........... Sah ! Tidak Ada Permohonan Untuk Demo Haram Di Dataran Merdeka Sempena Tahun Baru ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Sah ! Tidak Ada Permohonan Untuk Demo Haram Di Dataran Merdeka Sempena Tahun Baru !

Thursday, December 26, 20134comments


Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Seri Ahmad Phesal Haji Talib menafikan Dataran Merdeka akan dijadikan lokasi perhimpunan yang didakwa mahu menggulingkan kerajaan, dan menegaskan lokasi itu hanya untuk sambutan ambang tahun baru 2014.

Menurut Ahmad Phesal, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) belum menerima sebarang permohonan daripada mana-mana pihak untuk berhimpun di Dataran Merdeka.

"Dataran Merdeka hanya digunakan untuk acaran sambutan tahun baru dan beberapa program hiburan yang kita sudah aturkan,” katanya kepada The Malaysian Insider di Kuala Lumpur pada Isnin.

“Ini bermakna dari segi penggunaan, seperti apa yang saya katakan, hanya untuk sambutan tahun baru dan tiada acara lain seperti didakwa.” - TMI.


Saya sebenarnya agak skeptikal dengan ura2 perhimpunan Guling Kerajaan pada malam tahun baru 2014. Hanya berpandukan satu banner yang entah siapa yang buat, terus dianggap ia sebagai satu perkara yang sahih. 

Sebab tu saya malas nak layan benda tu. Lagipun artikel TMI di atas pastinya memberi satu bentuk jaminan bahawa -

Tidak ada sebarang permohonan dari mana2 pihak untuk mengadakan perhimpunan haram di Dataran Merdeka pada malam 31 Disember 2013.

Hmmm .... kenapa lain macam jer bunyinya ?

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
December 26, 2013 at 12:54 PM

masalahnya PERNAH kalau "MEREKA" mohon nak adakan perhimpunan utk GULINGkan kerajaan, DBKL nak luluskan ke?...itu kerja GILA namanya

puak2 ni, kat mana2 n bila2 masa boleh GULING2 atas jalan...perlu PERMIT?.....TAAAAKKKKK!!

smlm ada terbaca yg MB Kelantan kata PAS tak SOKONG PERHIMPUNAN GULING KERAJAAN n TAKKAN HANTAR WAKIL....masalahnya, penCACAI TAKSUB PAS yg TAKSUB dgn NA, HH, MS n AI nak dgr ke kata MB Kelantan ni?....jawapannya GULING2 atas jalan lebih AFDHAL, berdemo itu spt menunaikan ibadah solat.....cecei PAS jgn mara aaaaa.....:P

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2013 at 1:07 PM

Hahaha..dulu masa bersih 3.0 ada ka umno gelar perhimpunan shamsidar..skng plak perhimpunan guling..disini sudah nampak tahap iq pengikut2 umno ni bro..kalu mcm ni punya psywar aku rasa hanya mereka2 yg iq rendah yg yg akan percaya..

....................
Reply To This Comment ...................
December 26, 2013 at 3:11 PM

Anonymous December 26, 2013 at 1:07 PM,

IQ rendah kepala hotak ko! Hbs 2 yg siang malam macai2 PR dok share dlm wall FB masing2 pasal ajak ramai2 turun utk guling kerajaan mcm ala Thailand 2 aper hal? Tak payah nk nafi la woi. Oo kalau buat himpunan tgk konsert jatuh haram, tp kalau berhimpunan jantan betina ala2 BERSHIT halal la pulak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 26, 2013 at 3:38 PM

Mmg pakatan suka guling2 pn guling atas jalan guling atas katil semua depa guling hehehe

Post a Comment