........... Siapa naikkan harga dulu, soal Najib ? ? ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Siapa naikkan harga dulu, soal Najib ? ? ?

Saturday, December 21, 201323comments


"Mereka ini pembangkang akan mula bising bila kita naikkan harga barang tetapi mereka naikkan gaji Speaker mereka dan Adun mereka sampai 200-300 peratus, cuba lihat siapa yang naikkan gaji mereka hingga terlalu tinggi?

"Gaji Speaker lebih tinggi daripada gaji Perdana Menteri, logikkah?," katanya pada Perhimpunan Agung MCA kali ke-60 yang diadakan di sini, hari ini.

"Itu pun belum muktamad lagi, belum proses lagi, kita otkk dulu...kita otkk dulu (dalam erti kata lain kita tunggu dulu).

"Tapi mereka lebih dulu, Selangor umumkan kenaikan cukai perniagaan sehingga 400 peratus, lagi dahsyat," katanya. SINAR.

Aiseyman ..... tu la pasal, kenapa LAMBAT sangat naikkan ? Lain kali pastikan BN TERLEBIH DULU  atau  LEBIH AWAL  buat berbanding Pakatan Rakyat !

Share this article :

+ comments + 23 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 3:58 PM

Mampossss kalo najib terus pikir cmni.. Congak dia senang je, kalo PR boleh buat BN pn boleh la. So rakyat takyah bising2 sbb PR buat kenapa tak bising... Jahanam..mmg gaung da makin dekat dh...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 4:20 PM

Habis tuu Kalau Pembangkang Naikkan Harga... Jadi Kerajaan Ah Jib Gor Pon ikut Naikkan Harga....

Jadi SoalNya... Kenapa Perlu ada Penasihat RM7.2 Billion kiranya Indikator Sebenar Kerajaan Najib berpaksikan Tingkah laku Pembangkang..

Pembangkang Nieh.. Nuar Berahi, Nik Ajiz (kat mana KeMursyidulan Nik Ajiz nie Allahu'alam), Hadi Awang (Aku Bersaksi Bahawa Kamu Hadi Sapu/Salah Guna Derma Tabung Masjid Rusila)... Lim Brothers, Karpal Brothers... Alahaiii Geli Gelemanlah dengor Nama...

Puak Pas Usahlah Nak Guna Agama Islam Yg Suci dlm Politik Kotor Kamu...Sedor lah diri sikit...

Dari Ampang... laa nie asyik2 nak maroh aje... Tapi sebenarnya Mana Hala Tuju Kita Rakyat Marhaen nie... Nak Harapkan BN Kerajaan Najib Tak ada Hala Tuju.... Nak Harapkan Pembangkang PAS -Parti Ajaran Bukan Islamiah..PKR...Parti Orang2 UMENO Yg Kecewa... DAP.. Pantang 7 Keturunan Aku Sokong DAP Penghalang Islam Nieh..

Yaa Allah berilah Kami Petunjuak dan Hidayah Mu Wahai Tuhan Sekelian Alam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 4:22 PM

Betulla apa Najib cakap ni. Rakyat pro pembangkang lebih kuat bersuara, maka yg akan kelihatan hanyalah kenaikan yg dilakukan BN. Very selektif.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 4:26 PM

Orang PAS nie Ekonomi langsung Tak Paham.. Yang Tahu Dok Kutuk Yahudi, Israel, Amerika.. Boikot sana sini..

Cuba Bayangkan Nik Ajiz dan Hadi Awang Jadi PM Malaysia...Saya bukan Nak Kutuk... Memang Saya Kutuk Habis2san Mereka nie Bukannya Orang2 Yang Layak Menjadi Pemimpin apa lagi PM Malaysia ... Nak Jumpa Pemimpin Dunia di PBB, Forum itu forum nie...

Nanti Tersalah komen bahasa Inggerish kan atau Tersalah Baca Text Inggerish Tak Tahu sebut Bahasa Pelik2 Inggerish... Macam Mana nak jadi Negara Maju 2020???

Marah kat kerajaan BN nie Marfah memang Marah... Tapi apa ada pilihan yg Lain drp Kerajaan BN dengan pemimpin2nya..Allahu'alam

Dari Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 4:46 PM

Apakah Waktu Tun M memerintah dulu, Kerajaan BN tunggu apa Pembangkang Buat barulah Kerajaan BN buat?

