........... Ketua Cybertrooper Umno @ COCODILLY ( aauuuwwww ) Ni Betul Ke Orang Umno ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Ketua Cybertrooper Umno @ COCODILLY ( aauuuwwww ) Ni Betul Ke Orang Umno ?

Thursday, December 5, 201315comments


Semalam saya sekadar perkenalkan mamat COCODILLY ( aaauuuuuww ) ni jer, kemudian saya pass kan perhatian anda kepada rakan2 bloger lain yang dah balun .... sebab malas rasa nak lari dari topik biasa saya.

Tapi ra.... apa dia ? Betullah tu - COCODILLY. (aaauuuuwww ) nama maya yang digunakan oleh Ketua Pejuang Maya Umno @ BMB yang dulu dikenali sebagai UMB yang baru dilantik oleh KJ ni.

Tapi rasa tak puashati lak ..... tadi sekali lagi saya tengok video dibawah, rasa ma.... iyaaaaaaaaa ! COCODILLY ! ( aaauuuuuwww ) Tak percaya korang klik la link di atas tu.... dah, jangan menyampuk lagi !

Bila saya tonton video ni sekali lagi tadi, rasa nak balun juga sepam dua mamat ni .... 





" Saya sebagai Pengerusi Biro, saya nak mengurangkan lagi penggunaan sosial media untuk berpolitik .." dan nak beri Biro Media Baru nampak cool..... dari 100% berpolitik 24 jam, saya nak kurangkan mungkin kepada 50% ... the rest is LIFESTYLE ataupun kita nak bantu rakyat. "

Blogger Umno nak tukar jadi blogger 50% politik dan 50% LIFESTYLE ? ?  

Dah namanya pun blogger politik maka politiklah tumpuan mereka ! Saya tak boleh nak bayangkan sesetengah rakan blogger yang saya kenali mula menulis tentang LIFESTYLE ! Hahahahahaha ....

Kalau nak layan juga idea COCODILLY ( aauuuuwwww ) ni, kenapa tidak diwujudkan saja barisan baru blogger LIFESTYLE  yang sesuai dengan dunia LIFESTYLE. Kan lebih senang dari mentransformasikan rakan2 yang saya kenali itu supaya lebih cool dan berLIFESTYLE. Ia juga bakal menambahkan lagi cybertrooper Umno.

Dan Warta Rakyat boleh tambahkan satu lagi kategori dalam Ranking Liga Bloggersnya - Bloggers LIFESTYLE. Blog COCODILLY ( aauuuwwww ) mesti no 1 !

"Buat masa sekarang ini, pada mereka, there is no direction. Direction dia orang hari2 hendak membidas pembangkang. Takkan kerja kita itu hari2 nak membidas pembangkang. Dah tak ada kerja lain ke ? Bagi saya kitapun kena fokus bagaimana hendak membantu rakyat,"
 
Part ini yang saya cukup amat tidak puashati - .Takkan kerja kita itu hari2 membidas pembangkang ?  Dah tak ada kerja lain ke ? ! ! Bayangkan kenyataan itu datang dari KETUA REDBEAN UMNO !

Bukannya nak suruh kerja kuat lagi, balun lagi kaw-kaw, cari lagi isu2 yang panas, asah lagi cara penulisan ....... tapi dikatanya Dah tak ada kerja lain ke ? ?

Jadi selama ini begitukah anggapan COCODILLY ( aauuuwwwww ) terhadap para pejuang maya Umno ? Selama ini mereka banyak buang masa buat benda tak berfaedah @ dengan membidas pembangkang berterusan ? Dah tak ada kerja lain ke ? ?

Ini dah tahap MENGHINA namanya !

Baik orang Umno cek betul2, COCODILLY ( aauuuuwwww ) ni betul ke orang Umno ? Macam nak sabotaj jer kenyataan dia.

Nak kurang penumpuan kepada isu2 politik, nak kurangkan serangan terhadap pembangkang .... ketawa guling2 lah bloggers pembangkang terutamanya sayap RBA...

Pesan saya pada COCODILLY ( aauuuuwwww ) - TUTUP MULUT ! Buat perjumpaan dengan para bloggers dulu sebelum anda buka mulut seterusnya !

