........... GOSSIP - Benarkah TPM Dah Fed-up Dan Nak Bersara ? ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

GOSSIP - Benarkah TPM Dah Fed-up Dan Nak Bersara ? ?

Saturday, November 9, 201332comments

Hari Sabtu biasanya trafik internet rendah jadi kali ni saya nak berGOSSIP jer. Saya ulang - GOSSIP.

Sejak akhir2 ni dah banyak kali saya dengar berita khabar angin yang menyebarkan kononnya  ..... hmmmmm .......... nak sebut tak ........... yang ....... errrr ...... TPM kita, Muhyiddin Yassin  ......... eeerrr....... sebenarnya tak berminat pun nak jadi PM selepas Najib.


Malah ada khabar yang mengatakan Muhyiddin sendiri akan undur diri lagi dua tahun .... atau paling tidak pun sebelum PRU14. Beliau dah tawar hati dalam politik dan tak terliur pun kerusi PM.

Satu lagi, TPM dah bengang sebab sentiasa dijadikan kambing hitam atas kedudukan sebagai no. 2 yang terpaksa mendukung segala biawak hidup No. 1 !

Maksudnya, sebarang kenyataan atau tindakan yang tidak popular atau yang tidak pasti, terpaksalah TPM yang umumkan. Kalau mendapat reaksi negatif maka atas batu jemala TPM lah yang kena tanggung.

Contohnya dalam isu sumbangan juta2 kepada sekolah Cina semasa Prk Sg Limau baru ni. Saya sendiri terkejut bila TPM yang umumkan walaupun ia dibawah bidang tugas beliau selaku Menteri Pendidikan. Biasanya bab umum hadiah kepada sekolah cina ini, ia dimonopoli oleh PM.

Kesannya, teruklah si TPM ni kena balun kiri kanan oleh orang Melayu kerana melebihkan sekolah cina seolah tidak belajar apapun dari Tsunami Cina ketika PRU13. 

Saya balun juga cuma rasa LAIN sedikit sebab dalam kes itu, yang kena balun adalah TPM. Rasa macam tak matching pula irama dengan lagunya. Tapi nak buat macamana, Muhyiddin yang sebut takkan nak balun Najib ....... walaupun hati ini tetap berkata yang Najib berada dibelakang tabir.

Pendek kata, TPM dah bosan dijadikan punching beg.

Gossip juga mengatakan yang perkara ini bukan rahsia lagi, PM pun tahu. Sebab itulah kita boleh lihat bagaimana terdesaknya kepimpinan yang ada cuba sehabis teh ( sedaya upaya ) memenangkan Hishammuddin untuk kerusi Naib Presiden Umno dalam Pemilihan baru ni. Sebabnya Najib sudah pasang niat nak letak H2O jadi nombor dua dan seterusnya ambil alih kerusi PM bila tiba waktunya!

Tak kisahlah kalaupun H2O menang dengan undi terkecil dikalangan Naib2 yang ada, yang penting dia kena ada disitu. Soal langkah bendul, itu bisa diatur nanti. Lagi pun bukan tak pernah berlaku VP ketigalah yang akan naik kerusi no 2 !


Atas kepentingan peribadi jugalah, kita dapat lihat satu gerakan bersepadu diantara Ketua Pemuda dan Ketua Wanita untuk membantu H2O menang menewaskan Mukhriz untuk kerusi terakhir itu. Hmmm .... nasib baik H2O juga punya auranya yang tersendiri dikalangan wanita Umno, ek.


Soooo ...... itu  GOSSIP yang saya dengar. Respon saya cuma satu jer - MAMPOS MELAYU !

Share this article :

+ comments + 32 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 1:36 PM

Benar gossip ini. TSMY akan bersara lebih awal dpd dua tahun. Sebenarnya TSMY mahu bersara hari ini tetapi Najib sudah minta dia slow sikit. Succession planning mesti di susun dulu. Mungkin TSMY akan membuat pengumuman pada PAU tak lama nanti. H2O akan ganti TSMY.

