........... Kemaskini 8:30pm - Jawapan Rosmah Isu Jet Eksklusif - My Komen | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kemaskini 8:30pm - Jawapan Rosmah Isu Jet Eksklusif - My Komen

Monday, December 16, 201349comments

KLiK

Ok, saya dah janji nak komen tentang artikel dimana Rosmah menjawab tentang isu beliau dan Jet Eksekutif dalam trip mencari pelabur Arab ..... 

Hmmmm ..... 

Hmmmmmmm .....


MALAS AKU ! Ikut pandai koranglah  ... yang balun tetap balun, yang sokong tetap sokong !

Baik aku fikir nak order mee goreng mamak atau mee goreng basah ... hmmmmm ...mana sedap ek ?

Kemaskini 8:30 pm - Bagi saya isu sebenarnya adalah perbandingan antara dua wanita ini - mana satu pilihan anda sebagai isteri PM -



Siapa yang lebih pandai bawa diri sebagai isteri PM ?

Share this article :

+ comments + 49 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 7:37 PM

macam merajuh jer bang. jangan marer. takper, tenangkan fikiran dulu. makanlah kenyang kenyang. lepas tuh kena kopi O satu cawan. lepas tuh rehat. kemudian tuh bila tak tau apa nak buat, fokuskan pulak pada Rose Mah. okey?

kalau pada aku mee goreng basah petang petang lagi sedap. mee goreng mamak tuh malam okeylah pasal kesat sikit.

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 8:12 PM

@Anonymousbagi saya isu Rosmah ni lebih kepada - personaliti beliau.

Persoalannya adalah - Apakah cara/personaliti Rosmah sebagai isteri PM kita boleh terima atau tidak ? soal naik jet atau bermewah atau gila publisiti ... semua itu adalah diri Rosmah.

Take it or leave it ....

Terima atau balun ....

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 8:20 PM

Mee goreng basah sodapp!!

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 8:30 PM

terima atau balun, dia tetap dgn sunnah dia kerana "Apa yang saya lakukan kerana Allah" termasuk lah naik jet kerajaan, menonjol sana menyibuk sini & apa ka jadah lagi. dah dapat wahyu kot?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 8:34 PM

Bro Din, dulu zaman Tun mana nak ada internet mcm skrg. Dulu Tun Sri Hasmah boleh survive dr kerja jahat pembangkang sebab nak buat character assasination mereka tak kuasai media massa.

Tapi skrg sebab ada kebebasan internet, maka puak pembangkang gunakan medium ini selama bertahun2 utk burukkan Rosmah. Ko adalah salah satu contoh makhluk yg terpedaya dgn permainan pembangkang.

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 8:38 PM

@AnonymousAsal kritik jer = pembangkang

Hahahaha .... sebijik perangai macam pembangkang !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 8:55 PM

Aku makan maggy goreng basah tdi sedap gila dgn ayam nya sayur nya skit mmg marvelous lah! Malas nk layan rosmah wat skit ati jak huh! Zaman skrg zaman persepsi kalau rasa diri tu orang tak suka tak yah ada publisiti langsung la skit2 xpa la ni..........x taw nak kta pa huh

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 9:03 PM

@Anonymousmaggi goreng basah ? Ada ek ? Tak pernah try lagi tu :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 9:27 PM

karektor Rosmah yang membuatkan orang tak tahan. nakkan publisit keterlaluan. kalau boleh dia nak buat program sendiri sebab disitu dia akan diberikan perhatian yang khusus. kalau bersama Najib dia macam tampak tak selesa sebab tumpuan akan diberikan kepada Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 9:41 PM

Banyak perkara aku boleh komen pasal Rosmah Mansor.

Din, aku bagi ko pilih. Ko britahu aku. Ko nak aku beri komen jenis ... Gred B ker atau Gred A ?

Aku serius ni.

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 9:44 PM

@AnonymousGrade A !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 10:05 PM

Sudah2 lah ,dah nak masa tahun baru,kelendar kuda.Artikel sekarang nie,dah banyak rasa garam.Boleh buat darah tinggi.Tambahlah air, utk kurangkan rasa masin.Biar rasa sedap dan nampak cantik.Kalau kita dah minat membaca,dgn isu yang macam nie,boleh masuk wad tau.

