........... Banner Jesus is the son of Allah - Gambaran Realiti Jika Kalimah Allah DiKongsi Dengan Kristian | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Banner Jesus is the son of Allah - Gambaran Realiti Jika Kalimah Allah DiKongsi Dengan Kristian

Monday, January 27, 201413comments


Heboh semalam dengan isu kain rentang Jesus is the son of Allah yang digantung di beberapa tempat di Pulau Pinang. Tiga kain rentang berkenaan digantung masing-masing di perhentian bas berhadapan Gereja St. John Britto di Jalan Sungai Pinang, di bahagian luar pagar Gereje Assumption di Lebuh Farquhar dan di pagar Gereja The Immaculate Conception, Pulau Tikus, dekat sini.

Pihak Polis sedang menyiast kes tersebut dan "Kita minta semua pihak supaya tidak membuat sebarang spekulasi berhubung isu ini dan memberi ruang kepada polis untuk menjalankan siasatan,"- Utusan.


Memang SiAL! pihak yang bertanggungjawab memasang kain rentang itu .... sengaja nak mencetuskan provokasi sementelah isu Kalimah Allah / alKitab masih panas ketika ini. Siapa dan Motif disebalik perbuatan itu pastinya menjadi tandatanya .....

Yang pasti, mereka itu memang berhati kering ! Sengaja mahu menimbulkan huru hara demi mencapai apajua matlamat mereka.


Mujur rakyat Malaysia masih sabar dan tidak mudah terpengaruh dengan agenda jelek agent provocateur itu.


TAPI saya harap rakyat Malaysia terutamanya mereka yang galok menuntut hak menggunakan kalimah Allah, dapat merenung sejenak akan insiden kain rentang ini. Untuk pengetahuan anda, ramai umat Islam yang secara spontan darah mereka jadi panas tatkala melihat imej kain rentang itu.

Sekadar berdebat dan menyalak dalam media masih belum terasa impaknya, tapi bila berdepan dengan satu kemungkinan realiti sepertimana yang dipaparkan melalui insiden kain rentang ini,saya tidak menolak kemungkinan berlakunya huru hara dan perbalahan antara umat Islam dan mereka yang pro gereja sekiranya kalimah Allah itu diputuskan sebagai hak semua.


Serius cakap ni - Jangan Main Dengan Api !


Takder nya bunga2 atau senyuman menyambut perkongsian kalimah Allah !


Nah, saya cabar Marina tampil dan mempertahankan kehadiran kain rentang itu di depan umat Islam..... saya nak tengok apakah beliau akan masih senyum meleret seperti di atas.


Apakah kesensitifan isu ini patut dipersalahkan atas kerajaan Najib yang lemah dan tidak tegas dalam menangani isu kalimah Allah / alKitab ? Itu pandangan Wira Perkasa dan anda boleh baca di SINI. Beliau antara yang paling awal meluahkan perasaan terhadap isu kain rentang itu semalam.


Kepada pihak gereja, saya percaya anda akan tetap meneruskan tuntutan anda cuma nasihat saya - Janganlah didepan umum, melalui media. Semua itu hanya mencetuskan kegelisahan rakyat. Buatlah secara diam2, berbincang dengan pihak2 yang berkenaan dibelakang tabir. 


Jangan dijolok sarang tebuan !


Share this article :

+ comments + 13 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 9:12 AM

kita tunggu apa ajib gor nak cakap , awaauuuwwww

....................
Reply To This Comment ...................
January 27, 2014 at 9:15 AM

@AnonymousBulan depanlah kena tunggu ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 9:22 AM

Selagi Najib sebagai PM... puak-2 ni takkan takut... terbalik kuang, najib pulak takut kat depa.... Hari ni, Sinar tetap akan buat forum/debat tentang kalimah Allah oleh para jahilin.... benda agama, tapi yang berdebat tu Si Khalid Samad, Noh Omar... ishk.. ishk...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 11:10 AM

JESUS IS THE SON OF ALLAH???

mana dia penyokong2 perkongsian tersebut? kenapa diam? mana tuan guru nik aziz? kenapa diam? kalau ya pun, bersuaralah..nak harap bijan..mintak maaf lah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 11:31 AM

Haiiii Laaah Melayu... Jadi LABU berterusan dgn puak2 pelampau Cauvinis, Kristian nieh...

Hari2 PM Najib diPERBODOHkan oleh IDRIS JALA... Najib akan IKUT segala Kata IDRIS JALA...

NAJIB nie KRISTIAN Ke Islam? Orr Najib Lebih Kristian Daripada Orang Kristian?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 11:33 AM

Nak jolok sarang tebuan takde masalah pasal pemimpin tebuan berjiwa liberal. Kita tunggu sehingga sarang tebuan dibakar, apakah pemimpin tebuan masih wat derk jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 11:37 AM

Alhamdulillah.. dah baca Web Ketua Wira Perkasa..

