........... Bancian - Apakah Anda Mahu Najib Berundur Sebagai PM ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Bancian - Apakah Anda Mahu Najib Berundur Sebagai PM ?

Friday, December 20, 201383comments


Yep, akhirnya saya buat juga - Satu bancian untuk mendapatkan maklumbalas dari para pembaca. Serius, saya dah FED-UP dengan cara Datuk Seri Najib memerintah negara selaku Perdana Menteri. Jadi saya lakukan juga - Bancian apakah anda mahu Najib berundur sebagai PM. ( ada di bucu atas sebelah kanan blog )

Siapa penggantinya ? Tak kisah dah asalkan dari Umno dan tak semestinya Muhyiddin ataupun mana2 Naib Presiden Umno. I don't care !

Siapapun akan lebih baik dari Najib. Bagi saya, selagi Najib jadi PM, grafnya akan terus menjunam jatuh. Satu kepastian yang nyata .....bangsa Melayu akan terus kehilangan maruah !

Saya rasa tak perlu petak untuk 'Tidak Pasti', sebab kalau anda tidak pasti bermakna anda juga tidak lagi menyokong Najib sebagai PM. Umpama undi rosak atau undi protes terhadap Umno.... anda tetap juga tidak memberi undi kepada Umno.

Paling utama saya tidak mahu mesej yang mengundang pelbagai tafsiran. Paling senang - Setuju atau Tidak.

Ya, anggaplah bancian ini sebagai mesej kepada Najib. UBAHlah Najib ! Bukan rakyat yang perlu diubah tapi Najib yang kena UBAH.

Bukan Konsultan atau Penasihat, Bukan KJ, Bukan Rosmah, Bukan Hishamuddin dan bukan siapapun tapi KETUA. Ketualah yang harus bertanggungjawab !


Jika Najib terus dengan caranya, saya yakin BN akan tewas PRU14. Sekaranglah masanya jika kita mahu lihat perubahan. Masih sempat untuk kita mengubah nasib kita.

Bancian adalah selama 5 hari sehingga tengahmalam tanggal 24/12.

Share this article :

+ comments + 83 comments

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 6:08 AM

Step down la najib...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:34 AM

ya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:37 AM

apa ni din tekan tekan tak boleh pun
jawapab aku.. Ya.. najib sila berundur pm paling bodohhhhh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 7:28 AM

ya..sila undur

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 7:56 AM

Saya Dah Undi - Ya Undur Diri

....................
Reply To This Comment ...................
johorean
December 20, 2013 at 8:28 AM

If present trend continue, its seem very likely this is the last session for BN.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 8:36 AM

Bukan Bancian, tapi dah sampai tahap Bencian. Poll sepatut nya: Adakah anda 'BENCI ' Najib aka Ah Gib Gor. Ya atau Tidak. Tapi I understand kenapa Bancian, kena beradap. Malang Najib masih tak faham akan apa yang Rakyat BAWAHAN dan Serdehana mahu. APanak buat dari kecik disajikan dengan sudu emas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 9:50 AM

kenapa takde pilihan untuk berkecuali?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 10:06 AM

Mana link nak vote nya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 10:28 AM

Salam,
Selepas bn menang dlm tangisan dlm pru12, ramai yg suruh pak lah letak jawatan. Pak lah letak jawatan 2 tahun lepas pru12, dan umno makin lemah. Ah jib gor ambil alih dengan membodek org cina utk 3 tahun sblm pru 13. Dasar2 yg byk memberi dan cakap berapi memuji diri menaik imej dan memerintah secara berkonsultan.

Ramai org melayu pilih bn, krn nak lihat umno bn kembali kuat dlm pru 14. Tp org cina semakin menolak bn walaupun dah byk gula diberi. Rakan umno, mca gagal utk tarik pengundi cina. Akhirnya umno yg disalahkan krn rasis, sedangkan presiden umno dah tukar nama ke nama cina utk memikat org cina.

