........... Siapa Sangka Rosmah Ada Anak Jutawan Di Oversea ! Berjaya Pulak Tuh - TAHNIAH Riza Aziz ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Siapa Sangka Rosmah Ada Anak Jutawan Di Oversea ! Berjaya Pulak Tuh - TAHNIAH Riza Aziz !

Friday, December 27, 201334comments

Riza Aziz dan The Park Laurel


GOSSIP terkini dalam internet kini adalah mengenai dakwaan anak Rosmah dengan suami pertama @ anak tiri Najib bernama Riza Aziz beli kondo mewah berharga RM110 Juta di New York !

Riza Aziz merupakan seorang penerbit filem Hollywood, pemilik bersama dan CEO Red Granite Pictures.





SEBELUM mulut mula bergossip, apakata kita ambil tahu sedikit tentang syarikat perfileman anak Rosmah ini. Dari Wikipedia, Red Granite Pictures -

Red Granite Pictures is an American film finance, development, production, and distribution company, co-founded by Riza Aziz and Joey McFarland in 2010.[1] Aziz and McFarland serve as co-Chairmen and producing partners. Randy Hermann serves as CFO, David Boyle serves as business affairs and production legal, while Danny Dimbort and Christian Mercuri serve as co-Presidents of the distribution arm, Red Granite International.[2] The company was formally announced along with its executive team in May 2011 at the Cannes Film Festival.[3] ...bla bla bla ...

Secara ringkasnya, filem2 Red Granite Pic -


Pelakon2 memang hebat belaka, nama2 seperti Leonardo DiCaprio, Christian Bale, Megan Fox dan Daniel Radcliffe dan pengarah ternama Martin Scorsese terlibat dengan filem2 Red Granite. ( Semuanya main juta2 ok )


Artikel The REAL DEAL diatas bertarikh 4 Disember 2012 .... hmmm, dah setahun baru kita tahu, ek.

Oya, Riza Aziz baru berusia 36 tahun, sebelum berjinak dengan dunia perfileman Hollywood, beliau merupakan seorang investment banker yang menetap di London selama 10 tahun. Mungkin saja Riza telah menjadi kaya raya melalui pelaburan yang dibuatnya waktu itu. ( oya, nama penuhnya Riza Shahriz Bin Abdul Aziz )

Prior to Red Granite Pictures, Aziz’s primary focus was investment banking, mergers & acquisitions advisory services to global clients in the oil & gas industry, and UK middle market companies in various sectors (including real estate, automotives, and metals & mining). Aziz holds a BS degree in Government & Economics and an MS in Politics from the London School of Economics. He is also a registered authorized person with the UK Financial Services Authority. - Wikipedia.

Apalah sangat kondo 15 bilik bersaiz 7728 kaki persegi dengan beranda bersaiz 1244 kaki persegi yang berpandangan indah kota New York yang merupakan antara kondo termahal didunia ... yang monthly maintenance saja menelan kos RM60 ribu ... buat seorang jutawan seperti Riza.

Tapi tak sangka ya Rosmah punya anak jutawan yang berjaya di oversea !

Semoga penglibatan Riza dibidang perfileman Hollywood bakal mengharumkan nama negara dan mana tahu, Riza mampu membawa satu Transformasi kepada industri filem tempatan satu hari nanti.

Najib pasti tumpang bangga dengan pencapaian anak tirinya ini. Malah 1Malaysia pun ikut tumpang bangga ! 

Baca juga Mkini.

Share this article :

+ comments + 34 comments

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2013 at 12:18 AM

Hmm..so klu mak die pakai Birkin x pelik la kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 12:32 AM

Agen mkini ke kau ni? Ish2.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 12:43 AM

Sebenarnya, pembelian kondo tersebut adalah hasil sumbangan ibu beliau yang telah berjaya menjadi jutawan melalui perniagaan rock melon.



....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2013 at 12:55 AM

@AnonymousJuga agen Wikipedia dan The RealDeal hehehe...

