........... Isu Nepotisma Nazri - Apakah KJ Juga Sama BODOH SOMBONG DAN BONGKAK ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Isu Nepotisma Nazri - Apakah KJ Juga Sama BODOH SOMBONG DAN BONGKAK ?

Tuesday, August 20, 201311comments

Masih lagi dengan isu Nazri lantik anaknya jadi Pegawai Khas ..... tapi kali ni mengenai Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin yang tiba-tiba enter frame.

Apakehalnya KJ nak menyibuk mempertahankan Chief nya .... solidariti sesama Menteri ? Atau mempertahankan Honour Among Thieves ? Atau Brothers-in -Arms, You Jump, I Jump ? Atau lagi baik ..... KJ ada permainan nya sendiri ?

KJ tahu atau tidak apa isunya ? Kenapa perlu menyerang para pengkritik Nazri yang berniat ihlas menegur satu perbuatan yang dilihat mereka sebagai NEPOTISMA ?


Apakah KJ menyokong amalan Nepotisma ? Apakah KJ pernah terlibat dalam amalan Nepotisma dalam perjalanan politik beliau yang masih muda tapi berjaya melangkah jauh kedepan berbanding mereka yang berpuluh tahun dalam parti ?

Jika iya, well ..... fahamlah saya .... 

Tapi jika tidak pernah terlibat dalam Nepotisma dan tidak setuju amalan Nepotisma, kenapa perlu menyebelahi pengamal Nepotisma ?

"Mereka yang mencabar Nazri perlu lakukan seperti apa yang dia buat di Parlimen. Secara bersendirian beliau melawan pembangkang. Kamu fikir boleh buat begitu?" tanya Khairy di Twitternya.

Ketua Pemuda Umno itu berkata lagi, mereka yang mengkritik Nazri juga perlu "mengukur baju di badan sendiri" - peribahasa Melayu yang membawa maksud supaya seseorang itu perlu tahu kebolehan diri sendiri. - Mkini.


Tapi saya perhatikan, tweet KJ hanya merujuk kepada mereka yang cabar Nazri. Lapuran Mkini pula sebut 'individu yang mengkritik' -

Individu yang mengkritik Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Nazri Abdul Aziz kerana melantik anaknya sebagai pegawai khas perlu melihat diri mereka sendiri terlebih dahulu, kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata, mereka yang mengkritik Nazri, tidak mungkin dapat menjadi seperti menteri itu terutamanya ketika berada di Parlimen
.


Takperlah.... apapun, perbuatan mencabar Nazri berpunca dari keceluparan Nazri sendiri yang bercakap dengan nada SOMBONG DAN BONGKAK. Ia bermula dari mulut celupar Nazri sendiri !

Apakah maksud KJ, hanya kerana Nazri jenis yang vokal dalam Parlimen dan sering berhujah dengan pembangkang maka Nazri punya LESEN BESAR UNTUK BERCAKAP IKUT SUKA DIA ?

Sebesar atau setinggi manapun pemimpin itu, mereka tidak terkecuali dalam soal MORAL dan INTEGRITI.

Kenapa perlu yang mencabar Nazri diminta ukur baju dibadan sendiri ? 

Hello, Hello .... Nazri tu Menteri, kita ni PENGUNDI yang memilih Nazri untuk berada ditempat beliau. Kita juga yang telah memastikan Umno masih menjadi kerajaan dengan kemenangan 'nasib baik ikut bilangan kerusi'. 

JADI APAKAH KITA TIDAK BERHAK UNTUK MEMANTAU DAN MENEGUR PEMIMPIN KERAJAAN YANG KITA PILIH ?

Bukan ANDA juga yang merayu2 supaya kami pilih anda semasa kempen dulu ? Kenapa bila dah menang dan dilantik jadi Menteri, SEKOR-SEKOR JADI BESAR KEPALA NI ?

Kepada PM Najib saya ingin bertanya - Ni  pemimpin2 jenis apa yang tuan lantik dalam Team tuan ? BODOH SOMBONG DAN BONGKAK !  Jenis yang PANTANG DITEGUR..... PERASAN BAGUS ...

