........... Pendedahan Najib - Rakyat Terhutang Budi Pada Rosmah ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pendedahan Najib - Rakyat Terhutang Budi Pada Rosmah !

Saturday, December 7, 201332comments




Korang dah baca kan 2 jasa besar Rosmah yang baru saja didedahkan oleh Najib -

Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak menceritakan bahawa isterinya Datin Seri Rosmah Mansor telah menelefon isteri bekas kepada presiden Mesir Suzanne Mubarak bagi membebaskan seorang pelajar Malaysia yang dituduh perisik.


 

Najib berkata sewaktu Operasi Piramid pelajar tersebut dituduh sedemikian dan kemudiannya dihumban ke penjara.

 

Perdana menteri berkata ia merupakan salah satu daripada dua jasa Rosmah yang tidak pernah dimaklumkan kepada sesiapa sewaktu operasi itu dijalankan dua tahun lalu.

 
"Saya minta isteri saya menelefon isteri presiden Suzanne, merayu untuk membebaskan (pelajar itu), dalam dua jam, pelajar kita dibebaskan," katanya.


 

Bagi jasa kedua, Najib berkata semasa operasi yang berjalan, Najib berkata isterinya juga memohon jasa baik kerajaan Arab Saudi dengan "jaringan" dengan keluarga diraja, membolehkan pelajar Malaysia dapat singgah di Jeddah tanpa visa.

 

"Ia diusahakan oleh isteri saya kepada pelajar-pelajar kita. Malah dua kapal terbang Jumbo disediakan secara percuma bawa balik pelajar kita.


"Belum pernah saya beritahu tapi ia adalah sumbangan isteri saya kepada rakyat Malaysia," kata Najib. - Mkini.


WOW ! Terimakasih Rosmah ! Tak sangka la Rosmah punya peranan besar dalam insiden kepulangan pelajar2 Mesir dulu tu. TERIMAKASIH ROSMAH ! 

Pasti mereka yang terlibat dan keluarga mereka terhutang budi kepada Rosmah.

Tapi tetap tidak ubah pendirian saya tentang penggunaan Jet Eksklusif oleh Rosmah ... Membazir/Boros tetap Membazir/Boros !

Share this article :

+ comments + 32 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:02 PM

jeles ke? dia dijemput.faham x? dia kena pegi tempat pada waktunya.kalau guna penerbangan lain lg membazir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:23 PM

kalau camni la, tak guna hire consultant sampai 7.2 billion, KSU, penjawat awam dan duta ke mesir. lebih elok buang menteri pertahanan "amaran" suruh ganti rosmah. nanti sultan sulu buat hal lagi, boleh la rosmah slow talk dgn sultanah sulu. isu batu putih suruh ckp dgn bini presiden singapork. dan jika amerika dgn isu TPPA, tak payah la menteri kabinet bincang dgn org asing itu. suruh rosmah nasihat kan ister isteri PM dan presiden negara negara ahli.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:28 PM

Kalau cam tu, Tun Dr Siti Hasmah lagi berjasa. Sebab dia ubat pesakit. Tak dengar pun Tun Mahathir bising-bising pasal tu. Ada dengar Tun Siti Hasmah sibuk terbang sana-sini, masuk khabar tiap-tiap hari, boros tak tentu pasal? Malah isteri-isteri Pak Lah pun tak cam tu. Kalau nak power sangat tu, tolong masuk politik, bertanding jadi MP. Kalau tidak tak payahlah bising-bising. Nampaknya negara-negara Pak Arab ni semua doom countries. Apasal kita hantar anak-anak kita ke negara mundur? Ni pun satu.

