........... Kuil Muneswarar - Kerajaan Malaysia Menindas Ugama Selain Islam ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kuil Muneswarar - Kerajaan Malaysia Menindas Ugama Selain Islam ?

Friday, November 15, 20139comments


- According to Bar Council member Andrew Khoo, Muslim-majority countries were among those which have asked Malaysia to obey international human rights standards in the United Nations’ Universal Periodic Review (UPR) last month.

What are the countries? Algeria, Chad and Tunisia?

I wonder if Khoo himself had been to these countries or to other parts of the world to observe the standard of human rights they practice.


You make me laugh, and sick too. Those who made the call, including some Western countries like the US, UK and Canada are the big mouth of human rights but they themselves couldn't care less about honoring it.


And your agenda, bro Khoo, is actually clear. Its about Islam and the non-Muslims in Malaysia. The allegation about Malaysian non-Muslims are under oppression and do not have the total rights to practice their religion, is the motive behind all these craps!


Bar Council? You and buddy MP Surendran are the same. Just because DBKL demolished a Hindu kuil the other day, both of you drew a conclusion that the government did not observe the rights of non-Muslim to practice their religion, as stipulated under the Federal Constitution.



Have you and your Council ever conducted a survey to find out what is the proportion of mosques, kuil and tokong (temple) to the Malaysian Muslims, Hindu and Buddha? Or you already know the fact but simply did not want to admit it, knowing it will backfire!



- You know damn well how non-Muslims in Malaysia are well-protected under the Constitution but you still find it not enough. Tell me, does the Bar Council harbor any plan to amend the Constitution by dropping the word 'Islam' as the official religion?

Had the Muslims ever complained about the large number of Hindu kuils in the country, and in light of the 'Allah' issue, whose rights are being questioned actually - the Muslims of the non-Muslims?


Hey! This is my country, and yours too but every sector of the community must follow the basic rule of harmony. You can't simply annexe government's land to build your house of worship, and without getting permission from the respective authorities.

Seterusnya ..... KLiK.

Mengenai isu Kuil Muneswarar -
SURAT PERMOHONAN ARAHAN MEROBOHKKAN DINDING
WAKIL KUIL PUN HADIR TAPI TAK IKUT KEPUTUSAN MESYUARAT
KEPUTUSAN MESYUARAT DIHADIRI WAKIL KUIL
Lagi BUKTI2 di MyMassa.

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 15, 2013 at 2:29 PM

entah la encik din.. kuil haram.. tah berapa kerat je penganut yg dtg.. kecoh 1 m'sia hingga ke parlimen.. robohkan saje jgn di ganti2.. kuatkuasakan akta rumah ibadat perlu dpt kelulusan.. klu tiada kelulusan roboh dan dakwa yg menceroboh.. itu pun susah.. nk buat hingga melalut2 keparlimen..
yg kite ptut kagum dgn org kafir nie mereka bersatu dlm hal mereka,dlm merendahkan melayu dan agama islam tanpa mengira kira parti, bile hal membabitkan umat melayu dan islam mereka akn diam dan buat tak tau.. bkn kah itu yg dinamakan rasis.. lantak pi la itu cara mereka.. yg menyedihkan adalah org melayu dan islam.. bergaduh dan berpecah dlm hal politik.. serba serbi mereka berpecah.. walaupon hal2 yg melibatkan kepentingan bangsa dan agama.. tidak kira parti pejuangkan islam, parti bangsa agama dan tanah air.. jd fobia takut digelar rasis dan terus menolak perjuang bangsa lg la haru dan keliru asas perjuangan..

....................
Reply To This Comment ...................
November 15, 2013 at 2:35 PM

@AnonymousSEMUANYA mahu dipolitikkan !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 15, 2013 at 2:48 PM

Puhhhh.. aku tak sangka sungguh dinturtle can speak english very fluently!!! Betul orang kata "don't judge the book from its cover".

