........... NFC - Shahrizat Tarik Balik Saman ...... TANPA SYARAT ? ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

NFC - Shahrizat Tarik Balik Saman ...... TANPA SYARAT ? ?

Monday, November 11, 201324comments


Shahrizat tarik balik saman dengan persetujuan Rafizi dan Zuraida ? ?....... - TMI.

Hmmm ..... nak komen apa ya .... Mungkin ada yang marah kalau saya komen lebih, alasan konon itu isu peribadi beliau. 

Tapi kena ingat, waktu Shahrizat mulakan prosiding saman itu pada 19 Januari 2012, saya melihatnya sebagai salah satu usaha beliau membersihkan namanya dari terus difitnah oleh kedua tertuduh dari dikaitkan dengan skandal NFC.

Dan saya puji melangit tindakan Shahrizat tika itu - KLiK.

TAHNIAH Shahrizat ! Puan menunjukkan yang Puan berani berdepan dengan cabaran dan sanggup ke mahkamah demi membuktikan kata-kata Puan. Sepatutnya dari dulu lagi Puan bertindak begini, tapi apapun masih belum terlambat kerana sekiranya Mahkamah mendapati Puan sememangnya tidak ada kaitan dengan NFC, dan ternyata kedua tertuduh memfitnah, Puan pasti akan dapat mengembalikan pengaruh dan maruah Puan dalam politik. Malah Puan akan menjadi HEROin kepada orang Umno.


Jadi sekarang bila tindakan itu ditarik balik tanpa diberikan sebarang alasan ( sehingga artikel ini ditulis ), sewajarnyalah saya juga tarik balik pujian tempohari .... tak gitu ?


Apapun saya akan tunggu sekiranya ada penjelasan bakal menyusul ....

Oya, dilapurkan penarikan balik saman itu adalah TANPA SYARAT. Kata Rafizi -

...keputusan Shahrizat menunjukkan segala pendedahan mengenai NFC yang dibuat oleh mereka mempunyai asas selain bertepatan dengan laporan daripada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

PS - Politik adalah permainan Persepsi. Jika tidak diberikan penjelasan, jangan disalahkan rakyat jika punya persepsi berbeza.  Bukan semua orang lembu yang akan ikut bodoh jer tanpa bantahan ....

Share this article :

+ comments + 24 comments

....................
Reply To This Comment ...................
antihipokrit
November 11, 2013 at 1:17 PM

UMNO akan hancur din..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 1:34 PM

Mula2 dulu cakap berdegar2 sampai menyinsing lengan bagai, tapi akhirnya mengecut tarik diri...Politik adalah permainan Persepsi. Bab ni dia tak tau atau saja buat tak tau.

Bagi persepsi saya, kalau tak semuanya mestilah ada sedikit kebenaran tuduhan yang dilemparkan. Takut kain diselak dimahkamah, jadi dia pun menikus tarik diri. jangan harap akan ada penjelasan mengapa dia tarik saman tu.

Kenapa tak tarik saman tu sebelum pemilihan tempoh hari? Macam ni punya Ketua Wanita, dah tak ada 'credibility' lagi.

Yang untung dapat mileage moral victory ialah defendants dua ekor ni..ini pun takkan dia tak tau. Tu sebab orang kata dia bodoh macam lembu NFC tu.

Joe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 1:51 PM

Salam,
Spt kata rafizi, lembu suami kak ijat ada asasnya berlaku penyelewengan. Maka org wanita umno berselingkuh dgn geng kebas wang besar spt yg didakwa pembangkang. Ah jib gor pun terlibat juga pasal lantik kwmbali kak ijat bersuami lembu nfc.

....................
Reply To This Comment ...................
November 11, 2013 at 3:09 PM

saya tahu ada yang marah kalau sesiapa kritik Shahrizat dalam isu NFC. Tapi kita berbincang ikut fakta. Tak semestinya semua yang kritik itu pro pembangkang. Jadi saya harap jika ada yang nak marah tu, kemukakan hujah anda, kami disini sedia membaca

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 3:11 PM

penyokong2 Bn mcm aku pun dah menyampah dgn dorang2 semua tu. dan dorang2 semua tu pulak dipilih oleh perwakilan umno? pru14 memang aku yakin Bn akan tumbang..tunggu je..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 6:16 PM

Macam mana nak sokong BN lagi . Pru 14 ni tak payah la bagi undi kpd BN.