Azman

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:28 PM

salam,
tu baru dua. kedua-duanya diminta pertolongan oleh ah jib gor. so, kak mah berjasa kepada pelajar tersebut atau berjasa kepada laki kak mah yg tak ada power uuummmph untuk bercakap dengan orang arab. kiranya cakap ah jib gor, pemimpin arab tak pakai la, tu yg kak mah jer yg jadi wakil pm ke negara arab pasal cakap kak mah laku. betul la kata sahidan, kak mah pegi bawa balik pelaburan besar. pemimpin arab dengar cakap dan patuh pada isteri mereka. kira taraf pm la kak mah kalu pi negara arab. hebat tu, harap bro kena terima alasan mereka kasi jet tu untuk tujuan dapatkan pelaburan walaupun dijemput untuk tujuan lain. tak sangka, orang arab sebenarnya ikut cakap isteri, tak macam orang melayu, kurang dengar cakap isteri dan patuh .

lepas ni, apa cerita lagi yer. dapat tak cerita ini mengurangkan rasa kurang senang orang bukan ahli umno terhadap kak mah. dah sejuk ke hati mereka atau ah jib gor setakat cakap menipu untuk buat sedap cerita. ahli umno akan percaya kerana ah jib gor presiden mereka. dipilih pula tanpa bertanding, sokongan setiap ahli tu. lebih 3 juta ahli. pengundi malaysia lebih 10 juta, tolak ahli umno yang percaya, lebih 7 juta tu percaya ker? tak apa la, ah jib gor boleh cite 4 tahun lagi. kali ni, kasi bukti rakaman suara dan video. walaupun pas kata tak boleh jadi bukti, ahli pas cuma kurang 2 juta, ada 5 juta lagi yg akan percaya looo kalu bukti tu betul. tak perlu kata apa-apa, biar video yg bercerita, macam tengok video anwar. baru melopong mulut kita yg dok kata kat kak mah. kita boleh terus minta dia tanding parlimen, lantik dia jadi pm lepas pru14. mesti lebih hebat daripada laki dia. tapi bab pelajar tu, saya tak terasa terhutang budi, tu salah kerajaan dan mak bapak la yg pi hantar ke sana wat apa tah. kat mesia pun banyak setaraf kat mesir nuuu.

....................
Reply To This Comment ...................
December 7, 2013 at 11:28 PM

@AnonymousOMG ! Ada juga yang terima bulat2 apa yang pemimpin Umno cakap !

....................
Reply To This Comment ...................
December 7, 2013 at 11:29 PM

@AnonymousMeminjam kata anon di atas - Kenapa, jeles ke ? hahahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:31 PM

Kalau cam memang tak guna la kakitangan diplomat kat negara Pak Arab ni. Baik je hantar Rosmah ke sana. Boleh kurangkan pembaziran.

Muhd

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:41 PM

I think Din, cukup-cukuplah bashing Rosmah macam you bashed Shahrizat dulu. Takut nanti beri semangat lagi kat PR.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 7, 2013 at 11:53 PM

En Din,

Adakah pelajar-pelajar kita di Mesir sewaktu Op Piramid singgah di Saudi lebih daripada 18 jam? Sebab kalau transit, tak tinggalkan airport Saudi, tak payah visa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 12:06 AM

HEBAT ROSMAH

MENTERI LUAR BAIK RESIGN

TAK BUAT KEJE

PENYAMUN PANDAI BUAT KEJE

MENTERI LUAR TAK BUAT KEJE

PIGI LAH ROSMAH

MEMBAZIR ADALAH MEMBAZIR YEE

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 12:21 AM

Ha.ha.ha.! Ko mmg berani punya turtle! Mcm ninja turtle! Apa pun, aku sgt setuju dgn artikel ini! Bravo!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 12:45 AM

Org siap hantar kapal Flotilla ke Gaza lagi... nak selamatkan beribu-ribu rakyat Palestine... Tarak ada heboh pun mcm Si ahjib ngok nih!