Tak der ler... mengarut lah luuu Ah Jib Gor

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 5:07 PM

Nampak sangat Ah JIb Gor is amateurish dari segi PRnya.Agar nya consultant dia tak memberi tahu kepada dia jawatan Perdana Menteri ini tidak lagi di HORMAT oleh rakyat lagi.Zaman Dr M lain,dia di beri hormat dan rakyat rela di perintah dan mengikut polisi dia.

Hari Ah Jib Gor buat 'gentleman agreement' dengan Anwar bersaksikan Jusuf Kalla,kita sudah tahu dia BODOH kerana mengharapkan kerjasama dari MUSUH ketat UMNO/BN.

Takkan consultant Ah Jib Gor tak inform boss mereka bahawa hari hari pembangkang memburuk kan dia dengan Kak Ros. Tak kan mereka tak ada counter measure untuk 'neutralize' kempen ini,kecuali Ah Jib Gor perasan bila 3 juta ahli UMNO ampu dia dia sangka seluruh Malaysia pun begitu juga!!! In order to regain creditability balik si Ah Jib Gor pun kena highlight keburukan pembangkang hari hari agar rakyat boleh nampak keburukkan itu, Setakat pakai kot dengan matching TIE dan SAPUTANGAN dia, sudah tak cukup nak impress atau menyakinkan rakyat lagi.The best form of defence is offense sekarang. Ah Jib Gor kena juga attack dan kutuk persona Anwar,ini tidak kita tengok dia minum kopi dengan Anwar,gentleman kunon nya,lantak kau,terberak sekarang bila rakyat sudah semakin banyak membenci dia dan Kak Ros.

Dalam dunia siber 'War of Hate' consultant Ah Jib Gor kalah dalam kempen mereka. They need to SPIN better than Anwar's team,tapi cant blame them sebab semua sudah kaya dan kenyang. Din Turtle ada,tak mahu guna pulak,boleh jadi murah sangat,consultant fee pun tak sampai bermillion million. ;-)
PAKATAN 1,AHJIBGOR 0.

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 5:41 PM

saudara2 sekalian sedarlah akan realiti..kita bukan hidup di zaman awal kemerdekaan..d mana sekuih donat boleh di beli dengan harga sekupang..

begitula realitinya ekonomi semakin ekonomi berkembang..semakin kos sara hidup meningkat..

apa yang kerajaan lakukan adalah bagi menyeimbangkan perbelanjaan dengan pendapatan..yang mana kita tahu bahwa pendapatan kerajaan banyak di gunakan untuk membayar subsidi bukan satu malah lebih daripada itu....


kita perlu tahu bahwa berbanding zaman mahathir harga bahan bakar dan arang batu sekarang semakin meningkat..peningkat2an itu telah memberi kesan kepada kerajaan dalam membangunkan negara khususnya penyediaan infrakstruktur kpd rakyat....projek2 kerajaan yang berimpak tinggi seperti koridor2 pembangunan yang memerlukan suntikan kewangan yang besar akan terjejas..
ini kerana kebanyakan pendapatan kerajaan banyak digunakan bagi membiayai subsidi..


seharusnyala kita sbg rakyat berusaha memikirkan bagaimana untuk mengatasi peningkatan kos sara hidup dan bukannya menuduh kerajaan sebagai penindas dan pembuli..kerana kita perlu sedar bahwa selama berpuluh2 tahun kita menikmati subsidi tanpa sebarang rungutan oleh kerajaan


....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 5:53 PM

secara tak langsung dia kata pembangkang penyamun & pemerintah perompak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 6:08 PM

Biarlah PR naik caj,gaji adun tinggi melangit.Mengambil keuntungan atas keperitan orang ramai.Andaikata kerajaan nak bagi pekej bantuan utk rakyat,kena bermula dari utara dan selatan serta sabah.Ia memerlukan masa yang panjang kerana memerlukan data yang selengkapnya utk menerima bantu termasuk matlumat utk kajian masa depan sehingga mengambil masa 4 tahun.Last sekali negeri PR.Cirit ler negeri pembangkang,dalam masa tempoh berkenaan..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 6:53 PM

KENAPA SALAHKAN BN APA BARANG YANG MURAH DI SELANGOR ATAU PENANG?
Kenapa salahkan BN bukan mereka yang naikkan tapi PEMBANGKANG !
ELOK berfikiran WARAS !
.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 7:26 PM

Din oh Din kau 100% salah orang. Yang berucap tu bukan nya Dato Sri Najib. Tengok betul betul kembar siras Yang tu Ah Gib Gor. Kalau Najib dia tak cakap lagu tu. Hang pikiaq le sikit. Buat malu Najib. Takan sampai la ni tak kenal yang mana satu Najib dan yang mana satu Ah Gib Gor.-eng -Pi-Sang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 8:05 PM