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 7:55 AM

Lupakanlah sahaja Pemuda UMNO. Tak relevan lagi. Lebih sibuk cari populariti dan jadi model majalah atau ambil bahagian dalam bidang yang khusus untuk artis. Ahli2 nak jadi artis pula. Eff them lah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 9:24 AM

natang bodoh yg kj angkat, maknanya yg tukang angkat diapun sama bangang cap tikus mundok

....................
Reply To This Comment ...................
December 5, 2013 at 12:16 PM

LIFESTYLE menantu abah la.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 12:33 PM

Dalam blognya, semua ditulis dlm bahasa asing (melayu lah sangat?) sesuai dgn bosnya yang mat salleh hangit tu!
itu pon jangaannn!!! nak turun kebawah untuk dekati rakyat di desa! konon, kononnyalah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 2:10 PM

Mamat auuuuwwww nie mmg zero.. He actually know nothing about what he said. Cara cakap pn langsung tak meyakinkan..mcm budak tak pass spm pn ade.. Dari cara dia bercakap dn bahasa yg dia gunakan maaf cakap la..rsnye da boleh predict kot ape jd dgn masa dpb UMB... bersedialah semua menanti awan mendung gelap akan tiba tak lama lg...

....................
Reply To This Comment ...................
December 5, 2013 at 3:06 PM

Jom pergi blog aku jap tengok lifestyle Ah Jin Gor.

Warghhhhh....Kah....Kah....!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 3:21 PM

Awwwww

....................
Reply To This Comment ...................
December 5, 2013 at 3:47 PM

macam macam hal umno sekarang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 4:19 PM

tu dia nak suruh tulis life boss dia, kj. dia punya blog pun tak update dah setahun lebih. masa pru 13 pun tak berperang siber, camna boleh dilantik jadi ketua media sooooo sial umno. mungkin strategi nak kalah pru14 kot. lantikan mamat ni adalah strategi awal kj untuk melemahkan melayu. eeemmmm mungkin presiden umno, ah jib gor dah merestui pemilihan ini. kita dok ingat kita kena serang dan menguatkan umno, rupanya strategi pemimpin jangan berpolitik. biar aje orang nak kata apa, diammmmmm. lama-lama orang yg bising pun diam juga. patut la sesuatu isu besar, pemimpin diammmm. macam isu lembu, diammmmmm tak ulas dengan alasan dah masuk mahkamah. tungguuuuuuu lama, kemudian tengok orang ingat atau tidak, boleh buang kes.

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
December 5, 2013 at 5:53 PM

Sapa yang undi dia untuk jadi exco hari tu sila angkat tangan........

atau

Siapa yang masih ingat nama si COCODILLY memang tersenarai sebagai calon bertanding exco sila angkat tangan.......

Jangan bodoh kan KJ je dalam hal mamat yang ada sindrom kurang daya pemikiran ni. Bodohkan diri sendiri yang undi membuta tuli.

Memang kelakar la mamat ni. COCODILLY - macam nama kumpulan lawak. Sesuai masuk bertanding Maharaja Lawak SUPERRRRRR MEGA. Tak nak guna nama COCODILLY pon tak apa. Guna nama PEMUDA UMNO pon masih sesuai jugak lagi. Orang dengar nama je dah ketawa terbahak-bahak.

....................
Reply To This Comment ...................
December 5, 2013 at 7:00 PM

Aku setuju, tak perlu ada sayap Pemuda, Puteri atau Wanita. Cukuplah UMNO tu satu badang tanpa sayap. Bagi pemuda cuma dilantik biro Pemuda, Biro Wanita dan Biro Puteri. Tak perlu ada pertandingan, Presiden UMNO cuma lantik sahaja sesiapa yang sesuai menjadi ketua biro dan ketua biro pula melantik ahli jawatan kuasa biro. Tak perlu ada pertandingan kerana jika ada pertandingan macam-macam hal pulak yang timbul.

....................
Reply To This Comment ...................
December 5, 2013 at 7:17 PM

@AnonymousPart perlantikan mamat ni sebagai sebahagian strategi yang berat tuh...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 5, 2013 at 7:44 PM

mungkin dia maksudkan lifestyle kak rosmah kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 6, 2013 at 8:41 AM

Blogger politik kurangkan berpolitik?

Pengerusi Biro ni tak faham susunan dan peranan dlm Parti.
Setiap biro/bahagian ada tanggungjawab masing2.Biro Pendidikan kena tahu halehwal pendidikan,Biro Ekonomi kena tahu tentang ekonomi,dan begitulah seterusnya.

Maka Biro Media/blog kah kena tahu tentang medialah!Mesti tentang maklumat.Mesti baca blog2.Mesti hentam blog pembangkang.dan lain.Mana boleh main 50% politik dan 50% lifestyle.Biro kena Fokus.

Kesian jika Ketua/Pengerusi Biro peringkat tertinggi nasional hanya ada mentaliti 50%..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 6, 2013 at 10:49 AM

Ni cocodilly hanya mollycodle KJ


Joe

Post a Comment