........... ahKok - Hello Mukhlis, Chinese Also Pay Tax ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

ahKok - Hello Mukhlis, Chinese Also Pay Tax !

Monday, September 30, 201331comments


The Kedah MB ah, Mukhlis ah vely UNFAIR ! NOT DEMOCLATIC !

Haiya .... ahkok ah .... why you talk so loud one ? I from Terengganu can hear your voice, meh. What happen ?

Mukhlis say ah, he cannot entertain chinese school anymore because chinese don't vote BN. If got balance, then only he can give ...... He want to entertain the Sekolah Kebangsaan first ! HOW CAN LIKE THAT ... Chinese also pay tax !

Mukhlis cannot do politics of vengeance like that .... Chinese also pay tax !

Vengeance ? 
Yalah ... he cannot punish the Chinese community because they don't vote for BN !

ahKok ah, talk slowly can or not ? sakit la telinga ...
Oh ?.. soli ah ... ok, ok...  

So you say Chinese don't vote BN la ?
Err ... i say like that meh ? Where got ?

So you say chinese school equals chinese la ? 
Err ... Malay also got maa..... 

But you say chinese community only kena punish ... you don't say Malay community or Indian community, or 1Malaysia community ?
Is the same la .... 

Then you say vernacular school not cause of racial polarization ?
Ya lor... Mukhlis say One school in Unity but vernacular school cause lacial polali...polalil...pol.. haiya, why i write ok wan... polarization.

So you say vernacular school is good for unity ?
Errr ... i only say vernacular school is not cause of racial ....err that one la..

OK... now i ask, is vernacular school good for unity ?
Haiya, in the article i never say like that la... and they also never ask me that. You don't turnaround my words OK !

Oooopsss.... ok, ok... in my article you can also think meh ?
Ya lor .... chinese also pay tax !

Huh ? 
Mukhlis talk about UBAH, but he cannot do like this, treat the chinese school unfair like that. He must be fair. Chinese also pay tax !

Sekolah Kebangsaan got Malay, got Indian, Chinese also got ... ALL also pay tax what..
Ya lor, but more chinese in chinese school.... and chinese also pay tax ! Mukhlis is the one who must UBAH.

UBAH is Change and Change is UBAH. NOW what Mukhriz is doing IS UBAH lah... He's changing the old way of just giving everything to everybody, and more to the chinese school ..... doesn't matter the chinese vote for BN or not.
Hmmm .... then Mukhlis cannot UBAH ! He must stay the old way ! You see... the chinese also pay tax.

Yalah ... but Mukhriz never say he don't want to help the chinese school. He only say if got balance, then he will help the chinese school.
Like that cannot ... chinese also pay tax ! Mukhlis must give fair to everybody.

What you mean by FAIR ?
Fair la .. Equal. Chinese also pay tax !

Equal according to number of schools ?
Errr ....

Equal in terms of facility ?
Errr ...

Equal in terms of the condition of the schools?
Errr .... 

Equal in the ....
Wait, wait ..... in the article Mukhlis never say all those things ... how come u say and u ask me ? You cannot put my answer here if in the article i never answer.

OK, ok... but what IF Mukhriz say like that, what will be your answer ?
No No No no .... cannot like this. Now you are being unfair ! You must remember, the chinese also pay tax !

Reference - TMI - Mukhriz hukum pengundi Cina di Kedah, kata Teresa Kok







Share this article :

+ comments + 31 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 12:17 AM

He has opened his mouth. Mukhriz is not a smart politician.