....................
Reply To This Comment ...................
November 11, 2013 at 6:16 PM

Semalam saya dah meluat habis, Ketua Pemuda dan Menteri yang sudah kaya-raya, menang 'award menjerit'. Ambil kesempatan mengejar glamour dengan sengaja, tergamak rampas peluang tambah rezeki rakyat marhean (artis) yang bertungkus-lumus berlakon. Hari ni pulak, Ketua Wanita tarik balik saman tanpa syarat. Aduh, nanti mesti orang kata ada asas tuduhan itu.

Saya rasa BN boleh menang kalau kedua-dua mereka ini tidak turun berkempen di Sg.Limau.
Macam mana kita nak mempertahankan maruah UMNO jika kedua mereka ini di jadikan 'peluru', PRU14 nanti. Setakat issue Altantuya dan Scorpene, kita tak hairan, sudah dua kali pembangkang guna.

....................
Reply To This Comment ...................
November 11, 2013 at 6:20 PM

@RD.saya komen berdasarkan kes.... tidak kaitkan dengan pru :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 7:29 PM

Kite tolak la org jenih mcm ni dlm parti...sedih rasenye...perkuatkan iman dan pertingkatkan ilmu agama...ada wajarnya org2 dlm umno muhasabah balik perihal kebaikan dan kejahatan dalam diri...selama mana ulamak nak mempertahankan kewajaran pemimpin2 begini...aku masih sokong umno kerana masih ade lagi pejuang agama dan bangsa yang sejati...

....................
Reply To This Comment ...................
November 11, 2013 at 8:22 PM

Bagi aku kak jat ni kuat kerja. Tak banyak politik. kalau tengok pru dgn prk yg lepas2 golongan wanitalah yg paling kuat kerja. Perkara macam ni di akui sendiri oleh Lim Guan Eng. Apa gunanya kalau ade pemimpin yg kononnya bersih, tapi malas, takde strategi utk memenangi pilihanraya. Kalau dia kerja utk parti, dia akan libatkan semua org, walaupun dgn musuh dia pun dia libatkan sama.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 8:38 PM

Maksud tersirat tindakan Kak Ijat Lembu (KIL) ni bermakna klu kes saman diteruskan, kemungkinan KIL kalah adalah tinggi. Baik tarik diri awal-awal. Kalau kalah, malu satu, xpasal-pasal kena tanggung kos mahkamah. Takpun Rafizi counter balik saman malu.

Mungkin sebab KIL dah secure jawatan Ketua Wanita, takde sebab lain nak teruskan kes. Bro Din, kalau macam ni la kualiti pemimpin dalam UMNO.. terpalit skandal lembu, kronisme, dari suami sampai ke anak beranak jadi top exec.. dah jadi milik mutlak Kak Ijat & family.. kerajaan bagi peruntukan bela lembu buat beli kondo.. integriti takde.. benda macam ni bagi free bullet kat PR hentam kerajaan.. takkan takde rasa tanggungjawab disebabkan dia imej UMNO, BN dan kerajaan teruk terjejas.

Apa nak jadi laa...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 10:37 PM

Betul...Kita kritik bukan makna kita pembangkang...Tapi kita UMNO. Tetapi...Dari body language..sebab tarik..Memang sah le dia ****.Ketua Wanita UMNO yang pengecut...Cakap berdgar-degar je..abok pon tarak...Rugi UMNO ada pemimpin macam ini...Bodoh Ahli UMNO yg undi dia tempoh hari, tak reti nak berubah. Naik meluat aku UMNO nih!...padhal aku le yg kuat lawan PAS/PKR/DAP untuk umno., secara diam-diam....tapi org tak tahu...Cibai lah lu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 10:49 PM

Aku ada terbaca yuktes vijay bgtau 3 kemungkinan kenapa saman tu ditarik balik...baca kat facebook dia...betul tak betul, ntah la...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 11, 2013 at 10:53 PM

Bro Din,
Simple aje settlement dia,Kak Ijat tak akan buka cerita kotor/scandal mereka dan mereka tak akan cerita kisah kotor Kak Ijat. Kalau Sharizat betul betul INNOCENT adalah tanggung jawab dia on morale ground untuk 'bring to justice' puak puak kaki bohong ini.As a lawyer Sharizat patut tahu pasal issue slander/libel oleh pembangkang patut di hentikan. Mengapa dia masih MEMBIARKAN mereka on the loose lagi untuk berbohong lagi.Adakah dia sebagai Lawyer is incompetent dalam undang undang untuk menghalang Rafizi? Bagi perception rakyat mereka berpendapat "BN is guilty until proven innocent' tak kan consultant Ah Jib Gor tak nasihat dia on Sharizat punya stigma jika dia menang PAU Ketua wanita??? Obliviously Ah Jib Gor tak fikir panjang. Tak kan Ah Jib Gor tak buat 'horse trading' dengan Sharizat,jika dia step down or tak contest PAU,anak dia akan di beri jawatan VIP dalam UMNO/BN untuk jaga family interest mereka ,macam depa duk buat kat Sabah untuk CM Sabah dan anak2 mereka.