Atas kesedaran ini, jgn la penyokong ah jib gor membelasah bro din. Kita kena pegang amanat pemimpin dahulu, parti diutamakan, didahulukan. Pemimpin dtg dan pergi. Ah jib gor tak sesuai walaupun dah cuba krn byk isu yg timbul. Kalu berubah kena cpt, kalu makin lama, mungkin makin lemah. Tak nampak umno bergerak utk mencari pengundi baru. Ckp je lebih. Masa utk berubah.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 10:57 AM

Sebenarya abg Din, saya sgt kecewa kenapa kali ni Tun M seolah tidak bersama rakyat untuk desak Ah Jib Gor berundur sepertimana yg beliau buat pd Pak Lah dulu.

Sy dh pedih telinga dengar macai pembangkang cakap Tun M takkan berani sebab terhutang budi dgn Najib yg dah bg Mukhriz jwtn MB.

Andai betul apa dikata, saya berasa sgt sedih kerana negarawan ulung yg dikatakan sangat digeruni oleh bangsa Yahudi pon lebih mementingkan keluarga dari agama,bangsa dan negara.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 11:02 AM

@Anonymousdisebelah kanan, atas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 11:19 AM

YOU ARE THE MAN! Terbaik!!! Penyu memang bertelur banyak dan liat untuk dipecahkan.

Sudah undi. NAJIB WAJIB GOR!

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 11:26 AM

sape nk ganti

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 11:31 AM

@Azahari RahmanSiapa nak ganti bukan isu disini, itu isu lain yang boleh diperdebatkan dilain artikel.

Artikel ini / bancian ini hanya nak tahu adakah anda sokong Najib berundur.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 11:34 AM

@To Live Again saya tak rasa TDM berfikir begitu. tak mengapa juga blog ini memulakan langkah. sblm TDM memberi pendapat dahulu, para blogger juga yg mendahului TDM dalam mendesak pak lah berundur. tak perlu kaitkan TDM dengan jasa ah jib gor naikkan mukhriz sebagai mb.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 11:43 AM

Nih apahal nak undi tak leh? Kena LIKE dulu ker?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 11:43 AM

Aku tak undi ... Tapi aku sokong ah jib gong ... Berundur ... Spt yang aku tulis sebelum ini aku sokong kak ros ganti ah jib gong ... Dia tak perlukan consetan, pemandu, penatsihat, punahsihat dan segala bagai ... Dia perlukan sebuah jet peribadi saja. Dari segi kos ianya amat murah dan boleh disewakan lagi. Untung tuh.
Er menteri luar pun boleh dibersarakan, begitu juga menteri perdagangan. Kok ros boleh handle semua tu.
Bagi aku pembaca setia blog ini. Ah jib must go ... Itu sahaja ....

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 11:46 AM

@Anonymousundi disebelah kanan, atas.

Satu line atau Satu IP hanya boleh undi sekali saja. Rasanya begitulah sebab saya sendiri nak klik sekali lagi dah tak boleh :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 11:50 AM

Din, wa sokong.
Kita mahu PM jantan...berani melawan...ada telor...waras...dan berotak.
Pun tak guna ada PM baru jika PM baru tu pun bergantung dgn penasihat2 bangsat berfikiran neoliberal seprti Omar Ong, Idris jala, Nor Mohamed Yakcop, Azman Mokhtar, Kitol Khairy Jamaludin dan lain-lain konsetan.
Padah nya 2×5 je, cam kena liwat-suka-sama-suka jugak nanti.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 11:53 AM

mesti ada calon nk ganti.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 12:04 PM

nk tau jugak sape nk ganti baru leh undi...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 12:05 PM

Din, bole tak nanti ko buat undian sekali lagi. Tapi kali ni, item-itemnya ialah

a) Saya benci Najib dan UMNO sekaligus (Dah nekad nak undi PR dalam PRU ke-14)
b) Saya benci Najib tetapi saya sayang UMNO (Asalkan Bukan Najib)
c) Saya tak benci Najib tetapi saya benci konsultan dan penasihat Najib (Bubarkan PEMANDU dan pecat Omar Ong dan Idris Jala)
d) Saya tak benci Najib tetapi saya percaya bahawa beliau akan berubah. (Najib patut diberi peluang ke-2)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 12:39 PM

