........... Kongsi No 50 ! ( Last Minit KDN Buang Nama ) - Gulau2 Meldeka ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kongsi No 50 ! ( Last Minit KDN Buang Nama ) - Gulau2 Meldeka !

Saturday, August 31, 20133comments


ahMat Lajib, wa ada celita mau kasi tau sama lu ... 
Hah, apa dia ?

Lu ada baca itu KDN punya senalai Kongsi Gelap ? 
Ada, kenapa ?

Wa ciakap lu butut punya ah,  lia ada 50 kongsi bukan 49. Itu KDN last minit kasi cancell itu no 50.
Ya lah tu... apa nama kumpulan no 50 tu ?

Butut ooooh .... wa talak tipu lu. Lia punya nama ah, Kumpulan Pei Pa Lo
Pa Pei Lo ?

PEI PA LO ! Dulu ah, Pei Pa Lo no 1. Semua olang pun takut.. 
Pei Pa Lo ? 

Yalah ..... PEI PA LO ! Dali itu keluagah ahPoon. Itu olang panggil CLAN. ahPoon Clan.
ah Poon ?

China mali .... dulu ada 3 olang adik beladik ahPoon. Manyak kuat oooo ...
Pei Pa Lo ?

Yalah... semua olang pun kenal sapa itu Pei Pa Lo. Abang no 1 sudah mati, itu jam gaduh sama lain kongsi. Sikalang tinggal 2 olang.
2 ahPoon ?

Hah ... abang no.2 lia punya nama Poon Goor Soe. Lia Otai... abang no. 3 lia punya nama Poon Sie Suk, lia Gen Y.  Nah, gambah pun wa ada... lu tengok la....
Waaah.... betullah. Eh apek, lu kena report sama KDN ni ! Logo dia lu ada ?



Pei Pa Lo punya logo ?  haiyaaaaaa .... lu gila ka ? Wa talak belani kasi tunjuk. Nanti kongsi lain mali hantam ooo..
Tapi logo tu ada tak ?


Alaaaaa ... nanti wa kasi link, lu sendili tengok ...
Apek sudah report sama KDN ?

Lu suka ulang2 wa ciakap, tadi wa sulah ciakap lu talak dengar ... Tadi wa ciakap KDN ada 50 nama tapi last minit sulah kasi cancell
Ooooo... lupa. Sebab tu ada 49 je.... heran juga, 1 lagi nak cukup 50. Apasal KDN cancel ini aaaa... Pa Pei Lo ?

Pei Pa Lo la ! Dulu ah, olang dengah nama Pei Pa Lo saja mesti batuk. Tapi itu dulu la..... sikalang ahPoon sulah insaf, sulah jadi olang baik. Manyak tolong olang.
Oooooh ..... tunjukla dia punya logo .

OK, wa tunjuk aaa, tapi lu liam-liam ah ...shhhhh....
Ok , Shhhhh...

Lu KLiK

PS - soli ah, wa gulau2 Meldeka hehehe...

Share this article :

+ comments + 3 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2013 at 7:18 PM

celaka kamu din. aku ingat ker betul betul. jadi bodoh aku ko buat. kah!!! kah!!! kah!!! kah!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2013 at 7:34 PM

Haiya...cilakak...manyak gempak lor...wa tala ingat, wa ala angkat ini balang time wa kecik2 dulu lor...tapi ada logo halal maaa...tala apa la..wa kasi boikot wa punya balang sendili lor...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2013 at 10:26 PM

Sakit hati betul aku dgn DT ni..... Kena jugak aku!

Post a Comment