........... Dewan Ulama Sudah Sedar Tapi Kepimpinan Masih Rela Pas DiPerkuda Dap | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Dewan Ulama Sudah Sedar Tapi Kepimpinan Masih Rela Pas DiPerkuda Dap

Sunday, September 15, 20136comments

Lama dah tak tulis tentang Pas, malas nak layan Pas sebab Pilihanraya lambat lagi. Tapi berita yang ini kena sentuh juga -

"Saya harap Pas Pusat segera menubuhkan jawatankuasa khas untuk kaji dan menilai semual kemerosotan sokongan pengundi Melayu terhadap Pas termasuk Tahaaluf Siyaasi terutama dengan PR sejauh mana ia menguntungkan Pas," kata Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib.

Mengaku pun yang prestasi Pas merosot teruk, yang orang Melayu semakin kurang memilih Pas berbanding sebelumnya ..... 

Habis tu kenapa sebelum ni heboh bloggers Pas menuduh yang orang Melayu sendiri sudah lari dari Umno BN ? Takkan Ketua Dewan Ulama Pas berbohong ?

Apa maksud KEMEROSOTAN SOKONGAN ?

Malah Datuk Harun ketahap mempertikaikan Tahaluf Siyasi yang Pas jalinkan bersama Dap kerana mendapati ia lebih mendatangkan mudarat kepada Pas dari sebaliknya. 

Itu yang kita duk sebut selama ini, tak perlu saya ulang sebut, cukup sekadar dengan ilustrasi tepat di bawah -

Tahaluf Siyasi Pas-Dap

Kalau sebelum ini mana-mana pemimpin Pas yang berani menegur perkara ini pastinya menerima tindakan keras seperti apa yang berlaku kepada Hasan Ali dan Nasharuddin ..... sekarang apakah Datuk Harun juga akan di hempuk oleh orang Pas ?

Kali ini mungkin tidak. Kali ini saya percaya ramai orang Pas turut mengakui akan kebenaran betapa Pas telah dipermainkan oleh Dap melalui apa yang mereka namakan sebagai Tahaluf Siyasi. 

Walaupun Tahaluf itu masih cuba dipertahankan oleh Nik Aziz, orang yang mula2 berikan takrif bahasa arab itu kononnya bagi menunjukkan kerjasama Pas-Dap itu berbeza dengan kerjasama Umno bersama parti2 bukan Islam lain..... tapi kali ini saya percaya kata2 Nik Aziz akan lebih dilihat sebagai cubaan menegakkan benang basah.

"Saya melihat keputusan ini tidak sekali-kali silap bahkan ia lebih membawa Pas ke hadapan pentas politik di Malaysia. Lebih bermakna daripada itu, Pas berjaya mempersembahkan Islam kepada bukan Muslim dengan cara yang tidak pernah dilakukan oleh Umno,"

"Di sinilah letaknya misi sebenar Pas di dalam PR.
 
"Benar, kita ingin memburu kemenangan di dalam pilihan raya, tetapi juga perlu diingat Pas sebagai gerakan Islam juga memikul tanggungjawab dakwah yang besar di pentas politik," - SINAR.

Berilah apajua alasan, yang jelas nyata - Pas sudah hilang taring. Dap seperti diduga, muncul sebagai Juara PR, setelah berjaya memperkudakan Pas.

Kata2 Nik Aziz diatas lebih kepada menyelamatkan EGOnya yang tercalar.

Sekarang kuda Pas masih boleh menyalak tapi salakannya tenggelam dek bunyi rakan sekandangnya - babi yang jauh lebih riuh.

Begitu juga suara yang lemah kedengaran dari Presiden Pas Ustaz Hadi yang berkata Pas akan tetap bersama PR ( KLiK ) walaupun Dewan Ulama Pas cuba menyedarkan mereka.

Kenyataan Nik Aziz - Harakah

Kalau Pas masih mahu terus diri mereka diperkudakan oleh Dap, kita nak kata apa lagi. Seteruk2 pemimpin Umno yang dilihat sebagai kuat membodek ( tak kiralah apa nama yang diberikan, tapi kita tetap melihatnya sebagai bodek ) orang cina, pemimpin Pas lagi teruk ..... mereka pula rela dipergunakan !


Disebalik semua ini, perkara yang jelas nampak tapi cuba disorokkan oleh pemimpin2 Melayu kita adalah - Cina sudah makan dua-dua belah pihak !

Padahal kalau dicampur kedua2 kerusi yang dimenangi oleh Umno dan Pas ( dan Melayu Pkr ), orang Melayu mampu menjadi majoriti.