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2013 at 3:57 AM

Berkumurlah....Malaysia masih aman.

We Love PM Ah Jib Gor and Ros Mah Gor

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 4:09 AM

Tak pernah mendengar mengenai beliau selama ini. Sedar2 sj sudah berjaya menjadi seorang jutawan berjaya di luar negara. Diam2 ubi anak kpd tokoh terkenal di Malaysia ni.. Bangga sgt2 bile melihat anak melayu berjaya di negara asing. Bukan mudah nk berjaya.. yg mengata beliau hanyalah si pedengki2 yg busuk hati. persetankan mereka! semoga beliau terus berjaya dlm bidang diceburi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 6:45 AM

apesal najib tak minta sponsor anak tiri dia je utk tolong2 kerajaan dia?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 7:01 AM

politik ni sgt banyak bergantung kepada persepsi. contohnya anak kucing rosmah sakit gigi, satu malaysia akan tahu.
tetambah pulak anak nya berjaya pada 2010 iatu setahun selepas mak dia jadi PM (oops..bapak dia i maksudkan)
kalau dah 2010 kat mana agak nya dia dpt duit. mungkin sebelum tu.. tp kene tanya gak, agak agak kalau mak dia bukan najib (oopss.. i mean rosmah) dpt tak dia jadi investment banker ke, itu ke ini ke.. tentu mkini akan nyatakan terdapat "perhubungan" sedikit syarikat dia org bekerja dgn syarikat kroni UMNO.

comeon la... tak kan persepsi ni dia org tak tahu kot..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 7:15 AM

tetiba rasa bangga lak anak Melayu Islam kaya mcm nie...Nedim pun x kaya mcm dia, kan? Hidup Melayu...Hidup melayu...!!!! Teruskan lah usaha...percayalah lepas nie pasti ada lagi cerita Melayu yg lagi kaya akan terbongkar.

Mazidul taknak back up ke story nie...?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 7:29 AM

Sori Din, aku dah penat nak ambik tau pasal Rosmah. Cuma, aku nak bagitau satu citer kat ko, Din....

Pada suatu hari, kapal Titanic telah terlanggar dengan iceberg kat tengah-tengah lautan. Kapal yang hebat tu telah mengalami kerosakan yang amat teruk. Bila-bila masa jer boleh tenggelam. Semua krew kapal menjadi panic dan akhirnya mereka mengambil keputusan untuk berjumpa dengan kapten kapal. Mereka mengharapkan buah fikiran kapten kapal akan memberi solusi yang terbaik dalam menangani musibah berkenaan. Ketika itu, kapal Titanic telah 50% tenggelam. Melihatkan anak-anak buahnya menggelabah. Maka berkatalah kapten kapal kepada anak-anak buahnya."Tuan-tuan jangan risau. Kita ada think tank yang terbaik di dunia yang bernama PEMANDU. Sebentar tadi, saya baru je mengarahkan PEMANDU untuk menubuhkan Makmal Menangani Masalah Kapal Nak Tenggelam. Untuk menubuhkan makmal ni, saya dah sediakan bajet dalam 10 juta ringgit. Hasil kajian makmal ni kita akan umumkan selewat-lewatnya sebelum PRU yang akan datang". Sebaik sahaja habis ucapan tersebut, kapal Titanic pun tenggelamlah keseluruhannya. Maka, mati kelemasanlah semua krew kapal termasuklah kaptennya sekali.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 7:30 AM

@Anonymous

betul ker kamu nih? biar betul! citer baru jer mula. jangan terus buat rumusan. patutnya dua ayat terakhir kamu tuh simpankan dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 8:48 AM

sesuatu yg disampaikan biarlah membawa kebaikan bukan melebarkan tohmahan, fitnah hingga tak terjawan nanti kita di sana