Alfie.

....................
Reply To This Comment ...................
November 12, 2013 at 12:00 AM

@AnonymousTuanpunya badan ada untuk jawab...

....................
Reply To This Comment ...................
November 12, 2013 at 12:13 AM

@ismadari segi kerja dan komitmen saya memang puji beliau. Tapi isu NFC nak letak mana ?

....................
Reply To This Comment ...................
November 12, 2013 at 1:08 AM

Kerja kuat,Songlap pun ligat.
Sendiri buat,sendiri mau ingat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 12, 2013 at 2:08 AM

kepada isma 8:22pm,

Kak jat kuat kerja sebab dapat lesen kebas wang berjuta juta. Aku rasa orang lain pun boleh 10x lebih kuat kerja dari kak jat kalau di beri peluang macam tu da....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 12, 2013 at 6:01 AM

Najib Ah Jib Gor dan Sharizat Mesti Didesak Letak Jawatan...

Berapa banyak Lagi Yang Harus Kita Semua Harus Tempuh Sebelum semua jadi Hancur Macam MESIR dan Timor Tengah Yg Lain.

Kepentingan Pemimpin ke Kepentigan Rakyat.. Kepentingan Pemimpin Kekalkan Mereka supaya Mereka Boleh Lakukan Lagi Banyak Kerosakkan dan Jahanamkan Parti UMNO, BN dan Rakyat dan Tanahair.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 12, 2013 at 6:03 AM

Semakain Terang Jelas dan Terbukti.. Sharizat Takut.. Kerana Salah..Ini Melibatkan UMNO Jugak..Shahrizat Mengheret UMNO dan WANITA Sekali di dalam Pekong Politiknya.

Sudah Tentulah Shahrijat Dapat Pembelaan Daripada Ah Jib Gor kerana Desakan Bini Rambut Besar Dia tuuuuh..

Pemimpin Kita Takut Bini... Malunya Aku ... Malunya Aku... MasyaAllah..Apa Nak BUAT NIEEEHH

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 12, 2013 at 9:28 AM

@antihipokritmaka dengan ini, Sharizat akan melengkapkan umno bersama pemimpin-2 lain dalam umno dengan pimpinan yang rata -2 bermasaalah. Kita kata puak PR menggunakan mahkamah dan saman untuk menyelamatkan tengkuk masing2, tak sangka pulak ramai pemimpin umno yang se spesis dgn mereka... keputusan ini hampir melengkapkan penolakkan rakyat kpd pemimpin umno. tinggal lagi beberapa kerat yang masih dipercayai, tapi tidak popular dan berpeluang menerajui parti.... nasiblah melayu...

....................
Reply To This Comment ...................
November 12, 2013 at 11:46 AM

Ada ke orang politik yang INNOCENT?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 12, 2013 at 1:30 PM

sharizat lembu saman rafidi lembu kerana nak masuk pertandingan dalam pau. nak tunujkan diri bersih konon. lepas pau saman ditarik balik. kau ingat free ka? aku yakin sejumlah bayarn tertentu diberi kat rafidi lembu dan rafidi lembu tak akan ungkit kws sarizat lembu lagi.
ala politik adalah persepsi ... mat liberal menjadi melayy tulin sebelum pau ... selepas menang pau ... kembali menjadi mat liberal dan berbangga dgn perjyangn liberal dan meneruskn perjuang liberal ... katanta umno dah bersedia utk berubah menjadi liberal sebab itu mereka menang dalam pau.
ah jib gobg tidak peduli persepsi msyrkt ... kiraanya mudah . . brim menjadi pentelamat segala kerosakan yg dibuat oleh pimpinan umno.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 12, 2013 at 7:29 PM

Kerana ada pemimpin UMNO yang kanan dan MT YANG MUNGKIN TERLIBAT .kALAU DITERUSKAN HABIS SEMUNYA TERBURAI.

Post a Comment