Ko ni Din, betul2 buat Pembangkang marah. Mana tak marahnye, ko dah potong strategi diorang. Kan Pembangkang mmg mengharapkn Najib kekal hingga Pru14.
Bila ko dah mulakan bancian cam ni, tiba2 Najib betul2 sedar...berubah, UMNO pun ikhlas berubah...hingga dirasai perubahan nya, Rosmah pun bertobat, Lingkup lah strategi diorang nak tumbangkan melayu dan umno nanti.
Syabas Din !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 1:39 PM

Saya berani guarantee 100% si Ah Jib Gor tak akan berundur.Beza nya Ah Jib Gor dengan Pak Lah yang selalu tertidur ia lah Pak Lah dengar nasihat dari SEMUA orang TAPI Ah Jib Gor tak akan dengar pendapat 30 juta suara rakyat dia kerana penting bagi dia ADALAH pendapat CONSULTANT dia,kalau mereka kata Ah Jib Gor is doing a great job dia akan percaya. Bagi consultant dia,mereka tak akan mengaku walau pun dalam seribu tahun nasihat mereka tak betul dan tepat.

Dengan sifat Ah Jib Gor yang PERASAN yang dia membawa KEBAIKAN kepada raykat ,resigning in NOT AN OPTION to him.. Dengan reality 52% rakyat tak suka dia dan sekarang campur dengan penyokong BN yang sudah naik meluat dengan nya ,hanya satu OPTION saja rakyat boleh buat, ia itu di gulingkan melalui protest jalanan.

Dengan sejarah tindakan lembik oleh kerajaan semasa BERSIH 1,2 dan 3 dan juga HIMPUNAN BLACKOUT,rakyat sudah berani mencabar dan berlawan dengan kerajaan dia. Saya suspect Anwar sipeliwat sudah tahu dia sudah ada 'CRITICAL MASS' untuk mulai kan movement ini. Saya tak hairan bila Himpunan hujung tahun ini di padang Selangor ia akan bermula desakannya. After all Anwar telah melatih anarkis2 nya dalam gerakan BERSIH nya sebelum ini. Saya percaya dari risikan CIA masa nya sudah masak untuk Anwar bertindak pada 31 Disember ini. Kita sekarang cuma dapat berteka sama ada negara kita sama senasib dengan Mesir atau Thailand sahaja!!!

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 2:36 PM

najib kena berundur kalau najib mempunyai maruah diri dan sedar keupayaan diri yg xmampu menolong rakyat. Kalau pemimpin yang meyusahkan rakyat buat apa dipilih lagi,Kalau beliau xturun sendiri pilihanraya ke14 nnti rakyat akan turunkan.Buat apa jadi PM kalau tiada tidak jaga kebajikan rakyat,slogan-slogan sebelum ni tu semua masuk tong sampah dah lepas pilihanraya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 3:07 PM

Saya pakai hp...tak boleh vote..din pls help

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 3:33 PM

Jibby UNDUR DIRI - Saya mesti pilihhhhhh!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 3:40 PM

dinn yg nak najib berundur ni ramai, tapi berpaksi pada apa kehendak mereka yg undi suruh najib undur. Saya yakin pelbagai, jadi ketepatan kehendak berundurnya najib masih lagi tak tepat dan jitu keputusannya, masing2 dlm paksi yg bermcm2.
Setakat utk mendptkan gambaran dlm dunia siber ni rasanya dah berpuluh respon kajian dah dibuat berkaitan dgn ni, malah boleh diteka dgn senang mcm main bola msia lwn sepanyol. Dunia siber ni selepas reformasi 98 kjaan BN jatuh terguling dah, tapi belum lg. Selepas pru 12 lagi jelas kalu dilihat hampir kesemuanya mau/benci pada BN maknanya pru13 mcm makan kacang jer BN berdebab jatuh mcm buah bacang jatuh ketanah tapi hehehe masih lg BN perintah. Maknanya tinjauan dunia maya ini masih jauh dr realiti mungkin setakat utk puaskan diri sendiri boleh la kot.

