........... Enchant1MST - Kita WAJIB Bantah ! DiMana Suara Umat Islam ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Enchant1MST - Kita WAJIB Bantah ! DiMana Suara Umat Islam ?

Thursday, September 26, 201332comments

TERKINI Sabtu 28/09 1:15 pm - KLiK -  http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-lapuran-polis-sudah-dibuat.html

                                                   ***************************


Saya tidak tahu apa-apa tentang ini. Saya tidak pernah dengar tentang ini.

"I don't know about this. I've never heard of this" jawab Menteri MOTAC Datuk Seri Nazri Aziz bila ditanya mengenai project mega 1Malaysia Spiritual Tourism oleh wartawan The Malay Mail Online bertarikh 24/09/2013.

Saya baru perasan yang TMM ada tulis lapuran mengenai projek ini dua hari lepas. Blog NescafeAis ada menulis mengenai bantahan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) terhadap projek ini - KLiK . Saya cuma mendapat link melalui emel yang dikirim oleh seorang pembaca yang meminta saya komen mengenai projek ini tadi pagi dan memikirkan betapa besarnya isu ini, terus saya artikelkan tadi - KLiK.


Saya masih tidak dapat tolak tepi perkara ini ... GILA BABI BESAR punya projek pelancungan berunsurkan Agama Kafir ni tapi tidak pernah dihebahkan oleh kerajaan sebelum ini ? Dan Menteri MOTAC pun boleh tak tahu apa-apa ?


TAPI NAJIB TAHU !



Kalau mengikut apa yang tercatat dalam laman Enchant1MST seperti yang saya screenshot di atas, Najib TAHU seperti disebut dalam perutusan sokongan bertarikh 3 Jun 2012 itu terkandung ayat 1 Malaysia Enchanting Retreat.

Dan Najib tidak cakap apapun tentang projek ini kepada rakyat ..... KENAPA ?

Saya tidak perasan apakah projek billion2 ini ada disebut Najib dalam senarai projek2 ETP kerajaan .... mustahil tak disebut kan, kecuali memang ia mahu di senyapkan dari pengetahuan rakyat.

Saya tidak tahu bagaimana pandangan rakan2 bloggers lain dalam isu ini kerana tidak ada seorang pun yang menulis tentang projek ini ... setakat ini. Apakah mereka setuju ? Atau bantah ? Atau tak kisah ? Atau no komen sebab melibatkan kerajaan Najib ?

Tapi SAYA BANTAH ! Saya tidak melihat ini sebagai satu isu politik. Seperti kata -


Ustaz Rushdan, kebebasan beragama di dalam perlembagaan adalah memberikan kebebasan untuk mengamalkan agama masing-masing tetapi bukan bermaksud mempromosikan agama bukan Islam kepada yang lain.


“Ini adalah bertentangan dengan ruh agama Islam sebagai agama persekutuan dan undang-undang negara yang telah terlaksana,” tegasnya ketika dihubungi wartawan ISMA.

Saya juga berharap umat Islam semua bangkit membantah projek ini ...termasuk pemimpin2 Islam tak kiralah dari parti politik mana sekalipun, para mufti dan Persatuan Ulama, dan Raja-raja Melayu.

Sudah melampau tahap keLIBERALan Najib kali ini !

Pemimpin2 yang bertanding untuk Pemilihan Umno kali ini harus ditanya pandangan mereka mengenai projek ini apakah mereka setuju atau tidak. Apakah laungan DEMI AGAMA, BANGSA DAN TANAHAIR yang hebat berkumandang ketika ini berupa tin kosong atau punya ROH ?

Begitu juga pemimpin2 Pas yang turut berdepan dengan pemilihan mereka. Ini juga ujian Tahaluf Siyasi mereka dengan Dap .... nak jaga hati rakan kafir atau bersuara demi Maruah Islam.

Inilah masanya kalau nak tunjukkan apakah Umno dan Pas mampu bersatu dalam mempertahankan Islam dinegara Malaysia.