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 10:05 PM

mee goreng taroh kuah pasembor lagi sedap. cuba try tokai. he he

....................
Reply To This Comment ...................
December 16, 2013 at 10:08 PM

@kampong ladnak cari mana kuah pasembor kat teganu ? Kuah rojak + kacang ke ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 10:10 PM

bukan rosmah je gila publisiti..laki dia pun sebijik..smp sanggup palu gendang..laki dia lagi haru sbb ketagih publisiti kaum C...memalukan!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 10:23 PM

Public figure sekarang tak macam dahulu. Zaman dahulu kita selalu dengar suara mereka di radio sahaja. Kemudian ada TV,kita dengar suara dan tengok rupa. Zaman social media sekarang kita dengar suara dan tengok rupa bersamaan dengan tingkah laku dan perangai mereka termasuk juga gossip yang orang duk mengata belakang mereka.

Dr M dan Dr Hasmah asal dari keluarga sederhana sebelum jadi PM. Bagi Ah Jib Gor dan Kak Ros mereka ini dari golongan bangsawan dimana semua di buat dan di sedia untuk mereka dalam hidup seharian mereka. Jadi kalau mereka membuat sesuatu kerja mereka kena bagi orang tahu mereka berkerja. Contoh Kak Ros talipon bini President Mesir,itu buat kerja jadi kena di puji sebab sepatut nya hidup mereka patut relak sahaja.

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 10:41 PM

Kuah lebih dari sudu ..dah lah masin ..basi lah pulak..so sbg iktibar..sederhanalah jgn jadi minah over..lama lama meluat juga...low profile. .itu lebih afdal kerana siapa lu dlm kerjaan..? Ikhlas dari die hard BN

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 10:54 PM

@Anonymous

Bro...walaupun dulu tak ada internet...Harakah tetap ada...aku antara peminat setia Harakah (dulu la) Tak pernah aku baca pun Tun Hasmah kena hentam.....tapi sekarang Rosmah memang kena bahan la dengan harakah....

Memang patut la....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 11:12 PM

Apalah ko Din. Aku ade yang lebih teror iaitu gred A+(Plus). Tapi yang ni aku simpan dulu tunggu komen dari Rosmah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 11:25 PM

Depa fitnah juga bonda Tun Hasmah. Tapi sebab dia isteri mithali dan bonda bagi rakyat Malaysia yang perfect, pembangkang tak ada modal nak fitnah, maka difitnahkan lah rambut dia. Bagi FLOM sekarang pun difitnah juga rambut dia yang besar tu, Suka sangat pengkritik-pengkritik Malaysia terhadap rambut isteri PM-PM kita. Rosmah memang hebat dikata dengan berbagai-bagai lagi cerita benar yang Kak Ros buat sendiri, yang lagak macam pemimpin negara. Jadi bila dah berbagai-bagai fitnah, jadilah pemimpin yang berintegriti dan berhemah macam pemimpin luar negara yang ada skandal. Mereka letak jawatan sebab nama dah tercemar dan nak jaga negara institusi. Jadi saya cadangkan Rosmah letak jawatan! (Eh! jawatan ape ye????)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 16, 2013 at 11:28 PM

Salam Bro,

Jauh Panggang Drp Bara... Dua2 campor mana Isteri yg tak campori urusan si suami, tapi terpulang pada si suami nak denagr ke tak.. Tapi Yg di atas Tun M memang Contoh Suami Terbaik, Ayah Yang Baik di dlm membentuk sebuah keluarga ... Umum tahu si ank pompuan dia saja yg banyak cari pasal, bukan salah Tun M dan Tun Siti..Anak2 lain alhamdulillah bagus,.. Laksamana Mukhriz terbaik...

DS Rosmah kena ambik contoh drp Tun M dan TUN S nie..

....................
Reply To This Comment ...................
Semboyan
December 17, 2013 at 12:06 AM

Tu dia.. keparat anjing - anjing yang tak puas hati bising. Rosmah jawap pun korang bising tak jawap pun korang bising. manusia jenis apa hang semua. Ada pakai kepala otak atau lutut? yang kau minta Rosmah ambil contoh Tun S, kau ada ambil contoh dari pemimpin BN yang hormat kepada Isteri Perdana Menteri?

