........... Masih Tak Mengaku BODEK ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Masih Tak Mengaku BODEK ?

Thursday, August 8, 20133comments

IKHLAS ? BODEK ?
Luahan dari orang Sarawak ... KLiK

Itu kalau dari segi poster /visual. Dari segi ucapan Perutusan Raya pula - KLiK

Masih tak nak mengaku BODEK ? Masih tak nak UBAH ?

Share this article :

+ comments + 3 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2013 at 11:06 PM

Sebagai seorang Melayu, saya rasa terguris dengan ungkapan Najib yang mengatakan betapa pentingnya masyarakat Cina dinegara kita. Sangat berbangga dengan ayahandanya dan sanggup mewarisinya untuk MEMBANTU masyarakat Cina. Betapa terhinanya Melayu ditempat sendiri yang tidak langsung dibanggakan.

“Salah satu daripada perkara yang amat penting adalah pendidikan di mana kita telah peruntukkan dana sebanyak RM100 juta dalam Bajet2013 selain peruntukkan RM100 juta untuk tahun lalu bagi pembinaan bangunan, penambahbaikan dan pengurusan sekolah jenis kebangsaan Cina”.

“Masih banyak kerja yang perlu kita fokus pada 2013 dan saya akan sentiasa memastikan yang masyarakat Cina terus dibantu. Untuk itu, saya harap, masyarakat Cina di negara ini terus memberi sokongan kepada saya untuk mencapai matlamat ini”.

Pergh! Kalau sakit jantung, boleh mati dibuatnya. Panasssssssss!!!! Semuanya dah panasssssss!!!!!

Tak nak komen panjang hanya SATU sahaja harapan. Najib berundur sebelum Melayu menjadi pengemis ditempat sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2013 at 6:33 AM

Yeah, still remember the poster. Some of my chinese fren claimed that baju yg najib pakai tu adalah baju untuk org mati. I dont know. Saya tanya ayah saya betul ke? My dad cakap bukan. Hmmmmm, jelas sekali banyak org ketawakan dia masa tu. Terdesak nak ambik hati org cina. Last last pun,undi org melayu sendiri yg banyak menolong.. bila dah kalah, masih nak tanya APA CINA MAHU. Cina mau lu jatuh la..cina mau naik..cina mau ganti lu punya tempat. Hmmmmm, cina oh cina. *!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2013 at 9:26 AM

Rasanya rakyat tak kisah pun. Mereka dah tiada feel kat pm kita pasal ah jib gor tak sambut raya aidilfitri tapi gong xi. Kat pm ni ramai yg kita jumpa dok tanya brim je. Tak sabar nak brim seribu thn depan. Kalu nampak, pakat juih mulut. Mungkin momentum org melayu pun dah turun. Tapi ah jib gor tak sedar krn punaisihat dok beri maklumat suku benar. Kita tak rasa apa pun kat pm kita ni. Tak spt masa tdm dulu.

Post a Comment