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2013 at 2:37 AM

@AnonymousBashing ? Baca artikel .... ia lebih kepada memuji @ artikel mkini. cuma a short note from me at the end yang menyatakan pendirian saya tidak berubah. itu saja :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 3:18 AM

Hebat tk hebat Rosmah janji dia ada jasa.. pahala dan kebajikan itu URUSAN ALLAH TA'ala.. bukan urusan PENCACAI Nik Najis..mahupun Aljubr.

AKu nk tanya apa jasa Bini Pelewat Negara?? Jet Peribadi Falcon ulang alik ke Sabah sape bayar? belum jd PM dh perasan naik jet?? kalau dh jd PM angkut seluruh bini 'betina' dan bini 'jantan' beliau naik jet Krjn?? boleh harap ke???

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 6:20 AM

kalau dah tak suka...apa dibuat dicari kesalahannya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 8:11 AM

@Anonymous

betul gak tuh. terjun ke politik macam berlaku kat Filipina kan? tapi aku tak jeles, cakap yang patut jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 8:22 AM

tau taulah. aku macam terasa malu baca artikel nih. nampak sangat Najib promosi bini untuk menutup kemaluan yang semakin memuncak. dengan cara ini konon Najib dapat menutup segala salah guna keduudkan oleh bini dia. pada aku pembaziran tetap pembaziran. bangkai gajah tak boleh ditutup dengan tudng saji walau pun disiramkan dengan air mawar sekali pun.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 10:46 AM

Kalau isteri dia lebih efektif, lebih isteri dia jadi PM. Tak payah dah kita bising pasal jet kerajaan dan sebagainya.

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2013 at 10:56 AM

Bro Din,

Kalau isteri PM Malaysia boleh meddle in other country punya affair...what about isteri-isteri PM from other countries? They can also meddle in our affairs kan???? sbb ada jaringan mantap among all these wives.....

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2013 at 11:38 AM

ah jib gor (gong2) secara rasminya, bangganya & sombongnya mengishtiharkan yg bini dia adalah maharani nyonya mansor. jadi rakyat tak boleh bising2, bila2 masa pun dia boleh naik jet kerajaan. (dah jadi harta peribadi). naik takhta atau naik tocang atau kadok naik junjung. kuasa rakyat hanya ujud 5 thn sekali (masa pru). wakil rakyat jadi pm bertukar (transformed) jadi maharaja. menteri2 pun turut jadi raja2 sapu sana & raja2 sapu sini. konon2 dari rakyat, oleh rakyat, utk rakyat....ptuii!. lebih baik kembalikan sistem absolute monarchy. mungkin nasib rakyat terbela & tak tersiksa spt sekarang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 12:01 PM

Bila dengak cerita Ah Jib Gor pasai Kak Ros bebaskan student kita di Mesir,sah lah Ah Jib Gor ni masuk golongan 'Queen Control'.Kalau bini dia begitu 'power' kita perlu tanya apa guna kita ada PM Ah Jib Gor kalau bini dia duk buat kerja dia.

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 12:10 PM

Aku cuma nak kata .. Piiiiiiirah !!!!!
Aku cuma nak tanya .. Betoika ????
Aku cuma cadangkan ... Ah jib gong baik lu jadi surarumah dan Rosmah jadi pm ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 12:31 PM

I and DR M thought Pak Lah the worst PM Malaysia ever had and how wrong it was. Oh my Engish its Najib aka Ah Gib Gor is and the current worst PM ever ever Malaysia had that he had to seek his wife 'expertise' and 'connection with the Royal Saudis' (anyone form Rosmah side married the royals?) to mde the call when with a 'button' he can made the call anytime. Aint all Wrld leaders Phone in his list? UMNO PAU 2013 is the MOST BORING NON EFFECTIVE EVER EVER BEING HELD. And like one of the UMNO member from South said 'UMNO is woof woof woof (barking) at the wrong tree which is DEAD TREE. Najib cant even explain why the favorite Rustam Ali fell in the GE 13 and how is that the UMNO Shah Alam grassroot voted for PAS?. KJ the usual flamboyant ' will accept chage' but he' s not changing. He's more of an Actor rather than a Minister just like Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2013 at 1:25 PM