....................
Reply To This Comment ...................
Sempoi Jeeeee
December 17, 2013 at 12:08 AM

Din Turtle, kau noe mabuk ke waktu tulis article ini. nmpak gaya kau sesedap mulut je attack Rosmah ini apasal. tak cukup makan ke? kena perlagakan rosmah semata - mata nak cari makan. Adui Kesiahnya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 12:12 AM

Apa masalah kau dgn rosmah? Tak dapat jolok projek ke? Blogger murahan mcm kau ni mmg mcmni. Bagi duit nnti senyap.

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2013 at 12:16 AM

Tu diaaaaa.... keluar dah !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 12:18 AM

Kau kena faham zaman dah berubah, masa tun dulu internet baru saja lahir, sekarang internet dah jadi keperluan. Dulu kalau fitnah pun tak sebar jauh. Sekarang nak fitnah buat main senang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 12:24 AM

Aku rasa yg gila publisiti bukan rosmah tp penulis blog nie......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 12:38 AM

Betul apa yg ko katakan tu anon8.34...nmpak nyer si kura2 nie terjebak dengan pakatan haram...apa punyer mangkuk la si kura2 nie....lain kali nak berhujah pakai otak la bukannyer pakai kepala lutut....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 1:05 AM

12.22
kalau tak paham ape bro din cakap sila google "rosmah birkin" semoga lepas ni tuan tak memuja rosmah lagi ye

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 1:07 AM

sila google "ROSMAH BIRKIN" kita tengok betapa jimat cermatnye datin seri rosmah yg tercinta

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 1:34 AM

Salam,
Wa rasa ni semua salah pengarang dan penerbit. Byk yg bodek kak mah krn mudah. Kaly bodek pm susah sikit kalu bangsa melayu. Cina ok.

Mereka tak mau promosi ke negara maju sekolah vernakular ke? Dah lebih56 thn dah. Singapura yg dibanggakan pun tak ada sekolah vernakular. Pm dan kak mah boleh gi selalu lobi sekolah vernakular kat sana. Kita saja yg ada. Hebat tu. Permata dan sekolah vernakular? Bawa usul ke pbb, hak asasi tu

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2013 at 2:07 AM

takdak rotan, akar pun boleh
takdak kuah pasembor, yg tu pun CAN.
kuah rojak kena pedas baru ada kick, kalau tak tahan bantai ayaq nyok kalau takdak kat teganu, cari air kelape la...dah try habaq mai no!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 2:14 AM

Haa haa, ramai jugak yang dok kata bangsat...anom 2.06am memang tak puas hati, kalau kau puas hati maka sah lah kau dah makan hasil titik peluh rakyat..., Ada saper2 suru Kaka kau pie cari publisiti? Nak jadi publisiti tak payah pakai duit kerajaan.. tak da masalah.

Berapa ramai menteri kanan yg terpaksa naik business class utk buat tugas rasmi? Kakak kau tu siapa...? Ahli UMENO ke dia?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 2:19 AM

Alamak Boddoh nya rakyat malaysia... kata fitnah.. fitnah ke naik jet tuuuh? Bap Bunuh Bunuh tuu bukannya Bap masok dalam perbincangan... tapi isu nya Naik Jet Kerajaan...

Bangsat Mana yang kata Naik jet tu Fitnah Wooi Anom 12.06am sila Jawab..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 2:22 AM

Jawabnya Kita Balun Kok Ros sebab Isu salah guna Jet Kerajaaan... Tun Siti H tak ad pulak dengar citer tuuuh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 2:28 AM

Untung Manusia zaman sekarang... Bila Dah Sah Konfirm Salah... Semua Allah punya Kuasa... Salahkan Takdir...Diri sendiri punya salah tak mahu tengokkkk..

Apa kah menjadi Suatu Kesalahan Jika pada Sebenor-benornya Kak Ros Memohon Maaf Pada Semua Rakyat Malaysia...

"Kepada Semua Rakyat Malaysia, Saya Memohon Maaf kerana menggunakan Jet Kerajaan Untuk Jemputan Peribadi... Walaubagaimana pon Saya Juga mengambil kesempatan untuk mencari pelaburan, mempekenalkan Permata - suatu Produk Pendidikan Malaysia, dsbnya...bla nbla bla bla"

Kan lain bunyinya... Tak da lah Menampakkan Keangkuhan.. Menegakkan Benang Yang Basah...

