........... New Year 2014 - The Happiest Man In The World ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

New Year 2014 - The Happiest Man In The World !

Wednesday, January 1, 20149comments


See ... I got New Year Plezen ! Mercedes Benz S-Tlee Hundelet-L  !

Market Plice RM657,218 but i pay only RM298,263.75 ! !

Oooops, soli ah, not i pay, but Penang Goverment pay wan .... use lakyat money la. But the S-Tlee Hundelet-L i use wan not lakyat use hahahaha .... so happy !


Thank you lakyat Penang .... This S-Tlee Hundelet-L is your car also. Not my personal car. So if u see my S-Tlee Hundelet-L on the load, u can tahan .... i can send u anywhere u want to go.

Or u can Clap! Clap! Clap! also .... because u must be plaud with this S-Tlee Hundelet-L . This is evely one car. Not mine ok. But only i dlive hahahaha ....

I soo happy this New Year ! Hahahaha .... Thank you, Thank you !

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2014 at 6:36 PM

wahai macai PR sekalian..bukankah ini satu pembaziran yg nyata. toyota tu br 2 bulan guna. dah tukar lg..dikecualikan pulak cukai..adil ke utk rakyat?

suruh rakyat berjimat tapi pemimpin2 semua mcm har**jad**!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
January 1, 2014 at 6:43 PM

Penggal pertama itu belang sama kuku kasi sembunyi dulu. Masuk penggal ke dua, itu belang sama kuku sudah boleh kasi nampak. Penggalke tiga, boleh jadi "beraja dimata, bersultan dihati".

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2014 at 6:51 PM

Byk dah jimat sbb naik kapalterbang class ekonomi. Tp tak boleh tahan bila tengok s 300. Tp tak mengapa, ahli pas akn bertakbir pd tokong bila dtg sama merce tu. Ahli pkr no
hal, pasal anwar no hal. Pemimpin umno
jeles gila pasal dpt perdana accord jer. Rakyat juga yg menanggung semua hal pemimpin buat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2014 at 9:13 PM

Mana ada org masuk politik nak miskin. Bezanya pakatan jaja nama rakyat nak lariskan produk mereka. Dari dulu memang tak pernah percaya apek ni nak tolong rakyt. Tolong gemukkan dompet dia adalah. Tapi penyokong apek yg bebal akan tetap menyokong.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2014 at 10:31 PM

Masa SUDAH berubah tapi UMNO masih belum sedar diri, Dengan sokongan 53% dari pengundi rakyat Malaysia,pembangkang sudah buat 'game changer' dengan membayar gaji mereka lebih dari BN contoh gaji MB Selangor LEBIH dari Ah JIb Gor,kereta mereka lebih besar dari BN contoh Guan Eng punya Mercerdes LEBIH besar dari Ah Jib Gor pun Honda Accord limo. Kenaikkan cukai lesen berniaga mereka sampai 400% LEBIH dari Ah JIb Gor 15%,tak banyak rakyat bising atas tindakan mereka. Basically Guan Eng is the new 'taikor' in town. Orang CIna memang suka tengok dia bergaya lebih dari orang BN/UMNO to show off to the Malaysians that he is the NEW BOSS in town. Perang saikoloji. In the meantime Ah JIb Gor berharap kedudukan sebagai anak bangsawan ,dia masih LAKU untuk menagih respect dari ahli ahli UMNO yang mengeliling dia. Selagi boleh buat duit untuk diri mereka,mereka akan AMPU Ah Jib Gor.

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 1, 2014 at 11:17 PM

JPJ, polis dan PBT diharap jangan mengeluarkan saman jika kenderaan ini didapati melakukan kesalahan jalanraya. PBT di PP, jangan kompaun kalau kenderaan ini diletakkan di mana-mana hatta tanpa kupon. Ini kenderaan tokong. Ingat lagi sekali, ini kenderaan tokong yang punya ha! ha! ha!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2014 at 6:05 AM