Apa pun selama ngundi

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 4:06 PM

wohooo.... gilelah din! betul2 berani, berbisa dan paling penting.. ada telor! tak sia2 aku follow. aku nak undi skang takleh, pc ofis ni macam2 dia block. siyot tul. baru nak menyatakan sokongan...

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 4:09 PM

lupa nak letak tagline plak tadi,

bini didahulukan, cina dan kroni diutamakan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 4:10 PM

Din, kenapa ye, tetiba rasa puas bila dah undi YA UNDUR DIRI!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 4:15 PM

Nak vote gak kalo gna mobile version x nmpk poll tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 4:25 PM

4X100 meter,lari berganti2...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 4:40 PM

Saya pakai hp galaxy note din apasal tak boleh click undi najib gor go

saya cadangkan din guna cam helen ang blog hari ni banci camne pembaca nak undi senang.. hang punye banci ni takleh click la

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 5:16 PM

Wa chaya lu la adik! Salam Jumaat dan semoga slemat malaysia TANPA the DUA Jahanam!
BTW ape sudah jadi hal C$? Masih ade pembunuh berlegaran,, Melayu Mudah Lupa!

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 5:24 PM

@AnonymousAnwar mahu gulingkan kerajaan, kalau tak dapat, Anwar akan pastikan Najib kekal ! It's a zero sum game for anwar

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 5:25 PM

@AnonymousYa, saya pun baru sedar mereka yang pakai hp tak boleh vote .... hmmm, saya cuba atasi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 5:29 PM

Step down..piee main dgn cucucicit bersama datin...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 5:34 PM

din,,,,,blh ke ko make sure undian ni smp ke najib? kalau tidak sia2 saja.....aku undi step down najib sbb dia mewarisi sikap2 paklah....sapa pun blh ganti asal bukan juburi,syiah dan cina komunis....aku tetap sokong umno...tp umno yg ultra melayu dan islam

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 5:39 PM

@AnonymousNajib baca atau tidak, saya tak tahu tapi yang pasti pejabat PM baca ! :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:00 PM

Sudah undi dah....thanks Mr Din..!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:36 PM

@Anonymous

pelik cara kamu berfikir. tak undi tapi sokong. kat atas sebelah kanan tuh hanya ada dua pilihan saja undur atau teruskan. lagi pun kalau dia tak undur macamana kak ros nak jadi PM. Malaysia cuma perlukan SATU PM saja. jangan lupa makan ubat bro sebelum melarat pulak penyakit tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:38 PM

@Azahari Rahman

bila dah kosong, pasti ada calunya. biar kita lakukan setapak demi tapak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:42 PM

@Anonymous

sumer BENCI mana boleh, mesti ada lawanya, SAYANG.

saya SAYANG najib kerana mengajar saya tahap kesabaran.

saya SAYANG najib kerana mendengar denyut nadi rakyat

saya SAYANG najib kerana janji ditepati

saya SAYANG najib kerana najib sayangkan bangsa Cina.

tapi kalau dah banyak banyak kan ker celaru. kan bai UNDUR atau TERUSKAN jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:46 PM

kalau UMNO boleh tubuhkan NGO dari kalangan ahli UMNO/Melayu/Pribumi bukan kah elok. boleh juga desak UMNO menukar pemimpin atau menentang segala dasar UMNO yang diputar belitkan? aku kira cara nih UMNO akan menjadi bertambah kuat dan diterima MELAYU/PRIBUMI.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:54 PM

@Anonymous

itu maknanya IKHLAS

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:55 PM

@Anonymous

jangan terjatuh baton udahlah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 6:59 PM

@Anonymous

baguslah tuh. tolong bagi tau kengkawan untuk mengundi. senang jer tak takut hujan ker ribut ker gunung meletup ker. sedang makan dan sembang pun boleh undi bang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 7:23 PM

salute to pok din..... berani kerna benar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 7:35 PM

Setakat 07:24pm 20 dec 2013, seramai 311 pengundi keluar mengundi... 291 Pengundi 93% Menyokong Usul Supaya Najib Razak Meletak Jawatan Undur Diri manakala 20 Pengundi Menentang Kekal kan Jawatan. Undi Rosak 0 Kosong.