PS - 27/9 - Baca juga -  http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-satu-scam-berbentuk-mlm.html
KUALA LUMPUR, Sept 24 — Tourism Minister Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz said today that he has never heard of the “1 Malaysia Spiritual Tourism” mega project that will purportedly showcase religions like Buddhism, Hinduism and Christianity. - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/minister-says-unaware-of-1-malaysia-spiritual-tourism-project#sthash.ApA0I4qE.dpuf
KUALA LUMPUR, Sept 24 — Tourism Minister Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz said today that he has never heard of the “1 Malaysia Spiritual Tourism” mega project that will purportedly showcase religions like Buddhism, Hinduism and Christianity. - See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/minister-says-unaware-of-1-malaysia-spiritual-tourism-project#sthash.ApA0I4qE.dpuf

Share this article :

+ comments + 32 comments

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
September 26, 2013 at 5:14 PM

Persolanya mudah je , nak simpan ke lagi Najib ni ?.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 5:22 PM

Saya rasa pemimpin Islam yang bersetuju dengan projek ni bermasalah dengan akidah dia. Sanggup memperuntukkan satu kawasan untuk orang mensyirikkan Allah secara berpusat. Memang mengundang bala ni. Dan mengapa di Pahang? Sebelum ni dah ada pusat judi terbesar di Malaysia. Sekarang nak pusat syirik terbesar di Malaysia pula? Apa dah jadi dengan sultan sebagai ketua agama Islam dan ketua negeri?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 5:24 PM

1 Malaysia 1 Liberal....

Apa saja pun boleh dengan slogan Endless Possibilities. Apa ada dengan sensitiviti kaum dan agama? Kan semuanya kini dah diliberalkan dan dihalalkan atas nama transformasi. Setiap warganegara adalah samarata dan samarasa. Tiada lagi perbezaan kaum kerana kita semua menuju ke arah negara maju dengan membentuk 1Bangsa yang dinamakan Bangsa Malaysia. Nampaknya tak lama lagi habislah jahanam negaraku tercinta. Suatu masa akan datang tak mustahil bukan Melayu pun boleh menjadi Perdana Menteri asalkan rakyat Malaysia. Hak bumi akan dinafikan secara perlahan-lahan. Melayu akan terus merempat di bumi sendiri kerana segala-galanya akan diliberalkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 5:40 PM

Tentang habis-habisan. Ini sudah lebih.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 5:44 PM

Jeng jeng jeng tah2 pm kita ni pengikut syiah tak? Syiah ni kan ""hobi"" meka berpura2. Eeeiiiiii..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 5:49 PM

Orang Islam nak buka bisness jual arak, kedai ekor, rumah urut/sundal, tak boleh. Bina kuil dan patong, boleh pula? Hairan sungguh.

Saya rasa issue ini akan menjadi 10 kali lebih besar dari kalimah Allah. Kali ini dengan orang Buddha pula. Nampaknya, Najib memang banggang, sengaja cari musuh untuk lebih membenci Islam.

RD.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 6:27 PM

Subhanallah...tak tau dah nak kata apa lagi kat najib ni..sempit rasanya dada ni bila baca pendedahan artikel ni..terima kasih pada penulis dan blogger yang buat pendedahan ni. Minta tolong pada blogger semua yg prihatin dan sayangkan agama islam dan bumi bertuah ni untuk jadi pendesak kepada najib mintak penjelasan. Desak dan terus desak biar bagi semua rakyat tau. Apa nak jadila dgn pemimpin kita yg ada ni. Dah tak bole diharap utk mentadbir negara ni..Astaghfirullahh..

....................
Reply To This Comment ...................
September 26, 2013 at 7:00 PM

Bro..terima kasih kerana 'highlight'kan perkara ini. Gua pun akan belasah kaw-kaw dalam blog gua.

....................
Reply To This Comment ...................
September 26, 2013 at 7:03 PM

@puteramariamYES ! Kita minta calon2 PAU berikan respon mereka !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 7:47 PM

Mana umno gambang? Mana pas gambang? Mana pkr gambang nih? Tido ke blako????

