........... Endless Problems Tiru Slogan Israel - Kalau Salah Penasihat Juga, Sebenarnya Najib Kerja Apa ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Endless Problems Tiru Slogan Israel - Kalau Salah Penasihat Juga, Sebenarnya Najib Kerja Apa ?

Thursday, August 22, 201316comments

Sekarang ni pun rasanya Penasihat2 Najib tengah sibuk mencari orang untuk dijadikan kambing hitam dalam fiasco slogan Endless Possibilities yang jelas meniru slogan Peancongan Israel ( KLiK ).


Jadi SEBELUM  acara Tuduh-Menuduh berlangsung, baik kita tanya beberapa soalan  - Benda ni sebenarnya idea Najib atau Penasihat ?

Kalau pagi semalam mesti jawapannya adalah NAJIB. Sekarang jawapannya pasti - PENASIHAT.

Selama beberapa bulan slogan ini berlegar2 dalam koridor Putrajaya, takde siapa pun yang terfikir nak semak samada ia 'bersih' atau tidak ? 

Najib yang dengan bangga memperkenalkan slogan ni semalam, sebenarnya tugas dia sebagai PM apa ? Jadi JURUCAKAP KEPADA PENASIHAT SAJA KAH ?

KAYU KE APA PERDANA MENTERI MALAYSIA KITA NI ?


OK, satu lagi ...... kalau tak silap slogan ini adalah atas inisiatif Kementerian Pelancongan MOTAC...... hmmmmmm, alamak, tiba2 jadi buntu akal nak menulis !

Share this article :

+ comments + 16 comments

....................
Reply To This Comment ...................
August 22, 2013 at 6:18 PM

MOTAC tu apa bondo pok chik dinPenyu? hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 6:28 PM

Ini lah product anak bangsawan bila di lantik kerana mengenang jasa bapa dia tapi tak ada OTAK. Jangan lupa lepas Ah Jib Gor ini sepupu dia yang sama kalibar dengan dia akan jadi PM juga.Hancur lah Malaysia!!!
Alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 6:36 PM

Najib sebenarnya baik dan bijak. Dia sudah pun dirasuk, dah lama dah. Oleh kerana itu dia seolah olah saperti orang yang mengigau dan tak tahu apa yang dilakukan sebenarnya. Kalaulah ada sesiapa yang boleh mengejutkan dia, saya pasti beliau akan berasa kekesalan. anggaplah segala yang berlaku itu diluar kerelaan dia. TETAPI dalam masa yang sama, minta dia berundur. katakanlah CUKUP pada Najib.

....................
Reply To This Comment ...................
August 22, 2013 at 6:36 PM

@koloGnyerada iras2 bunyi botak, kan ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 6:43 PM

TNB..TUMBANGKAN NAJIB BANGSAWAN

TNB..TUMBANGKAN NAJIB BACUL

TNB..TUMBANGKAN NAJIB BEBAL BODOH BAHLOL BONGOK

....................
Reply To This Comment ...................
August 22, 2013 at 6:57 PM

Apa nak jadi ye dinturtlte ? Takkan PM Najib buta kayu sangat.... makin hari makin di sakiti arah masa depan kita nampak nya...

....................
Reply To This Comment ...................
August 22, 2013 at 7:05 PM

@AnonymousNajib kena mandrem ?

Hmmmmmm ....

....................
Reply To This Comment ...................
esa adam
August 22, 2013 at 7:08 PM

@dinturtle

Itu sebab rambut Najib pun makin lama dah macam nak botak juga.

Ini semua kerja orang yang tak ada otak din. Apa nak dikata lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 8:09 PM

motac nak kenakan najib, siapa menteri motak yang botak tu... menteri motac ada penasihat yahudi ehhh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 8:12 PM

salam tn tanah kedarong,
TDM kan da sebut secara tersirat, UMNO da takde harapan dah. dari bawah sampai ke atas sumer dah jd kan parti tempat carik makan. sumer tempat dah terkepong pun dan utk org yang lebih wibawa dan lebih bijak takkan ada tempatnya dlm UMNO. inilah hakikatnya yg perlu diterima oleh org2 melayu. UMNO is gone. org2 melayu khasnya marhaen pengundi perlu memikirkan masa depan anak2 bangsa dan skrg adalah masanya utk berpaling ke arah alternatif yg lain. Perkasa atau mana2 NGO Melayu mesti mendaftar sebagai parti politik. kita perlukan pemimpin pejuang, bukan pemimpin ambik peluang.
kalau ikut aku lebih baik tak gi mengundi PRU14 dari bersubahat pilih pemimpin melayu hipokrit.(sama je BN&PR). setidak2nya pun marhaen melayu bole jugak ajar pengkhianat2 bangsa dan negara mcm 13may dulu. mageran je bole ajar dia org ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 9:59 PM

najib ni dah blur ke atau hilang ingatan

dah tak tahu berfikir

dah 'pagel'


