........... Anak Jadi Pegawai Khas - Najib Sokong Nazri ! Mau Nangis ooooo ... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Anak Jadi Pegawai Khas - Najib Sokong Nazri ! Mau Nangis ooooo ...

Friday, August 16, 201317comments


Ramai yang balun Nazri yaaaaaaaa ........ Nah, baca yang kat bawah ni -


Bernama Tweets
TIADA MASALAH seseorang menteri ambil ahli keluarga sebagai pembantu jika tak libat sebarang pembayaran gaji atau elaun oleh kerajaan - Najib.

Baca juga - APA

Kan saya cakap dah ..... Macamana nak marah Nazri isu PALaM ( Pejabat Anak Lelaki Menteri ) kalau bini PM sendiri ada pejabat FLOM ! ?

Terpaksalah Najib sokong juga ...... korang pulak macamana ? Nak buat U-Turn ?

NEPOTISMA ? KRONISMA ? Hahahaha .... mau nangis oooo ...

       
                                            *******************************
PM: Menteri boleh ambil keluarga bekerja jika tak dibayar k'jaan

Tidak ada masalah jika seseorang menteri atau anggota pentadbiran kerajaan mengambil anggota keluarganya sebagai pembantu jika ia tidak melibatkan sebarang pembayaran gaji atau elaun oleh kerajaan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.
  
Perdana Menteri berkata apa yang tidak dibenarkan adalah sekiranya ia melibatkan pembayaran gaji atau elaun oleh kerajaan.
  
"Kalau sukarela dan bukan anggota pejabat menteri, kita tiada halangan. (Boleh jika) dia bantu dari segi program dan tak melibatkan sebarang pembayaran kerajaan," katanya.

Perdana menteri memberitahu pemberita demikian selepas merasmikan Sambutan Hari Peneroka Kebangsaan, Pelancaran Pelan Integriti Felda dan Majlis Hari Raya di Felda Sungai Tiang di Pendang hari ini.
  
Najib berkata dalam isu Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz yang didakwa mengambil anaknya sebagai pegawai khas di kementeriannya, beliau difahamkan anak menteri itu bukan pembantu rasmi yang dibayar kerajaan.
  
"Saya difahamkan bukan pembantu rasmi, hanya membantu secara tak rasmi. Takde pun dalam senarai sebagai pembantu menteri yang dibayar gaji dan elaun oleh kerajaan," katanya.

- Bernama



Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 4:40 PM

Haha muka mamat atas yg nangis ni mcm kena rotan kt punggung...nasib ko lah labu...umno bakal bungkus...selagi tiada perubahan dalam kepimpinannya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 4:51 PM

Kalau inilah gayanya hari2 kejatuhan UMNO semakin dekat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 4:54 PM

Ini kali lah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 4:59 PM

Sial ni Ah Jib Gor,ada tengok portal kementerian perlancungan Nazri,anak dia Nedim orang yang ke8 yang 'power' dalam kementerian tu.

Anak kepada menteri,duit berjuta,kereta ferrari,company director terpaksa guna jawatan yang tak bergaji supaya orang menghormati dia,something is definitely WRONG with HIM.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 5:00 PM

Salam,
mesti la ah jib gor bela. Tu kaki pukul ah jib gor tu. Sapa mau tanding presiden pertubuhan melayu bersatu kena hadapi dulu sosial nazri. Muhyidin pun simpan dulu telur, takut pecah. Ahli umno bkn macam dulu, sekarang ni duit diutamakan. Playsafe beb. Nanti lupa la. Kita jual dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 5:28 PM

Tunggu lah masa nanti UMNO ditalkinkan oleh ahlinya sendiri. Aku dah bosan dengan pemimpin UMNO yang buat sesuka hati seolah-olah mereka lebih pandai dari orang lain dan kononnya orang lain cemburu atas kejayaan mereka. Kini giliran anak mereka pula ambil tempat ganti mereka. Jawatan dah jadi warisan pula.
Sabbas - Ipoh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 5:55 PM

Hmmm, rasa nak komen. Tapi...si nedim tu kiut sangat la, tak jadi pulak nak kutuk. Huhu.. Walaupun kiut, social background dia tak kiut langsung. *!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 6:12 PM

Nazri n geng patut letak jawatan ASAP !!!
Geng tu termasuklah .. !!!

Satu lagi sebab ... Tun Lah ade bola letak jawatan sebab kalah PRU12 tapi .. tak de bola !!!

