........... Sudah Tiba Masanya Orang Melayu Naik Tocang Muahahahahaha .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Sudah Tiba Masanya Orang Melayu Naik Tocang Muahahahahaha ....

Saturday, September 21, 201325comments

Tak reti nak tulis apa kalau dah offline untuk seketika dari politik. Cuma sesekali je saya update komen2 pembaca. Selain itu, saya jadi agak malas nak tulis ..... sebab melihatkan perkembangan politik tika ini, saya berani katakan - Melayu Berada Di Puncak !

Peranan blogger macam saya dah tidak diperlukan lagi. Sudah tidak relevan lagi kewujudan tukang2 peringat dan tukang2 balun pemimpin Melayu Umno. Kenyataan ini harus dilihat dari sudut positif.

Maksud saya - sekarang ini pemimpin2 Umno SEMUANYA, saya ulang - SEMUANYA sudah menjadi pemimpin yang kental semangat Perjuangan Membela Bangsa nya ! TAHNIAH UMNO !

Dari sekecil2 pemimpin hinggalah ketahap yang tertinggi yakni Presiden Umno, perkataan MELAYU tidak lekang dari bibir mereka.  HIDUP MELAYU !

Cubalah DongZong kalau berani nak menuntut apa2 dari kerajaan sekarang ..... mau tak cukup ruang pejuang2 bangsa dari Umno akan membalun mereka. Malah dengan Najib sendiri akan beri penampar pada DongZong !

Latuk ah, wa mau cia.....

APA LAGI YANG TAK CUKUP HAH ? ! ! KORANG  NAK CAKAP APA ? NAK MINTA APA LAGI ? TAK CUKUP LAGI KE APA YANG DAH KERAJAAN BAGI SELAMA INI PADA SEKOLAH CINA ? 

Wa talak ...

APA WA, WA ... ? KAMU SUDAH BERAPA PULUH TAHUN JADI RAKYAT MALAYSIA CAKAP MELAYU PUN TAK TAHU ? INI ASAL TANAH MELAYU TAHU, DAN MASIH TANAH MELAYU DAN AKAN TERUS JADI TANAH MELAYU !

Soli ah ....sa..saya ..

APA SOLI, SOLI ? KAMU MESTI SEDAR YANG KAMU SEKARANG HIDUP DITANAH MELAYU. DI MANA BUMI DI PIJAK, DI SITU LANGIT DIJUNJUNG !

Sa..sa.....

SUDAH ! SAYA TAK MAHU DENGAR APAPUN DARI KAMU LAGI ! CUKUP .... CUKUP SUDAH KAMU MENIPU KAMI ! PERBETULKAN DIRI KAMU DULU ....... BARU DATANG DAN BINCANG CARA ELOK. Aaaaaa ... para media, anda boleh tulis semua yang saya cakap tadi. Jangan tinggalkan satu ayat pun. Biar jadi pengajaran kepada semua.

Peeeergh ! Serius cakap ni, begitulah senarionya kalau ada wakil DongZong berani buka mulut sekarang.

Presiden Umno yang sebelum ini malu nak sebut perkataan 'Melayu' pun -  konon tak eloklah sebagai seorang PM kalau nampak tolong bangsanya sendiri, kan ...- sekarang pun dah tak hengat apa lagi dah. Pertama kali Najib sebagai PM sebut secara LIVE dan terbuka mahu tolong ekonomi orang Melayu ....... Untungnya orang Melayu sekarang ni.

MERITOKRASI pun dah ditakrifkan sebagai Meritokrasi sesama Melayu.

SEKARANG INILAH MASANYA UNTUK ORANG MELAYU NAIK TOCANG ! 

Sekiranya ada sebarang isu yang orang Melayu tidak puashati, SEKARANG inilah masanya untuk anda bersuara. Saya yakin sepenuhnya suara anda akan didengari.

Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 2:23 AM

kalaulah boleh setiap bulan diadakan pemilihan UMNO kan lagi baik. agaknya barulah bersemangat sikit orang orang Melayu. kalau tidak pun setiap bulan dalan satu tahun sahaja. tujuan untuk membangunkan semula semangat orang orang Melayu yang dah lama luntur. ada yang dah merajuk dan ada juga Melayu Hampa.

takut takut suara suara saperti ini hanya kedengaran semasa PAU jer. lepas tuh Najib kenalah pi jumpa DongDzong semula, pujuk dan bila nak pujuk kenalah kasi apa apa atau janjikan apa apa.barulah pulak DongDzong kata:

OH! LU LATUK. BALU SHIKALANG MAU JUMPA SAMA WA. DULU LU MANYAK SOMBONG CIAKAP MACAM ITU DIN TURTLE TULIS. SYIKALANG LU KASI LU PUNYA JANJI. ITU SEKOLAH WA MAU LU KASI CEPAT. ITU BASA CINA WA MAU LU KASI JAMIN BELAJAR TERUS. ITU WANG PELUNTUKAN LU KASI MANYAK MANYAK. LU KASI ITU MELAYU SANGAT MANYAK LO. LU MISTI KASI SAMA LATA SAMA WA.

Najib: Ai seh. abis lu mau kasi apa sama gua?

ALA LATUK LU NYANGAN SUSAH. NANTI ITU PRU14 WA KASI LU MANYAK UNDI. APA MACAM.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 3:21 AM

HIDUP..... hidup MELAYU.... hidup bani jawi..

MERDEKA... MERDEKA... MERDEKA.. hehehe tengah bersemangat jadi melayu...

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2013 at 3:23 AM

@AnonymousMemang saya harap ada pengomen yang akan sambung senario itu ...SELEPAS PAU.

sebijik macam yang ada dalam kepala saya ! Hahahahaha ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 4:03 AM

malang nasib bapak kepala komunis... mati selepas pru.. nak pau pulak... kalaulah mampos sebelum pru dulu.. cuba bayang apa jadi????

kj... berangkat segera ke thai.. tanya apa perlu bantuan.. bersama ong dan nazri (mungkin boleh buat acara besar besaran sambut mayat.. boleh masuk agenda pelancongan)

kerajaan mungkin sedia kereta mayat... beraturlah menunggu keranda turun dr flight.. kononnnn nak ambik jantung limpa hempedu cinaaaa...

byklah tertinggi umno yg bersuara.. kononnnnn nak ambik hati cinaaaaaa..... nak undi cina.. tapi
mamposss lepas pru... org melayu berkobar nak sambut pau... nasib kaulah cinabeng komunis..

tak payah sibuk la dap ooooiiii... dah jumpa malaikat maut... kau duduk diam diam ajelah dlm tokong kat bangkok tu.. pasu kau tu simpan aje la tempat sami tu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 6:18 AM

Lepas Pau najib p jumpa dong zong,

Apek, saya ad masalah, semua projek i tergendala, org melayu buat kerja lambat sangat.

Dong zong..

Wa...sikalang baru ada mau jumpa sama kita olang, waa sudah cakap dulu sama latuk, itu melayu mana ada tau buat plojek, luit tak mau byar tapi itu barang ada kasi mau hantar, mana boleh latuk, itu plojek menara warisan kalau cina takda kasi supply mana latuk mau cari itu simen mau kasi siap.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 7:04 AM

Rugi orang melayu dan bumiputera dah bagi majeroti undi pada BN.Tapi tak tahu nak ambil ruang dan kesempatan.Tempoh jaminan 5 tahun shj.Orang cina,tidak akan kembali pada BN.Percayalah cakap hamba yg miskin hina ini.Kaum mereka dlm kedudukan selesa, dgn wang dan harta yg mereka miliki.Mereka boleh bertahan sebab kegiatan ekonomi mereka saling memerlukan oleh satu sama lain dan berkait dgn keperluan semua bangsa.Pendeposit terbesar di bank, milik orang cina dan penghutang terbesar di bank jatuh kpd orang bumiputera.Kebanyakan org melayu,ala kadar shj.Kuasa utk memiliki hartanah sgt kurang.Komen lebih2 sgt,nanti orang marah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 7:45 AM

Setuju, sekarang ni lah kita bolih menekan bangsa yg tak sedar dek untung ini. MCA dan Gerakan bolih berambus dari BN. Kami org Melayu tak akan menyokong lagi parti cina ini.Bangsa cina kafir ini memang seperti gunting dlm lipatan.
Harap pemimpin Melayu jgn beri muka lagi pada bangsa ini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 7:54 AM

Aku sama sekali tidak akan tertipu dengan pemimpin-pemimpin umno yang memakai topeng melayu. Masa nilah kononnya nak menjaga hati melayu, nak membela melayu dan nak mempertahankan melayu. Sehinggakan abu chin peng pun digunakan untuk memancing hati melayu.