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 12:19 AM

@AnonymousYou say wan ... other people say different :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 12:28 AM

Agree with din...ano 12:17am..you're a racist ans an idiot! Balik tongsan la!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 12:36 AM

saya suka ketegasan. Mukhriz dah cakap dan pastinya dia akan deliver. tak guna lagi nak berdolak dalik jika ianya melibatkan kepentingan MELAYU. dah sepatutnya berani bersuara kerana bangsa MELAYU dah lama terpinggir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 12:44 AM

Mukhriz is very smart la anon 12.17 tiba masa nya melayu pulak naik tocang...haha ada yang dah gabra la tu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 1:37 AM

Bsngsa ni me mamang bangs at jangan pedulikan dia

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
September 30, 2013 at 1:52 AM

2008 Mukhriz mahu sekolah vernakular dihapuskan.
2013 Mukhriz hanya akan keluarkan bantuan KALAU ada lagi wang peruntukan

Dah mula nampak patern hala tuju Mukhriz dalam soal pendidikan ni. Aku cukup sokong. Kena pastikan Mukhriz menang kerusi Naib Presiden nanti. Bagi gegar sikit UMNO. Biar cepat sikit sekolah vernakular ni hapus. Bazir duit je bela sekolah yang menghasilkan manusia yang tak reti kenang budi. Lepas tu kena belanja berjuta-juta buat program PLKN yang langsung tak beri manafaat dari segi perbalahan kaum. Ini negara tetap milik Melayu. Agenda Melayu tetap jadi nombor wahid dalam setiap polisi dan perlaksanaan kerajaan.

Ahkok tak suka? Pergi la dok kat Australia. Lepas tu jerit la marah kerajaan situ sebab tak buka sekolah cina.

p/s: kalau ahkok berambus ke australia, boleh tak bawak KJ sekali. Melayu tak suka dengan liberal dan Pemuda yang tak bertelor

....................
Reply To This Comment ...................
antihipokrit
September 30, 2013 at 1:55 AM

PARODY:::

Ini merupakan keputusan CEC PARTI BERBILANG KAUM DAP yang diadakan di One Word Hotel :

BERBILANG KAUM - 1MALAYSIA

1. Liew Chin Tong @ Leman bin chik - 1,438
2. Lim Kit Siang @ Lijah Binti Seman - 1,436
3. Karpal Singh - 1,421
4. Gobind Singh @ Ghafar bin Sani- 1,409
5. Lim Guan Eng @ Khalifah Umar Bin Erwin Joko - 1,304
6. Chong Chieng Jen - 1,294
7. Anthony Loke Siew Fook @ Ahmad Lebai Bin Seman Pok - 1,263
8. Chow Kon Yeow - 1,203
9. Fong Kui Lun - 1,193
10. Teng Chang Khim @ Suarno bin Kimin (Perwakilan Jawa Peranakan )- 1,164
11. Tony Pua @Timah Binti Puak - 1,158
12. Zairil Khir Johari - 1,132
13. Teresa Kok - 1,127
14. Chong Eng @Comel Anak Engkot (Perwakilan Sarawak)- 1,111
15. M. Kulasegaran - 1,088
16. Tan Kok Wai @ Kitan Sawai (Perwakilan Org Asal) - 1,088
17. Teo Nie Ching @ Mek Yah Binti Chomprak (Perwakilan SIam) - 1,081
18. Boo Cheng Hau - 961
19. Nga Kor Ming @ Ngah Bin Mat Keng- 956
20. Ngeh Koo Ham @ Ngah Bin Hamid - 809

Baru nampak BERBILANG KAUM DAP ni.. Syukurlah DAP sudah berubah menjadi PARTI 1MALAYSIA.

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 3:05 AM

When Tun Razak met Mao Tse Tung, informed him that there were about 300000 stateless chinese in malaysia and would like china to take them back. Mau said NO NO NO.

Even china dont want these bloody ungrateful chinese. where can they go? nobody wants them. and still here behaving like thugs, hooligans and behaving as though they own this country forgetting who gave them citizenship. Do you feel those stab your back be treated nicely? Teresa Kok, dont talk cock (orang Parit ckp 'Jangan labun buah pelior!)

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 8:03 AM

Bro,

Aku benci betul bila Cinabeng2 ni selalu kata org Cina bayar cukai. Apa yang mereka maksudkan ialah hanya orang Cina di Malaysia pembayar cukai dan orang lain tak bayar dan mereka mahu kerajaan berlaku adil kepada mereka.

