........... RON95 Naik 20sen ? Betul ? Tipu ? Betul ? Tipu ? Betul ? Tipu ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

RON95 Naik 20sen ? Betul ? Tipu ? Betul ? Tipu ? Betul ? Tipu ?

Monday, September 2, 201320comments


PUTRAJAYA - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan kenaikan harga minyak RON95 dan diesel sebanyak 20 sen bermula tengah malam ini.
  
Ini merupakan salah satu langkah rasionalisasi subsidi oleh kerajaan, kata beliau dalam sidang akhbar di sini hari ini. -
Bernama


MUSTAHIL ! ! ! Sebab Najib dah JANJI harga minyak tidak akan naik selepas BN menang PRU13.


Ni satu lagi .... BAEEEEK PUNYERRRRR....

( Tapi takper ...... sebab -)

BR1M Lebih Baik Daripada Harga Minyak Yang Lebih Rendah: Najib




PS - Tadi saya terima mesej dari rakan mengatakan '...sekiranya ada desas desus tentang kenaikan harga minyak, sila abaikan.... info ini dari Pengarah KPDNKK sendiri Pn Norison Ramli.' konon ia masih diperingkat kajian .... bla bla bla ... kepentingan rakyat bla bla bla ... kira ini mesej PALSU la ya ?

PS2 - Sebenarnya kerajaan ada duit ke takde sekarang ni ?

Share this article :

+ comments + 20 comments

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2013 at 7:49 PM

Bro Din. Rakyat diberitahu satu masa dulu yang kenaikan harga minyak ditentukan oleh harga minyak dipasaran global. Ada formulanya tapi tak tahu dimana aku simpan.

Harga pasaran minyak sekarang dikatakan lemah hingga Petronas menangguhkan projek Rapid di Johor.

Tup Tup nak naik harga minyak. Pening kepala aku memikirkannya. Correlation yg lemah sama sekali.

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2013 at 7:57 PM

@Esa Adam"Petronas president/group chief executive officer Tan Sri Shamsul Azhar Abbas told a media briefing following the release of the company’s second-quarter financial results ended June 30, that cost remained a major concern, especially in light of the downtrend in crude oil prices."

http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/08/27/Downtrend-in-crude-oil-prices-a-big-concern-for-national-oil-company.aspx

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 8:10 PM

Bro Esa..naik 20 sen je..nnti BRIM dpt RM1000.
apa kisah

....................
Reply To This Comment ...................
esa adam
September 2, 2013 at 8:11 PM

@dinturtle

Dah confirm dalam berita TV3 malam ini harga minyak naik. Tunggu kenyataan Pak menteri KPDNKK suruh kita guna air.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 8:20 PM

Ni semua bala ni bala!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 8:44 PM

Letih je pak din dan panglima blog berjuang.. alih2 diberinye peluru kpd PR.. sedangkan sekrg xde isu dio org nak pusing.. ..

Mlm sekali pamain badminton rangkin pertama dunia ah jib gor memberika bola tanggung..

Jaga2.. smash tu...

Tak belajor nuntut ilmu sejaroh pokloh lah..

Buat gane pok din.. isu ini utk 4 tahun boleh main...

Huhuhuhu...

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2013 at 8:54 PM

@AnonymousJANJI tu yang buat saya tak puashati. kalau takde janji dulu, boleh juga saya backup sikit2...

Kalau dah tahu tak boleh nak pegang harga minyak, kenapa JANJI ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 8:59 PM

Aku rasa terhina sangat apa yang najib buat ni memang suei... betul cakap ko din kalo x mampu janji jangan janji! Tengok la betapa teruk nya umno kena serang pasal hal ni bengap betul la ah jib gor ni!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 8:59 PM

jangan tertipu dengan RM1000 kerna lepas ni semua naik ,barang naik ,makanan naik,tambang naik and darah pun naik. ini ajib punya idea ke punahsihat punya . macam nak bagi pelingkup BN je..ajib kan ke baik semua PEMANDU pakai cinabeng , nanti boleh le diorang drive masuk terjun BLUE OCEAN...

....................
Reply To This Comment ...................
Kuntum
September 2, 2013 at 9:07 PM

Hangin satu badan tgk muka selamba badak najib umum minyak naik. Si husni sebelahnya tersengeh2 mcm kerang busuk! Ni bkn masalah minyak naik 20 sen je. Masalah lebih besar, harga barang2 lain yg bakal naik melambung2! Kata Brim nk naikkn? Habistu yg xdpt brim mcmana?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 9:08 PM

Saya fikir lebih banyak orang cina yang ambil BR1M dari orang Melayu,boleh JPM bagi kita tahu angka statistic ini?