Najib pilih H2O ganti TSMY sbb Zahid tak tahu cakap Inggeris. Tambah lagi Zahid sudah kumpul terlalu banyak udang galah dalam guni. Zahid juga mempunyai banyak 'tengkorak' dalam almari. Kalau dia jadi TPM, nahas UMNO pada PRU14 nanti. H2O pula terencat akal saja. Lembap bab otak. Tapi dia bukan manusia yg jahat. Juga tidak mempunyai banyak tengkorak dalam almari. Lembik, bodoh tapi nice guy.

Kalau H2O dipilih jadi TPM, apakah Zahid tidak akan mengamok? Mungkin Zahid akan marah dan cabar H2O sebagai Timbalan Presiden UMNO pada pilihan parti 2016. Kalau begitu siapa akan jadi regu Zahid utk lawan H2O? KJ? Kalau begitu siapa akan jadi regu H2O pula? Shafie Apdal? Mukhriz Mahathir?

Berapa penggal Najib akan kekal? Satu penggal saja? Kalau begitu H2O akan ganti Najib pada 2018? Mampos Melayu? Apakata Mukhriz jadi regu H2O pada 2018? Hidup Melayu?

Apakata Najib kekal sebagai PM pasca 2018? Tambah lagi dilanjutkan usia utk satu penggal lagi? H2O akan lebih lama sebagai TPM. Lebih stabil? Atau lebih bodoh?

Akhir sekali bila H2O ganti Najib sebagai PM. Berapa lamakah dia boleh kekal? Atau Malaysia sudah tidak ada?

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 2:08 PM

Setuju dengan kenyataan terakhir Din - MAMPUS MELAYU !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 2:27 PM

Pemimpinyang ada didalam UMNO sudah semakin mengarut lemah dan tiada wawasan tepat.Dah jadi macam lalang ditiup angin .Najib ,hisham memang perosak bagi kerajaan Melayu.Orang orang UMNO ternyata bodoh mengekalkan Najib dan H2o........Mampos Melayu macam ini .Kalau nak terus hidup Najib dan hisham mesti dibuang ........sebelum TMY meletak jawatan .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 2:49 PM

Mmg dah terdetik dlm hati nie yg MELAYU AKAN MAMPUS sejak geng2 bangsawan bodoh nie menguasai UMNO...cuma masa je yg akan menentukan. Cina nie akan pupus kuasa politik dia dlm bentuk percentage total population tapi akan semakin berkuasa melalui anak cucu keturunan dia yg akan menunggang baghal2 melayu nie selagi yg bodoh2 tak reti bahasa nie masih di dlm UMNO. Cina yg mengaku melayu pon dah ada skrg nie...smpai melayu pon dah tak boleh beza yg berak cebok dgn yg cuma kesat pakai toilet paper...semua depa telan asalkan cina tu pakai songkok kopiah dan berbaju melayu...terasa mcm bapak aku (Ajib Gor) asyik dokong anak angkat dia (kaum Cina) dan sepak2 muka aku (ANAK SEDARAH SEKAUM malah berBINkan NAMA DIA!!!) tiap2 hari sambil aku berminta2 nak mende yg sama mcm anak babi yg didukungnya tiap2 hari itu. Semakin hari semakin gemuk dan berat tapi masih didukungnya sedangkan aku semakin longlai..lemah...dalam dilema samada nak terajang telor bapak aku sendiri ke tak utk menyedarkan dia yg anak babi tu dah menjadi semakin gemuk...dah jadi mcm bapak babi lak...sedar tak sedar dia akan memanjat ke tengkuk dan menunggang MELAYU YG PALING BERKUASA DI MSIA nie sebagai keldai tunggangan...

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 3:10 PM

@Anonymoussatu analogi yang menarik, kreatif dan ..... baeeeek punyer !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 3:15 PM

Yang nak jadi PM umur 40 tu nak tolak ke mana?