@Sharifah Rashidah bt. Syed AhmadTEPAT SEKALI ! Saya juga tengah berkira2 nak buat artikel bertanyakan perkara yang sama !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 1:52 PM

Pok Din,

Dah Kata Dah.. Najib Ah Jib Gor Patut Letak Jawatan...Undur Diri, Tapi TS Muhyiddiin, tak berani nak pikul tanggungjawab jadi PM..mungkin elok keDua2Nya sekali berundur lah demi kebaikan seluruh umat Islam Melayu...

Golongan Mamak Kini menguasai Kerajaan dan Ekonomi yang di Peruntukkan utk Melayu, walaupun Golongan Cina Kekal Menguasai Keseruruhan Ekonomi M'seia.

Jadi Dimana Sebenarnya Melayu.. Hanya Menang Sembang Otak Pandai.. Tapi tak cukup Berbelit macam Kaum Mamak, Tak Cukup Jati Diri Hadapi Ujian Dlm Bisness, Tak Macam CinaBeng..., Melayu selalu Mungkir pada Janji utk Kebaikan KaumNya Sendiri... Melayu Lemah Pada Wang ringggit, Lemah Pada Nafsu Perempuan & Lelaki, Takut pada Ugutan di dlm Perjuangan.. Melayu Memang Petah dan Pandai Cakap Melayu Laaah.

Mana Arah Tuju Kita Orang Melayu Sekarang? Cerdik Pandai.. Ramai Tapi Takut Nak Tonjol Diri, Golongan Hartawan Takut Habis Duit Kalau support Melayu, Takut Org Melayu Lain Naik, Irir Hati..Hasad Dengki Terlalu Tebal Menebal akibat Makan Benda2 Busuk seperti BUDU, BELACAN, CENCALOK, dsbnya..

Marahlah kpd Hakikat ceriter sebenar kisah Melayu.. Jangan berangan Nak Tutup sana sini!

Sultan & Raja2 Melayu sibok hal masing2, Ketua agama nie, Mana perginya Wang Zakat? Kenapa Sultan Tak Buat Derma direct pd Org Melayu drp Wang Zakat? Nak Bagi berapa pon lebih lagi drp BR1M ke, Bantu Melayu Nak Berniaga, Bantu Ibu Tunggal Melayu yg susah, Bantu BAPA Tunggal Melayu Yg Susah.. Salur Galur Kembali ?Wang ini supaya aktiviti ekonomi dpt di kembang giatkan...?

Rocemah Mansoir memang dah banyak kali TERDENGAR yang Ah Jib Gor bagi dia KETUAI meeting Kabinet, Meeting apa2 kat Rumah PM...sebab PM pening kepala..Jadi Siapa Sebenar Pengkhianat? Ada Peluang CONTRA Rahsia 2 Penting Negara...

PAS & PKR Bukan penyelesaian terbaik kerana Inilah Parti Orang2 yg KECEWA.. Terlalu KECEWA... Parti Orang Yg Marah, YG Menebal Irihati dan Hasad Dengkinya... Parti ini akan hilang arah tuju, cac merba kerna Pemimpin asalnya Orang2 Yang Kecewa..

Hadi Kecewa tak Dapat Jadi Mufti, Arwah Wan Mokhtar tak bagi dia jadi Mufti Besar Terengganu, lalu dia Boikot Kerajaan, Start dgn Masjid RusilaNya... Nik Ajiz, marah sangat Anaknya Masok ISA.. Tiada Maaf Bagi Mu UMNO-BN, (Mursyid Apa.. manusia biasa aje yg banyak silap kerana utamakan marah & dengki.. tiada cahaya nur & keimanan pdNya lagi..semuanya Dibutakan oleh Iblis), Nuar Berahi.. Tak payah Cakaplah, Ilmu Cetek, Pengetahuan Tak Luas, Hanya Pandai Dengar Cakap Orang, Siapa Suruh Pie Mintak Lebih2 Kat Tun M dan Tun Daim...siLap Besar lah pie Tunjuk sikap Tamak pd Pejuan Bangsa TUn Mahathir dam Tun Daim nieeh...amik Nuar kan kena...