Bset Jugak Mengundi Pilihan Raya Kecil Cyber Din Turtle Nie...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 8:13 PM

Yang pakai smart phone bole vote. Scroll down d page, masuk 'view web version'

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 9:05 PM

Bro Din,

Blog SOTB pun support poll yang bro buat ni dalam latest entry dia. Siap tulis "Please go to Din Turtle's Blog and take the Poll". Memang terbaik bro.

Tapi yang tak bestnya ada pengomen tulis:

Anonymous said...
Bro Syed,Papagomo jenis tak guna tak berani mengaku identiti-.berani buat tapi kecut and as for Din mungkin dah tak dapat elaun mengampu... as for u Bro Syed you dont need to refer any of them as you got your own suuporters.Be yourself and we are proud of you.Good enough.
Friday, December 20, 2013 6:20:00 PM

Tak sedap den baca tang die tuduh bro kaki mengampu. Mohon komen bro din.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 9:34 PM

@AnonymousTuduhan sebegitu adalah lebih baik dijawab oleh pembaca sendiri. Maksud saya, anda lebih tahu melalui pembacaan hasil penulisan saya, dengan kriteria utama nya konsistensi.

Apakah saya sering berubah pendirian?

Sipengomen mungkin tidak pernah ke sini ATAU beliau cuba melagakan saya dengan Tuan Syed :-)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 10:07 PM

@dinturtle

agaknya pengkomen tak lepas masuk ke blog nih disebabkan komen yang tak selari dengan tajuk atau bahasa yang kurang enak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2013 at 10:45 PM

SETAKAT NI BRO
LEBIH 90PCT MAU AH JIB GOR RESIGN
TERASA HATI PUAS LIHAT KEPUTUSAN NI

AKU DAH MUAK JIJIK MELUAT SIPONDAN BODOH NI TAHNIAH DIN MASIH ADA LAGI BLOGGER UMNO YG BERANI MENYATAKAN KEBENARAN

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2013 at 11:02 PM

Buat apa yang terbaik din. Kadangkala kita kena luah keresahan kerana kita nampak realiti sebenar jika PM Najib masih di awangan...

PM jerit transformasi dan 1Malaysia ! I love PM ! Hakikat nya semua nya berlawanan. Cina ludah muka beliau, masih boleh lagi berlawak! Apa yang di luah rakyat cina ini, itu lah hakikat dalam penuh kepura-puraan. Begitu lah keadaan individu di sekeliling beliau. Semua jenis KON(CONS) - .... Bukan saya kata tetapi semua bloggers Pro-kerajaan sudah menyuarakan.
Kini semua menteri mengikut rentak tarian PM Najib. Sehingga jatuh maruah jawatan sebagai menteri yang beramanah !

Saya tak undi tetapi amat mengharapkan respon PM Najib dalam masa terdekat ini dengan kenyataan menyakinkan. Jika di tanya Datuk Kadir Jasin, beliau pernah menyatakan bahawa PM Najib memang lemah pada pegangan janji....

Kini Manifesto BN dan bertunjangkan UMNO sudah tercemar. Tidak pernah terjadi dalam pimpinan negara sebelum ini. Petronas sudah di olah menjadi milik asing....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 12:28 AM

Jgn Risau Pok Din, Itu mesti Komen drp PMO Office, supaya Tak Ramai ambil Bahagian dalam Pilihanraya Kecil Din Turtle.. Nieeh

Saya akan masok dalam semua web dan promosikan Prk DT nie... Ok

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 12:31 AM

@dinturtleBagi UMNO budaya politik nya sekarang adalah 'Our dear leader MUST be supported at all time,whether he is wrong or right',bila kita tengok macam mana Menteri Ayam cium tangan Ah Jib Gor,its a sign of blind pledge to his boss for giving him the position eventhough he might be incapable to do it. Budaya UMNO yang parti President dan timbalan tak boleh dicabar kena UBAH,this rules should be an exception yang di guna sekali sekala to retain good leader, otherwise jawatan itu PATUT di tandingkan agar kita dapat memilih . Time Dr M running the government he knows what he is doing,so its fair and deserving to give him FULL support. As for Pak Lah and AH Jib Gor mereka ini haven't got a clue to manage crisis dan mengharapkan nasihat dari menantu atau consultant mereka aje to run the government.

