........... Najib Puji Rosmah ..... Anwar PUN Puji Azizah ! - Apa Pandangan Anda ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib Puji Rosmah ..... Anwar PUN Puji Azizah ! - Apa Pandangan Anda ?

Saturday, December 14, 201312comments


Bila Najib puji Rosmah semasa PAU baru ni, ramai yang balun. Ada yang balun berdasarkan pengisian ( apa yang diucapkan Najib ) dan ada yang balun tindakan memuji itu sendiri. 

Nak tak nak terpaksalah dikeluarkan satu video lama tahun 1997 sewaktu Anwar berucap dan memuji isterinya .... Nah, Anwar pun puji bini dia dulu waktu berucap, kenapa tak balun ! ?




KLiK ke Youtube.


Saya hanya mampu tersenyum dalam hati ...... tapi saya tak nak komen apa2 ! Saya nak dengar pandangan pembaca. Saya percaya ramai yang nak luahkan pandangan samada pro atau kontra berkenaan perbandingan antara tindakan Najib puji Rosmah dengan Anwar puji Azizah.


PS - Seperti biasa saya tidak akan siarkan komen yang lari tajuk dan komen yang mencarut atau melampau menghina.

Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 14, 2013 at 10:30 PM

kamu betul betul tak ci Din. kamu taruk gambar Azizah masakini, tapi kenapa pulak taruk gambar Rosmah masa muda? senget sebelahlah kamu ni. biar aku komen pasal gambar dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
December 14, 2013 at 10:34 PM

@AnonymousEh ya ke ? tak perasan pulak hehehe .... takperlah, bukan mereka yang dibincangkan tapi tindakan memuji dari suami2 mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 14, 2013 at 10:45 PM

semua orang ada hak memuji bini masin masing cuma adakan tempat dan masa nya sesuai terletak diatas si pemuji itu sendiri adakah Tukang Kebun, Mamak nasik Kandaq, Business man, CEO , Ketua Pembangkang , Ex Timbalan PM atau PM?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2013 at 12:48 AM

Ada beza. Rosmah tak takut pada laki manakala Azizah tersangat takut pada laki.
Anwar depan bini pun boleh balun china doll manakala Najib kena main sembunyi2!
Yang paling ketara, Najib paling taku pada Anwar, itu pasal ISA & OD pun boleh hilang!
Yang paling penting, ada sesuatu pada gengaman Anwar atau mana2 pemimpin cina yang membuatkan Najib perangai mcm kucing Garfield! Tapi yang lebih teruk lagi, mereka2 yang lemah dan tuduk mengampu pada Najib!

Bosan dengan sikap Melayu yang pondan2 belaka mcm nih!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2013 at 12:50 AM

Perlu diingatkan, DALAM KONSEP PEMERINTAHAN ISLAM, SESIAPA YANG TAKOOT BINI TIDAK LAYAK JADI PEMIMPIN!

Sejarah Islam jelas membuktikannya. Tapi tak mengapalah, Kiblat Ahjib kat UK!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2013 at 1:00 AM

salam,

yang penting la ni presiden parti memuji pasangan. mereka bercakap dalam parti mereka sebagai ketua. ah jib gor puji bini yang berjasa tanpa dendangan. so, presiden nak dendanglah pasal ramai yg tak tahu presiden kurang power dengan negara arab berbanding dengan isterinya. ni semua main pintu belakang la serupa anwar meliwat. jalan tak betul punya.

bab anwar puji isteri, tu kisah lama, masa tu dia popular, mana ada yg berani beb. sekarang kita tengok bab presiden pkr puji laki, anugerah tuhan. lagi tak boleh tahan. ni puji acara dalam selimut. kita pun tak terdendang acara dalam selimut kat orang ramai. tapi sebab laki dia memang hebat, semua jantina dia tibai, memang dahsyat sungguh anugerah tuhan india ni. so, kira tak apa la nak puji, kita pun puji isteri gak, tapi tak sehebat pemimpin. puji cantik, makanan dimasak sedap. ok tu.

bro din sakit telinga dak bila dengar ah jib gor puji kak mah? ala, presiden nak cakap dia kurang power jer. tapi dah kecoh pulak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2013 at 1:08 AM

Logik ini di panggil 'Manusia ada lah Tikus' sebab logic nya ialah manusia makan keju,tikus pun makan keju, jadi manusia ada lah sama dengan tikus. Kalau lah betul Anwar puji Azizah,mengapa Ah Jib Gor kena ikut!!!! Bukan kah kita UMNO benci segala sifat2 and perangai Anwar Ibrahim jadi mengapa Ah Jib Gor kena IKUT tauladan Anwar. So sekarang kalau Ah Jib Gor liwat orang its okay bagai orang UMNO sebab ANwar pun liwat orang.

Two wrongs don't make it right!!!

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2013 at 1:13 AM

DUA DUA PENIPU

AH JIB GORBLOK PENINDAS MELAYU

TADI UMUM NAK NAIK TOL PULAK HAISHH

ANWAR PEMBOHONG

TAPI MAMAT NI TAKDE KUASA TINDAS MELAYU

....................
Reply To This Comment ...................
December 15, 2013 at 2:15 AM

@Anonymoussama seperti apa yang ada dalam fikiran saya ... sapa punya idea jenis back-up macam ni ?

Anwar pun buat ! Pas pun buat ! Dap pun buat !

Jadi umno pun boleh buat lah !

....................
Reply To This Comment ...................
December 15, 2013 at 2:16 AM

Bukan perbandingan antara keduanya lah tapi perbandingan dalam isu puji isteri

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 15, 2013 at 2:20 AM

@Anonymous

aku bersetuju dengan pandangan kamu. Najib sememang beku otak. dia buat sesuatu semua ikut orang samada perbuatan atau pun nasihat. sebab itu dia sanggup bayar punahsihat dengan harga yang tak masuk akal dengan apa yang mereka boleh deliver.

lebih baik dari sekarang cari kotak dan kemas barang barang dan berpindah sebelum dihalau keluar oleh cinabeng.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 3:07 PM

Dua2 anugerah tuhan. Nak muntah.

Post a Comment