........... Sketsa - MatKilauPenang Kena Balun Ngan LGE ..... adeeh .. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Sketsa - MatKilauPenang Kena Balun Ngan LGE ..... adeeh ..

Wednesday, October 9, 20132comments

 
Wa banyak helan la..... itu lu punya kawan ah, itu blogger lia punya nama ahMat Kilau, apahat lia mau bising2 ini Penang punya celita ? ( KLiK )

Lia manyak bising kasi tau semua olang wa ala kasi wang sama olang mati ..... haiya, boloh punya blogger ! 

Wa mau tanya lu, kalau olang sulah mati ah ... sana syulga ah, kalau lia mau beli balang apa macam kalau talak wang ? Kalau lia mau beli plepaid mau call keluarga masa halilaya, apa maciam ? Kalau olang mau minta nombor, apa maciam lia mau kasi tahu apa nombor keluar kalau lia talak plepaid ?

Jadi wa tolong kasi wang la ! Butut punya wang bukan itu keltas hantu punya wang kasi bakar .. itu pun ahMat Kilau mau manyak komplen ..... boloh punya olang, talak pelihatin sama nasib olang mati.

Kalau Melayu punya nama, itu wa kasi delma lah ! Jadi itu pahala delma kasi angkat naik sama itu olang, sulah mati pun boleh telus kasi delma. Apa lu panggil itu ....aaaaa...... itu selekah jaliah. 

Tengok, wa cina pun wa lagi tau itu agama dali ahMat Kilau. Lu tolong ciakap sama itu lu punya kawan ah, lain kali Check Your Facts, OK !  Nanti lia sulah mati punya jam, lia boleh kasi tengok itu audit sana syulga.... ala ka talak wa sulah kasi masuk wang.

Oya, wa mau tanya lu satu ....... itu ahMat Kilau bukan Pahang mali ka ? Lia apa bikin sini Penang ?

Sini Penang sulah ada sendili punya helo, lia punya nama olang Melayu panggil ahMat Yasin. Kasi tukar la itu nama jadi Mat Yasin Penang, balu ngam...

Tak pelnah dengar ahMat Yasin ? Oh, cina panggil Sun Yat Sen !

Share this article :

+ comments + 2 comments

....................
Reply To This Comment ...................
October 9, 2013 at 4:53 PM

apahal aku punya nama disebut.............

....................
Reply To This Comment ...................
October 9, 2013 at 5:06 PM

@Matkilau penangBukan aku yang sebut, apek tu yang sebut ! :)

Yang penting mesej dsebarkan ..:))

Post a Comment