Apakah tuan juga SAMA, SATU KEPALA dengan mereka ?


* Baca juga artikel sebelum ini - Nazri : Pengkritik Saya Berotak Tahi Lembu !

Share this article :

+ comments + 11 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 5:58 AM

aku dari luar negara pun boleh rasa culture "conflict of interest" mash di perlekehkan.
Kalu bukan sebab kesatuan UMNO.
These pain on the ass sharks among sharks.UMNO Sharks are defending opposition sharks.Honor among Sharks.?
Yang di lumpkan together oleh opposition adalah orang Umno that had nothing to do with this"i scratch your back ..you scratch my back nepotism thingy"
Rest of us don't live like sharks.
Hell with you Nazri and KJ.There are nothing righteous in what you are contemplating.Our wish is you came down in blazing flames one of this days ..serve you right.
You are already gone.?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 8:16 AM

KJ dan Nazri dipersilakan keluar dari barisan kepimpinan UMNO kerana ianya adalah kehendak akar umbi. Bukankah pemimpin UMNO sepatutnya mendengar suara akar umbi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 8:24 AM

NAZRI , KJ INGAT KUBUR ,TUHAN TAK SUKA ORANG YANG BONGKAK......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 8:53 AM

Dia pun terasa,sbb ini amalan pak mertua dia satu ketika dahulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 10:08 AM

bro din.... ini la contoh pemimpin akhir zaman...dia rasa dia yang paling bagus... en yb menteri belia sukan... takat nak bercakap dalam parlimen macam chief ko tu, orang jual ubat pun boleh cakap... berlambak lagi orang pandai bercakap.. tapi mau ingat la korang tu menteri melayu... naik dari parti umno... jadi apa korang buat mencerminkan melayu/islam umno...bila tang pas, dap dan pkr berabuk korang bantai pasal nepotisme dan kronisme ni...baiklah nanti pru14 kami orang melayu akan ukur baju di badan sendiri.... kami cabar korang je la geng nepotisme undi umno... biar kami undi pr.... nampaknya umno dah melebih dari pr ni....bro din tak nak ulas pasal pak deris jusuh nak guna cCris untuk peminjam ptptn... ke bro takut ke dia? maklum sama teganu hehehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
August 20, 2013 at 10:12 AM

@Anonymous
hahaha...betul...betul....betul...tu la kita ni pun menyakat si Nazri & si Nedim lebih2 sgt....masa menyakat kita lupa ada yg amalkan NEPO lg besaq dr si Nazri & son...sbb dah x tahan sgt bau taik lembu, tekak pulak penuh cili padi, melolong-lolonglah sesiapa yg terasa

cuba cool mcm PR yg amal NEPO....barulah nampak MACHOOOO...muaahahahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 11:27 AM

semua gara gara najib LEMBIIIIIIKK - tak sesuai utk PM

boleh letak jawatan

jadi penasihat ekonomi saje

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 20, 2013 at 12:53 PM

Penasihat gaji seposen

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2013 at 2:51 AM

Hehehe. Ganas juga komen Bro Din. Syabas. Saya sokong. Mesej yang kita nak bagi kepada para pemimpin kita ialah "ikut resmi padi, makin berisi, makin tunduk". Semakin tinggi jawatan dipegang, maka pemimpin itu perlu semakin "humble".

....................
Reply To This Comment ...................
August 21, 2013 at 2:59 AM

Kita tegur ikhlas...

Janganlah dikaitkan teguran kita dengan kepentingan peribadi,seolah ingin menjejaskan kredibiliti teguran itu.

Jika anda jenis yang putar alam,tidak semestinya semua orang pun sama putar alam macam anda.

Ramai lagi yang masih suci !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2015 at 8:54 PM

Sedap sgt mgutuk org try korang jd mnteri lh..diorg blja tinggi mmg lyak dpt jawatn tu...bbaloi dgn usaha diorg mju dlm bidang akademik

Post a Comment