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 3:17 PM

@AnonymousYang ini pulak soalan cepumas ! :)

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 4:00 PM

Tak lama lagi boleh lah Regina jadi SU kepada PM termuda Malaysia.Dan Melayu semua bersedialah untuk menjadi BANGKAI HIDUP di tanah tumpah sendiri.Gerakan menubuhkan satu parti Melayu yang baru perlu difikirkan dengan serius dan ianya URGENT..!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 4:40 PM

Patutnye berita2 dalaman camni,takyah la nk gebang2...lebih2 lagi gosip2 cmni, ntah betu ke tidak..aku tgk sejak akhir2 ni din turtle sering kuarkn post yg menjatuhkn parti sendiri..jgn la tunjukkan kita ni bodo sngt gila kuasa..kalo tak suka najib jgn la rosakkn parti, lu bole join dap, lwn najib dari luar..aku pn xbrape suka dgn cara najib, tp takla smpi nk laga2kan pemimpin sendiri...lu mmg spesis si kitul la din turtle, sebenarnya bukan melayu yg patut mampos, lu la yg patut...tak smpai hati nk ckp sbb gua melayu yg lu ckp mampos td....

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 5:05 PM

@AnonymousPrioriti saya Parti Melayu bukan Umno :)

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 5:28 PM

Masa pengumuman PRK sg limau oleh TMY kita dah nampak game politik koco2 h20 mahu mematikan karier politik seseorang ........ada orang telah dijadikan kambing hitam ,jangan risaulah...melayu yang berakal semestinya faham.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 5:51 PM

Apsal plak nak kena join dap?? Apa umno tak boleh kena tegur ke?? Umno pun nak jadi maksum macam pas?? Patut la umno sekarang makin lingkup aku yg dah lama mohon jadi ahli umno smpi skrg tak ada jawapan tapi tak apa...aku pun nk jdi mcm dinturtle aku nk jadi bebas!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 6:07 PM

Tidak ada beza jika mana-mana pelapis pemimpin beruk UMNO memegang jawatan Timbalan Presiden UMNO. Confirm PRU-14 UMNO akan jadi parti pembangkang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 6:26 PM

bloglist dinturtle ada malware..

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 7:22 PM

@AnonymousSaya baru cek - bloglist bersih tanpa malware atau spam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:36 PM

betul bro..

dia tulis camni..

Danger : Malware ahead!

Google Chrome has blocked access to this page on bloglistdinturtle.blogspot.com.

Content from eddyjugaks.blogspot.com, a known malware distributor, has been inserted into this webpage...bla bla bla

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 7:43 PM

@AnonymousHmmm .... saya masuk beberapa kali takde apa pun ?

Malah saya dah minta pro masuk dan bersihkan tadi kalau2 ada yg tersorok..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:46 PM

biarkan dia terjun dengan egonya .....

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
November 9, 2013 at 7:48 PM

Bro DT, nampaknya semenjak blog bro dah dpt RANKING No wahid ni, serangan dah bermula....hati2 bro....mata depa mercerlang je kat blog ni....almaklumlah blog ni bawa suara pembangkang katanya.....mcm kes blog GAP dulu2 juga serupa.....:)

kpd anon yg minta bro DT join DAP, jgn risau la sbb kalau KJ jd PM, ramai2 ahli UMNO/pro UMNO scr otomatik akan join DAP....no worry be happy, happy go lucky...:)

KJ blum jd PM pun dah heret geng DAP jd spy dlm UMNO.....apa kesah derrrr...:]

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:50 PM

memang ada

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:53 PM

memang ada malware danger

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:54 PM

jaga jaga semuaada puak hantar santau kat blog din mampos kita nanti

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:56 PM

@dinturtlenampaknya Orang UMNO dah salah arah

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 7:56 PM

@AnonymousOK, memang ada.... tengah buang ni :)

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 7:57 PM

@Otak geligaBetul jugak tu .... KJ sendiri takde hal ajak ahli tegar Dap masuk kem Umno, takder pulak orang Umno nak bising ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 7:58 PM

Kesian tengok TSMY ni.. jadi kambing hitam memanjang.. bos kat atas goyang kaki.. nak buat macam mana.. ni la politik,, anon kat atas tu sebelum komen tengok baik2 kat atas sekali blog ni tulis pe.. "Blog Parti Melayu" bukan "Blog Parti UMNO".. Lu paham sendiri la..