Lim Guan Eng…… REWARDING HIMSELF…. kerana Syok dan Perasan Sendiri..
Ini Adalah TITIK TOLAK kejatuhan Pakatan Rakyat bilamana Guan Eng menghadiahkan dirinya sendiri sebuah kereta Mercedes Benz at the expense of ALL RAKYAT of Pulau Pinang. Rakyat Pro-Pembangkang tidak boleh berkata apa2 lagi kerana Ini adalah Kereta Rasmi Ketua Menteri Pulau Pinang. Ianya adalah sebuah HADIAH atau REWARD khusus untuk Lim Guan Eng kerana kejayaannya di Pulau Pinang.. (Apa kejayaan Lim Guan Eng di Pulau Pinang Ini? Berapa Banyak Pelaboran yang dibawa Masok? Apakah Tiada Cukai untuk Rakyat di Pulau Pinang, Apakah kadar Pengangguran di Pulau Pinang? – Kita tolak tepi permasalahn ini.. kita bincang khusus tentang “SELF REWARD SYSTEM” yang baru diperkenalkan oleh Kerajaan Pembangkang bermula di Pulau Pinang ini).
Di dalam Masyarakat Melayu dan Cina, Mercedes Benz mempunyai nilai tersendiri, secara umumnya kejayaan sesorang dinilai dengan Mercedes Benz. Mercedes Benz merupakan kejayaan ultimatum seseorang dan kita tahu ramai pemimpin memiliki lebih daripada sebuah Mercedes Benz dan kereta mewah lainnya. AKAN TETAPI Kereta Mercedes Benz ini lain dari yang lain kerana INI ADALAH KERETA RASMI CHIEF MINISTER of Penang, perkataan RASMI itu menjadikanya sebuah kereta klassik dan pencapain Lim Guan Eng melebihi mana2 pemimpin yang ada di dalam Pakatan Rakyat.
Sesungguhnya naluri kemanusian seluruh kepemimpinan Pakatan Rakyat Yang Lain akan tercabar kerana mereka tidak memiliki Kejayaan seperti yang dimiliki oleh Lim Guan Eng, di dalam Konteks sekarang bilamana kenaikan harga barangan dan perkhidmatan menjejaskan keseluruhan pendapatan bulanan maupun simpanan seluruh rakyat.
Kesemua Pemimpin Pakatan Rakyat Melayu adalah GAGAL. Anwar Iberahim, Hadi Awang, Nik Ajis, Khalid Iberahim, Khalid Samad, Azmin Ali, Rafizi Ramli, Mak Lampir, Mat Sabu, Salehuddin Ayub, Mahfuz Omar dan banyak lagi PEMIMPIN MELAYU di dalam Pakatan Rakyat kesemuanya GAGAL menyamai KPI atau MERIT Kepimpinan Lim Guan Eng. (Ini jelas terbukti KERANA Lim Guan Eng mendapat kereta Mercedes itu di akhir tahun 2013).
Ternyata mereka ini akan KEMPUANAN kerana mereka juga sangat2 kepingin yang amat untuk sama memiliki Kereta Mewah RASMI spt Mercedes Benz ini.
Sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat Anwar Iberahim sepatutnya ada malu diri dan melihat akan kelemahan diri kerana GAGAL menyaingi kehebatan Lim Guan Eng untuk Mendapat REWARD drp Pakatan Pembangkang.
Hadi Wang yang dicanang2-canag oleh PAS juga selih kurang serupa (tapi Tak sama hee hee), PEMIMPIN YG GAGAL menyaingi KPI dan MERIT Kejayaan seperti Guang Eng, maka tidak Layak untuk mendapat Reward.
Atau apakah Kerajaan Pakatan Rakyat juga akan Menghadiahkan Anwar Iberahim sebuah Kereta Mercedes secara Rasmi yang lebih besar seriesnya atau PAS ingin mendominasi KPI dan MERIT Kejayaan juga menghadiahkan sebuah Mercedes Benz lagi besar drp Anwar Iberahim.. kita sama2 tunggu…

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2014 at 6:05 AM

Apakah Hanya Kerajaan DAP di Pulau Pinang sahaja yang Berjaya di dalam Pakatan Rakyat, justeru itu KPI dan MERIT disetkan mengikut kehendak pencapaian DAP di Pulau Pinang?
Atau apakah Kerajaan PKR di Selangor dan Kerajaan PAS Di Kelantan hanya Mampu Berdiam Diri dan Tidak Ada perancangan untuk MENGHADIAHKAN atau REWARD kepimpinan Tertinggi Mereka, atau mereka ini sememangnya GAGAL menyaingi DAP di PUlau Pinang?
Jadi Bermulalah Era baru dimana Kita Semua sudah boleh mengatakan bahawa Pemimpin Melayu tidak ada Tempat di dalam Pakatan Rakyat kerana Mereka semuanya GAGAL menyaingi kehebatan KPI dan MERIT DAP Lim Guan Eng..
Karpal Singh dan Lain pemimpin dalam Pakatan Rakyat juga adalah GAGAL menyaingi Kepimpinan Lim Guan Eng kerana TIDAK ADA Hadiah “REWARD” yang diterimanya drp Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat DAP Pulau Pinang.
Usahlah Penyokong Cai Pembangkang Nak menyalahkan menteri UMENO dan BN sahaja kerana Kepimpinan Pakatan Rakjyat juga adalah terdiri daripada orang2 yang GAGAL.
Jadi hebatlah Lim Guan Eng ini.. sehinggakan digelar “TOKONG” dan rata2 Kepimpinan Melayu di dalam Pakatan Rakyat akan lebih Takut dari Hormat kpd Lim Guan Eng.. Kesimpulannya melayu dalam pembangkang TIADA MASA DEPAN YANG TERANG, LEBIH MUDAH DIPERKOTAK-KATIK DAN DIPERMAINKAN.. mereka tiada asas yang kukuh dan tidak seperti UMENO masih lagi kekal sebagai pejuang sebenar di dalam memperkasakan ISLAM, MELAYU DI BUMI MALAYSIA TERCINTA INI……..Dari Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 2, 2014 at 9:42 AM

Ahso I long care what peopol say aahhh. Becos aahhh I alleady got what I want. Lu malayu mmg bolo punya bangsa ikut itu cakap dapigs...
....bini dia boleh kata anugerah tokong...

Post a Comment