........... KEMASKINI 4:50pm - Minta Maaf ? MANA ADA ! - Gurubesar Pristana Minta Maaf .... ( Another One Bites The Dust ) | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

KEMASKINI 4:50pm - Minta Maaf ? MANA ADA ! - Gurubesar Pristana Minta Maaf .... ( Another One Bites The Dust )

Tuesday, September 10, 20137comments

KEMASKINI 4:50PM - Dari mStar - Guru Besar SK Seri Pristana Nafi Mohon Maaf 

PETALING JAYA: Guru besar sekolah kontroversi, SK Seri Pristana menafikan telah meminta maaf kepada ibu bapa berhubung penggunaan bilik persalinan sebagai kantin sementara di sekolah berkenaan.

"Saya tidak pernah memohon maaf kepada ibu bapa kerana saya menganggap perkara itu sudah diselesaikan," kata Mohd Nasir Mohd Noor ketika mengulas laporan bahawa beliau telah memohon maaf kepada sekumpulan ibu bapa semasa mesyuarat pada Isnin.

Satu laporan dalam talian menyatakan Mohd Nasir, yang telah mengarahkan pelajar bukan Islam di sekolah berkenaan untuk makan di bilik mandi pada bulan Ramadan, memohon maaf ketika mesyuarat pagi Isnin dengan Persatuan Ibu Bapa dan Guru, pegawai-pegawai jabatan pendidikan negeri dan ibu bapa murid-murid yang terlibat.

Mohd Noor memberitahu The Star bahawa Pengarah Jabatan Pendidikan Selangor Mahmud Karim, turut menghadiri mesyuarat tersebut untuk mendengar rungutan ibu bapa.

"Bagaimana saya dapat bercakap apabila pegawai atasan saya berada di sana pada mesyuarat itu," katanya pada hari Selasa.


-  “Saya tidak buat apa-apa kesalahan, jadi tidak perlu memohon maaf,” - TMI

                       **************************

KEMASKINI 4:25PM - Bagaimanapun, setiausaha agung Setiausaha Agung Persatuan Progresif India Malaysia (Mipas), S Barathidasa berkata pemohonan maaf tidak memadai dalam kes ini.

"Guru besar tersebut perlu digantung perkhidmatan atau ditukar sebagai pengajaran kepada yang lain. Jika tidak, insiden seperti ini tidak akan berakhir,” katanya kepada Malaysiakini.


                              ***********************Guru besar SK Seri Pristana, Mohd Nasir Mohd Noor akhirnya memohon maaf kepada ibu bapa atas pelbagai aduan yang dilaporkan terhadap sekolah itu berkaitan kejadian makan dalam bilik persalinan.

Permohonan maaf itu dibuat dalam satu mesyuarat pagi semalam bersama Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), pegawai jabatan pendidikan negeri dan ibu bapa.

Dari TMISetiausaha Kebangsaan Malaysian Tamilan Today, K Gunasegaran berkata, tujuh ibu bapa kepada murid yang terkesan daripada kejadian itu hadir pada mesyuarat yang diadakan di sekolah berkenaan semalam, dan guru besar meminta mereka menarik balik permohonan pertukaran sekolah anak masing-masing ke sekolah lain.

Gunasegaran berkata, Mohd Nasir meminta maaf atas kejadian makan dalam bilik persalinan, membenarkan murid disoal siasat oleh polis tanpa kebenaran ibu bapa dan juga kerana membuli dan mengintimidasi murid yang berlanjutan selepas isu itu menjadi perhatian ramai.

“Saya diberitahu semalam bahawa seorang bapa tidak akan menukarkan anak perempuannya keluar dari sekolah itu selepas permohonan maaf berkenaan."

Dua hari lepas MB Khalid ada berkata -  "Guru besar hanya perlu meminta maaf dan duduk dengan pelajar tersebut dan makan bersama-sama," TMI

 Bulan lalu Pengetua SK Alam Megah juga telah meminta maaf dalam kes kenyataan "balik India, China dan Indonesia"

"Saya dimaklumkan beliau memohon maaf semasa perhimpunan, seperti janjinya kepada saya apabila kami bertemu beliau, di hadapan seorang pegawai jabatan pendidikan negeri (PPD)." kata A Prakash Rao, Timbalan Pengerusi MIC Shah Alam.- TMI.