Soalan aku mudah saja ...
Manifesto bn ialah menangani kos sara hidup rakyat ...
Manakala manifesto pembankang ialah bukan janji ...
Jadi pembankang boleh letakan bulan dan bintang dalam manifesto mereka dan mereka tak perlu tunaikan ...
Manifesto bn adalah ikrar najib ...
Dan tentunya amat berbeza ...
Lainlah kalu ikrar najib tu dibuat semasa dia jaga tetapi tidur ...
Apabila najib kata akan berusaha menangani kos sara hidup rakyat ... Maka apa yang rakyat faham ialah..
1. Tiada rasionalisasi subsidi yang menyebabkan rakyat terpaksa membayar kos barang api lebih tinggi walapun harga barang api tak berubah ...
2. Tiada perubahan takrif elektrik walaupun kos menghasilkan elektrik meningkat ...
3. Tiada kesan domino peningkatan harga akibat pembayaran harga bahan api meningkat walaupun harga bahan api tak meningkat
4. Rakyat tidak menanggung kos sewa jet peribadi kak ros ... Tetapi rakyat cukup terasa kesan perbelanjaan jet peribadi kak ros ni ... Dimana selepas kak ros naik jet ini ... Harga barang pun naik
5. Rakyat terpaksa menanggung bayaran konsetan yang menjadi punahsihat ah jib gong ini melalui kenaikan kos sara hidup mereka
6. Sepatutnya gaji konsetan dan punahsitat serta staff yang mengkaji kesan kenaikan kos sara hidup ini ialah rm 900 sahaja dengan itu mereka akan memahami kesan sebenar kenaikan kos sara hidup.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 9:52 PM

Fundamental suami isteri nie,sangat menjejaskan keyakinan rakyat.Buatlah apa jua tindakan atau usul yang baik utk rakyat dan kerajaan.Ia mewujudkan suasana yang was2.Sebab ,kerja2 menguruskan negara adalah kerja orang lelaki yang berkepakaran tinggi.Tidak perlu di ganggu.Kredibiliti kepimpinan perlu di jaga.Ketelusan,kebijaksanaan mesti ada pada pemimpin.Kalau negara kita nie bernama Arab saudi,tidak hairanlah.Malaysia nie,negara yang boleh maintencen shj,silap buat keputusan besar habis punah harapan negara.Yang di kejar tak dapat,yang di kendong berciciran.Rasionalisasi subsidi ini,adalah satu keputusan yang besar dan berfasa2.tidak ada boleh ada apa jua kesilapan teknikal.Matlamat dan perlaksanaannya kenalah tepat,tanpa apa2 ganggu semasa proses.Mesti di susuli dgn backup planning.Contohnya pemberian BR1M,ada yang tidak kena pada status sebenar.Tapi,tetap juga dapat.Matlamat KR1M mungkin tersasar akibat dari rasionalisasi subsidi utk mendapat harga yang murah.Bungkusan barang dari KR1M,dah abis adjust tu utk mengurangkan harga.Tetapi isi kandungannya tetap di pengaruhi atas pengurangan subsidi.Sepatutnya kerajaan perlu jelaskan secara terperinci,kos tambahan seisi rumah setelah pengumuman rasionalisasi subsidi.Kenaikan berkisar RM20,RM40 atau RM100 sebulan.Penjimatan seisi rumah di galakan memotong astro,TM wifi,tabung gas di gantikan dapur jenis induction, dll adalah tidak baik rantaian ekonomi tersebut.Atau mewujudkan pesaing yang baru.

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 9:54 PM

Pedulik hapa nk naik gaji berbelas ribu pon,janji jgn kacau duit poket rakyat sudah. Najib pon xyah bgebang deras kata dia hidup dgn duit gaji dia tu saja,muak.
Tah,lg najib n the geng menteri buka mulut,lg xkena,lg tunjuk kurang bijak.kan lain klw naik gaji dgn naikkan harga minyak,harga barang?
PM kesayangan abg din turtle eh....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 10:49 PM

Buat sembahyang hajat,1 malaysia bagi pertunjuk.kepimpinan yang di perlukan utk menerajui malaysia yang lebih baik di masa hadapan.PM dah cakap kat MCA supaya berubah.Last call katanya.Cina,apapun sudah kasi,Apasal tak mau ubah.Siapa punya salah nie.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2013 at 1:28 AM