Kalau kita expect Dr M untuk memulakan langkap untuk remove Ah Jib Gor kali ini lagi its not fair untuk dia, nanti orang kata dia ini jahat. Kita sudah tengok DUA PM selepas dia,kalau Ah Jib Gor punya performance sama dengan Pak Lah bermakna both of them are 'Non performer'. Kita faham jawatan mereka yang di beri kerana seniority dalam party. We dont blame them. In UMNO you only NEED to be patience to succeed. Tak payah debate atau berpidato untuk mendapat jawatan. Kerana budaya ini rakyat will never know mereka punya capability. Hang sabak,lama lama hang pun dapat jadi Party President. Ibarat keldai kalau sabar pun boleh masuk berlumba dengan kuda.

Umno kalau nak ubah untuk kebaikan masa depan nya, must have a culture of sieving good calibre candidates thru a culture of competitiveness i e debate etc..
Setakat pakai matching tie dengan saputangan bila pakai suit doesn't work anymore. Intellect is also a pre requisite.

Budaya orang melayu yang kata sesiapa yang tegur PM adalah penyokong pembangkang ada lah SALAH. Kita tegur sebab kita nampak cabinat dia sudah nampak incompletent dan tak mahu pembangkang mengambil alih. Consultant Ah Jib Gor sudah GAGAL dalam kerja mereka. Jika pembangkang di Selangor boleh naik cukai sebanyak 100% lebih, rakyat tak bising dan BN DBKL naik cukai sebanyak 12% rakyat prostest ini menunjukkan media consultant AH Jib Gor tak tahu SPIN cerita. Saya fikir Din Turtle dengan saya pun boleh spin lagi bagus daripada consultant Ah Jib. Pembangkang sudah tahu spin cerita,mereka saiko penyokong mereka walau pun mereka naik kan cukai,BN adalah RAJA atau pun 'the real bogeyman' dalam bidang menaikkan harga . Mereka telah berjaya menakut kan rakyat dengan beribu tuduhan kenaikan harga yang akan datang di masa HADAPAN,rakyat tak sedar mereka pun kenakan dan di tikam juga di BELAKANG mereka. Pakatan HAS WON the war on PERCEPTION. Mereka telah berjaya menyakinkan rakyat kenaikkan Harga atau KOS mereka tidak sebesar dan se zalim macam BN.

Dalam dunia siber on 'the WAR of PERCEPTION' PAKATAN 1,AHJIBGOR 0.

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 12:47 AM

Bang Din,

Blog ni, entry dia boleh update2 balik ke, ala2 mcm RockyBru dgn D. Kadir Jasin tu.
Sebab kalau boleh, saya cadangkan dkt bro, edit balik and explain psl yg readers yg pakai smartphone, kena click web version tu.
Saya tadi hampir2 give up nak vote, sblm jumpa ada hamba Allah bgtau psl web version tu.
Btw, ya.. sila undur lah Datuk Seri.

Paan M.

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 1:09 AM

@AnonymousSetakat ini, untuk artikel ini tidak ada komen yang saya padamkan.

Hmmm ... ternyata pengomen2 sudah faham tatasusila blog ini :)

TerimaKasih !

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 1:11 AM

@AnonymousHarap ramai yang baca komen bernas saudara :)

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 1:12 AM

@AnonymousBesok saya akan update, dan setiap artikel baru akan saya peringatkan supaya mengundi !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 1:14 AM

Salam Bro Alfie,

Saya fikir Din Turtle dengan saya pun boleh spin lagi bagus daripada consultant Ah Jib.

Haa haa, sya setuju komen tersebut, Kon Sultan Dan Kon Setan nie sememangnya Boddo Sombong, Bangang Tak Leh di ajor, Semma nya nak kaut keuntungan sendiri...