....................
Reply To This Comment ...................
September 26, 2013 at 7:49 PM

Bagi saya, cukuplah Batu Caves sebagai Spirit tourism, tak payah ada lagi yang ke dua. Malaysia ni sebuah negara Islam. Penganut agama selain Islam tak berapa kerat, itupun bercampur-campur. Kalau dorang nak buat juga, kerajaan jangan support. Aku tak halalkan duit cukai aku digunakan untuk membangunkan agama selain Islam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 7:52 PM

Din, ni pun satu. Kalo pemimpin umno sendiri pun takot nak mencabar Najib. Inikan pulak nak menentang dasar-dasar Najib. Kalo bermusuh ngan Najib, takot nanti tak dapat jawatan ke, projek ke. Kan rugi tu. Serba-salah gak tu, sama ada nak bodek Najib atau nak bodek orang Melayu. Tapi aku percaya, masih ada pemimpin umno yang berani untuk menjadi suara pendesak bagi mengambilalih peranan Perkasa. Kita tunggu dan lihat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 8:41 PM

AH JIB GORBLOK
ROSMAH PENYAMUN NEGARA..

TETAPI FUCKATAN ADALAH ANJING BARUAH MACAI BALACHI SURUHAN PENDATANG CINA DAP COMMUNIST..

PAS KOPIAH LEBIH BABI DARI UMNO DEMI UNDI CINA SANGGUP MELACUR ISLAM KHIANATI BANGSA..

PKR HOMOSEX LEBIH BABI DARI UMNO DGN LIBERAL PLURAL SESAT KAKI BONTOT JANTAN..

UMNO PAS PKR ADALAH BABI SEMUANYE MELAYU HAPRAK..

PPIM ISMA PEMBELA ADALAH LEBIH TULIN MELAYU ISLAMNYE
DIBANDING 3 PARTI BABI..

ABC@ASALKAN BUKAN CINA BABI

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 8:54 PM

kami bantah projek ni. kami x mahu sebarang berhala besar lagi dlam malaysia. jangan sampai kena azab Allah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 9:35 PM

@AnonymousMereka tengah tunggu arahan dari DAP.... Kalau dap kata demo, mereka demo, kalau dap suruh senyap mereka senyap...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 9:35 PM

Bro,
Kelulusan tanah dan pembangunan sudah pasti daripada kerajaan pahang. Minta tolong sesiapa yg boleh dapatkan komen daripada exco tanah pahang atau pejabat mb. Kalau betul ada, sama2 kita jayakan perhimpunan bantah dan hantar memorandum kpd Sultan Pahang dan MB. Sementara itu war2 kan supaya semua umat islam sedar tentang hal ini melalui medium yg ada.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 10:01 PM

Pahang memang sangat sesuai untuk tempat2 macam nih! Hari tu kutuk2 Nik Ajis ngan patong2 Buddha kat kelantan....

Nih adalah peluang terbaik Tuan Guru tuh sumbangkan kepakaran beliau!

....................
Reply To This Comment ...................
September 26, 2013 at 10:22 PM

kali ni kita mesti turun ke jalanraya, protes besar. besaran, tiada cara lain dah rasanya, tak kan kita nak biar kan projek ni diteruskan, ajak penyokong pembangkang sekali, kita memang tak boleh dah biarkan. Najib dah berterusan memusnahkan Islam di Malaysia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2013 at 10:23 PM

Dulu saya sungguh minat tengok berita TV1 @ TV3. Sekarang ni saya dah naik meluat. Setiap hari ada muka Najib. Dapat tahu menang PAU tanpa bertanding, terus pergi San Francisco dengan Isteri & anak?. Suka sungguh dia dengan MatSalleh. Amerika pula tuh. Mungkin Obama nak datang, elok dia pergi sana dulu.
Saya rasa nak join SAMM berdemo menentang TPPA, bila Obama datang nanti.