Apa yang menjadi harapan orang Melayu adalah, sekiranya keperluan itu tiba untuk mempertahankan apa yang hak dari dirampas oleh bukan Melayu, kesemua wakil Parlimen Melayu mampu mengetepikan perbezaan fahaman politik dan bersatu.

Jika itu mampu dilakukan yakni dengan meletakkan kepentingan agama dan bangsa didepan, dengan sendirinya Melayu Islam masih dan akan terus menjadi teras pemerintahan di Tanah Melayu.

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2013 at 7:46 PM

PAS MASIH LAGI BERMIMPI (BACA MENGIGAU) ... DENGAN MIMPI BASAH ... HARUN DIN BARU TERSEDAR DARI MIMPI BAHALUL BERAIR LIUR BASI ... BERSETUBUH DENGAN DAP ... DAN KESEDAPAN PERSETUBUHAN ITU TELAH DINIKMATI OLEH RAMAI ORANG ... TERUTAMANYA KEPIMPINAN TERTENTU DALAM PAS YANG MENDAPAT HABUAN TERTENTU DARI DAP DAN PKR ... MANA MUNGKIN PAS BERPISAH DENGAN DAP DAN PKR ... PERPISAHAN DENGAN DAP DAN PKR AKAN DITENTANG OLEH PIMPINAN TERTINGGI PAS ..

DAN DIN ... ADA SATU LAGI IGAUAN PAS YANG MASIH UTUH YANG SUKAR DI PISAHKAN DARI PAS ... IANYA WUJUD DAN ADA UTUH DI DALAM JASAD PAS SENDIRI ... PERSEKONGKOLAN PAS DENGAN PENGANUT AGAMA SYIAH SUKAR UNTUK DINAFIKAN OLEH PUCUK PIMPINAN PAS ... DAN ADAKAH HARUN DIN SEDAR AKAN PERMASALAHAN INI ... ATAU SEPERTI BIASA ... BIARPUN DIA SEDAR DIA AKAN PEKAKAN TELINGA, BUTAKAN MATA DAN BISUKAN MULUT SEBAGAIMANA DIA BISUKAN MULUT DARI MENASIHAT PIMPINAN TERTINGGI PAS DAN PKR YANG SANGGUP DAN DENGAN REDA SERTA RELA MENGGADAIKAN KALIMAH "ALLAH" KEPADA PUAK KAFIR DEMI SECALIT UNDI ... TETAPI DENGAN LANTANG MENASIHAT TUN M ... KERANA HANYA BERKATA BETER DEVIL YOU KNOW THEN ANGEL YOU DID'NT KNOW ... DAN MENDIAMKAN DIRI APABILA FARTHER NICKY BERKATA 'TIDAKLAH MENJADI KESALAHAN (DOSA) BERSAHABAT DENGAN IBLIS DEMI MENEWASKAN UMNO'

DAN AKU AMAT YAKIN HARUN DIA AKAN MENJADI ULAMAK BISU DALAM MEMPERSOALKAN KEWUJUDAN PENGANUT AGAMA SYIAH DI DALAM PAS ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2013 at 9:54 PM

apa komen harun din dalam kes ini ...

Satu laporan polis telah dibuat oleh enam orang pemimpin dan ahli Syiah Kedah di Balai Polis Alor Star sebentar tadi.

Keenam-enam mereka diketuai oleh Abdullah bin Hasan yang merupakan Ketua Syiah Rafidhah Kedah dan Wan Asyraf bin Wan Salahuddin yang merupakan Naib Ketua Syiah Kedah.

Kepala-kepala Syiah Rafidhah yang juga merupakan antara pengikut dan pemimpin PAS setempat itu juga memandang remeh serta memperlekehkan Akta Anti Syiah yang telah diwujudkan di Negeri Kedah setelah diluluskan oleh DUN Kedah baru-baru ini.

untuk lebih lanjut rujuk ...
http://kedahan69ers.com/ketua-syiah-rafidhah-kedah-buat-laporan-polis-terhadap-mufti-negeri/

aku yakin harun din akan senyap sahaja dalam isu ini ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2013 at 10:37 PM

Harun din ni spesis ketiak masam, tak pernah menang pilihanraya, tuhan dah tunjuk kemurkaannya terang3

....................
Reply To This Comment ...................
September 15, 2013 at 10:47 PM

Err ... kenapa ramai yang bertanyakan pandangan Harun Din ? Artikel diatas adalah komen Harun Taib

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2013 at 10:54 PM

Harun din pun sebenarnya spesis lidah bercabang, cuma krn hormat org kpdnys sebelum ini buat mrk tak mahu komen menghentam beliau, kecuali brother outsyedthebox aje yg berani

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 17, 2013 at 7:15 AM

bro din.. ni sebab benci sangat ke pas ni... harun taib jadi harun din kuang..kuang..kuang heheheheh

Post a Comment