....................
Reply To This Comment ...................
November 15, 2013 at 2:50 PM

Ketua Pemuda UMNO diam saja pasal apa. Inilah peluangnya kalau nak cari glamour dan pengaruh. Jangan berani dengan bangsa sendiri saja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 15, 2013 at 2:51 PM

salam,
dei ala deiiiii, deiiii tambiiiii deiiiiiii, kapla pusing, pusing kapla pusing kapla kapla pusing. ah jib gor tarak kisah. itu india kasi kencing kapla pun tarak apa. ah jib gor kasi mulut nganga juga. jubur pun ah jib gor mau kasi juga. itu kuil, ku nan punya dosa. tarak palit sama kapla ah jib gor. ah jib gor punya kapla putih juga. mau kasi licin juga. nanti mau jadi tuhan juga.

itu kj pun tarak kisah. itu india serupa kulit juga sama dia. itu balaci pun tarak kisah pasal tarak hal sama dia punya bapak balaci. itu india taruk sama kerajaan pun tarak apa. mereka india juga. melayu jangan masuk campur kerana bn umno kearah parti tunggal.

tak faham, aku pun tak faham juga. kalu india memang tak faham apa yg mereka mahu. pening dengan india ni.

....................
Reply To This Comment ...................
November 15, 2013 at 3:12 PM

@AnonymousBUKAN saya la, copypaste tu ! Ada linknya ....

....................
Reply To This Comment ...................
November 15, 2013 at 3:13 PM

@AnonymousYa, satu lagi contoh dimana isu2 sensitif, mana2 pemimpin Melayu yang diserang akan dibiarkan sendirian bertahan.

Dimana yang lain? Dimana Pemuda Umno?

Adakah dianggap retorik juga ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 15, 2013 at 3:36 PM

Isu kuil nie mmg isu lama yg sepatutnya kerajaan bertegas dan melalui MIC, PPP, tok2 sami dan persatuan2 NGO hindu yg berlambak tu mendidik puak2 hindu nie menghormati undang2. Kalau setakat nak ranapkan temple2 haram dia mmg AMAT MUDAH dibuat oleh pihak kerajaan skrg sbb MIC bukan berkuasa pon...yg melalak adalah org yg sama drp pihak PKR dan undang2 berada di pihak kerajaan sebagai penguasa. Soal pokok yg MUDAH adalah motif puak2 nie beriya2 mempertahankan sesuatu yg sememangnya HARAM dan UMNO sering ditonjol2 oleh MIC seolah2 hindu2 nie nothing to lose...satu roboh...seribu lagi ada...kalau bertalu2 mende yg sama cuba dilakukan oleh kerajaan yakni "MEROBOH" dan puak2 nie berperanan sebagai "MEMPERTAHANKAN", mereka berharap pemikiran rakyat berketurunan hindu akan dapat diracun dari satu generasi ke satu generasi sebagai "teknik" yg untouchable sekiranya inginkan mana2 tanah dlm msia nie tak kira la bukit ker...gunung ker...prime area ker...silap2 jamban kita pon dia akan start sembah dan claim kuil diorang kalau dah berkenan di hati. Terus terang aku ckp, ini adalah satu PENGHINAAN TERBESAR AGAMA HINDU kalau tok2 sami diorang nie membiarkan pengikut dia memperlekehkan agama diorang sendiri semata2 utk mengeksploit rasa sensitive dan hormat org2 ISLAM terhadap kepercayaan agama lain dgn menggunakan teknik2 yg sama utk menguasai prime area secara tidak sah. Bayangkan diorang dah buat perangai nie lama dah...sejak turun temurun...pastu claim kuil tu dah berusia beratus tahun dan patut dipelihara sebagai tapak warisan...ORG2 HINDU JGN MEMPERBODOHKAN ORG ISLAM SAMPAI HILANG SABAR...kerajaan dah pun senaraikan kuil mana yg sah dan kuil mana yg haram...dan seperti yg kita sedia maklum YG HARAM tu la yg diorang sibuk pertahankan sbb ada LAND VALUE...dgn rasa confident kerajaan takan boleh buat apa2...UNTOUCHABLE sbb KENA RESPECT HINDU...dan di sini kita bleh nampak tahap setiakawan MIC dlm hal sebegini yg terang2 tidak mahu menjernihkan keadaan. Sebaliknya berlagak seolah2 KAUM INDIA ADALAH KUASA PENENTU POLITIK MSIA dgn berpihak kepada pembangkang. Aku rasa kerajaan berlandaskan UNDANG2 DAN PERLEMBAGAAN seharusnya tidak menikus tapi berani bertindak...ORG2 ISLAM (tolak tepi org2 Islam PAS/PKR/DAP) adalah di belakang kerajaan dan akan menyokong apa jua tindakan yg BENAR.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 16, 2013 at 10:42 AM

nak harap pemuda umno? mana ada lagi pemuda umno...kan kita dah sepakat bahawa itu semua Pondan Umno?

Post a Comment