........... Inikah Wajah Umno DiMasa Depan ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Inikah Wajah Umno DiMasa Depan ?

Monday, September 2, 201310comments


Pemimpin masa depan Umno ? Kalau dah itu menjadi pilihan majoriti ahli Umno, nampak gayanya terpaksalah kita terima hakikat.......

Cakap banyak dibelakang tak guna kalau diwaktu kita mampu mengubah, kita diam tak bersuara ... Itu tandanya kita RESTU.




KLiK untuk ke Youtube

Hai Umno, Umno ..... cepat masa berlalu, cepat juga manusia berubah hati ....

Baca  Duke.

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 1:27 AM

Sdra din ambe nak masuk blh.

Saya mohon .
Menteri KBS,KJ,
melalui Regina ex gangSTAR aka Dapster,keluar kenyataan sokongan kepada Kumpulan rock LAMBS Of GOD , sama juga saperti juga KJ menyokong selaku peminat tegar METALIKA,atas dasar:

1.Konsisten DAN JUGA UNTUK pre empt Tantawi.
2.KJ selaku proxie kpd dasar amali Liberal terbukaan Ah Jib Gor Gong.
3.Ah Jib Gor Gong dan klone KJ sudah tak ada aspirasi melayu, dan hanya
aspirasi ikutan kepala bapak kucing kepala sekolah vernakular.
4.KJ selaku sahabat rapat liberal jonathan jason,Tony ffffff ,selaku page boy majallah liberal.
5.KJ selaku SIL.
6.KJ selaku kLon Ah Jib gong aka penyokong tegar Foon Yew High school, Dong Zhong.
7.KJ semua jawatan kabinet dan juga FAM,BAM HOKI Fed,SPRM wannabe pandai semua serba bolih,termasuk jawatan bapak KLON Ah JIB GOR GONG.Baru 125 hari makan duit rakyat, lagak sombong takabur lagak angkuh, pem wannabe,ikut ah Jib bapak sekolah vernakular,KJ nak ubah sosial contract DAP, tak minta pun tukar social coNtract.KJ lebih DAP dari Lim kit Siang.
Ini mesti Ah Jibb yang suruH ,dan Ah Jib di Rasuk psykcadealic olih Idrs Jalan punya ENDLESS POSsIBILiTIES..
Ah Jib Gong Gor,masih tak sedar lagi dan masih umbang ambing kemelayuan nya setakat halwa maskat dan rendang…
8.KJ tukang bidas Utusan Melayu kerana Ah jib tak pernah bidas Utusan.

KJ hit man menjadi proxy agar Ah JIb look GOOD.
Ah Jib jenis Devils advocate, arah budak suruhan try test trial
lab….campak isu ketengah dan sendiri pandai ulas…lihat

1.isu MAS,suruh idris jala kata jual MAS,bersama dengan TONY FFFFF.
2.Isu subsidi disel suruh malik ayam,.

3.isu gabung parti, suruh t adnan…

4.Isu kaji sosial kontrak suruh pak pandie KJ.

pandai devil s advocate ah jib gong.. .
5.Isu apa lagi cina mau-Kj jadi ayam sabung bagi pihak Ah Jib.
Amalan Devils advocate di pelupori olih Idris jala,dan dah muncul serpihan nya dalah Endless Possibilities.
ENDLESS POSSIBILITIES memberi chek kosong kapada Ah Jib
Gong,sebagai subset mind games,otak liberal.curi logo negara lain
9.KJ superkiasu liberal dari liberal..
maka atas dasar konsisten ,saya desak KJ tolong keluar kenyataan (macam sama nada untuk rock band metallica )sokongan kapada kumpulan rock lambing Gods ini,dengan kadar segera.

Kalau tidak nanti ada pihak ,akan steal the thunDer...

nota kaki: Menteri di JPM BG Jamil hilang gajet sumsung/sony/apple/dll sebab tak tau siapa yang keluar kan lesen hiburan, dan atas semangat setiakawan kabinet dan juga nak jaga ati Agib gor gong, lupa siapa yang sokong Lamb of gods---,mesti KBS dan boss kpada reginna,menteri

arjuna waspada
changkat lobak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 3:05 AM

ada kah Najib pemimpin yang sama juga makanya menerima KJ didalam kabinetnya? memang betul memang penyokong yang mahukanya, tetapi sebagai pemimpin tertinggi masakan tidak melihat semua itu. atas kapasiti apa kah Najib menerima orang saperti KJ? UIMNO sebenarnya rosak dari dalam buakan luar. UMNO sekarang sedang tenat dengan penyakit diabetes yang mana akan merosakkan dalaman. jika tidak dikawal penyakit itu ianya akan merosakkan. rasanya kiranya Najib meletakkan jawatan, penyakit itu mungkin boleh, kalau tidak sembuh tetapi dapat dikawal. disebabkan itu agaknya KJ sangat mempertahankan Najib saperti issue PERKASA.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 3:57 AM