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2013 at 2:50 AM

Mkn roti gardenia lg sdap bro dri wt skt kpale dgr cter2 ni

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 2:57 AM

Kita tak boleh salahkan kak ros seratus peratus . yang bangangnya menteri menteri dan ajib gor yang berikan kelulusan. Inilah species2 bahlul yg takut bini , kaki bodek dan hipokrit.

Letih betul dengor pasal kak ros nie, kesian pun ada ! Harap kak ros bersabar byk byk yea.... byk byk buat sembahyang taubat/tahajud mintak pertunjuk dr allah. Waallahualam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 4:02 AM

Operasi khas dengan nama kod "Ops Bunga Ros" dilancarkan sebaik sahaja Rosmah memberi kenyataan berhubung isu hangat yang berkait rapat dengan diri beliau. Objektif operasi ini adalah untuk meneutralkan serangan agresif blogger ke atas Rosmah kebelakangan ini. Sasaran ops ini adalah blog-blog yang memberi pandangan kritikal dan sinikal ke atas Rosmah Mansur yang berpotensi menjejaskan pandangan awam terhadapnya. Rose Mah Bean Army dikesan beroperasi di blog popular seperti Din Turtle dan Parpukari. Untuk makluman dan tindakan selanjutnya.

Sekian laporan dari saya,
Bravo... Tango... Zulu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 7:19 AM

@Anonymous

apa pulak masaalah kamu dengan blog ini? bila buatkan pendedahan berkenaan dengan yang tak betul jer kamu melatah. ada kah kamu nih sebenar benarnya insan yang dikatakan taksub kepada parti. kalau dah buta mata kepala takper juga, nih sampai buta hati sekali. asal jer kritik kamu tuduh macam macam sedangkan bukanlah sogokan yang menjadi keutamaan. lapangkan hati dan lapangkan dada, pertimbangkan segala yang tersurat dan tersirat. kalau kamu tak mau pakai, pergi main jauh jauh.........

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2013 at 7:21 AM

Artikel simple mcm nilah pulak yang banyak response ..... cuba komen kat artikel berkaitan Permata semalam, sedap gak berdebat !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 7:54 AM

Menarik. UMNO sekarang lebih kepada menjaga persepsi daripada memperbetulkan realiti. Aku rasa, mentaliti UMNO sekarang ni belandaskan school of thought "perception management dan perception war". Modal yang digunakan oleh red bean army hari tu.

Aku pun camtu jugak, aku bagi persepsi kat UMNO pada PRU14 yang aku akan undi mereka sebab aku memang sentiasa undi UMNO. Jadi, biarlah pada PRU14 nanti, UMNO berpersepsi yang ramai orang melayu akan undi mereka seperti PRU13 tapi pada realitinya, kita tak keluar mengundi.
Untuk aku, daripada tak undi UMNO elok tak payah undi. Konsep "better the devil that i know" tu tak betul bila kita ada option ketiga: lepak kat rumah. Mengundi maksudnya memberi sokongan. Takkan nak undi PAS yang melacurkan Islam dan PKR yang mendokong LGBT.

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2013 at 8:05 AM

@AnonymousYa .... undi protes/undi rosak atau tidak mengundi sudah semakin kerap saya dengar....

Kesan negatifnya pada BN 50% berbanding kalau undi pembangkang tapi ia tetap mengurangkan bilangan undi.

Ramai yang menyarankan ia dilakukan waktu PRK sebagai mesej kepada pemimpin. Tapi apakah pemimpin MAHU melihat ia ( jika berlaku ) sebagai satu mesej atau tetap berlagak bodoh sombong ?

Bagaimana caranya hendak menyampaikan mesej sebegini kepada pemimpin ? Nak tulis dalam blog pun dituduhnya kita sebagai pembangkang !

Habis tu cara apa lagi ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 8:55 AM

Cik din,
Operasi neutral kak ros baru launch aku rasa. Kau tulis tak nak komen, itu yg dorang nak komen.
Heran la melayu umno skarang, bila ditegur semua kait tak dpt duit or projek. Dorang ingat hidup ni semata2 duit n projek. Ni la golongan berpolitik nak dpt projek. Penakut nak usaha sendiri semua nak pakai kroni.
Comel gak kak ros pakai spek itam. Huhuhu
Yuyu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 9:44 AM

@dinturtle

Salam Bro Din,

Tak keluar mengundi tu memang last resort.

