........... HIDUP MELAYU ! ! ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

HIDUP MELAYU ! ! !

Saturday, October 12, 20138comments


Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
wak
October 12, 2013 at 11:10 AM

Nasib wak tak layak bertanding. Kalau tak, wak lawan je Najib Razak .. menang kalah tolak tepi, at least dia takkan rasa selesa dgn kedudukan dia skg. Kalau KJ, Hisham Kerismudin , Shahrizat lingkup, najib akan dikelilingi oleh Super Melayu.. Kalau dasar dia lepas ni lari drpd Alif Ba Ta, hayat dia sbg Presiden dan PM takkan lama

....................
Reply To This Comment ...................
October 12, 2013 at 2:32 PM

Rasanya ramai ahli UMNO yang mahukan perubahan ini. Mungkin 75% mahukan perubahan. Cuma kebanyakkan dari 75% ini tiada undi dalam pemilihan UMNO. Saya pun mahu undi Akram dan KJ tetapi untuk berbuat demikian kena lepak-lepak minum kopi dan tinggalkan anak bini agar disenangi oleh mereka diperingkat cawangan. Dari situ, baru boleh dipilih ke peringkat bahagian (kalau dapat lah dan ngam sama diorang). Sudah dapat masuk masy bahagian ni, barulah ada undi kan?

Yg sanggup minggle dan lepak sampai tengah malam ni, biasanya ada kepentingan peribadi. Yg buat bisnes tender-tender gomendan kakitangan kerajaan biasanya. Yg kerja private sector dan bisness biasa hari-hari tanpa tunggu tender, takkan lepak-lepak kat cawangan UMNO. Time meeting pun mungkin tak de jemput punnn.. In my case, susah benar diorg mahu process application dulu. Mcm-mcm alasan diberikan bila ditanya status permohonan.

Tapi tak apalah kan. Those yg berjaya dapat peluang untuk mengundi tu, please please lah. Saya merayu: Gunakan undi anda sebaiknya. Tak kiralah dengan siapa hang terhutang budi kerana bisness dan sebagainya, bila tiba masa undi pucuk pimpinan, undilah dengan fikiran terbuka dan demi masa depan UMNO dan bangsa. Tiada point pemimpin yg anda ikut dan terima pelbagai imbuhan selama ini itu menang dan UMNO jadi lemah dan tersungkur. Bila UMNO dah tersungkur, apa lagi yang kamu dapat? Worst, apa yang anak-anak kamu semua dapat nanti?

Love this blog. Hidup melayu Din!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2013 at 4:04 PM

Melayu dah Lama Hidup cuma batu Nissan je belum sampai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2013 at 4:17 PM

huhu melaya diancam bahaya.mungkin ada hikmahnya.kalau puak2 liberal ni masih kekal,tak mustahil setahun 2 lagi mungkin ah jib gor dipaksa turun seperti tun lah tidog.bagus juga biar malu 7ketirunan.semua ada hikmahnya tuan.biar kita tgk sejauh mana game ah jib gor.Allah bersama org2 yg benar.kalau dok tabur duit merata ada berkat ke??saya risau pemilihan naib presiden,nampak gaya mcm 3 yg ada dikekallah.tuihhh kerismudin.kau memang dh x layak dlm umno dan kerajaan.bawa2lah malu sikit
saya pengundi umno yg belum tentu akan undi bn lagi

....................
Reply To This Comment ...................
October 12, 2013 at 4:25 PM

Kita sudah lakukan apa yang perlu dalam masa berkempen. Jadi harap semua terimalah apajua keputusan pemilih. Masanya untuk kita bersatu kembali !

Sekarang masanya untuk bukti kan apa yang Tun Mahathir risaukan tidak berlaku - yakni orang kita tidak faham demokrasi.

....................
Reply To This Comment ...................
October 12, 2013 at 4:25 PM

@dinturtleTapi untuk jawatan Naib Presiden, masih boleh terus berkempen ! :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2013 at 8:27 PM

@dinturtleKalaulah menang lagi si KJ tu din, aku tidak akan lagi berbaik sangka dengan umno, terutama sayap pemudanya. Ini adalah kerana yang memberi kemenagan kpd KJ sudah tentulah mempunyai tujuan wang dan projek, tidak lebih dari itu din... Persetankan semua laungan melayu, agama dsb... Wang, pangkat dan harta adalah matlamat para pemuda umno. Apa kata bila setiap kali mereka melaungkan hidup melayu, kita pakat sama laungkan boooooooo!!!!.
Aku takkan percaya lagi sayap pemuda umno sampai bila2.

....................
Reply To This Comment ...................
October 14, 2013 at 5:46 PM

Kenape ye PAS kena komen oleh orang pro - UMNO sedangkan ini bukan parti mereka, pelik macam nak sangat PAS ikut acuan M2 dan lubalang Melayu dolu-dolu!
Save it la.. selamatkan parti PKMB yang telah `condong menunggu rebah' wak!
Najib hanya boleh selamat sekirany Rosmah diJnadakan. selagi pempuan ini disampingnya - not a single thing Najib say or promise or propose - slogan tah kemana Parti pun balek balek orang korup dan ternayata kaki songlap (ISA, ALI dan Izat) tinggal rhetorik air liur bertempias!
Tunggu PAS dan PKR pulak pilih barisan kepimpinan mereka. Murtad dah mencapai 1 juta kini dan shiah dah mencecah suku juta.(angka terkini dari JAKIM).
Sebelum PRU 14, bungkus semua Melayu haprak..bin Sanusi, bin Mahathir dan Bin Isa. Demikian juga anak - menantu dalam parti-parti Pembangkang.
Allah lebih Mengetahui, wahai adik, jangan buat silap dan takterjawab dalam kubo nanti!

Post a Comment