Senag Suruh Aje Laksamana Ahmad Zahid Jadi PM dan Hishamuddin jadi TPM sementara waktu pas tu di Gantikan oleh Laksamana Mukhriz... Khairi Jamaluddin... UMNO kasi peruntukkan banyak2 kat Kjhairi supaya DIA boleh Jadi PENGARAH, PENERBIT, PELAKON Filem... itu yang sebenarnya Kemahuan Dia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 2:06 PM

jasa tetap jasa. membazir tetap membazir. mungkin sbb environment liberal mereka. rosmah lupa tanggungjawab dia pada najib bukan pada rakyat malaysia. biar najib saja yg berkhidmat pada rakyat. cuba lah jadi mcm tun siti hasmah. our dear first lady malaysia.

melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2013 at 2:55 PM

Ucapan tak smpai 30 minit, jadi courier khaz laki un katakan 30 minit , berapa belanja selain dari RM 470k dan RM 300k untuk bermalam hotel RM 100k semalam?
Bapak dia kurang mengajar hippo iini erti `jaga-jaga dengan duit orang!' dia galak merasakan dia VVIP sedangkan dia hanya bini ke2 Najib.
aku yakin Putri tidak dimaki hamun dan disumpah macam bedebah ini!

....................
Reply To This Comment ...................
December 8, 2013 at 2:59 PM

Yang jelas dia lebih berkuasa dan tera dengan panggilan talipon boleh melepaskan yang ditangkap dan memujuk Raja Saudi membekalkan dua pesawat untuk membawa pulang penuntut. Malaysia mungkin sudah bersedia mendapat PM pempuan,
suruh Najib turun dan dia bertanding diPekan, Najib tidak mampu buat kerja, memandang ketangkasan boRos ini!
Turunkan Najib? Camna UMNO?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 3:04 PM

nampak sgt memang bijan tu tak guna..urusan camtu pun suruh isteri ke? apsal ko tak buat sndr? apsal tak suruh konsultan billion2 ko yg buat? baik resign je la wei...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 8:13 PM

Kalau dgn 2 jasa tu maka kak ros layak mwndapat ganjaran 1/2 juta rm dengan kabinet meluluskan peruntukan agar dari segi tekmikal ianya tidak melibatkan kes salah guna kuasa.
Hemmmm ... Aku rasa rakyat nak tahu secara mendalam jasa con-setan dalam membantu rakyat malaysia dalam pelbagai aspek sehingga mereka layak mendapat peruntukan 7.2 bilion. Dengan 2 jada najiib bayar 1/2 juta ... Tentu agak banyak juga jasa sehingga najib bayar 7.2 bilion kat con-setan.
Ya lah hasil jasa kak ros dan con-setan rakyat terpaksa membayar dengan harga yang mahal melalui kenaikan harga barang ekoran pertambahan bayaran cukai dan perubahan taktif elektrik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 9:44 PM

Haram Jadah Punya Najib nie Memamng Sial lagi Bawak Bala Satu Malaysia... Slogan Baru drp Najib BALA 1 MSEIA

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 8, 2013 at 11:38 PM

Aku harap perlembagaan Malaysia di gubal. Tempoh untuk jadi PM maksima dua penggal aja. Untuk elakkan salah guna kuasa tahap melampau.

Kalau tidak siapa saja jadi PM akan ikut rentak yang sama. Aku di lantik. Suka aku la nak buat apa. Hak aku. Walaupun rakyat menjerit dan menderita.

HUNTER!

Post a Comment