........... Najib - Saya Suka Kangkung Dengan Sotong | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib - Saya Suka Kangkung Dengan Sotong

Tuesday, January 21, 201421comments



"Saya suka kangkung dengan sotong. Saya bagi contoh supply and demand. Sawi ke, ikan kembung ke. Kita perlu lihat rasionalnya," 

SETERUSNYA ..... TMI


Sekadar Hiasan

PS - Errr .... saya suka sotong sumbat.... dan errr .... ayam golek. Anda pula suka apa ?

Share this article :

+ comments + 21 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 11:55 AM

saya suka kfc...eh? mahal..kena tax pulak tu..

makan mi segera je la. tapi mengapa harga mi segera pun naik? bukan ke demand kepada mi segera cukup tinggi terutamanya di kalangan pelajar dan golongan berpendapatan rendah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 12:13 PM

Begini lah our clueless Ahjibgor Kangkong bila guna consultant dari bidang komunikasi untuk bagi nasihat dalam hal ekonomi!!! Semasa dia sibuk nak clear kebodohan kangkong dia,news dan article di Yahoo sudah spin cerita Paderi Lawrence duk kena tidas oleh kerajaan Malaysia hari ini. Titah Tuanku Agong kita pun sudah kena spin dan orang kafir dan pembangkang sudah keluar banyak kenyataan perkenaan nya.

Sejak 57 tahun merdeka kita belum pernah tengok se orang Perdana Menteri yang sangat liberal seperti Ahjibgor Kangkong yang 'memberi muka' kepada bangsa cina,dimana lagi banyak di beri kepada mereka,lagi banyak mereka meminta dan lagi kurang sifat 'berterima kasih dari mereka. Something is NOT right about Ahjibgor kangkong punya polisi nya!!!!

alfie sokong Ahjibgor as a world class CLOWN

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 12:31 PM

Aku pun suka kangkong, tp reasoning menteri takkan la sama mcm kita kita org yg suka mkn kangkong ni. Dan lg pemimpin seharusnya menyelesaikan atau setidak tidaknya meringankan masalah, bukan hanya bagi alasan. Takat bagi alasan semua pun boleh, asal tak gila, asal tak terencat akal.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 12:32 PM

karipap dan kopi 'o' bersama sushi kunyit

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 1:33 PM

Saya suka jus rockmelon campur madu.. Hehehe...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 1:38 PM

Dush.. Sotong sumbat untuk najib yg mcm sotong..
ayam golek pulak untuk menteri ayam yg mmg blurrr menanjang..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 1:49 PM

saya suka sumbat sotong..

....................
Reply To This Comment ...................
January 21, 2014 at 2:25 PM

err din, semua tu dah biasa makan...

Yang aku nak tengok, "Beruang-Beruang Kutub" dalam Umno - keluar buat kerja, buang lemak hibrid, hambat musuh dan makan singa-singa laut berlemak - kian bermaharajalela menghancurkan Islam, sistem perlembagaan - demokrasi beraja di Malaysia dan menghancurkan kos hidup rakyat. MB Terengganu bak kata din, pergi ziarah kawasan sejuk kutub sekarang. Semoga dia dapat sedikit kajian beruang kutub...he..he...

Sedih rasa nya bila cina sudah berterangan menghambat melayu, provokasi memusuhi individu paling di hormati negara sambil menghasut. Mereka seolah nya begitu kebal dan bebas berkata dan menghasut apa saja sehingga melampaui batas. Apa kata KDN dan Peguam Negara tarik kerakyatan mereka kaduk naik junjung ini ? Mereka tidak suka pemerintah Melayu dan Raja, maka mereka bukan rakyat yang mesti di bela ! Nyahkan mereka atau di hukum dalam lunas-lunas penderhakaan.

Beruang Kutub ada telur ke, din ? Telur ini boleh jadi makanan exotik, di sumbat dalam karipap, gerenti popular macam kangkong belacan...( Melayu ramai badan besar, makan besar, kuasa besar, suara bergegar...tetapi makang hati cipuuuut je ...) Nak jadi hapa haaaah !!!

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
January 21, 2014 at 4:35 PM

HEBAT n AYU DS Ah Jib Gor main golf....saya JATUH HATI SUDAH

tak keluar tajukkan, sbb GAMBAR tu yg bro DT nak highlightkan...tu sbb BESAR...kan..kan...kan...:)

