........... Pilihan Melayu - Antara BARUA Cina Dan PemBODEK Cina ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pilihan Melayu - Antara BARUA Cina Dan PemBODEK Cina !

Sunday, November 24, 201312comments

Antara

BARUA Cina 

Dan 

PEMBODEK Cina


Mana satu pilihan orang Melayu ?

Barua nga Bodek tak sama ker ? Taaaaakk ...... Memanglah barua tu kena bodek sokmo dan bodek tu pun lebihkurang jadi macam barua juga TAPI bunyi bodek tu manja sikit .... Barua tu kasar sangat !

Ooooooohhhhh ....

Kemaskini 5:30pm -




Saya ada cadangan lebih baik - Apakata Pas dan Umno bermuzakarah tentang bagaimana cara TERBAIK nak ambil hati orang cina kafir ! Bertemu dan berbincang atas SATU titik persamaan.

Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 5:15 PM

dua dua aku meluat. sat sat.. uweekkk.. muntah pulak bila mikirkan nya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 6:09 PM

Pas dh terang2 dikuasai anwarinas. Umno pula xkan memperjuangkan bangsa lagi.

Dimna org melayu mahu berjuang? ramai Akar umbi ada dr kedua2 yg prihatin tentang perjuangan agama bangsa dan negara. Tp apa platform utk mereka berjuang.

Umno dan pas sudah tidak relevant.

Melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
November 24, 2013 at 6:12 PM

"Pas dan Umno bermuzakarah tentang bagaimana cara TERBAIK nak ambil hati orang cina kafir ! Bertemu dan berbincang atas SATU titik persamaan."

Ini idea yang sangat bernas. Sudah tentu kita tidak akan mengecam atau mengkafir sesama sendiri.
PAS perlu undi Cina.
UMNO pun perlu undi Cina.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 6:13 PM

Aku rasa jadi barua cina lebih baik dari jadi pembodek cina. Sebab kalo jadi barua jer tak perlu modal besar, tak perlu keluar peruntukan juta-juta. Cuma yang lecehnya jadi barua ni ialah kena pandai coverline atau damage control jika cina kapir ni mengusik, mencerca atau menghina kesucian Islam. Lagi satu kena memeriahkan suasana dalam mana-mana perhimpunan haram dengan membawa famili sambil mengusung bendera dap. Selain itu barua juga bertugas sebagai pejuang jihad unit amal pas, penjaga lot parking, panjat pokok untuk letak bendera dap, baring kat jalanraya dan mengutip derma.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 7:44 PM

Asal boleh berkuasa dan senang, apa apa lah, walau apa pun taruhannya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 8:16 PM

yang jadi barua dan pembodek melayu tak ada ke? kalu ada kita pilih dia aje la. kalu barua tu kasar, perkataan penjilat jubur lagi kasar. rasanya memang tahap `dewa penjilat` dah tu. kita pilih siapa yang lebih tepat jadi barua cina? yang sedang berkuasa tapi ditolak pengundi cina dan sedang berusaha untuk dapat undi cina atau yang nak kuasa tapi belum lagi dapat kuasa tapi dah dapat undi cina. mana satu penjilat jubur yang hebat?

....................
Reply To This Comment ...................
November 24, 2013 at 8:24 PM

antara penyamun dan perompak, mana pulak pilihan melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
November 24, 2013 at 9:29 PM

Barua Tu beruk tua

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 10:43 PM

kasar ayat kau ni din... camna pun aku rasa ayat paling sesuai untuk kedua2 parti ini adalah "BARANG MAINAN MURAHAN" orang2 cina.

....................
Reply To This Comment ...................
November 24, 2013 at 10:57 PM

@AnonymousKasar ? Saya gunakan perkataan2 yang banyak digunakan oleh bloggers lain :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 24, 2013 at 11:19 PM

Nak buat macam mana, kalau perjuangkan benda-benda Melayu diorang terus cap racist dan ultra dan macam-macamlah!
Pada masa yang sama diorang pertikai tu diorang hina lagi dan usaha keras jatuhkan secara ekonomi.
Tak puas hati ada billionaire Melayu sorang dua padahal kaum diorang billionaire ramai!

Tapi kalau yepun ahli politik Melayu nak sokongan Cina, buat apa?Apa guna?Sorang parti dia jadi keldai tunggangan, sorang lagi kena tsunami Cina.
Padan muka!

Ni belum masuk lagi kes kroni dan ali baba!Kalau PAS, siap bagi tanah lagi!
Untung sungguh bangsa bukan Melayu kat Malaysia ni!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 25, 2013 at 9:09 AM

bro din , ada se ekor lagi berok tua , nuar al juburi , dia ni pun sepesis yang sama dengan dua ekor kat atas tu , yang ini nak panggil apa eek, satu barua satu pembodek , ada siapa bolih bagi idea...

Post a Comment