........... Enchant1MST - Kepada Para Pembaca, Saya Merayu .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Enchant1MST - Kepada Para Pembaca, Saya Merayu ....

Friday, September 27, 201340comments

TERKINI Sabtu 28/9 1:15 pm - KLiK - http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-lapuran-polis-sudah-dibuat.html

Kemaskini 27/9 1:00pm - Artikel Terkini -  http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-satu-scam-berbentuk-mlm.html

                            **************************************************





Artikel ini seperti ulangan artikel saya semalam, sengaja saya copy paste disini supaya mereka yang pertamakali baca tidak perlu banyak klik. POINT SAYA DIBAWAH SEKALI.

Satu pusat tumpuan Keagamaan  ( kecuali Islam ) TERBESAR Di Dunia menggunakan konsep Pelancungan Spiritual 

Patung Kuan Yin ( berpusing ) TERBESAR Di Dunia ! Kuil Kuan Yin TERBESAR Di Dunia ! Kompleks Beli Belah TERBESAR Di Dunia ! Piramid TERBESAR Di Dunia ! Columbarium ( Tempat/Stor Menyimpan Abu Mayat ) TERBESAR Di Dunia !


Lokasi - Gambang, 35 km dari bandar Kuantan diatas tapak seluas 500 ekar, yakni lebih besar dari kawasan KLIA.

Kawasan terlalu luas untuk dilawati dalam 1 hari, perlukan 3-5 hari ! Satu bandar tersendiri yang lengkap segalanya.

Untuk ke laman web projek - KLiK


"...... the Malaysian government fully supported us in this project and also providing us the land."

" This is fully backed by the government of Malaysia..... the government of Malaysia has also helped us to provide funding for this project."

Pecah Tanah pada penghujung bulan November 2013.





KLiK untuk ke Youtube.

Baca juga - Enchant1MST - Kita WAJIB Bantah ! DiMana Suara Umat Islam ?

                                                    *************************

Saya masih mengharapkan rakan2 bloggers dan media sosial lain dapat turut sama memainkan isu ini tapi sehingga tengahmalam ini, langsung tidak ada seorang pun baik dari pro Umno maupun dari pro Pas yang ada menulis tentang perkara ini.

Entahlah ...... mungkin saja mereka tidak baca dan tidak ambil pot isu2 selain dari isu politik. Kalaupun isu agama, ia harus punya sudut politik barulah ramai yang akan sambut.

Agaknyalah kalau dalam isu Kalimah Allah, yang sibuk perjuangkan adalah orang Pas, rasanyalah, orang Umno akan ikut sama main tak ? Saja terfikir ......

HAKIKATNYA - isu ini tidak menarik minat mana2 bloggers AlifBaTa maupun bloggers Tahaluf Siyasi untuk perjuangkan dan saya takut isu ini akan tenggelam terus ...... dan sedar2, akan terbangunlah Bandaraya Himpunan Agama Kafir yang UNIK dan TERBESAR di dunia di Tanah Melayu ini.


Dan akan terkenallah negara Islam moderate ini seantero dunia menjadi Tanah Haram bagi orang Bukan Islam seluruh dunia ! Berduyun2lah orang kafir datang melawat Malaysia untuk menunaikan 'Haji' mereka di Enchant1MST, Gambang Pahang ( baca sebagai pelancong yang membawa pendapatan hasil pelancungan ).

Mungkin orang Melayu waktu itu akan bertepuk sorak kegirangan menghulurkan kedua2 belah tangan menyambut kedatangan pelancung2 'Haji' itu ..... siap dengan pukulan kompang dan tarian tradisional menyambut mereka di lapangan terbang.

Apakah kita mahu melihat senario itu berlaku ?

Saya TIDAK MAHU ! Tapi saya tidak boleh nak memaksa rakan2 supaya ikut sama membantah, itu hak masing2. Kalau mereka mahu memperlekehkan bantahan inipun, saya tidak boleh nak marah ... hak masing2. Kalau mereka MAHU melihat senario diatas berlaku pun, saya boleh kata apa ?