....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 10:21 PM

Elok saja kita yang menyokong UMNO seru PAS keluar dari Pakatan. Kita beramai-ramai boleh pangkah PAS pada PRU14. Nak kempen supaya Perkasa supaya masuk bertanding PRU14, nanti bertambah pecah pulak orang Melayu. Serba salah sungguh.

RD.

....................
Reply To This Comment ...................
August 22, 2013 at 10:25 PM

@Anonymouscuba tengok Dongzhong .... tidakkah mereka lebih kuat dari Dap dan Mca ?

Kenapa tidak Perkasa jadi begitu, tidak semestinya masuk politik jika hendak pengaruh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 10:35 PM

@dinturtleAikkk tiba2 otak jadi buntu ye din!!!, takut kene maki yeeeee?
Bahaya menteri tu din.... Nanti tak pasal2 ko..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 22, 2013 at 11:39 PM

Salam,
pm ah jib gor, maksudnya penyampai maklumat. Yg perintah negara punahsihat dan con setan. Kalu ah jb gor tak sakit kapla fikir, dia akan minta tukat, tp banyaknya kapla ah jib gor sakit, jd dia ikut je ckp punahsihat dsn kausetan. Sbb dah bayar gaji mahal, kau tolong fikirkan slogan yg boleh buat aku suka, rakyat leka dgn slogan, kita main ikut pembangkang asalkan rakyat tak bising semuanya kita tunsikan. Glc kita balun duit. Ah jib gor pm, macam dlm buku shit

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 27, 2013 at 12:50 PM

sdra din,hambe mohon

Agar tidak di malukan di khalayak umno,saya usulkan Khairi letak jawatan sebelum PAU.
Kalau mau bertanding,make sure PRU 14 ,kj tidak menang.
KJ sudah tak ada aspirasi melayu, dan hanya aspirasi ikutan kepala
bapak kucing.
KJ bolih tubuh parti sendiri .
Presiden parti itu, Ah Jib gong Gor,
KJ bolih pilih sendiri apa jawatan ,sultan ,emperor ,ceasar oxon klab,sahabat
jonathan fan club,Tony ffffff fan klab presiden, dan CEO selaku majikan regina.ex dapster gangstar
umno akan untungi dengan ketiaaadan Ah jib gong,penyokong tegar Foon Yew High school, dan juga KJ.
KJ semua jawatan wannabe pandai semua serba bolih.
Baru 125 hari makan duit rakyat, lagak sombong takabur lagak angkuh, pem wannabe,ikut ah Jib bapak sekolah vernakular.
gong.
Ah jib Gong,masih tak sedar lagi dan masih umbang ambing kemelayuan nya setakat halwa maskat dan rendang...
KJ pula bidas Utusan Melayu kerana Ah jib tak pernah bidas Utusan.
Ah Jib jenis Devils advocate, arah budak suruhan try test trial lab....campak isu ketengah dan sendiri pandai ulas...lihat isu MAS,suruh idris jala.

Isu disel suruh malik ayam, isu gabung parti, suruh t adnan...pandai devil s advocate ah jib gong.. .
Amalan Devils advocate di pelupori olih Idris jala. dan serpihan nya adalah Endless possibilities.
ENDLESS POSSIBILITIES memberi chek kosong kapada Ah Jib
Gong.
maksud endless possibiilties:
1.Tiada sempadan,batasan
2.Tiada komitmen
3.Tiada undang undang
4.tiada sekatan.
5.tiada check and balance.
6.tiada accountability
7.tiada pengawasan.
8.tiada halangan
9.tiada panduan
10.tiada matlamat ,hanya cara saja.ideaolgi open ended
11.kebebasan tanpa had saperti lgbt dan keramarataan agama dll.......
bolih di evolve kapada legalised anarchy dan social disharmony dan civil disorder........
tiada beza dengan PR .....sama aja...
Endless possibillties perlu di bendung,kerana lebih liberal dari liberal.
Atas kepentingan keselamatan negara.
arjuna waspada
changkat lobak

Post a Comment