Itu lah Ah jib Gor duk bagi duit kat orang cina banyak sangat sampai dah nak bankrupt gomen.
Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 9:21 PM

Apa yang penyokong pembangkang kata selama ni undi bn minyak naik barang naik ada asasnya jugak...kenapa la ah jib gor tak amik pengajaran? Dia tak tengok ke pak lah dulu macam mana? Mungkin ah jib gor nak jadi macam pak lah agaknya...kalau BR1M naik la beribu2 pun dalam masa sehari pun boleh habis! Tapi minyak ni tiap2 hari orang akan guna. Memang la harga minyak ikut pasaran tapi tak kan la tak ada seorang pun bijak pandai yang ada dalam kerajaan tu fikir cara2 lain selain naikkan harga minyak? Naik 5 sen ke sekupang tak apa jugak ni 2 kupang! Wahai ahli umno cari la pemimpin yang bijak cerdik sikit tolon la

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 9:49 PM

Salam,

cara bercakap dan berjanji kerajaan dah macam jurujual atau org berniaga. Cakap separa betul, secara selamat agar sesuatu itu dijual dan terpulang la kat pengguna yg dah beli. Kalu rosak hantar baiki, tak boleh pakai, tukar yg lain, duit tak boleh pulang balik. Tak puas hati, nasib la krn dah beli. Nak bawa ke tribunal, psstikan resit ada. Byk pusing, kira lu pikir sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 10:23 PM

There will always be a chain reaction !

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2013 at 10:26 PM

Cuba baca artikel saya seterusnya berkaitan isu ini - http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/kenaikan-br1m-lebih-tinggi-nilai.html

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 10:47 PM

Saya penyokong Kerajaan dan mengundi BN pada PRU13.

Nak sampaikan perasaan sekarang - Ahjib Gor, Namewee dan Alvivi sama saja, hempeeeh.

Klu Umno tk tukar Ahjib Gor, kita tukar saja Kerajaan budo ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
September 2, 2013 at 11:53 PM

Dlm 16 komen (termasuk bro DT) hanya SATU yg tak kisah harga minyak naik....mantap bro anon!

jd utk menambah bil pro kerajaan, aku nak SOKONG keadaan ni sbb HARAKAH (lidah rasmi PAS) juga redha akan kenaikan ni...hehe

ada yg kata chain reaction, nak tukar kerajaan budo, kecewa dgn janji, Cina BR1M lg ramai, kata BN ala berniaga, rasa terhina, tukar pemandu kpd cinabeng semua so dpt masuk blue ocean reramai, peluru PR sejarah Pak Lah, pening kapra sbb correlation lemah, geram sbb PM n sekutu tak melodrama masa umum hargaa minyak naik & ada yg selitkan adegan filem HANTU KAK LIMAH.....apa semua ni?

kata kunci ada pd kenyataan ini ...."Apa yang penyokong pembangkang kata selama ni undi bn minyak naik barang naik ada asasnya jugak"....kita semua tahu yg PR menang dgn majoriti LEBIH dr yg BN dpt.....maksudnya, majoriti rakyat dah mengulang2 BARANG NAIK berapa kali?...tak termasuk yg pro BN lg tu.....kata2 itukan doa....makanya doa majoriti rakyat Mas dah dimakbulkan.....tu sbb lidah PAS yg terjelir2 akhirnya redha menerima keadaan ini.....ke salah CETAK?.....:)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 3, 2013 at 2:41 AM

Saya tak undi mana sebab kalau sokong ah jib kena tipu sokong pr plak dap yg perintah.Sokong BN minyak naik sokong DAP kt penang air naik.Kenapa diam diam2.Sokong PKR kat selangor bukan smua dpt air free,yg duduk flat org susah x dpt free.Yg duduk banglo dpt air free.Tapi yg paling best masa ceramah pas n pkr kata untung berbilion2,lpas tu kutip derma pada yg dngar ceramah.PR boleh lah cakap klu dia memerintah semua free,klu dah dpt blum tau.Semua pun org BN dulunya,bila x dpt apa2 tukar parti.Orang yang sama cuma tukar baju,boleh caya ke.Aku x pernah mengundi,tak percaya dua2.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 3, 2013 at 7:08 AM

kite dh tlg undi BN, dia ludah balik kt muke kite dgn kahak2 skali

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 3, 2013 at 10:24 AM

harga minyak masih murah di kwsn BN menang..yg naik kwsn pmbngkang menang je..pykong umnono tengah gumbira ni

Post a Comment