Biarlah saya teruskan saja bantahan ini mengikut kemampuan saya, yakni menyeru melalui blog ini. Makanya disini saya MERAYU kepada semua pembaca agar dapat turut serta bersama saya MEMBANTAH projek mega ini.

Bersuaralah dan sebarkanlah bantahan ini di merata medium alternatif yang ada.... blog, FB, tweet, watsup ... apa sajalah. Jangan tunggu para bloggers samada pro Umno maupun pro Pas yang ada untuk kedepan dalam isu ini, dalam kes ini kita yang harus bersuara dan desak mereka untuk kedepan !

Kita lakukan semampu kita ..... dan berdoalah semoga usaha kecil kita ini mampu menghasilkan sesuatu. InsyaAllah ....  

Share this article :

+ comments + 40 comments

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 1:35 AM

Mari kita bantah projek mega syirik ini secara besar2an.Minta tolong blogger2 Islam semua tak kira parti highlight isu ini.NGO2 Islam semua kena bertindak,kalau boleh buat repot polis.Projek mega syirik ini wajib diberhentikan serta-merta.

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 1:41 AM

Yang membantah Lynas tu tak pulak sebok..

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 1:50 AM

Secara direct saya nak sebut - Pada orang Umno mereka mungkin teragak2 nak bersuara kerana melibatkan nama Najib .... maka dibiarkanlah bandar haram ini dibina. Jaga hati Najib lebih penting !

Pada orang Pas pula, mungkin takut orang Dap marah. lagipun mereka lebih suka bandar haram ini dibina supaya boleh dijadikan senjata menyerang Umno kemudian hari. Politik lebih penting !

Inilah hakikat PERJUANGAN MELAYU ISLAM MASAKINI !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 1:58 AM

Memang betul direstui Najib ke saja mereka pakai nama dia?Puak ni bukan boleh percaya sangat.
Kena ada orang ungkit benda ni direct pada Najib.
Aku rasa dia tak baca blog pun.

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 2:00 AM

@AnonymousKalau tak betul Najib boleh saman diorang sebab siarkan kenyataan palsu. Orang PMO baca :)

Tak kisahlah, yang penting disini adalah projek itu dihalang !

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 2:01 AM

Din, kalau betul, ni dah tahap penyakit GILA BABI ! Sesiapa yang menyokong, neraka jahanam lah. Bermakna neraka itu bermula di Malaysia...... Timur Tengah sudah di awet.

Naik kapal terbang, nampak tuhan di bawah. Hebat !

Kalau PM Najib restu, apa lah beliau terhutang budi sangat ye? Tenggelam MEB yang baru beliau dambakan untuk Melayu....

WAJIB BANTAH jika benar. Tidak untuk GEREJA TERBESAR DI BUKIT JALIL juga pada PATUNG TERBESAR DI PAHANG !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 2:35 AM

bro din , kalau betul , mana pergi raja2 melayu,mana suara ulamak2 umno dan pas,mana pergi suara2 majlis tertinggi umno,mana tentangan pemuda umno dan pas, mana bantahan dari mahaguru2 pertubuhan silat,mana bantahan perkasa, ngo2 islam,persatuan2 mahasiswa islam universiti tempatan,kalau semua nya senyap sunyi tak bersuara sungguh tinggi ilmu najib sahingga dapat memukau seluruh rayaat malaysia tanpa membantah segala kerja gilanya,bro din , dalam banyak kerja gila yang di buat najib , ini lah yang paling gila , babi gila pun tak buat kerja ni...

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 3:21 AM

Malaysia adalah Negara Islam... takan nak buat kuil terbesar didunia..... Mana perginya Projek Masjid terbesar dia asia atau didunia....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 4:44 AM

Assalamu'alaikum,

Sila kita ramai-ramai hantar email pada Datuk Jamil Khir dan CC pada Editor Harian Metro dan Berita Harian.

