........... MB MatSaid DiMalukan Di Acara Perasmian Monsoon Cup ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MB MatSaid DiMalukan Di Acara Perasmian Monsoon Cup !

Thursday, November 28, 20137comments

Kerusi kosong di sebelah kanan Datuk Mohd Jidin Shafee itu untuk siapa?
Lama dah tak tulis tentang MB MatSaid ni... takder cerita menarik pun kat Terengganu ni akhir2 ni. Nak tunggu siling baru runtuh, rasanya tak dah kot tapi wallahualam ... 

Baca juga semalam di blog Teganukita yang MatSaid merajuk tak mahu teruskan lagi dah sponsor RM2juta penganjuran LTdL selepas Terengganu diketepikan dari menjadi tuanrumah beberapa program sukan dan selepas mendapat berita kemungkinan Monsoon Cup akan diadakan ditempat lain selepas ini. ( KLiK )

Secara peribadi saya suka sangat la kalau Monsoon Cup ini ditiadakan terus, tak perlu negara terus membelanjakan juta-juta untuk acara sukan yang tidak memberi sebarang impak yang berbaloi dengan dana yang dikeluarkan. 

Kalau dibuat ditempat lain pun, duit tetap keluar juga ...Dalam keadaan negara yang tengah semput sekarang, ada baiknya dikaji semula penajaan program2 yang tidak berbaloi ini.

Rupanya ada cerita menarik lagi disebalik isu Monsoon Cup ini. Tidak tahu samada timbul salahfaham atau .... apa-apalah, MatSaid yang tiba pada majlis perasmian Monsoon Cup tepat pada waktunya telah tidak disambut kerana acara perasmian telah diAWALkan 10 minit !

Ketibaan Ahmad Said tidak bersambut pada ketika majlis sudah dimulakan dengan dendangan Lagu Negaraku. Mungkin menyedari ‘beliau tidak diperlukan’ atau juga ‘Menteri Besar tidak penting’ untuk hadir di majlis perasmian itu, Ahmad Said membuat keputusan untuk meninggalkan sahaja majlis yang sudah bermula itu.



Baca cerita sepenuhnya - KLiK.

Adeeeh .... memalukan ! Pihak urusetia kena jawab nih ! Datang tak disambut dan majlis pula telah dimulakan tanpa kehadiran MB...  memanglah biadab.

KASI TUTUP JER MONSOON CUP TU !

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 28, 2013 at 3:28 PM

Mcm bole agak jer sapa yg nak jatuhkn MB Ganu tuh.....cis betol2 gunting dlm lipatan...

....................
Reply To This Comment ...................
November 28, 2013 at 5:00 PM

Bro,
Betul tu. Kasi tutup aja kerana hasilnya tak semenda dengan tajaan rm2 juta. Hanya gulungan elit aja yg seronok dengan program ni. Ramai ke pelancong yg datang Trengganu?

....................
Reply To This Comment ...................
November 28, 2013 at 5:28 PM

@Esa AdamKalau ada pun mat saleh yang datang waktu monsoon cup mereka cuma yang terbabit dengan acara saja.

entah sapa yang tengok pun live yang dipancarkan ke seluruh dunia itu ...

Indikasi paling realistik adalah, berapa banyak kapal layar datang berkunjung ke Terengganu selama 8 tahun ini ? Mohon pihak kerajaan keluarkan statistik itu kalau ada...( Riyaz Resort Marina venue acara adalah milik kerajaan, jadi bolehlah kerajaan buktikan kenyataan saya ini salah )

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 28, 2013 at 6:26 PM

Abang Din, mungkin boleh kite alih anak2 laut Trengganu kpd sukan ini:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PUcpzf0rbAw

ataupun sukan ini (hanya licence speargun belum dilulus oleh PDRM saje):

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9OFYYTHq06I

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 28, 2013 at 11:29 PM

Masalahnya bukan nak tutup, tapi nak ditukar ke Johor (mengikut berita kat tv). Sebab tu mat said merajuk. KJ punya kerja ke ni?Sorry la kalau bukan dia punya idea. Bila tukar ke tempat lain maka akan lebih lah belanja sebab nak buat prasarana baru. Kalau saya jadi mat said pun mesti bengang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 6:47 AM

Inilah Peluang Keemasan utk KJ dan talibarut Haram Jadah untuk Memperhabiskan Duit...

Ini Kes Serious... Mengikut Kata Penjual di Sungei Wang Plaza, Khairi J dah beli sebahagian LOT Kedai tingkat Bawah di Sungei Wang Plaza dan Lot Ini akan di pecahkan kepada 7 Lot2 Kedai Kecil. Mereka Menambah Khairi J juga sedang dalam proses utk mendapatkan TITLE di atas 7 kedai tersebut yang kemudiannya untuk di jual...

Boleh Tanya Mana2 Pekerja atau Taukey Cino di Sg Wang Plaza..

Bro Din... Tolong Siasaaattt Panasssss!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 29, 2013 at 6:49 AM

Asyik2 citer pasai Menantu Kaki Tidooor Nieh aje... Menhyampah Aku dengar..Persetankan Khairi..

Post a Comment