Bola == BALL

.. == ?? - agak-agak sape ek

....................
Reply To This Comment ...................
August 16, 2013 at 6:41 PM

Suruh nazri bawa tikar bantal tidor dalam pejabat lagi bagus.

Lebih kurang: bawa betina balik rumah, asal melancau tidak di atas katil isteri kira OK - dibolehkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 6:46 PM

.. this is what I think. Nazri Menteri Tourism right? Anak tak dapat gaji but as one of the pembantu khas I'm sure he will travel here and there with Nazri. Will he stay is youth hostel or 4* hotel? Will he travel economy? Doubt it. So he will travel first class and stay at luxury hotel. Who's paying for it? Tax money of course!

Since he is actually not "paid" for his service, while overseas he can choose to take time off a little while. Shopping? Sight seeing? So I think this is just a scam to get a free VVIP holidays..

Anak Nazri ni useless sangat ke sampai kena kerja dengan bapak? No other company want to hire him?

Is Najib daft? Why is he allowing all these nonsense from his macai? Things like this never happened during Tun M's time. All his family members know how to behave. His macai also know how to toe the line!

....................
Reply To This Comment ...................
August 16, 2013 at 6:57 PM

@AnonymousTransformasi maaa..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 7:24 PM

aku sokong gak si Najib nih. oleh itu aku sarankan bagi penjawat awam yang susah dapat cuti raya dek bebanan kerja, tahun depan raya, bawaklah anak bini mintak tolong kat pejabat tuh. bagi anggota yang kerja malam tuh, tak payah lagi tinggalkan bini kat rumah, bawak kat tempat kerja untuk bantu. rasanya aman Malaysia. tapi macam aku nih kerja tebang pokok, takkan pulak nak bawak bini suruh angkat kayu, melepas pulak malam nanti kerana keletihan. kalau inilah caranya Najib boleh rasanya bertahan satu penggal lagi. baik jugak si Nazri nih buat hal dekat PAU. kalau tidak tergolek Najib.

kata admin ini yang dinamakan trasformasi. ada lagi berita berita sebegini, keluarkan. dah seronok pulak mendapatkan maklumat.

PAN**T !!!!! NAJIB PATUT BERUNDUR. STATEMENT YANG AMAT MEMALUKAN !!!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 16, 2013 at 9:14 PM

Syabas abang Anon 7.24pm. Saya sokong penuh. Najib dah bagi lampu hijau nih. Lepas ni boleh lah aku suruh kawan-kawan aku ke pejabat. Kira aku lantik sebagai pembantu-pembantu aku lah. Tolong aku buat kerja. Kerajaan tak payah bayar gaji.

....................
Reply To This Comment ...................
1MBANGANG
August 17, 2013 at 12:04 AM

Aku ni kerja swasta. Anak pon kecik lagi masih sekolah. Boleh tak bawak girl friend GRO aku kat opis. Tolong aku kat pejabat. Senang sikit nak gormal wife aku. Mintak Najib beri sokongan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2013 at 3:33 AM

Najib tak patut diperlakukan sedemikian rupa, Nazri tak bersalah sebenarnya, dia buat apa yang patut dia buat sebagai seorang bapa pada anaknya, tolong jangan heret Najib dalam masalah ini, juga Rosmah..Rosmah tak mungkin mempengaruhi Najib dalam membuat keputusan, sila hentikan komen-komen yang menghentam Najib, Nazri dan Rosmah, juga komen untuk KJ, KJ mempunya pemikiran kehadapan, Pak Lah juga..Pak Lah adalah mentor saya, tolong hentikan tuduhan-tuduhan liar terhadap mereka semua ya.

-kaki bodek dan kipas-

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2013 at 8:44 AM

Bagui punya Najib. Aku lom nikah tapi ramai awek. Bole le aku bawak awek2 ke opis. Bole bantu buat keja opis sekali gus buat keja celah kelengkang. One stop centre. Jimat masa. Sesuai dengan slogan transformasi tu. Ha...ha..bengong Ajib Gor!

Mamat Kelengkang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2013 at 11:37 AM

@AnonymousAku pun ingat nak ajak adik aku kat kampung bersama kwn2 nya yang takdak kerja untuk memenuhi pejabat aku..... Untuk tolong aku buat kerja dan urus projek.... Asal tak ada gaji, najib beri lampu hijau.
Tak pernah jumpa org yang lebih bahlol dari pemimpin kesayangan kita ni he he he he!!!!!

Post a Comment