Aku nak ingatkan Cinabeng ni cukai kerajaan bukan datang dari income tax sahaja. Banyak lagi sumber cukai.

1. Income tax
2. Corporate tax
3. Cukai jualan 10% kepada semua barang. Yang ini tak kira Melayu, Cina atau India semua kena bayar
4. Cukai Perkhidmatan 6%. Sama seperti dalam 3 diatas
5. Cukai impot barangan
6. Cukai eksais
7. Cukai Tanah dan lain2

Cuba tengok keadaan sekolah kebangsaan dan sekolah cina Prasarananya jauh bezanya. Walau pun kedaan sekolah Cina lebih baik tapi kerajaan masih memberi banyak dana. Ada yang dapat berjuta. Tapi ada sekolah kebangsaan yang masih daif keadaannya dan tidak dapat apa2 dari kerajaan.

Apa yang Mukriz buat aku sokong. Bantulah sekolah2 kebangsaan. Tunailah keperluan mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 8:10 AM

Kita sokong Mukhriz jadi naib Presiden.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 8:31 AM

Hope more MB from UMNO behaves like Mukhriz. People like the Kok will start to shiver when the Malay politicians really becomes like them....racist. Well Mukhriz has shown the way...I HOPE more will be like him. Just ignore their ranting.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 8:38 AM

Orang2 Melayu... Sokong Mukriz kiranya Dia mahu hapuskan Sekolah Cina di Kedah.. Sokong 100% kepad LAKSAMNA MUKHRIZ NIE

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 8:42 AM

SoalNya Orang2 China Kat Negeri China pon Tak Boleh terima Orang Cina Di Malaysia nie..Orang Cina Malaysia Rasis, Bila Berniaga Menipu, Bila Bercakap Bohong, Buka Mulut Bohong, Beri RM1.00 Nak Balik RM100.00.

Hapuskan Sekolah Cina di Malaysia Nie.. Mana2 Orang Cina Tak Suka pergilah Balik ke Negeri Taiwan ke Hong Kong ke .. Sebab Main Land China Tak Nak orang Cina jenis nieh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 9:02 AM

aiseh...org indon pun bayar cukai din....habis takkan nak buat sekolah indon kat malaysia supaya berlaku "adil"?

mat saleh "expat" kat malaysia pun bayar tax....aku org melayu yang duk Australia ni pun bayar tax! habis takkan aku nak mintak sekolah melayu pulak kat Aussie ni?

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 9:04 AM

ayat - The Chinese also pay tax - tu yang tak boleh blah !

Nampak sangat KIASUnya ahKok

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 9:13 AM

Bro Din, Najib tak sound kat ko ker?

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 9:24 AM

@AnonymousHuh ? Kenapa Najib nak sound saya ?

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 9:25 AM

Apa kata saudara tu betul.
Tak kan nak buat sek kadazan. Sek Iban. Sek Bidsyuh. Sek Semang pulak. Mereka ni semua ni bsyar cukai.

....................
Reply To This Comment ...................
September 30, 2013 at 9:36 AM

Bukan Mek Kok aja Din. Rsmai lagi Cinsbeng yg kata macam tu. Yang ramai tipu tak bayar income tax dia tak cakap pulak.
Aku dulu buat mktg jual tsyar. Profit n Loss setiap tahun rugi
. Tapi kedai tayar dia masih ada disitu bertshun tshun. Tak pulak ditutup. Kan tipu namanya. LHDN mesti check semus ni. Jangan hanya tengok pnl setshun. Pergi on the ground. Employ graduate2 yg menggangur nab mereka ni. Jangan bagi chan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 1:24 PM

Cerita tentang cukai ni ...cinabeng tok sah dok gah sangat
Kebanyakan cinabeng berniaga jadi dorang byk yg tak byr cukai
Kalau byr pun sikit aje ... dorang hantar penyata income tax tipu