10 DOSA BESAR AH JIB GORBLOK

1.MENGHAPUSKAN MCD

2.MEMBERI BERBILLION KAT SEKOLAH CINA TAPI SEKOLAH AGAMA MASIH DAIF

3.MELANTIK PARA BEBAL SEBAGAI MENTERI.. KJ BEBAL HISHAM BEBAL NAZRI BEBAL

4.MELANTIK PENGGANAS KELING JADI T.MENTERI WAYTHA AMMA PUNDEK MANI

5.MENGEKALKAN GANI SETAHIL LIBERAL SEBAGAI AG

6.MEMBIARKAN ROSMAH PENDIK SAKAU DUIT NEGARA MACAM LA SI PENDIK NI MENTERI KEWANGAN

7.MEMBUKA BIASISWA PADA KAUM SEPET SEPATUTNYE UTK MELAYU JE

8.MEMANSUH ISA DAN E.O APASAL SIGOBLOK NI IKUT CAKAP FUCKATAN YE

9.GAGAL MENUTUP ATAU AMBIL TINDAKAN NEWS PORTAL HINA ISLAM MELAYU..ROKETKINI MSIAKINI MSIA CHRONICLE FMT MI ETC

10.GAGAL RESTRUCTURE HOUSING IN URBAN BANDAR BARU.. BANDAR BARU SEMUA SEPET PUNYE.. TENGOK LKY BUAT POLICY HDB SEMUA PETEMPATAN LAMA BARU CINA MESTI 70PCT

TUAN TUAN SEKALIAN
IM CALLING UPON ALL OF U PEGI CARI TONGKAT ALI KERASKAN ANU N SPEAK UP N TELL THE AH JIB GORBLOK TO RESIGN N TO RESIGN NOW!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 6:05 AM

Mula mula hilang pulau kiasu, kemudian batu putih ...

nampaknya semenanjung pun akan diberi kepada puak kiasu sebagai hadiah daripada kj ajen mereka

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 6:29 AM

Aku harap sangat-sangat perwakilan tidak gelap mata bila disogok agar mengundi calon tertentu. Tapi, nak buat macamana kan. Maruah diri boleh dibeli dengan wang ringgit. Apa yang ahli akar umbi mahukan, dah jadi tak penting kerana duit, perwakilan mengundi atas dasar siapa yang bagi lebih. Bukan lagi atas dasar pemimpin mana yang benar-benar berjiwa melayu.

KJ saling tak tumpah macam Anwar Ibrahim Junior. Anwar naik ke kedudukan yang tertinggi dalam tempoh yang singkat. Dari nobody ke somebody. Anwar suka menonjolkan diri (over exposed) kononnya sebagai pemimpin yang berkebolehan dan berketrampilan. Anwar amat suka sekali media mendekatinya. Ketika zaman TPM dulu, muka Anwar lebih banyak keluar TV jika dibandingkan dengan muka Tun M. Segala-galanya dilakukan semata-mata kerana ingin menraih populariti di mata rakyat. Sehinggakan rakyat terpukau dengan personaiti dan mengaguminya. Di mata rakyat, Anwar adalah seorang pemimpin yang sempuna tanpa cacat-cela. Tambah-tambah lagi dengan imej alimnya . Apabila berucap, Anwar suka menggunakan perkataan yang unik atau yang jarang didengari supaya apabila rakyat menyebut perkataan tersebut, serta-merta rakyat akan teringat pada Anwar. Anwar juga suka berpidato dan berdebat. Hampir semua ciri-ciri yang disebutkan tadi ada pada KJ.

Kita kalau boleh tak mau ada Anwar Ibrahim 2.0 dalam umno. Cukuplah Anwar Ibrahim yang pernah ditendang dulu oleh Tun M. Wahai perwakilan semua, bertindaklah dengan bijak. Tugas anda ialah membersihkan umno daripada dirosakkan dari dalam. Apa gunanya kita dapat habuan hari ini, tapi umno hancur. Pandanglah generasi kita 10 hingga 20 akan datang dan jangan hanya melihat pada keuntungan jangka pendek semata-mata.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 9:26 AM

Setuju betul dengan Anon 6:29 am. Kita nak pemimpin berkebolehan yang ada jiwa Melayu dan bangga yang dia tu bangsa Melayu. Ini tak bila merayu undi, merayu pada Melayu. Bila dah berkuasa, lupa Melayu pulak. Staff yang terdekat pun pilih non-Melayu yang sah2 anti Melayu. Apa daaa..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 10:59 AM

Perasan tak, kenapa sampai sekarang si KJ ni tak pakai gelaran datuk atau apa2 gelaran kebesaran melayu? sebab mangkok hayon ni tak mengiktiraf institusi raja atau apa-2 institusi melayu, dia lebih rela jadi mcm LKS, LGE dan Karpal...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 3:30 PM

ikut pengamatan atas pagar, hanya KJ yang ada peluang untuk kembalikan sokongan Cinabeng kepada Umno.

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2013 at 6:50 PM

@AnonymousYa, mereka pasti suka KJ , terutama pembangkang.

Masa silam yang meragukan yang menunggu masa yang sesuai untuk dieksploitasikan !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2013 at 7:20 PM

Pak mertua aku dulu cukup happy dapat jadi perwakilan. Berguni-guni duit dia dapat dari calon-calon yang bertanding. Projek dah tak perlu mintak. Tetiba je dapat. Dalam erti kata lain, UMNO dah parah dengan isu buat harta. Tak kira la siapa yang pegang jawatan, duit tetap jadi tuan. Cina semua kumpul maklumat. Bila tiba masa, maklumat digunakan untuk peras ugut.

Tangan kanan orang UMNO julang keris, tangan kiri sapu duit. Di Malaysia ni, penyamun akan disambut dengan meriah. Siap berebut nak bersalam sambil cium tangan. Tak tau aku nak ketawa atau menangis bila nampak.

Post a Comment