........... The New Village - Heronya Adalah Watak Chin Peng ! ? Baldi Hell ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

The New Village - Heronya Adalah Watak Chin Peng ! ? Baldi Hell !

Friday, August 2, 20136comments


Tidak dapat dipastikan kesahihan cerita ini tapi sekiranya benar sepertimana yang ditulis oleh rakan blogger MYMASSA mengenai filem The New Village, kerajaan harus mengharamkannya dari ditayangkan dan beberapa kepala mesti berguling ( heads will roll ) !

MYMASSA mendapat info dari seorang rakan di Lembaga Penapisan Filen mengenai apa yang cuba dipaparkan dalam The New Village.

Selain dari propaganda negatif yang cuba disampaikan melalui pelbagai fakta yang sengaja di putarbelitkan, rupa2nya watak Hero dalam filem itu yang bernama Ah Nam adalah Chin Peng !


9. Watak Ah Nam dalam filem ini adalah Watak Chin Peng yang dijulang sebagai Hero Malaya menentang Jepun dan menentang British. Ah Nam atau Chin Peng dijulang dalam filem ini sebagai Hero sebenar Malaya bukannya Tunku Abdul Rahman, Sarjan Hassan atau Leftenan Adnan!

10. Propaganda Filem ini ke arah "Good Komunis" atau "Ah Nam @ Chin Peng" adalah Pejuang Kemerdekaan sebenarnya terbukti apabila Prosedur "menyalahgunakan" peristiwa bersejarah Rundingan Baling, Rundingan Damai PKM 1989 dan Lawatan Tun Razak ke China untuk membenarkan "KeHeroan dan Perjuangan Ah Nam@Chin Peng".

Digambarkan Kononnya Ah Nam@Chin Penglah yang berusaha memerdekakan Tanah Melayu melalui Rundingan Baling 1955. Digambarkan pula "Ah Nam@Chin Peng"lah yang membawa Keamanan kepada Malaysia melalui Rundingan Damai PKM 1989. Kejahatan Prosedur filem ini ialah apabila menggunakan Lawatan Tun Razak di China untuk menguatkan hujah filem ini bahawa Tun Razak pun mengiktiraf Komunis. 

KLiK untuk baca artikel sepenuhnya.


Filem dikatakan cuba memberi imej Pejuang Kemerdekaan kepada Pengganas Komunis dan Chin Peng diangkat / dijulang sebagai Hero Negara.

Baldi Hell ! !

Banyak pihak kena jawab nih dan banyak kepala kena berguling. Macamana LPF boleh luluskan sebelum ini tanpa sebarang potongan pun jika benar apa yang didakwa diatas ?

PS - Patutlah Lim Kit Siang tak cakap banyak dan Lim Guan Eng pula tidak menyentuh apa2 tentang filem ini sebaliknya cuba spin/alih isu kepada soal hipokrit....Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
August 2, 2013 at 7:45 AM

Filem ni boleh di kategorikan menghasut atau menaikkan sentimen perkauman yang di olah dalam falasi.

Agenda nya halus dan tersembunyi. Jika ini yang dinturtle maksudkan.

Oleh itu menghidupkan, mempromosi dan menjulang komunis, bukan kah salah dalam perlembagaan Malaysia?

Contoh lain Al Maunnah, Kumpulan Jihad Islamiyyah Indonesia yang di bawa oleh pakar fizik melayu (pakar bom-mati di tembak) dan beberapa contoh lain yang mungkin saudara dinturtle lebih arif maklumat nya. Kalau boleh rentetkan sedikit dalam blog ini.

Persoalan nya...jika benar The New Village ini haprak, kerajaan bawah KDN boleh heret semua yang terlibat ke mahkamah. Betul tak? Sesuatu yang merbahaya jika di biarkan begitu sahaja kerana pendidikan vernakular sudah mencapai tahap kritikal sekarang.

Anak-anak bukan melayu sudah dan semakin di didik dalam bentuk propaganda komunis Chin Peng. China sudah moden dan anjakan pradigma nya tidak lagi berpegang sejarah Mao Tse Tong. Hanya tinggal ikon.

Berbeza di Malaysia bukan? Kita boleh tanya LKS dan LGE di atas perjuangan mereka...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 2, 2013 at 10:27 AM

Salam,
dah kp finas kata penerbit tapis filem sendiri. Kira finas lulus la tu. Tapi dgn kerjasama pemimpin umno, ah jib gor, filem tu mungkin akan ditayangkan krn dlm bhs cina. Sebab anak ah jib gor faham. Ahli umno tak faham tak apa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 2, 2013 at 11:34 AM

masalah yang berlaku kini kerana pm malaysia kini bukan dari bangsa melayu ... tetapi bangsa cina ... namanya ah jib gor ... er silap ah jib gong (gong maknanya bengong) ... er silap ... ah jib go .... er silap lagi ah jib gol ...
riingkasnya ... AH JIB MUST GO ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 2, 2013 at 7:16 PM

Hantar surat ke Chin Peng di negera Cina Komunis:

Balik kampunglah dan pandai-pandai perintah diri sendiri di sana. Sini DAP dah terjerumus dalam capitalisme. Harap Lim Kit Siang hantar sepasang kasut buatan Malaysia kepada mu ya? Tak payah datang shopping di Tanah Melayu ya? Tuhan kita jadi saksi atas kebenaran dan kedustaan manusia semua.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 2, 2013 at 11:17 PM

ITU KOMINIS KALAU MASIH ADA.. BOLIH DI BUNOH. SEBABNYA MEREKA MUSOH NEGARA DAN MUSOH PENDUDUK TANAH MELAYU.
TERINGAT WAKTU DARURAT.. BAGAIMANA KOMINIS BANGSA CINABABI MEMBUNOH PERAJURIT DAN PENDUDUK MELAYU..
TIADA MAAF BAGIMU..DENDAM MASIH LAGI MEMBARA.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2013 at 7:06 AM

harus di ingat d waktu darurat ada melayu yang menyokong fahaman komunis dan tak dikecualikan d waktu kini masih ada pemikiran komunisme. pada rakyat malaysia atas kekecewaan

Post a Comment