Kes Cikgu Poh Kim Thye dari SMK Gelang Patah pula langsung tak mendapat perhatian portal seperti TMI dan Mkini maupun pemimpin2 politik yang kononnya memperjuangkan hak semua kaum ....

PS - Untuk mengubat mana2 yang gundah gulana atau geram atau kecewa .... apa kata kita berhibur dengan lagu dibawah ....siap ada lirik lagi.
Yang ini pulak VIDEO KEMASKINI 5:00 PM !


Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2013 at 4:04 PM

Cik gu Poh Kee Tai bebas lepas mnghina org Melayu

Doktor Cina Seberang Prai pon masih mngangkang bebas slps memaki hamun org Melayu ...

Tapi cikgu2 Melayu yg sbnrnya bkn mmbuat kesalahan pon trpaksa melutut meminta maaf dgn kapir semata2 krn...xde sapa pon dlm kjaan yg sgp perjuangkan hak kite org Melayu...dari yg dok terjerit2 ...satuuuuu Malaysia hinggala yg sebok amek cina kapir jadi setpol...semuanyer haprak..xbole pakai langsong...

Apakah itu bermakna semua pemimpin Melayu / menteri / pembangkang hny mmprjuangkn nasib bangsa len???..Dan org Melayu hny berguna utk UNDI kemenangan mrk saja...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2013 at 4:07 PM

cepat mengalah.......makin naik tocang la kaum2 tu.........melayu memang mudah mengalah.pemimpin politik melayu pun cepat melatah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2013 at 7:34 PM

WAJIB GURU BESAR INI MENYAMAN PIHAK YG MEMBUAT ONAR TERUTAMANYA PEREMPUAN PARIA YG MENIMBULKAN ISU INI. INI BAGI MEMBOLEHKAN SUARANYA DIDENGARI DAN SEGALA BUKTI DIKEMUKAKAN. MENGHARAPKAN KERAJAAN NAK TOLONG, TAK PAYAHLAH . ORANG MELAYU TIDAK ADA NILAI DI MATA KERAJAAN. MMG SAKIT HATI KITA MELIHAT PUAK PARIA INI MENGUNGKIT2 PERKARA YG SEMMGNYA TAK BETUL DEMI UTK MEMBUSUKKAN ORG MELAYU DAN ISLAM. DIA ORG INGAT DIA PANDAI, TAPI SEBENARNYA MRK MENDEDAHKAN DIRI MRK YG SERBA BUSUK ITU. OLEH ITU FIKIR SENDIRILAH KALAU NAK KAWAN ATAU BERURUSAN DGN MRK YG BUSUK ITU. PULAUKAN SAHAJA.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2013 at 10:39 PM

Semacam ada satu usaha terancang nak kenakan melayu, baik dari segi pegangan agamanya (kes kalimah, hinaan kpd Nabi, hinaan kpd surau, masjid dll) atau kpd bangsa (kes guru melayu dipaksa melutut, pemimpin melayu yang dituduh rasis, dipaksa meminta maaf dsb)...
Aku dah tak percaya pada barisan Najib, tambahanula pas dan pkr...
Rasa macam bersalah menjadi melayu? Perasaan ini seolah dipaksakan oleh para pemimpin umno yang kita percaya, tapi mengkhianati kita bila menang PRU.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2013 at 11:12 PM

What else can I say about racist people trying to run down malays with all this nonsense! Do we need and equal and opposite reaction to rest matters?

....................
Reply To This Comment ...................
September 11, 2013 at 12:29 AM

Kenapa saya terasa macam orang Melayu jer yang kena serang dalam isu2 sebegini ?

Kalau dilakukan oleh bangsa bukan Melayu, takder pulak sama tahap kecohnya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2013 at 2:49 AM

aku masih percayakan DS Najib tetapi tidak pada barisan PEMANDU!

Post a Comment