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 9:18 AM

Berjaya dgn usaha sendiri. Ingat senangke kalau nak berjaya kat UK, lebih2 lagi kat US. Org negara maju tak pandang ko anak siape, janji kalau ko sanggup kerja keras, pasti berjaya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 9:45 AM

Berjaya dalam bidang perfileman tu..banyak pahala dia dan yang bersubahat dan menyokong...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 9:46 AM

Apalah nasib akhbar nasional, ingt glc je x support. Blogger umno pun prefer mkini...huhu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 10:06 AM

Salam,
Mungkin lepas ni akn byk filem dan cerita cinta dlm tv akan dibawa ke hollywood. Makin bertambah hasil negara. Artis dan aktor malaysia diambil belakon dan bayaran tak sampai sejuta. Dah mesti untung belipat kali ganda. Jgn ada skandal dah, mesti nama kak mah dan pm yg naik dulu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 10:33 AM

tak nampak nampak macam melayu pun.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
December 28, 2013 at 11:16 AM

teringat pulak juara SHOUT AWARD!!!! and Menteri ANAK OMAK....kalau dibandingkan kedua2nya, bagai LANGIT dgn BUMI bagaimana keKAYAan diperolehi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 12:42 PM

Die menabung dari kecik tu bro din.. sama dengan mak die jugak la..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 12:55 PM

Bro Din,

Menteri paling genius dalam kabinet dah bersuara lagi!! Katanya "Kami tak terima sebarang aduan, ini membuktikan rakyat SOKONG barang naik".. menteri super genius dari Malaysia.

La haula wa la quwwata illa billah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 2:06 PM

Teringat citer RM6.5 Billion dipindahkan ke Cayman Island... Hmmmph... Apakah wang sebegini dipindahkan untuk Tujuan Roll Over Programme atau Trade Programme?

Maka, tak hairanlah kalau si Reza nie dapat atau ada Berjuta2 Duit.. Client terbesar dia ialah Mak Dia sendiri???

Kalau hasilnya dikembalikan untuk rakyat tak apa.. kalau untuk poket sendiri.. pas tu menabung dari kecil..Blog Pro-Kerajaan tolonglah jawab????

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 10:56 PM

Ala, biasalah ahli politik ni kaya-kaya semuanya. MP-MP DAP yang baru dilantik tu pun tak lama lagi jadi jutawan la. Isu kaya-raya ni tak sepatutnya digembar-gemburkan kerana pihak yang bakal ketawa guling-guling adalah DAP. Ah Kit dan Ah Guan tu miskin ke? Saya pasti jika mereka kumpul sebanyak mana hartapun orang Cina tak akan bising.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 11:25 PM

Apalah sangat kondo 15 bilik bersaiz 7728 kaki persegi dengan beranda bersaiz 1244 kaki persegi ...dan apalah sangat dibandingkan dengan apartment satu bilik bersaiz 6x6 bawah Tanah tanpa lif.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 11:39 PM

Ko ni tak abis2 mendengki. Hati busuk mulut cam longkang. Abuk pun tarak...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 28, 2013 at 11:40 PM

Ko ada bukak cerita psl kekayaan azmin x din? Saja tny nk tau betul ke ko ni pro kerajaan or pakatan

....................
Reply To This Comment ...................
December 28, 2013 at 11:46 PM

@Anonymousada keluar paper ke kekayaan Azmin ? Kalau ada, berikanlah link, boleh juga saya mainkan :)

Ni apahal bunyi macam nak marah jer ? Kan artikel PUJI tuh !

Satu lagi, terserahlah korang nak label saya pro mana2... saya menulis ikut hati tanpa dipengaruhi mana2 pihak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 29, 2013 at 3:04 AM

Syabas Din, Bagus Din.. Pendirian yang tegas..

Kalau makan Cili Terasa lah Pedasnya...

Baru kena tibai kat Blog tak boleh tahan... Nieh Kami nie asyik kena belasah kat kedai Mamak... Kau Peduli Apa ... Kau Nak Cover Lagi...