Saya sudah hilang kepercayaan kepada pemimpin UMNO. Harapkan PAU untuk perubahan, tapi nampaknya PAU hanya mengkuatkan yang dah lapok & layu, croni dan elit.

Pemimpin UMNO tak dengar blog sebab mereka ujub, riak dan takbur.

Mungkin dengan kalahnya UMNO dalam PRU14, UMNO akan berubah. Kita bagi depa menang free pada PRU13, mereka takpun berterima kasih dan terus meminggirkan melayu kebanyakan dengan kenaikan harga macam2 benda dan megetepikan perjuangan asal untuk Melayu. UMNO masih lagi mengejar undi cina dengan memberi macam2 (tapi tak bagi kat melayu) walaupun mereka tak akan undi mereka.

Siap nak bela Melayu kebanyakan macam kita ni? UMNO berjuang untuk cina, cina berjuang untuk cina. Melayu (elit) tindas Melayu, kerajaan Melayu tindas Melayu, cina tindas Melayu. India pun tindas Melayu.

Kita undi BN kita rugi, kita undi PR pun kita rugi. Elok tak payah undi langsung. Paling kurang tak rasa guilty bila pihak menang menindas melayu...

Kadang2 kalau kita ignore mereka (UMNO), lagi mereka risau. Sebab kita "pay attention" kat depa, dia ignore kita. Depa kata, at least ada orang care daripada takde orang care; maksudnya: orang attack aku sebab dia masih nakkan aku. Mungkin, kalau blogger pro UMNO yang tak puas hati dengan UMNO dok senyap (ramai2)tak kacau mereka baru dia orang panic. Sebab semua orang dah tak kesahkan mereka.

Walahualam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 10:38 AM

Salam,

Kpd Rose Mah Red Bean Armay... Dah google ke Belom Rosmah Birkin... Dah Tengok Beg Kakak Kau dok Ado Berapa Banyak.. Kau dok kata kami Rakyat Yg Tak Puas Hati Nie Bangsat, Sememangnya Kau Lah Lagi Bangsat, Penjilat, Pendokong Pemboros...

Tam Tumbuh Tak Melata Tak Sungguh Orang Tak Kata.. Sapper Yg Nak Dosa Kering.. Puak2 Rose Mah Bean Army nie berapa banyak duit Rakyat yg dibayar kpd kau sampai Nak jadi Penjilat Macam tuuh?

Anom 12:06am Dec 7, Sempoi Jeeee 12:08am, Anom 12:12am Dec 17, Anom 12:18am, Anom 12:38am Dec 7, haa haa nie aje ke Rose Mah Bean Army... Komen Depa2 Nie pon Banggang, macam mangkok tandas ...Tak da Fakta yg di arguekan.. setakat komen.. ntah berapa dapat..

Apa2pon terimakaceh pd Anom 1:05am dan 1:07am Dec 7, beri pencerahan pengetahuan ttg ROSMAH BIRKIN... dashyatnya tuu... Banyak pulak beg2 tangan...

Ntah2 Selepas Nie akan Ada pulak blog baru pasai SELUAR DALAM.. katanya di import khas pakai KONTENA... saiz kat Mesia tak der kot... Alahai Kak Rose...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 11:15 AM

Dulu akibat DAP hilang NEGERI, si Benggali Cacat sound "Anwar harus bertobat".

Tudey sebelum UMNO hilang NEGARA di akan datang, rata2 melayu wasatiyah sunnah wal-jamaah sedang menasihat "Rosmah harus bertobat".

UMNO ... Don't play-play aaaa...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 2:06 PM

tengok kak ros belanja bermewah mewah nie, teringat pulak imelda marcos.... !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2013 at 7:45 PM

Mano Poi Kak Rose Mah Red Bean Army Nieh... Dah sonyap pulak dahhh... Tak Nak lawan lagi kerr..

Noe ke Mesti dah google Rosmah Birkin... hee hee...Terus Senyap... sepi...

Post a Comment