Baca pendedahan Gelombang Kick.. Omar Ong dah sebat Banyak Mana....

Kita Kena dan Wajib Bertindak Demi Islam, Tanahair dan Bangsa...

Dari Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 1:21 AM

@AnonymousSaudara ke yang antar komen dan promote di blog Paneh ? Saya baru kesana dan terbaca komen mempromosi bancian ini .....

OMG ! Saya benar2 terharu dengan sokongan anda semua. TerimaKasih !

Ya, sebar2kanlah ....Ingat , ini adalah MESEJ kita kepada Najib jadi biar ianya JELAS DAN TEPAT, SIMPLE DAN STRAIGHTFORWARD.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 1:55 AM

Sudah vote..this blog is outstanding..mind blowing..go on din..go on

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 2:20 AM

@AnonymousSalam Bro Dari Ampang,
Kalau kita tengok macam mana Anwar dengan media team dia'spin cerita',gua salute!!! Rakyat sudah pernah nampak dia kelentong yang dia hampir lumpuh,dikatakan di cucuk dengan virus AIDS oleh kerajaan untuk membunuh dia dan seorang peliwat,tak ada siapa yang bising dan kesah tentang hal pembohongan ini. Tapi dengan Ah Jib Gor,apa kebaikan yang di buat dengan Kak Ros rakyat BENCI. Nampak sangat consultant MEDIA dan PR Ah Jib Gor GAGAL mengubah persepsi rakyat. Datuk Farid dari TV3 tak tahu perkara ini kah? Dengan lagu bertema pro kerajaan IM4U dan lain2 lagi di TV tak kan dah cukup???

Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 2:52 AM

Yaa Pok Din..

Ada jugak yg tak benarkan anonymous, jadi saya letak gmail address sekali..

Kita nak biar semua orang yg browse blog2 pro-kerajaan nie beri undian mereka..

Nanti Bila dah sampai tempoh tak lah kata, berat sebelah, hanya bolg pembaca Din Turtle saja dsbnya..

Alang2 Menyelok Pekasam Biar Sampai Ke Pangkal Lengan..

Mohon ada pembaca setia yg lain tolong2 promosikan..

Kita sebenarnya TAK PERLU pergi demonstrasi Jalanan... berbagai cara menyatakan pendirian...Tapi kalau dah terpaksa Terserah Hanya Pada Allah AzzaWajalla Kerna Dialah Sebaik Tempat Mengadu setelah berusaha...

Dari Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 7:06 AM

ini adalah satu satunya kita menunjukkan kesetiaan kita kepada agama. bangsa dan negarea tercinta dan raja raja Melayu. kalau pemimpin bai kita ikut tapi kalau pemimpin yang tak kesahkan rakyat kita sanggah. oooops mintak maaf yer, bukan kita tapi aku.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 7:46 AM

ya..aku vote dari hp..ok je..klik view web version..pastu a jib gor..silalah berundur demi rakyat.tq

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 10:25 AM

Waktu Anwar Ibrahim si manusia jijik kaki meliwat bontot kaum sejenis kalah dlm pru13, kita mintak si peliwat tua tu terima hakikat, bahwa keputusan tersebut adalah QADA & QADAR tuhan.

Kerana QADA & QADAR tuhan, Najib/UMNO diizin memerintah dan memimpin negara.

TETAPI kini, kita pulak yg mendesak Najib berundur kerana kelemahan dan bacul dlm memimpin negara.

Adakah kita juga kategori manusia yg tak mahu bersyukur dan tidak menerima QADA & QADAR tuhan ?

Mohon pencerahan tuan/puan yg bijaksana.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 10:25 AM

berambus Najib

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 11:45 AM

@AnonymousYang menang PRU13 adalah BN bukannya Najib. Rakyat hanya punya kuasa untuk memilih parti tapi tidak punya kuasa dalam menentukan siapa yang jadi PM.

Saya kekal menerima keputusan PRU13 iaitu BN sebagai kerajaan :)

Soal meminta Najib berundur ini adalah dalam bentuk mesej, bukannya PAKSA. Berundur secara sukarela.