Bila PAU dah makin dekat, mulalah berjinak-jinak dengan orang melayu di peringkat akar umbi. Jika sebelum ni hanya mendekati melayu elit sahaja dan kaum kiasu, kini dah berubah kepada "hang tuah versi moden". Dengan imej seorang pendekar melayu, menghunus keris dan melaungkan "hidup melayu".

Melayu menjadi terpesona sekali lagi dengan ucapan yang berapi-api. Dengan penuh semangat, tanpa malu, tanpa segan, bersumpah akan terus memperjuangkan Agenda Melayu. Pemimpin yang telah membuat u-turn 360° daripada apa yang pernah dilakukannya 4 tahun yang lepas.

Aku takkan lupa bagaimana puak sinun-sinun ditatang bagaikan minyak yang penuh dengan pelbagai jenis peruntukan yang bernilai jutaan ringgit. Hadiah percuma, angpow percuma, makan besar percuma dan konsert percuma. Melayu pula merasa terpinggir dan tidak dipedulikan langsung. Seolah-olah melayu merempat di tanah air sendiri.

Bersama Tsunami Melayu, marilah ramai-ramai kita cetuskan perubahan yang drastik kepada corak kepimpinan umno agar lebih sensitif terhadap apa yang orang melayu mau dan memahami denyut nadi rakyat. Hapuskan parasit yang merosakkan umno dari dalam. Pemimpin yang liberal tidak layak bercakap soal melayu.


p/s Din : ko dah baca ke kat blog mahaguru58 pasal serba-sedikit latarbelakang akhram yang bakal melawan KJ dalam merebut jawatan sebagai Ketua Pemuda.

....................
Reply To This Comment ...................
antihipokrit
September 21, 2013 at 8:07 AM

Din,

Aku dah lama berkata demikian. Selepas PAU semua jadi kuih PAU. Selamat mengePAU ..

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2013 at 8:22 AM

BRO DIN,

LU CAKAP MANYAK BETUL LO

ITU KLISMUDIN PUN SUDAH BELANI CAKAP. TALAK OLANG AKAN BOLEH AMIK UNTUNG SELAGI UA PEGANG INI MENTLI AES.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 10:32 AM

Sudan tiba masanya untuk si Cina ini diajar. Kita Jangan Bagi mereka apa apa peluang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 10:36 AM

HarApan aku adalah untuk sebuah negara yang dipenuhi Oleh orang Melayu sahaja. Si Cina Dan India Yang tinggal Hanna untuk memenuhi kehendak Kita. Hid up Melayu!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 11:08 AM

salam,

malangnya pau mungkin 6 tahun lagi selepas pru14. cakap la sekarang nak tolong melayu, lepas ni 6 tahun lagi baru kita dengar. selepas pau 2013, yg akan datang tak ada pau kerana nak memantapkan umno utk pru 14. kalu ada pau, akan melemahkan umno. pemimpin pas pun lebih berani daripada umno, kerana buat juga pemilihan walaupun pru 13 dah hampir. boleh la melayu naik tocang sehingga akhir tahun ni. 2014 mungkin berubah nada para pemimpin pejuang melayu bersatu.

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2013 at 11:13 AM

Mongomang bulu gomo den... teringat plak lagu hetty koes endang nyanyi - berdiri blu roma ku.... tapi yang ni lagu cinto. Xpo buleh ubah jadikan naik semangat macam dinturtle ndak..

Kito tak ndak makan pakai copstik. Sombong macam stick. Selalu jadi copstik. Maso kito lastik ! Bia kono kepalo-kepalo otak plastik....

Ingat posan Gajo Melayu yo ! Umno jangan jadi MISTIK !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 1:28 PM

Din, tolong highlightkan isu penjualan Tanah Mardi kepada Cina ni. Bloggers lain pun patut buat perkara yang sama. Geram melihat Cinabeng yang tak pernah puas nak ambil Tanah di Negara ni. Harga murah gila pulak tu. Takkan MARDI sebodoh itu?