Harap bro din dapat membuat entry berkait peranan subsidi ketika harga minyak dunia sekitar USD 15-USD 30.Jumlah Rizab negara ketika itu termasuk pertumbuhan KDNK negara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2013 at 12:34 PM

Tuan-tuan mungkin tak paham kenaikan harga komoditi dunia. Malaysia tak mampu mengawal harga dunia termasuk minyak, gas, gula dsb. Negara boleh bagi subsidi tapi apakah subsidi untuk semua termasuk mereka yang kaya dan mampu suatu yg bijak? Lagipun untuk subsidi perlu duit- mana nak dapat? Bukan boleh petik dari pokok. Telitilah dulu kenaikan letrik and gst. Kenaikan ini dibuat untuk kesan paling minimum pada golongan pendapatan rendah. Fahamlah ekonomi sikit sebelum negara bangkrap macam greece.

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2013 at 1:29 PM

@AnonymousSekarang minta rakyat fikir dan siasat dulu ekonomi dunia, supaya kita faham kenapa perlu harga dinaikkan ?

Masa belanja BOROS tak hengat sebelum PRU13, ada pemimpin2 fikir benda ni akan jadi ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2013 at 3:16 PM

Ramai yang cakap pasal Subsidi... Pengagihan samarata yang orang Miskin Kaya dapat rasa termasuk lah Jemaah Menteri dan Ahli Parlimen dan Wakil Rakyat sekali.

23 Mac 2013,Nor Mohamed Yakcop berkata peningkatan pendapatan isi rumah bandar meningkat pada kadar 6.6 % setahun drp $4,705 pada 2009 kpd $5,742 tahun lepas manakala bagi kawasan luar bandar, bertambah pada kadar 6.4 peratus iaitu drp $2,545 kpd $3,080. Bermakna Pendapatan campuran suami dan isteri (kes Majoriti)... Utk Senang Bicara Ambil Purata Pendapatan Suami 60% dan isteri 40% - maknanya Bandar Suami $3,445.20 dan Isteri $2,296.80 dan Luar Bandar Suami $1,848.00 dan Isteri $1,232.00.

Kita tahu, pendapatan $3,445.20 biasaanya adalah taraf gaji Pegawai Eksekutif, tahap medium.. Kalau Junior pon tak dapat gaji sebanyak itu.. Manakala Majoriti Melayu yang ramai nie adalah pegawai eksekutif.. ada sedikit Penolong pengurus, sedikit sedikit jadi Pengurus Kadang2 jadi Penolong Pengurus Besar dan Jarang2 jadi Pengurus Besar, di mana2 syarikat SWASTA yg di pegang majoriti Bangsa Cinabeng...Kalau Kerani dan Ofis Boy..Mana boleh dapat GAJI sebanyak Itu…(ini tak campurlah side bisness OK).

Jgn Bicara Kelayakkan Bumiputera Melayu yg Bergaji sedikit malah kurang jika dibandingkan dengan Pekerja Bangsa Cina walaupon Tahap Kelayakkan mereka sama atau lebih sedikit, namun gaji mereka TETAP KURANG.

Isu Yg dibangkitkan Orang Kaya Dapat rasa sama subsidi dgn orang miskin HANYALAH helah bagi tujuan MENIPU kerana rata2 orang Melayu Bumiputera berada SAMADA sama PAR, di bawah PAR Kemiskinan, di bandar mahupon Diluar Bandar..
Keberadaan Kaum Melayu ini boleh dilihat secara JELAS:-
1. Siapa Penghuni Paling Ramai Di PPRT? - Orang Melayu Bumiputera (Tak dinafikan Orang Cina pon ada dudok, tapi mereka ini beli rumah teres kos sederhana dan sewakan pada orang lain - trend ini jugak jadi ikutan sesetangah melayu bumiputera yg Berkemampuan - ini bagus.
2. Siapa Paling Ramai Yg Hanya Mampu Memakai Kereta Proton ataupon Jenama Tempatan? Orang Melayu Bumiputeralah
3. Siapa Paling Ramai yang Berulang Alik Naik Motorsikal di mana2 Jalan di Malaysia ini? MANA LAGI KALAU BUKAN ORANG MELAYU
4. Siapa Paling Ramai yang shopping barangan Keperluan Rumah Hujung Bulan Setelah Gaji di Pasar Besar Murah spt TESCO, Carefour, Pasaraya 99 Mart? - Orang Melayu Bumiputera
5. Siapa Paling Ramai yang Shopping Barangan Dapur di JayaJusco dan Giant - Kelas Menengah? Orang Cina lah
6. Shopping di Cold Storage pulak Kebiasaan nya Melayu Elit, Melayu Jutawan, Melayu Bangsatwan..

