........... Kenaikan Tarif Letrik - Mohon Perwakilan Tuntut 2 Biji Tanglung Percuma Dari Najib ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kenaikan Tarif Letrik - Mohon Perwakilan Tuntut 2 Biji Tanglung Percuma Dari Najib !

Tuesday, December 3, 20138comments


Semua orang dah tahu kan yang tarif elektrik akan naik bermula 1 Januari 2014 .... Kenapa 1 Januari ? Kenapa tidak naik jer esok ke, lusa ker .... ? Tahun baru maaaa ..... TNB pun mau sama2 celebrate tahun 2014.

SEBELUM PRU13, apakah kita semua sudah dapat menjangka semua kenaikan2 harga atau cadangan2 untuk menaikkan harga barangan pengguna, dan utiliti ini ? Memanglah ramai yang menyindir - tengoklah lepas PRU nanti, semua barang akan naik harga.  Pembangkang pula menyindir akronim BN sebagai Barang Naik sebagai salah satu modal kempen mereka.

Tapi Menteri2 dengan cepat menafikan khabar2 angin sebegitu .... Mana ada ! Itu semua Fitnah Jahat Pmbangkang jer..

TERNYATA ..........

Apakah isu kenaikan harga2 barang ini akan ditimbulkan masa PAU yang bermula petang ini ? Hah, perwakilan mana ada telur nak sebut benda2 yang mempunyai unsur2 negatif pada kerajaan... 

Tapi apakata kita berkias ....  apakata perwakilan TUNTUT AhJibGor memberi 2 tanglong secara percuma kepada setiap rumah rakyat dan premis2 perniagaan dan pejabat2 di Malaysia sebagai alternatif kenaikan tarif elektrik ....


Kalau kepada peminat2 AhJibGor, Najib boleh bagi kenapa tidak bagi kepada semua orang ? Baru adil ! Kuranglah sikit penggunaan letrik rakyat .... barulah boleh bagi alasan - Kerajaan terpaksa menaikkan tarif elektrik kerana mahu mendidik rakyat berjimat dalam penggunaan tenaga elektrik !

Nak marah Menteri buat apa .... lainlah kalau Menteri yang suka bagi alasan2 bodoh. Benda2 macam kenaikan elektrik ni semuanya pasti sudah mendapat lampu hijau dari Najib. Takkanlah nak naikkan harga letrik Najib tak luluskan terlebih dulu ?

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
December 3, 2013 at 3:24 PM

Sarawak tak terlibat.Tiada TNB di Sarawak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2013 at 3:36 PM

Hahahahaha padan muka $iapa $uruh pangkah BN masa PRU13 kan semua dah naik...minyak naik....gula naik.....lektrik naik....lepas ni tol naik....harga pompuan tak naik ke? kekekekeke

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2013 at 3:46 PM

sekali lagi aku nak kata, BN akan tumbang dalam PRU14. ah jib gor bersedialah jadi ketua pembangkang..itupun jika menang lagi di pekan..

PRU14 nanti bukan lagi ah jib gor..tapi A JIB GO...go where? go to ....lu orang sambung la..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2013 at 4:08 PM

Inilah yang dikatakan pemimpin mendengar denyut nadi rakyat. Aku ni dah 2 tahun idop membujang dok kat rumah sewa sorang-sorang jer tapi itupun aku dah terasa bil elektrik makin lama makin membebankan. Aku tak taula apa akan jadi kalau bil elektrik dinaikkan lagi tahun depan. Terus-terang aku cakap, amat-amat membebankan bagi aku yang masih bujang ni. Aku saspek punca kenaikan ni berlaku sejak penukaran dari meter analog kepada meter digital suatu ketika dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2013 at 6:41 PM

kalu nak beri duit, pm akan umumkan walaupun singgit. kalu barang naik harga, sendiri-sendiri umum. pm diam menikus. dalam pau ni, semua pewakilan akan tutup mulut nak komen bab ni. isinya mudah, dah masuk dalam perjanjian dan mesti patuh. mereka tau ke tidak tnb ni glc kerajaan. kerajaan ada banyak saham dalam tnb. kalu pemutus kata tak perlu naik, tak perlu la. itu ikut logik akal la. tapi mungkin dah tahun depan nak naik jet lagi pi mana-mana round the world. cari pelabur. mungkin kat california pulak nak bukak opis. bab melabur dan cari pelabur ni memang tak pernah gagal. yang gagal hanyalah pelaburan sahaja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2013 at 8:26 PM

Ade sesiape x yg kira brp kali ganda keuntungan IPP hasil kenaikan tariff elektrik ni? Kalo sblm ni pn buta2 dh kaut billion2, lps nie yg kaya akn semakin kaya manakala makin terhimpit lah golongan susah dan golongan pertengahan yg mewakili majoriti rakyat...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 3, 2013 at 9:05 PM

ah jib kau umum masa bajet hari tu,cukai perolehan modal dinaikkan 30% utk org luar beli hartanah kat msia.tapi mlm ni punya berita suria singapork,iskandar cinasia tgh deal dgn pehak berkuasa tempatan utk kecualikan cukai tu.buat apalah penat22 pi dok umum??nak gulakan org melayu??60%pembeli singapork.lebihnya cinapork msia la kot.so org melayu??lari masuk hutan ramai@@@

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 4, 2013 at 10:05 AM

kenapa nak buat power plant arang batu dah tentu kosnya berubah2, kenapa tak boleh buat power plant guna arus sungai, sedangkan di amerika boleh buat power plant kat sungai tanpa buat empangan.

Post a Comment