Berapa sangat cukai pendapatan cinabeng byr kalau nak banding dgn contribution dari Petronas
Petronas contribute 40% dari pendapatan kerajaan
Siapa kerja di Petronas ...90% MELAYU beb ...
Secara tak langsung Melayu dah contribute 40%

Itu belum kira corporate tax dari GLC yg majoriti pekerjanya Melayu
GLC tak tipu dlm kiraan tax dorang ...tak mcm sykt2 cinabeng
Selain dari tax, GLC juga beri dividen kpd kerajaan

Dah tu org Melayu majoritinya makan gaji ... kerja kerajaan ... GLC ...syarikat2 cinabeng
Kalau makan gaji mmg confirm kena byr cukai ...mana boleh lari ...tiap2 bulan kena potong

Jadi cinabeng jgn dok gah sgt dorang byr byk tax
Melayu & Bumiputera (secara tak langsung) lagi byk bayar tax dari dorang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 2:17 PM

@Esa AdamMelayu pun bayar cukai, silap2 lagi banyak dari cina(syarikat pun tipu cukai) ha ha ha, aku yang tak bayar cukai pun kena cukai sebab ada kad credit dah tentu bayar cukai 100(2 kad) cukai perkhidmatan telekom, celcom dll.

....................
Reply To This Comment ...................
pemuda_surau
September 30, 2013 at 4:18 PM

Salam Din,
Sapa pimpinan org Islam tak kira dari UMNO atau PAS yang mau sekolah vernacular dihapuskan HARUS diangkat menjadi pemimpin dan suara mereka diperpanjangkan ke semua media!

Siapa nak belajar di sekolah vernacular disyaratkan isi borang permohonan kerakyatan India/Cina dan sebaik tamat belajar mereka harus bersetuju untuk dilucutkan kewarganegaraan Malaysia sebab tujuan utama sekolah vernacular ditubuhkan adalah untuk melatih bangsa Cina/India untuk bersedia menjadi warga India atau China semula dan mudahkan mereka balik ke tanah air tok nenek mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 5:12 PM

Bro sebab apa negara China tak guna demokrasi, sbb dia org x leh bagi muka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 8:28 PM

Din bro, minta kat LHDN bentangkan angka-angka siapa yang cukai ni biar rakyat Malaysia semua tahu

Cukai yang Kastam tak dapat kutip dari rokok seludup aje pun dekat rm2billion. belum alkohol, tax evasion, dll

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 9:32 PM

Kalau org Tanya kenapa Mukhriz layak mendapat tempat tertinggi dlm UMNO? Sebenarnya kita rindu dengan zaman pemerintahan Mahathir dan agak kecewa dengan Najib, dan kita Nampak adanya Mahathir dlm Mukhriz. Itulah jawapan saya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 9:43 PM

Telesa Kok, suka hatilah BN nak buat apa pun. Dia dah menang. Dulu sebelum PRU bukan main penyokong DAP konfiden dapat menerajang Melayu dari tampuk pemerintahan negara. Agak-agak kalau DAP yg menang, dapat berlaku adil tak kepada org Melayu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 30, 2013 at 10:55 PM

Demi Allah..Saya bumiputera Islam membayar income tax 60k++ setahun..
.teresa cock..you better shut your mouth too...

....................
Reply To This Comment ...................
October 1, 2013 at 12:22 PM

@SolitaireHunterTeresa Kok don't talk kok!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 1, 2013 at 5:52 PM

sekarang ni ada 3 menteri besar yang terang2 hentam kaum teresa ni..mb johor,mb kedah dan mb melaka...harap2 ada lagi yang akan menyusul

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 3, 2013 at 2:27 AM

Cinabeng2 ni mmg x sedar diri..aku harap MB kerajaan BN terus bela org melayu kita.Jgn bg cina2 bukit ni makan hasil negara kita lg..biar melayu control balik ekonomi Malaysia ni dann jgn bagi muka kat DAP and cinabeng2 ni semua.Hidup Melayu!

Post a Comment