Paling tidakpun, supaya Najib tahu dan sedar apakah sentimen rakyat. Demi perjuangan agama, bangsa dan tanahair.

....................
Reply To This Comment ...................
batu api
December 21, 2013 at 11:48 AM

December 21, 2013 at 10:25 AM......QADAR dah menentukan rakyat dah tak suka najib, maka berundur lah dan najib kena redha dengan QADAR ini....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 11:57 AM

@Anonymousmintak maaflah kalau kasar sikit bunyinya....tapi aku rasa ni komen kategori "bebal."

Semua yang terjadi tu sememangnya telahpun ditentukan...(qada dan qadar)....adapun samada apa yang terjadi itu boleh dipersoalkan tentang betul atau salahnya adalah isu yang berlainan...

Sebagai contoh jika anda dirompak....sememangnya telah d"qada' dan qadarkan" yang anda akan dirompak...tapi apakah itu bermakna yang anda mesti "bersyukur" dan lepaskan saja perompak itu? perompak tak bersalah kerana memang telah ada qada dan qadarnya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 12:11 PM

Betul la... Rosmah berubah... Pakai tudung.. Tudung periuk.. X pun tudung saji... Uuuhuhuhuhuuh.......

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 1:02 PM

Memang patut sangat!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 2:01 PM

Bro Din,

Ada lagi pengomen yang memperlekeh Din Turtle dalam SOTB.

Anonymous said...
No need to highlight Papagomo, Turtle and others. They are class 'kampong'. Jatuh standard lah OTSB. Also please keep out too many silly comments - mostly from Perkasa supporters who cannot say anything intelligently. Jatuh standard lah OTSB.

MM
Saturday, December 21, 2013 9:33:00 AM

Berdasarkan komen die, den percaya mamat bandar urban ni super ultra "moden", ultra highly intelligent homo Sapiens spesies yang jarang ditemui kerana bagi die DT tak capai standard ISO 9999 die. Ni sama spesies macam Azran Botak tu. Jenis Melayu tak ngaku asal dari kampong. Tak mengaku makan nasi lemak, belacan.

Apapun I vote for Najib UNDUR!

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2013 at 4:03 PM

@AnonymousSipengomen itu adalah contoh MO 'musuh' yang bergerak begitu licik melaga2kan musuh mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 4:40 PM

Salam Pok Din,

sometimes when Malays minority can and able to speak and write fluently in English, they become conceit, arrogant and they normally thinking they are smarter, brighter and even luckier than the majority..

these are some of the excample why Tun M came up wt h the statement "Melayu Mudah Lupa"...

Contoh Terbaik... si Jamaluddin Jarjis... Si Husni Hanadzlah

Kita dari rumpun melayu, kalau berjaya pon, tahu menulis, membaca berbagai bahasa pon, Kita Masih lagi Melayu ..

Kenapa lah nak sombong dan irihati dengan Bangsa Sendiri?????

so far ada Dua Melayu ke Ntah CinaBeng Red Army Bean yg beri Komen Sedemikian dlm Syed Outsidethe box... Jadi apalah yang nak dikisahkan sangat...

Kalau Blog Din Turtle nie ncn mana Betul pon 100%, kat dia orang masih salah jugak lagi...soo saya sebagai pembaca setia dan pengomen setia Din Turtle.. kata Peduli Apa Kat Orang semacam Itu...

Kita tunggu Komen drp ALfie mcm mana... Dari Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 5:24 PM

Ramai polak yang jeles ngan keberanian Penyu Belimbing nih! Ha..Ha..Ha...

Prinsip seperti inilah yang membezakan antara maruah dan 'upah'...

Tahniah! Manyak sinang hati dapat pegi undi!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2013 at 6:01 PM

Aku support Pakatan 70%..tapi aku still baca blog lu..sb aku x bodoh support membuta tuli...n dah, aku dah vote.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 22, 2013 at 7:04 PM

Mmg kau kurang sehat otak support pakatan sbb dah tuli. Proof sudah byk masih juga ngokngek dgn peliwat badut tu lagi.

Post a Comment