Negara Amerika yang Maju pon masih cuba memperkenalkan berbagai2 subsidi, malah di Jepun pon ada Subsidi..Subsidi ini adalah strategi paling sesuai dan berkesan di dalam usaha Kerajaan untuk Mengawal Harga Pasaran ke atas banrangan tertentu... Harga Tanah dan harga Rumah tak da Subsidi.. Ada Harga Rumah dan Harga Tanah Turun??? Betul banyak faktor, Kerajaan hanya ada undang2 yang memastikan kestabilan tetapi tidak boleh mengawal harga tersebut.

Tapi kebiasaanya subsidi ini adalah mana2 barangan keperluan ASAS, seperti Elektrik, Air, Barangan Makanan Asas, spt Beras, Gula, Tepung Gandum, Kesihatan – Ubat2an dsbnya.

Subsidi Perlu dikekalkan demi untuk kesejahteraan dan keamanan negara, Malaysia Kekal Aman, Stabil Makmur kerana adanya Subsidi.. Kalau Tiada Subsidi – Barangan ditentukan oleh Harga Pasaran – Penawran dan Permintaan Kuasa Beli … orang Melayu Bumiputera akan Cepat Kehilagan Negara Tercinta Ini..

Takkan Semua Orang Nak Bukak Bisness, Takkan Semua Orang Nak Jadi Pengurus, Pengarah – Siapa yang Nak Buat Kerja? Dalam Mana2 Organisasi pon, Jawatan Rendah Ramai, Jawatan Tinggi sedikit, Ini Lumrah.. Kecuali kat Malaysia Kita Nak perkenalkan Robot untuk ambil alih Kerja2 Am sperti Kerani, Ofis Boy, Nelayan, Penanam Sayur, Buruh2 dsbnya.

Benar 99% punca pendapatan adalah daripada bisness, Jadi Ubah Minda Anda… Sebarang bentuk Kerja sebenarnya adalah Bisness – Menawarkan perkhidmatan cumanya dibayar gaji yang tetap. Yang Bukan Bisness, seperti PENCURI, PEROMPAK, PENIPU DAN PENYAMUN..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2013 at 3:43 PM

Nak Tambah lagi Sikit yea Pok Diin,

Tidak dapat dinafikan bahawa FAKTOR SUBSIDI juga adalah penyumbang UTAMA, yang menjadi Kebinggungan Ramai Professor dan Cendikiawan Barat, macam mana Malaysia Boleh Aman, Sejahter, Makmor lagi Tenteram selama ini.

IMF, IBD dan World Bank memberikan berbagai tekanan untuk Negara Malaysia Menghapuskan Subsidi... Malaysia amat Bernasib Baik kerana TUN DR MAHATHIR langsung tidak mempedulikan Penyangak-Penyangak Dunia ini untuk menghancurkan kesejahteraan negara.

Jangan Kita Melihat Subsidi sebagai suatu HALANGAN untuk Bangsa Melayu Bumiputera Untuk Maju, Kita sepatutnya Bergerak seimbang dengan Subsidi yang diberikan oleh Kerajaan, maknanya Peratusan Pendapatan Bangsa Melayu Bumiputera dikurangkan selari dengan pengurangan Subsidi.

Kita KAJI BALIK Tata Cara Penurunan dan Pengurangan Subsidi yang telah dibuat Masa Zaman Tun Dr Mahathir... 1 sen 2 sen setiap tahun.. Macam Mana dengan kedudukan Sosio-Ekonomi Orang2 Melayu masa itu.. Berapa Ramai yang dapat jadi SENANG, KAYA, BERHARTA dan JUTAWAN, DERMAWAN dan sebagainya.

Taraf Sosio-Ekonomi Melayu Bumiputera dapat dipertingkat.. Semua Kaum bergembira di masa itu dan bila berlaku kegawatan ekonomi dunia Malaysia tetap utuh dan jitu bertahan..

Malangnya Keadaan Ini diROBEK dan DIHAKIS dari dalam semasa Pemerintahan Pak Lah Durjana Kaki Tidor yg didokong oleh KJ Haram Jadah... Beliau mengurangkan Subsidi secara Drastik, maka bermulalah Era Kekecohan, KetidakStabilan Ekonomi dan Kedudukan Kewangan Malaysia.