Memang Cilako lah kau nieh... Pemimpin yang tak da hati rakayat boleh bla..lah..

Mana2 penyokong pembangkang BACA SAJA jangan lak nak pandai 2 komen nieh Blog Orang UMENO dan Pro Kerajaan Menyampaikan Luahan Hatii Yang Sedang Lara..

Apa Kau Orang Nak suruh Kita Orang Pro-Kerajaan Pie Sokong Himpunan Haram ke? Nak luah perasaan pon tak boleh kee, Kalau Yang Diluahkan Itu Betul????

Ada Otak tak nak pikir.. Lembu Mesti komplen kenapa Allah bagi Otak kat engkau nieh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 29, 2013 at 10:45 AM

Lepas Baca Komen Syed OSTB yg terang-terangan mengutuk keras isu di atas, rasanya, Blog Din Turtle nie memeang penuh dengan kesopanan orang timoooor, kutuk dan mengata dalam senyuman dan dalam ketawa..

Sesungguhnya mengutuk dalam senyuman sambil ketawalah yang amat sukar dilakukan.. hee hee

Nie nak kutuk lagi,.... Cer tengok MUKA anak Rosmah Jutawan tuuuh, saling tak tumpah muka anak dia yang pandai cakap Mandarin tuuuh?

Hee hee saya tak tuduh apa2 cuma kata Wajah mereka seiras.. seumpama sama Bapak dan Sama Maknya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 29, 2013 at 11:26 PM

Bro Din,I think cerita isu anak Kak Ros ada bigger SPIN yang BARAT mahu kita ketahui bahawa Riza is successful because he lives in a GAY community di Hollywood. Tenguk gambar2 dia ini other bloggers he is always dengan boyfriends dia.

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 29, 2013 at 11:29 PM

Kalau kau tunggu keluar mkini, tmi mmg sampai kiamat la takkan keluar...hehe jgn hipokrit bro....

....................
Reply To This Comment ...................
December 30, 2013 at 4:16 PM

Saya tak nampak masalah langsung kalau si Riza ni kaya. Lagipon dia cuma anak tiri Najib. Apa yg Mkini cuba mainkan adalah mengaitkan Najib secara tak langsung. Walhal Mkini taknak pulak elobrate panjang lebar tentang kejayaan si Riza ni menjadi producer berjaya di Hollywood sampai blh produce filem melibatkan pelakon 5 bintang spt Leonardo di Caprio.

Macai pembangkang pulak asal ada jer nama ROSMAH & NAJIB terus nk ditohmah. Budaya ni dh mula meresap ke dalam kepala hotak penyokong BN sekarang ni.

Saya pon bukanlah sokong sgt si ah jib gor ni, tp kalau senang2 nak kaitkan kekayaan anak tiri dia yg berjaya di Hollywood dgn memberi persepsi seolah berlaku penyalahgunaan wang rakyat dan kerajaan, ni mmg politik terdesak la. Mmg nampak yg agenda politik kafir semakin berhasil

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 5, 2014 at 4:53 PM

Hmm yg komen puji2 mlmpau2 'kejayaan' dy ni mmg xtaw dan x amek taw ka apamenda filem wolf of wall street tuh? Slen penuh dgn seks bebas dll budaya barat (BUKAN budaya islam ye), filem ni dianugerahkan filem plg BANYAK MENCARUT (f word) dlm kalangan filem di Barat..
"WOO CAYALAH2..!! TEPUK TGN SKET, persetankn para pendengki"- kata cai karat biru

....................
Reply To This Comment ...................
January 19, 2014 at 10:47 AM

Memang berjaya.. berjaya mengeluarkan filem berunsur lucah.. sampai malaysia sendiri ban filem tu..
Persetankan kejayaan mereka.. tak dengki pun kalau stakat berjaya buat filem yg banyak unsur lucah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 1, 2015 at 4:22 PM

malaysia lama lama nanti akan dijual

Post a Comment