....................
Reply To This Comment ...................
September 21, 2013 at 2:10 PM

macam mana melayu boleh naik tocang, pemimpin2 umno sendiri 'nato' saja. pemilihan agong umno (pau - kueh pau la) dah jadi theater bermusim. ada pak lawak, ada kaki kipas, ada pang5, pang6, pang7, ada pawang diraja, ada maharaja & maharani dgn inang2nya, raja2 muda, tengku2 mahkota, ada nenek2 kebayan & apa ka jadah lagi. lepas tu leow boh leow. macam tengok cerita hindustan, dah berpuluh thn dah oi!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 4:18 PM

@Anonymous
aku tertarik dengan komen kamu. walaupun terkeluar tajuk sikit, tapi tetap relevan buat masa ni. nak juga aku dengar bakal bakal pemimpin memasukkan agenda ni kedalam kempen mereka. itu sebabnya aku katakan orang Melayu ni memang tak bijak. memang tak pandai pilih pemimpin dan tak kenal yang mana genuine. sebab apa aku kata macam tuh, yang jualkan pada apek tuh orang Melayu juga, pemimpin Melayu konon. baik juga PERKASA bersuara, kalau tidak takder sapa pun tau.

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
September 21, 2013 at 5:04 PM

Peranan bloggers masih diperlukan lagi bro Din. Terutama bloggers yang tak mudah makan dengan lakonan drama bersiri sesetengah pemimpin kita. Yang kita tidak perlukan adalah bloggers yang kaki bodek.

Bukan ke TDM dah cakap awal-awal dulu - Melayu mudah lupa. Kalau tak ditegur, tak dijentik, melilau entah kemana pemimpin-pemimpin kita ni nanti. Kena pulak duit dah terhidang depan mata. Bukan setakat pada orang Melayu diaorang lupa, mak bapak sendiri pon boleh jadi tak kenal.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 5:10 PM

Apa kata kalau dalam PAU ni diharamkan saja lawak jenaka? Tunjuk kat bangsa yang datang ke Tanah Melayu dengan tongkang yang kali ini orang UMNO memang serius dan tak rela dipermainkan lagi. Harap juga ada yang berani hunus keris semula tanpa perlu meminta maaf kepada se siapa. Tunjuk kita tak akan ber'apologetic' lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 21, 2013 at 7:11 PM

Melayu telah diberi ruang serta peluang tapi kurang yg menghargainya serta memanfaatkannya... Terlalu benar rasa selesa hingga malas merebut peluang yg ada..bila setelah sekian lama dberi tongkat lama2 jadi malas dan hanya mengharap... Bangkitlah ekonomi melayu

....................
Reply To This Comment ...................
October 29, 2013 at 2:04 AM

bak Kate uztaz kazim saya ni org kampung rumah pun tiade dudok ngn mak bapak biase-biase je..terpanggil nak bg komen dri satu artikel yg saya bace dri sokabo bahse inggeris..the star kalu x silap..penulis ni menceritekn yg seorg tokoh tah pe tah cina name dr lim mengatakan yg org melayu kerja xde kualiti contoh boleh lihat sektor kerajaan yg kebanyakan org melayu bumi bagaimana mereka bekerja jika dibandingkan dgn sektor swasra..dari kenyataan itu saye org melayu yg bekerja di sektor swasta ingin menyatakan bahwesanye kenyataan itu adalah bersifat rasis x bertamadun semata mata kerana dri pengalaman dan pengamatan saye selama bekerja swasta ngn cina n bnyak tokey cina saye kerja mereka kerja lagilah lawya cacamarba xde system menipu secare Lansung atau x langsung..kenape saye Kate camtu..sebab skang saye sedang bekerja yg tokeynye cina dlm hotel industry kat jb..dh dua tahun..masalah tmbul bila shortage float dlm front desk receptionist mereka x jumpa..guna dua system..hotel system..n..report daili sales yg kita manually key in dlm pc..in the end bila one of front officer took over the next shift n previous shif tu salah key in or what soever the manually sales report tu jdi x accurate n when kite ckp dorg x terima.. in the end they senang2 ckp kita x pandai jage float money walhal Kat tmpat laen x penah pun jdi camni n yg sakit jiwe dan rage mereka kapirun ni leh tolak gji kite suke2 n meletakkan kesalahan tu kat kite..duit hasil titik peluh kita dtng jauh2 drive g kije p blik senang2 dorng buat camtu..sila sebarkan dan bgi kesedaran pade bangse kite..ini adalah luahan dri saye yg sayangkan agama bangse dan negarenye..ini adlah mase kite betul2 bebas dri ape bentuk penjajahan..buka mate celikkan minda anda..ya Allah sessungguhnye rezki mu luas terbentang..lepas ni abis bayo duit installment keta nak benti lab keje ngn cina..nak keje senderi..nak niaga insyaallah..dan buat pengetahuan semua saye adalah org melayu yg berdiri berdikari atas kaki usaha sendri tampa sebarang bantuan kerajaan seperti yg dimomokmomokkan oleh bangse chauvinist ini