Y.B. MEJAR JENERAL DATO' SERI JAMIL KHIR BIN BAHAROM (B)
MINISTER IN THE PRIME MINISTER'S DEPARTMENT
Level 9, Block D7, Parcel D,
Federal Government Administrative Centre,
62502 PUTRAJAYA

Email : menteri@islam.gov.my

Dibawah ini link kepada email semua ketua Jabatan JAKIM.

http://www.islam.gov.my/senarai-pegawai-jakim

Email Editor Harian Metro :

Sidang Pengarang Akhbar Harian Metro

Datuk Mustapa Omar
Pengarang Kumpulan Harian Metro
Samb: 4750
E-mel: musomar@hmetro.com.my

Abdul Ghafar Ismail
Timbalan Pengarang Kumpulan Harian Metro
Samb: 4303
E-mel: aghafar@hmetro.com.my

Othman Mamat
Pengarang Eksekutif (Berita)
Samb: 4925
E-mel: othman@hmetro.com.my

Ahmad @ Salim Bachok
Pengarang Eksekutif (Pengeluaran)
Samb: 4913
E-mel: daeng@hmetro.com.my

Sharifuddin Mohamad
Pengarang Eksekutif (Rencana)
Samb: 4763
E-mel: sfmohd@hmetro.com.my

Tuan Mohd Asri Tuan Hussein
Ketua Pengarang Berita HM
Samb: 4777
E-mel: asri@hmetro.com.my

Abdul Khalid Yassin
Pengarang Berita HM
Samb: 4777
E-mel: khalidyassin@hmetro.com.my

Harap Saudara dan Saudari semua Copy Paste Blog ini dan hantar kepada Menteri dan Ketua Jabatan serta CC kepada semua ketua pengarang HM yang saya sertakan. Disamping itu email pada semua rakan-rakan Muslim dan Dr Redzuan Abdullah untuk serta melakukan pekara yang sama.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 7:31 AM

Din, cerita ni...rasa2 nya spin dari budak2 media Najib gak ni. Bila kita dah kecoh se-Malaya ttetiba ah-jib gor datang save the day (cantiq timing ngan PAU). Cuba kita verify dulu at state level ke....But i am totally against this kalau betol.

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 8:08 AM

AsSalam Din..suruhlah geng bloggers yang ada jambatan ke pejabat PM tanya..betul ker?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 8:13 AM

Please help me with the following:

1. Just copy and paste the email below.
2. Forward the email to the said recipients
3. Forward this email to all our Muslim Brothers and Sisters

Date: 2013/9/27

Subject: Bantahan - Satu pusat tumpuan Keagamaan ( kecuali Islam ) TERBESAR Di Dunia menggunakan konsep Pelancungan Spiritual

To: menteri@islam.gov.my
Cc: musomar@hmetro.com.my, adjabar@islam.gov.my, daeng@hmetro.com.my, hjothman@islam.gov.my, zakaria@islam.gov.my, Md Nordin , othman@hmetro.com.my


Assalamuialaikum,

Y.B Mejar Jeneral Dato' Seri Jamil Khir B. Hj. Baharom (B)

Saya memohon jasabaik kementerian untuk mengesahkan pekara ini dan sekiranya benar, suatu tindakan tegas harus dilakukan. Sebagai seorang Islam, saya sama sekali membantah negara ini dari menjadi "PUSAT PELANCONGAN ORANG KAFIR DAN AGAMA MEREKA".

Matlumat lanjut seperti dibawah:


http://dinturtle.blogspot.com/2013/09/enchant1mst-kepada-para-pembaca-saya.html


Terimakasih.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 8:43 AM

Kami seluruh pemuda Umno menyokong sepenuhnya pembinaan Berhala 1Malaysia ini.ini mencerminkan semangat 1malaysia bg kami pengundi Umno.Kami ahli umno juga berjanji akan menentang sesiapa yg cuba menghalang hasrat najib untuk membina berhala 1malaysia ini.Kami semua tahu yg ahli Umno tadak akan berani buat apa2 kerana mereka akan diberi BR1M..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 9:08 AM

Kepada para blogger, berpakatlah untuk memulakan kempen besar-besaran menetang projek ini...kami sebagai pembaca akan turut serta dalam perjuangan ini... set kan tarikh dan tempat untuk kita semua berkumpul dan berdemo....kalau perkara mcm ni...adalah WAJB kita TENTANG pemerintah habis-habisan!!!!! Wafi - Klang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 9:20 AM

@dinturtleYa, saya setuju. PAS akan diam dan buat tak tahu saja. Bila dah siap baru mereka akan bising dan salahkan UMNO, bukan Najib. Walaupun mas tu nanti, Najib tidak berkuasa lagi.

