........... Salah Parking Kompaun RM500 - Kayalah Teganu ku ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Salah Parking Kompaun RM500 - Kayalah Teganu ku !

Saturday, August 24, 20136comments

Mungkin betul tekaan saya sebelum ini yang kerajaan Terengganu dah tak cukup duit .... salah letak kereta di laluan pejalan kaki boleh kena kompaun RM500 ( Ringgit Malaysia Lima Ratus Sahaja ) !

Biar betul ..... Kaya lah Teganu tak lama lagi hehehehe ...



Gambar saya copy dari blogger Pas Omak Kau.

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 24, 2013 at 11:46 AM

Hebat....hebat..... memang kaya la....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 24, 2013 at 12:05 PM

Saman Polis dan JPJ pun max RM300. Wow memang hebat.. banyak cara lain untuk mendapat wang dari rakyat..... Ikut suka hati aja nak menulis dalam surat kompound tu...
Pegawai berkenaan perlu diambil tindakan kalau ianya bukan arahan sebenar daripada yang perlu dicatatkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 24, 2013 at 4:17 PM

demo gile piti ... pentadbir rakyat akal buntut nak matikan rakyat ... tolong cari kerja lain lah oi tunjuk pandai kepada bos kutip duit orang susah bukan cara org. waras lah oi!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
MeorUsa
August 24, 2013 at 4:46 PM

sapa wakil rakyat panda sangat.?
Sapa RM500 samang !!!!!,critical sangat ke that spot ni.?..Is this TIMES SQUaRE.?
Are law makers just being stupid or are they way smarter then us.?
Makang Tuan, In that case....let get rid of them.

....................
Reply To This Comment ...................
August 24, 2013 at 5:08 PM

Padan muka tuan punya kereta. Samseng sangat. Letak kenderaan merata2.

Tak kisahlah di Dungun atau Cherok Tok Kun, tapi tentu dia tau dia buat salah tapi masih tak peduli, nak tunjukkan keras kepala. Hormat le sikit orang lain. Kalau tempat tu sibuk macam Times Square lainlah, nak cari parking pun susah. Kat Dungun nak jalan kaki jauh sikit pun susah ke?

Memang patut diajar orang yang kekurangan akal seperti ni. Kalau dibiar tentu lagi melampau2. Mungkin juga dia dah buat berpuluh kali tetapi terlepas, kali ni baru merasa.

Aku saran pasang niat derma dekat kerajaan je masa bayar kompaun tu, dapat jugak pahala di bulan Syawal yang mulia ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 24, 2013 at 7:22 PM

Ada diskaun tu... kalu dlm masa 3 hari byr rm5 rial je.. atau tak byrri rm10 rial je.. ikut mbkt lah.... dungun xtau pulok..

Post a Comment