Kalau jadi Yes Man memanjang, asal najib meeting semua MT berebut nak cium tangan, bak kata DT MAMPUS MELAYU!

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 8:25 PM

@AnonymousOK, dah dibuang. Kalau datang lagi terpaksalah keluarkan Gossip Rakyat @ eddyjugaks dari bloglist sehingga ianya bersih

....................
Reply To This Comment ...................
November 9, 2013 at 8:53 PM

Pak Din,

Perubahan akan tetap berlaku dan dalam setiap perubahan pasti ada penentangan terhadapnya.. :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 9, 2013 at 10:30 PM

perubahan sedang berlaku ... umno kini semakin liberal ... akan memperjuangkn nasib senua kaum kecuali melayu ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 10, 2013 at 2:54 AM

bila lg Ding penyu nak buat parti melayu...aku nak jd ahli ni...aku ari tu ada gak nak join UMNO tp bila tgk perkembangan terkini rasa meluat lak. Orang TRG dr Penang.

....................
Reply To This Comment ...................
November 10, 2013 at 6:59 AM

En din,
Taulah ini gossip tp nak komen sikit. TSMY klu xnak dijadikan kambing hitam, pls don't act like one. Klu pon Najib tu boss, tak kan lah seme yes man jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 10, 2013 at 10:03 AM

Salam Pok Ding,

Apa Kata Buat Aje Kempen Baru... Buat Voting :-
1. Undian Popular PM dan TPM.

2. Berapa Ramai Yang Sokong Untuk TPM Lawan PM ambil Alih Kuasa Pemerintahan Kerajaan.

3. Berapa Ramai Setuju Biarkan Keadaan Sekarang Berterusan Supaya Cina Babi dan Penyokong Mereka Semakin Berkuasa di Tanahair Tercinta Nie.

4. Atau Berapa Ramai Yang Menyokong Supaya Agenda Melayu DiperkuatKuasakan, Pemimpin Lembik, Kerajaan Lembik mestilah diganti dengan Kerajaan Yang Kuat, Tegas dan Berwibawa.

Ini kerana Mantan Tun Mahathir Pon berkata bahawa Kerajaan dibawah Pimpinan Sekarang Lemah Longlai, Lembik asyik kena Buli Sahaja... Pahlawan Bugis dah Hilang Semangat Juangnya. Hee Hee Kahh Kahhh

Ramai yang Salah Dengan Konsep RAHMAN iaitu
1. Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj (RAHMAN = R)
2. Tun Abdul Razak (ABDUL = A)
3. Tun Hussain Onn (Hussain =H)
4. Tun Mahathir (Mahathir = M)
5. Tun Abdullah (Abdullah = A)
5. DS Mohd Najib (Najib = N)

Sebenarnya YANG BETUL ADALAH..
1. Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj (RAHMAN = R)
2. Tun Abdul Razak (ABDUL = A)
3. Tun Hussain Onn (Hussain = H)
4. Iskandar Ali Kutty nama Tun Mahathir (Iskandar = I)
(Ampunkan Anankanda yaa Wahai Ayandha Che Det).
5. Tan Sri Muhyiddiin Yassin (Muhyiddiin = M)

Konsep Sebenar adalah RAHIM.. bukannya RAHMAN..SEBAR2 SEBARKANLAH.

Secara kebetulannya, Tun Abdullah dan DS Najib bukannya mengikut Konsep yang sebenar, maka Negara hancur... Orang Melayu Berpecah Belah.. Kaum Pendatang Yg Berkuasa..

Dari Ampang.. Anak Warisan..Anak Kecil Main Api.. Asal Kay Tee

Post a Comment