I LOVE PM...clap...clap..clap

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 4:43 PM

Tv singapore duk canang nilai ringgit malaysia susut mengikut trend Rm 2.50,Rm 2.75 sehingga Rm 3.00 setiap SGD 1. SGD 1 bersamaan USD 0.78.Malaysia memasuki fasa rasionalisasi subsidi berperingkat2.Kos terlepas pada consultant free RM 7.2 billion.Rakyat berpendapatan rendah dan sederhana rendah , seakan2 berada di dalam kedudukan bersendirian untuk menghadapi kos sara hidup yang tinggi.BR1M dan KR1M bukan satu penyelesaian yang konkrit.Nilai produktiviti dan persaingan akan terus menyusut. Mengikut laporan tv singapore,kesannya di sebabkan nilai eksport malaysia yang merudum.Pemberita itu berkata,rakyat singapore perlu berhati2 dalam membuat pelaburan di sektor hartanah.Apa maknanya tu?Berapa juta rakyat malaysia berbangsa cina yang bekerja di singapore yang mendapat keuntungan sekelip mata daripada penukaran nilai dolar singapore kepada ringgit malaysia.Kepada kelompok kecil orang melayu yang terlampau kaya kita tolak tepi la, kecuali orang melayu yang berusaha mendapat pendapatan yang tinggi di ucapkan syabas pada mereka,atas titik peluh mereka sendiri yang bukan atas dasar kipas atau bodek.Kita nak bercerita tentang majoriti orang melayu bumiputera yang berpendapatan rendah dan sederhana rendah yang mempunyai hutang isi rumah yang tinggi dan kos sara hidup yg juga tinggi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 4:53 PM

Kononnya rasionalisasi subsidi akan menyekang penyeludupan minyak bersubsidi ke luar dan mengembalikan kepada hak yang benar2 tepat (masih dalam kedudukan sangsi) sedangkan, ia tetap belaku atas penurunan nilai matawang ringgit malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
January 21, 2014 at 5:03 PM

@AnonymousLari topik tapi saya lepaskan juga supaya artikel ini ada sesuatu untuk difikirkan :)

....................
Reply To This Comment ...................
January 21, 2014 at 5:04 PM

@maaeBeruang kutub ADA telur !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 5:06 PM

salam,
kalu orang bergaji lebih 30k sebulan tak masuk gaji isteri atau suami, ayam, kambing, daging segar semua tu murah belaka. makan kat hotel pun murah walaupun rm100 sorang. anak pulak takat 2 jer, memang murah harga air kat starbuck. setakat naik 2 3 hinggit tak perasan pun. tapi kalu kita gaji 30 hinggit sari, mau tak cukup tanah nak kejar harga kangkung, tak masuk lagi harga ayam. setakat pi peksa timbang dan tanda harga, ok la. tapi pi masa orang keja, mana nak ada orang kat pasar. pi la masa orang cuti. pekerja dan menteri turut cuti. harga main golf naik la pasal ada gst bulan 4 nanti. tapi tak terasa la pasal yg main tu gaji puluh ribu. yg gaji tak puluh ribu, lu dah kena tambah duit nak main golf.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 6:41 PM

Saya suka sumbat semula ISA dan EO.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 21, 2014 at 10:04 PM

Lifestyle dengan kepala keluarga yang besar 28 juta manusia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2014 at 12:56 AM

Saya Suka Video Lagu Kangkung...Ada Kelas... hee Hee.. Hari2 dengar pon tak Jemu..

Nanti BILA PRU 4 Pembangkang Main hari Hari.. Kalau Masok Juara Lagu Rasanya akan Menang LIMA-5 Tahun Berturut...

Boleh antar Music Academy Award...

Kalau Tak Cayya... Boleh suruh Pok Din Buat Bancian Lagu dan Klip Video Terhebat Masa Kini...

Bukan Nak Menghina Najib atau Memang Nak Mengata Najib TAPI Memang Sungguh2 Nak Kata Sebab PM Nie Boddoh Terlajak...Hand brake dah haus tak makan lagi...

Reali dan Fakta... Kalau Dia orang Melayu Biasa Bolehlah Simpatu...Tapi Dia nie PM , wakil UMNO, wakil Melayu tapi boddoh berlagak pandai..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2014 at 2:01 AM

Sebab demand tinggi la harga naik dik....pengilang tak tambah jumlah pengeluaran sbb nak maintain operation cost....jadi caranya...naikkan harga!

Jom mkn kangkung....😊😊😊😊

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2014 at 6:59 AM

bukan ke demand tu hanya kpd pelajar dan golongan pendapatan rendah? kerajaan kata nak tolong golongan tersebut. apasal biarkan harga naik? najib dan rosmah bila last mkn mi segera?

rasanya mi segera lg murah drpd kangkung ye tak? takkan nak makan kangkung mentah2.. kite bukannya arnab..hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2014 at 11:06 AM

kalaula arwah Tun Abd Razak masih hidup,pasti dia akan kecewa sangat dgn tingkah laku anaknya yg semakin hari semakin melampau. baca kat blog Datuk A.Kadir Jasin,rupanya bapanya yg bersusah-payah menguatkuasakan Akta ISA dengan hujah untuk anak cucu akan datang. Ironinya,anaknya sendiri yg mansuhkannya...*geleng kepala*

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 22, 2014 at 5:55 PM

Sotong kankong mmg saya suka dari dulu lagi. Separoh org tak pandai kuahnya.

Post a Comment