........... MKPN - Macamana Nak Konsultasi Isu "kalau nak Sembahyang, Pergi Berambus Ke Syarikat Melayu ! " | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MKPN - Macamana Nak Konsultasi Isu "kalau nak Sembahyang, Pergi Berambus Ke Syarikat Melayu ! "

Friday, November 29, 20139comments


Diatas adalah printscreen lamanweb Syarikat Asas Dunia Berhad yang mengikut rakan blogger PANEH, bosnya punya masalah hendak hidup aman damai sebagai rakyat Malaysia !

4. Isunya bermula apabila tengahari semalam sekumpulan pekerja Melayu syarikat itu telah membuat laporan di Pejabat Buruh rentetan pihak pengurusan syarikat Asas Dunia Berhad MELARANG PEKERJA ISLAM MENUNAIKAN SOLAT.

5. Big Boss syarikat itu khabarnya telah mengeluarkan kata berbaur racist, "KALAU NAK SEMBAHYANG, PERGI BERAMBUS KE SYARIKAT MELAYU!!"

 6. Pekerja-pekerja Melayu syarikat itu turut diugut akan diberhentikan serta tidak diberikan bonus sekiranya engkar dengan arahan larangan solat.

 Satu lagi kes adalah cikgu POH KIM THYE dari Sekolah Menengah Gelang Patah ( KLiK ) yang entah kenapa jadi senyap sepi walaupun dikatakan pihak Polis sudahpun menyiasat.

 Guru ini juga sudah terbiasa memangil pelajar Melayu dengan panggilan 'Melayu Bodoh', 'Melayu Babi', 'Melayu Bangang', 'Melayu Sial' dan 'Melayu Pukimak'.

Kepada Majlis Konsultasi Perpaduan Negara - adakah Kebiadaban Melampau seperti ini harus dipertanggungjawabkan keatas orang Melayu juga ? Apakah orang Melayu harus berkompromi supaya dapat mengadaptasikan diri kepada kebiadaban melampau cina2 kiasu sebegitu ?

Mohon MKPN kaji betul kes2 seumpama diatas dan cari punca dan sebab musababnya kenapa ada rakyat Malaysia yang begitu biadab, selidik latar belakang keluarga mereka dan selusuri sejarah mereka dari sejak dilahirkan hingga jadi pukimak macam tu .... dimana silapnya !

Dan jangan lupa bincangkan faktor penyatuan utama dimana2 saja didunia ini iaitu SATU BAHASA. Semua negara lain didunia punya satu bahasa yang dominan sebagai pengikat perpaduan KECUALI Malaysia yang bangga tak bertempat dengan 4 bahasa yang hampir sama keutamaan diberikan.

Cuba baca artikel yang pernah saya tulis 2 tahun lepas -

Lebih 70% Remaja Cina Anggap Bahasa Kebangsaan TIDAK PENTING !

Bayangkanlah 70% remaja Cina itu bila dah dewasa nanti ..... bagaimana rupanya masalah Perpaduan Antara Kaum di Malaysia....

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 10:13 AM

Patutnya najib lantik mu din jd pengerusi MPKN tu..baru la ter berak hijau najib dibuatnya..hehe...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 10:37 AM

Bro Din, buat la macam mane sekalipun, tubuh MPKN la, 1Malaysia la kalau kat atas tu dari azali spesies penjilat tegar cinabeng, hasilnya tetap sama. Last2 orang Melayu jugak yang kena beralah. Kita dah beralah sejak Merdeka lagi. Sampai bila asyik kena tolak ansur?

Kalau suruh MPKN siasat, yang kat dalam tu spesies otak liberal. Bagi dorang isu ni kes terpencil je. Takde signifikan untuk untuk perpaduan negara. Yang dorang pikir apa orang Melayu kena beralah lagi supaya bukan Melayu tak rasa "tertindas".

Bila cakap pasal hak Melayu, itu rasis. Kalau puak kapir ni persoalkan hak Melayu itu keadilan. Kerajaan UMNO ni dari presiden sampai ke bawah spesies takde telur.

....................
Reply To This Comment ...................
November 29, 2013 at 10:53 AM

1. mana perkasa, pekida ,geng 3 line, geng 30 (yg zahid kata samseng rumah kenduri atau samseng taik kucing - sama2 melayu lambat berlaga bahu - 20 hentam sorang, gajah pun mampueh). kat penang selain diatas, ada geng pertiga. 2. sekoq kawan cina aku secara tak sedaq kerana terlampau teruja, 'stim', ego dapat perintah p.pinang terkeluaq kenyataan ini 'melayu kena cakap mandarin & cantonese utk maju'. hangpa pikiaq la apa matlamat & halatuju depa. tapi pemerintah melayu masih dok tonggek kat depa. jadi salah sapa? ada kuasa guna, tapi yg ada kuasa la ni salah guna. samada depa sedaq atau buat2 tak tau. mampueh kita.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 11:39 AM

Tuan din. Perkara ini sudah berlaku daulu2 lagi semasa saya bekerja d sykt IT msk zhr kita nak solat supervisor "takan nak sembahyang sepanjang hari" sepjg hari? Lunch hour is zhr time asar ada 15 mins break untok tea jadi masa tu pg solat asar. Klau tiada o/t tak kacau sapa pon.
Kami buat dek je pg juga solat. Dia chongcheng depan ktrg pon buat dek. Masa tu tak reti nak mjawab klau skrg mmg saya sembor dia. Skrg mmg tgh sakit hati tgk kafir2harbi ni. Hidup menyusahkan orang.

....................
Reply To This Comment ...................
November 29, 2013 at 12:02 PM

Bukankah mass sembhyang zuhur Tu Dari jam 1.15 hingga 4.15 ptng. Maknanya ada 3 jam. Sembahyang pun paling lama 15 minit sorang Takkan langsung tak boleh pi sembahyang. Kalau macam ni, pedulikan mereka, sembahyanglah ikut kesesuaian waktu. Aku memang bengang dengan bos asad dunia ni, tetapi pada pendapat aku, jangan pedulikan larangan dia ni Dan buat kerja macam biasa. Kalau ada unsur ugutan, lapor je kepada pihak polis atau pejabat buruh.

....................
Reply To This Comment ...................
November 29, 2013 at 12:47 PM

Point artikel ini - Sebenarnya segala masalah perkauman yang dicanang2 itu SIAPA yang mulakan ? Orang Melayu termasuk PERKASA, biasanya berada dalam defensif, yakni, mempertahankan hak. Kita tidak pernah nak menyerang balik cuma akhir2 ni saja contohnya segelintir kita yang boikot produk cina Dap. Selain dari itu .... mana ada kita serang.

Jadi apa yang dikatakan sebagai masalah perkauman sebenarnya adalah MASALAH KAUM BUKAN MELAYU YANG TIDAK MAHU BELAJAR HIDUP BERSAMA ORANG MELAYU.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 1:25 PM

Nanti keluar arahan dari menteri, kut-kut Kamalanathan, tak boleh buat upacara agama kat tempat kerja dan sekolah. So tak boleh sembahyang la kat temoat kerja dan sekolah!!! balik la rumah!!! hehehe klasik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 2:56 PM

Apa-apa produk atau hasil kualiti rendah SJKC tidak boleh diusik dan dipersoal!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2013 at 11:11 PM

Sebenarnya nasib melayu pilih najib & muhiddin sangat rugi. Mereka berdua ni bermati2an
pertahankan sekolah SKJC & bahasa cina . Sekarang nak ckp pasal MPKN cakap pegi mampus la..... Melayu amuk saja yang boleh ajar barua2 ni....

Post a Comment