....................
Reply To This Comment ...................
October 29, 2013 at 2:41 AM

@shamsaya doakan masadepan yang cerah dalam kerjaya saudara !

Bagus :)

....................
Reply To This Comment ...................
October 30, 2013 at 11:13 AM

tima kasih saye hrp saudara dinturtle dpt sebarkan berita ni..bangse chauvinist ni ade yg dri singapura terang2 dpn saye mengutuk mengata memputarbelitkan fakta membuat cerita bohong dpn saye hingga menimbulkan provokasi hingga sanggup bertengkar ngan saye..sewenang-wenangnya bangse ini kuarmasuk negare kita provok menghasut Dan sebagainya dan x mustahil mereka menghasut bangse chauvinist dinegare kite hingga mereka terang2 menentang kita skang..saye ade buat repot polis selepas kejadian provok yg dilakukan oleh lelaki cina dri singapura ni tpi sayangnya pegawai polis MELAYU ketika tu memandang ringan aduan saye dan mengatekan ape yg dikatekan oleh lelaki cina ni betul belaka walhal ia bercanggah dgn diri saye sebagai seorg melayu dan trus tiade tindakan apape..ape yg dh jdi Kat Malaysia ni saye tertanye?kalo saudare inginkan salinan report tu pun saye boleh bgi..telah banyak kesempatan yg diambil oleh bangse ni selama ini..sesungguhnye bangse ini bijak mengambil kesempatan yg ade sebelum mahupun selepas merdeka hingga menjadikan ape mereka skang ni..sejarah juga mengatekan begitu!!

....................
Reply To This Comment ...................
October 30, 2013 at 11:39 AM

seperkara lagi saudara dinturtle saye ade melihat perbahasan diparlimen yg berlangsung ketika ni..tertarik dngan jawapan yg diberikan oleh menteri kita dri putatan yg menjawab soalan yg dikemukakan oleh seorg ahli pembangkang dri Ipoh Timur..saya x brape ingat soalannya lebih kurang beginilah berkenaan budget bgi kaum india menteri tersebut memberikan jawapanya dengan jelas tpi disoal lgi oleh wakil parlimen pembangkang tersebut seolah-olah x faham atau x mau faham hingga dijawab semula oleh menteri tersebut dngan tenang dan sinis hingga ahli pembangkang tersebut x senang dudok dibuatnya..kesimpulanye pade saye care mereka memang begitu..mereka akan membangkitkan isu2 yg menyentuh kebajikan rakyat mendesak dengan soalan2 berunsur provokasi dan seterusnye memperlihatkan kepade masyarakat bagaimana wakil2 masyarakat ini yg menjadi menteri memegang tampuk pemerintahan menberikan jawapan dan berbahas yg kemudiannya jika ade diantara menteri ini tidak dpt memberikan jwpn yg kukuh logik dan bernada menengking dan rasist ini akan menimbulkan persepsi yg negatif dan x baik dan ini yg mereka mahukan sebenarnya..renungrenungkan lah ye..

....................
Reply To This Comment ...................
October 30, 2013 at 12:53 PM

@shamKirimkanlah repot tu - dinturtle@hotmail.com

Kalau sesuai untuk disebarkan saya akan jadikan artikel utk dikongsi bersama pembaca yg lain

Post a Comment