RD.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 9:22 AM

@AnonymousHarap semua blogger dan pemberita pergi tunggu Najib balik dari San Francisco. Beramai-ramai tanya.

RD.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 9:40 AM

As salam saudara..
Wajib bagi kita umat islam dan melayu utk membantah dan bersuara dalam hal ini. Saya tak sanggup disoal diakhirat nanti tentang apa yg selama ini kita buat bagi menentang perkara syirik ini..MasyaAllah...
Kepada pemimpin2 melayu islam yg ada..sekiranya masih ada bersisa keimanan di hati minta tolong mohon penjelasan daripada Najib. Kamu semua dekat dgn Najib. Kami rakyat biasa hanya mampu terlopong dengan segala perilaku memualkan segelintir pemimpin yg ada. Kami hanya mampu berdoa dan berharap perkara sebegini tidak berlaku di tanah melayu...tapi ingat!! Kami akan tuntut dari kamu diakhirat..
Kepada semua blogger melayu dan islam..kamu mempunyai medium dan saluran. Teruskan usaha dan menjadi penghubung kami rakyat biasa dan pemimpin. Sekiranya anda ikhlas dlm berblog..dan kecintaan kepada islam masih ada, saya mohon anda terus beri tekanan dan mendesak pemimpin sebegini. Insyaallah usaha anda akan diberkati. Takutlah Allah dan bukan makhluknya..
Astagfirullahal'azim..Allahuakbar..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 10:01 AM

harapan saudara sudah pun saya sebarkan ke beberapa blog. malangnya ada juga blog yang tidak memberikan kerjasama dengan tidak menyiarkanya. tap per, asalakan perjuangan kita ikhlas demi agama, bangsa dan kesultanan Melayu. harap tidak menjadi kesalahan dari pehak admin. kalau perbuatan saya itu keterlaluan, saya pohon maaf.

teruskan dengan agenda Melayu. sokongan tetap akan saya berikan dengan kadar yang termampu.

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 10:02 AM

Assalam Bro'

Mohon... Saya dah sebarkan di blog saya... TQ

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 10:22 AM

seperti biasa kerajaan haram jadah yang luluskan benda nih..yang jadi mangsa pembangkang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 10:29 AM

Heran gak sbb dlm bnyk2 blog yg saya follow, Bro Din je yg ckp psl isu ni.
Harap pihak yg sepatutnya amik perhatian la.

Farhan M

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 10:36 AM

Barangkali saudara Dinturtle boleh bawakan perkara ini kepada Tun Dr. Mahathir, nyata kebimbangan orang Melayu/Islam terhadap project ini........!
Kita nak mengadu pada siapa lagi, kalau UMNO pun buat bodooo jee!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 10:55 AM

kamu org org umno bukan ke superhero superhero time kalimah allah dulu apa lagi pergilah demo bantah..ke demo bukan budaya kamu..tak usah nak salahkan org lain..kerajaan yg luluskan lah yg paling lahanat...korang pulak sibuk mana org tu mana org ni.sibuk cari kambing hitam..kamu tak baca ke ni ...... the Malaysian government fully supported us in this project and also providing us the land." benda ni pun aku sure lebih separuh rakyat malaysia tak tahu...puihhh...kamu yg pangkah BN kamu bertanggung jawab sama..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 11:04 AM

bro Din...gua pon panas ati gak dgn mende neh...gua tgk Najib pon makin hari makin ke laut jer...tapi apa pon sblm kite 'amok' lbh baik tunggu penjelasan Ah Jib ngok dulu...kalo betol A Jib Ngok restu mende neh...jom la kite ramai2 ngok kan dia laki bini...halaula ...boring dah sangat2 dgn onar derng...xabis2 nak jilat jubor kapir...byk lagi org yg berbakat n tebal jiwa Melayu n Islam boleh jadi PM...lahabau betol...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 11:06 AM

nak lawan patung kat kelantan tu kot?
najib memang hampeh!!! bye bye BN..