RD.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 1:02 AM

kite dah dikepong kiri dan kanan..tak perlu nak salahkan sape2..sudah tibe kite islam bersatu

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 1:29 AM

Ini kes nak lawan Mekah lah ni..macam abrahah.Nak bina pusat mensyirikkan Allah terbesar di dunia.Ini dasar liberal yg melampau,dasar kufur,lahanat,jahanam!Negara kafir pun tak tergamak bina projek mega syirik macam ni,tiba2 negara Islam 1 Malaysia berani nak buat?

Ahjib gor bagi restu?Sultan Pahang restu tak?Nak report kat siapa ni?Agong?Adoi...stress aku,Tanah Melayu,bumi para wali jadi macam ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 3:08 PM

Mmg sial la klu najib tahu....nak harap sapa lagi klu parti melayu umno.....aku harap perkasa ganti umno......mmg babi la melayu umno melayu pas tk boleh harap semua pentingkan undi kafir lahanat....ini tanah melayu....woi sultan apa ko buat.....asyik dgn kemewahan dunia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 7:12 PM

Bila BN kalah teruk pada PRU13 dulu, sy ingat ade pemimpin UMNO akan tuntut PM supaya letak jawatan sepertimana desakan terhadap Tun Lah bila kalah teruk PRU12 !!!

Mana dia pemimpin UMNO dulu tu ?
Sebab dah ade kedudukan ke ?
Kalau macam ini UMNO akan hancur kerana pemimpin pentingkan diri sendiri dan tidak lagi masa depan Agama Bangsa dan Negara !!!

Sekarang ada pula patong Buddha terbesar di Pahang lepas patong terbesar di Batu Caves.

Adakah pemimpin UMNO sengaja ingin UMNO berkubur kerana taksub dgn DSAI ?

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 10:31 PM

mana dia PERKASA, mana dia Hasan Ali Jati, mana dia PEKIDA, mana dia Zul Kulim.....mana dia Ibrahim Ali..yang kamu tentang adalah orang2 yang menegak ISLAM..UMNO yang menegak kafir tak kamu tentang...pukimak punya kamu.......

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:26 PM

@mansorsaya lebih suka kita bersama menentang projek ini tanpa melibatkan parti politik

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 28, 2013 at 9:43 AM

Mari kita bantah projek ini!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 28, 2013 at 12:48 PM

Ape nk jadi tanah air ku semua pemimpin baik yg brserban, bersongkok mcm babi pentingkan dunia pentingkan perut sendiri jer puki la korang!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 28, 2013 at 10:39 PM

Takan Raja Pahang dok diam kot.Al-Sultan Pelindung Agama Islam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2013 at 11:52 PM

semua takda telor nak buat cam mana

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 10, 2013 at 2:27 PM

Wahai umat Islam, muhasabahlah diri . Salah satu sebab kenapa Allah turunkan musibah kpd rakyat Kuantan dgn banjir yg besar ada sanhkut paut dgn perkara ini. Nauzubillah....Rakyat Kuantan khasnya dan semua kaummusimin dan muslimat mari kita bantah projek ini hgga ke titisan darah yg terakhir. Wahai pemimpin negara yg beragama Islam, bertaqwalah kau kpd Allah dgn sebenar2nya taqwa.

....................
Reply To This Comment ...................
December 10, 2013 at 3:38 PM

@tebing tinggi
1 Malaysia nak tarik pelabur dengan projek ni katanya

Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Setiap artikel yang telah di ping akan kami submit sekali lagi pada 'google index'secara auto dan manual untuk memaksa google indeks blog anda sekerap mungkin. Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda dengan memasang banner kecil kami !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 10, 2013 at 3:55 PM

bila al-Quran dan as-Sunnah disanggah, hanya kebinasaan menanti di dunia dan azab menunggu di akhirat. pada tangan2 yang menyebabkan kerosakan di mukabumi ini, kamu tanggunglah balasan dosa kezalimanmu ini. padaMU ya Allah pelihara dan selamatkan hamba-hambaMU yang tidak berdosa, yang dizalimi, yang ditindas. aku tidak mampu berbuat apa dan selemah-lemah imanku ini aku hanya mampu bermunajat padaMU YA ALLAH YA ILAHANA!

Post a Comment