Perkara Ini diburukkan Lagi dgn Tingkahlaku Keborosan dan KeTidak Pandaian Ah Jib Gor di dlm menguruskan EKONOMI dan Perbelanjaan Negara.. Belanja Boros, Belanja Tidak berhemat, Beri Umpan Pada Rakyat Melalui Bermacam2 spt BR1M dan malah semua Program 1 Malaysia... HANYA Bertujuan untuk Menghapuskan Subsidi Sama sekali.

Idea Penghapusan Cara Berhemat Program 1 Malaysia ini dgn mengatakan Pemberian Subsidi Tidak Samarata, Orang Kaya Pon dapat menerima Subsidi...Ini Hanyalah Retorik, Dakyah, Helah untuk Menjatuhkan kestabilan dan Kesejahteraan Negara..

Sayang Najib Razak adalah Insan Yg Berhati Mulia, Tiada Niat utk Menyusahkan Rakyat, akan Tetapi Najib Razak sudah Terpalit dan JATUH sedalam2 nya ke dalam LUBUK yg disediakan oleh Puak2 Penasihat PM - yg rata2nya Bukan Islam yg mahu MERAMPAS Malaysia.

Saya doakan Najib Razak diberi Taufik, Nur dan Hidayah supaya Beliau MASIH berpeluang memperbetulkan KedudukanSosio-Ekonomi Negara sepanjang waktu keberadaan Beliau di Baitilahilharam dan di Masjidil An-Nabawi.

Sama2 Rakyat Malysia Kita Doakan semoga Allah AzzaWajalla Mengampuni, merahmati dan Memberkati Pemimpin Kita dan supaya Beliau Kembali Ke Jalan Dasar Yang Benar Lagi Haq..

Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan Apa Yang Terbaik Untuk Negara Malaysia, Melayu Islam Bumiputera, semoga Allah memberikan dan Menganugerahkan Yang Terbaik utk Kita semua. IllaanyashaAllahuaminiin.

Dari Ampang.

....................
Reply To This Comment ...................
December 22, 2013 at 3:57 PM

@AnonymousKomen yang bagus ! akan saya artikelkan :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2013 at 4:01 PM

Lupa Penutup Pulaklah Pok Diin, jangan Marah.. Menulis Hari ini pon dalam keadaan Tertekan kerana marah..

Ya Allah, Sekiranya Najib Razak sudah tidak lagi dapat Memberikan Kebaikan, Mengekalkan Kesejahteraan dan keamanan Sosio-Ekonomi di negara Malaysia ini, Maka Ya Allah Engkau, Bukakan lah pintu hatinya Untuk berundur diri dan Ya Allah, Engakau Gantikanlah Pemimpin Kami yang setanding atau yang lebik Baik daripada Tun Dr Mahathir Mohamed (Semoga Allah Memberi Rahmat, Berkat dan Keredhaan Pd Tun Mahathir di Dunia dan Di akhirat). Sesungguhnya Ya Allah kepadaMulah sebaik2 tempat kami Mengadu Diri, Bersolat dan Berzikir.

sekian Terimakasih - Dari Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
December 23, 2013 at 4:04 PM

Bagi saya la din, program rasionalisasi subsidi mahu tidak mahu suka tidak suaka kita terpaksa hadapi jua. Kita kena terima hakikat kita bukan lagi di zaman serba murah seperti di zaman Tun M. Harga bahan apa spt minyak,arang batu ,gas dll jauh meningkat.

Tetapi apa yang menjadikan kempen pembangkang sangat mudah untuk dihadam oleh rakyat terutama penduduk bandar adalah, kegagalan kerajaan dalam mengewal perbelanjaan serta pengurusan ekonomi negara. Rakyat diajak untuk berjimat cermat dan terima langkah penjimatan kerajaan, tetapi dalam masa yang sama kerajaan berbelanja boros pd perkara2 yang sangat meragukan seperti perbelanjaan mencecah billion ringgit dalam pelantikan pelbagai jenis firma konsultan, program promosi 1Malaysia dan perlbagai program keramaian yang memakan jumlah puluhan juta spt Program Janji Ditepati, Sayangi Selangor Yakini BN dll. Itu belum lagi disentuh tentang ketirisan billion ringgit dalam laporan audit setiap tahunn.

Anadai perkara2 seperti ini dapat diselesaikan, saya percaya rakyat akan menerima proses rasionalisasi subsidi ini secara berperingkat sedikit demi sedikit.

Post a Comment