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:40 AM

@AnonymousTerimakasih diatas maklumat !

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:41 AM

@AnonymousMemang betul projek ni. BUKAN SPIN .

Soal dapat restu dari Najib atau tidak itu perkara sampingan, yang UTAMA -projek kena dibatalkan !

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:43 AM

@Anonymousya, kita tidak melihat isu dari sudut politik. Malangnya ramai pihak yang kita harapkan untuk menjadi suara kita, mereka lebih banyak melihat dari kacamata politik

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:44 AM

@tungkaran hati ? ? ? saudara ingat saya ada kabel terus ke Tun ? terjatuh kerusi saya baca ! hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:45 AM

@Anonymoustak perlulah main tuduh menuduh dan politikkan isu ini. Yang penting kita sama2 bantah.... boleh ?

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 11:46 AM

Alhamdulillah, sudah mula kedengaran para bloggers lain memainkan isu !

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 12:19 PM

Ok Din.akak tulis sikit dan link posting Din..

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 12:59 PM

@mamasitabaca post terbaru saya kak, saya fikir ia satu SCAM berbentuk MLM nak tipu duit rakyat !

....................
Reply To This Comment ...................
September 27, 2013 at 1:12 PM

Salam Bro ! I dah post dalam blog I, any update plz update..so kita bolih 'info' kan kepada semua. Tks

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 27, 2013 at 4:39 PM

To Anon 10.55,
Aku rasa, belah PR punya superhero2 demo lagi power. Baring kat jln, halang komuter, terajang kereta polis..
So, kalau betul Malaysian gov dah endorse bende ni, apesal belah PR senyap ja? Gambang bkn bawah parlimen Kuantan? Fuziah Salleh pun tidoq mcm Adun Lepar ke?

....................
Reply To This Comment ...................
September 28, 2013 at 9:46 AM

salam, aku amat tidak sokong projek ini tanah malaysia. dan aku yakin ini agenda kafir atau kumpulan dajjal yg berselindung menngguna Agenda, ni semua projek illmunati untuk menjatuhkan umat Islam Malaysia sepertimana projek Syiah mereka kepada Malaysia. Kerajaan Malaysia harus paham dan sedar pekara ini .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 28, 2013 at 11:58 AM

saya pun pelik kenapa isu ni x timbul masa pru 13 hari tu?ini isu besar kalau betul ds najib terlibat senang2 pakatan boleh menang...saya pun rasa ini adalah satu lagi penipuan untuk kaut duit rakyat dan memburukan kerajaan BN dan juga nama ds najib...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 12:07 PM

@Sudir
Lynas kan mengayakan kroni Melayu..hurm, biasalah, Pakatan ni rasis, pentingkan kaum chauvenis sendiri ja..busuk punya org

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 11, 2013 at 4:25 AM

Sebagai orang ISLAM, projek ini "MESTI" di bantah. PAS yang memperjuangkan dasar dasar ISLAM seharus nya terkedepan. Andai kata PAS takut di ugut oleh DAP elok keluar sahaja dari PR. Saya kira di kala itu kemenangan sekiranya di perolehi tidak mempunyai erti apa apa, Selain dari Negeri Pahang,negeri negeri lain juga akan menerima nasib yang sama kerana kemungkaran masih berleluasa hanya masa sahaja yang akan menentukan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 11, 2013 at 7:30 AM

ELOKLAH TU, MELAYU BILA NAMPAK DUIT DIA KISAH KE HALAL DAN HARAM...... .....KALAU TAKUT KERANA HARAM......TIDAK ADA LAH RASUAH DALAM UMNO.....
BENDA2 MACAM TOKKONG INI LAGI PUAK2 TIDAK AMBIL POT.......ULAR DALAM SEMAK TAK GUNA DUIT KE??????????? elah.....

Post a Comment