sultant' silap2 hari bulan pro liwat punya geng , ini semua drama la bro , saya nak tengok la ajib gor dan kerajaan kangkong kempen gila2 kat area kajang nie , dan boleh dia katakan segelintir yang bekerja ngan ajib gor pun geng peliwat jugak , bertopeng dua muka la bro,

PUFF

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 4:53 PM

@AnonymousAuw,Puff,SETUJU!
alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 30, 2014 at 6:01 PM

Din mana gambar ah jib gong palu gong cina dan menari tarian naga ... Gambar tahun tak ada ... Tak logik la din ... Engkau superimpose tak ... Tahun.ni pun tadak aku tambah muslil....

Post a Comment