Ketua Wira Perkasa nie sama Macam Ketua Pemuda UMNO... cuma BEZAnya Ketua Wira perkasa ADA Telor... Ketua Pemuda UMNO bila dah Jadi Menteri Penuh.. Tak Ada TELOR....ke Telor Khairi J mengecut ke.. Jadi Bachul..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 11:41 AM

Kalau Nak IKUTkan 10 Point yang Najib Buat,... TIADA KESALAHAN bagi Puak Kristian di Pulau Pinang Nak Buat Banner2 semacam nie.. kerana Tak ada Enakmen Syariah ...

Kat Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan dlm Wilayah Persekutuan PON Puak Kristian BOLEH pasang Banner Besar2 semacam ini atau lebih Teruk lagi sebab 10 POINT Najib beri kelulusan "Secara Dasar"...ayat terhebat Najib..PM Paling Benggap dalam Sejarah Melalyu Malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 2:16 PM

Td sy bersembang dgn sorang penyokong PR, as expected dia hya ulang apa yg CPO Penang ckp, "....pihak gereja tak terlibat, so jgn kita nak naik marah. Tu kerja org yg nak amik kesempatan."

Sikit pun dia tak nampak bahawa isu di sini ialah apa yg tertulis di banner tu punya implikasi yg besar terutama kod golongan muda (Immaculate Church, contohnya, terletak bersebelahan sek menengah convent pulau tikus).

Sekarang bara sedang merah. Klu terus ditiup.....one spark aje dan api akan terus marak.

Ingat lg peristiwa 13 may 69?
Ingat lg peristiwa kg medan?

Did the police see it coming?
Maybe they thought they cld contain the fire but history has recorded what had happened.

In 100 ppl, can we guarantee ALL can stay calm???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 9:04 PM

Hati pm dah kena palang sbb sudah terhutang budi business dgn puak xstian yg ramai penganutnya ialah cinabeng dan india. Org2 korea yg tggl d msia ini mmg ramai xstian dan perkampongan mereka sudah bertapak d bukit beruntung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 27, 2014 at 9:57 PM

Bagi puak pendokong kaum nabi lut iaitu PKR, dan penyokong pakatan, mereka cuba spin ... Mula2 kata tu bukan gereja yang tulis... Kedua kata tu tulisan pihak2 yang nak sabotaj.. Ketiga, kata ada konspirasi dan keempat... Kata tu kerja puak2 umno... Habis kisah..
Kalau kaum nabi lut ada sekarang pun, mungkin mereka takkan mengaku puak2 ni kawan dorang... Sebab dahlah jahat, bodoh mengalahkan kaldai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 28, 2014 at 12:11 AM


Gambar baru nak mula....

Buat macham ini : 

1. Say NO to 13 May..banyak damages, kesian kat budak-budak, wanita dan orang tua dari kalangan Melayu, china dan India dan bangsa minoriti lain.....

2. Dishorkan, Gereja Malaysia menyediakan. 1000 orang yang sanggup MATI...Di pihak Muslim pula, sediakan 1000 orang yang juga sanggup MATI..

3 Aturkan Pertempuran di satu kawasan Lapang.

4. Tiup wisel dan mula berperang...

5. Habis perang tengok siapa yang banyak hidup....kumpulan terbanyak hidup tanda orang yang benar...

6. Senjata hanya pedang standard size..

7. Substantial damages like 13 May will be avoided..

8. This make good SENSE...

9. Important basic qualifications i .e

(A) CHRISTIANS WILLING TO DIE TO DEFEND JESUS as Son Of Allah

(B): MUSLIM WILLING TO DIE TO DEFEND ALLAH is ONE

Anybody Interested to pursue this fair duel?


......abu ahmad and the Keeper of Eastern Gate...

....................
Reply To This Comment ...................
January 28, 2014 at 3:05 AM

Kawan, dah lama saya nampak Din ikut topik ni. Walaupun sebagagai seorang kristian, Saya pun dah bosan baca isu ni tiap2 hari kat semua surat khabar Malaysia. Sebab tu saya dah fikir lama....back to religion and faith, sikap macam mana yg saya dan kawan2 kristian saya pernah ambil bila facing this kind of no winner game. Walaupun Christian win the case, atau Islam menang kes ni....ni betul2 "all lose here" bc there is hard to bring back the harmony ever.
Sebab tu, lain kali bila kristian tanya tentang isu ni....Din better ask them "What do you think ur Jesus will do on this issue?" Let them think abt that, then I think the answer is clear.... "just let it be." like what I have put in my comic which post on my blog......hopefully bring peace to Malaysia.
http://tambahminyakmalaysia.blogspot.com/

Post a Comment