........... The New Village - LGE Tuduh Utusan Hipokrit ? Lu Mau Tau Sapa HIPOKELIT ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

The New Village - LGE Tuduh Utusan Hipokrit ? Lu Mau Tau Sapa HIPOKELIT ?

Monday, July 29, 201310comments

Tak payah berlakon buat muka stim la ...

Lim Guan Eng cuba bermain politik murahan dalam isu The New Village bila menyindir Utusan dan Pemuda Umno sebagai HIPOKRIT -

“Jika ikhlas menentang komunisme, kenapa Utusan dan Pemuda Umno tidak membantah ikatan diplomatik antara Malaysia dan negara komunis seperti China, Cuba dan Vietnam?

“Ini bukannya hubungan antara kerajaan dengan kerajaan tetapi hubungan terus antara parti politik dengan parti politik," - TMI.


Saya bukan nak jawab apa yang disebut oleh LGE kerana saya percaya LGE bukannya tidak tahu apa isu sebenar disini. LGE tahu apa isu sebenarnya tapi dia cuba mengalihkan topik dengan menjadikannya sebagai satu isu akademik. 

Peralihan topik dari perbincangan mengenai kekejaman pengganas komunis dan sokongan/simpati orang cina kepada pengganas komunis dalam konteks apa yang pernah berlaku dalam negara kita satu masa dulu,  kepada topik fahaman Komunisma secara UMUM..


HIPOKELIT ? Lu mau tau apa itu HIPOKELIT ah ?

HIPOKELIT adalah ......selupa itu olang yang ciakap lia lakyat Malaysia tapi lia talak pandai ciakap itu Bahasa Malaysia, lia lagi pandai ciakap Bahasa Negala China. Selupa itu olang yang ciakap lia Malaysian First tapi lia lagi Firstkan semua hat dali Negara China dari negala Malaysia. Lia lagi kenal itu Wong Fei Hung, Sun Yat Sen dan semua celita Mahalaja Tang, Ming, Chen, Chong, Ching dari celita sejalah Tanah Melayu.

Lia ciakap lia olang Malaysian First tapi lia suka sejalah Negala China ? HIPOKELIT !

Lia ciakap lia olang Malaysian First tapi lia talak tahu ciakap Bahasa Malaysia ? Hali-hali pun ciakap bahasa Negala China....  HIPOKELIT !

Lia ciakap lia olang Malaysian First ... talak suka ini kaum-kaum semua, tapi lia talak suka Sekolah Kebangsaan, lia talak suka anak2 campur sama anak2 Melayu ..... HIPOKELIT !

Lia ciakap lia olang Malaysian First, sayang olang Melayu sayang semua olang tapi dalam parti talak ada olang Melayu dalam CEC ! ..... - HIPOKELIT !

Lia ciakap lia peltahankan Pellembagaan Negala Malaysia telmasuk Hak2 Bumiputela, tapi lia akan melompat paling bising kalau olang Bumiputela diberikan keistimewaan itu dalam bentuk praktikal. ..... HIPOKELIT !

LIA CIAKAP LIA MALAYSIAN FIRST TAPI LIA PUNYA MUKA aah ...... HAIYAaaaaaa....... ini mana mali punya muka ? Olang Malaysia talak muka ini maciam ! - HIPOKELIT !

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 29, 2013 at 5:21 PM

ni laa bila ahli politik macam anak lim kit siang , cakap guna kepala lutut , aiyooo guan eng lu cakap tarak guna otak kaa??? patutlaa CEC DAP pun lu boleh tipu sesuka hati lu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 29, 2013 at 5:46 PM

Din Turtle, sungguh BERNAS artikel kamu! PEDULIKAN GERTAKAN si Cina SAMSENG RASIS DAPBIAWAK yang asyik MELALAK macam ANJING HUTAN LIAR! Dah cukup BUMIPUTERA Melayu/Islam sengsara kat bumi tercinta kita ini, warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain!

Maka, SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas keberanian pemimipin Melayu/Islam UMNO kita, YB Menteri KDN kita!

Saya syaki tujuan filem Cina ini juga untuk menghasut jenerasi muda Cina/bukan Bumiputera/bukan Islam, untuk terus menjulang DAP-Lim Kit SIBIAWAK kononnya, sebagai 'pejuang Kemerdekaan' Tanah Melayu ini, dan MENGHINA PEJUANG KEMERDEKAAN kita yang SEBENAR, termasuk PERAJURIT-PERAJURIT/penduduk kampung BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain, yang banyak TERKORBAN/MENDERITA sampai kebuluran, di tangan KOMUNIS CINA laknat (mak aku masa kecil, dan ramai orang kampung pun kena makan UBIKAYU saja, sebab si KOMUNIS CINA DAJAL tak bagi orang kampung turun sawah - mereka nak Bumiputera Melayu/Islam mati kebuluran)! Juga disyaki, nak putarbelikan sejarah, kat seluruh dunia terutamnya di Barat, tentang CINA DAP – kononnya merekalah yang memerdekakan TANAH MELAYU ini!

Dan hubungan diplomatik dengan rejim-rejim Komunis termasuk Komunis Cina, bukan bermakna kita bagi dia JAJAH kita, macam CINA PAP-DAPBIAWAK/PKR nak JAJAH kita! Kerana yang amat MERBAHAYA sekarang adalah rejim Barat-Israel sekarang yang nak kuasai Dunia Islam dan seluruh Dunia Ketiga yang kaya minyak-gas, termasuk dengan MENYAMAR sebagai pengganas Islam! Bahkan pengganas TALEBAN dan AL-QAEDA adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam. Juga, penjajah Barat-Israel (melalui sekutu mereka dari puak Kristian Zionis DAP/PKR), ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel (“Greater Israel“) tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tidak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas/ dll untuk dikuasai.

Memang DAP asalnya berasaskan perjuangan Komunis (fahaman Komunis MAO di Cina telah diketepikan untuk kemewahan Kapitalisma Barat-Zionis yang amat buas, tamak dan ganas), tetapi disyaki, sekarang telah diambil alih hampir sepenuhnya oleh pertubuhan evangelis Kristian Zionis yang sedang giat MENGKRISTIAN-MENGYAHUDIkan yang Islam dan bukan Islam, termasuk penganut Kristian traditional biasa, di Malaysia ini dan seluruh dunia Islam - yang perlu ditundukkan segera. Fahaman evangelis Kristian Zionis, ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR). Fahaman ini dipergunakan untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, iaitu Mekah di masa hadapan dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Bahkan Vatican juga telah dikuasai puak Kristian Zionis ini.

MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 29, 2013 at 6:18 PM

Mamat ni masih confuse. Kita tak menentang ideologi tetapi PKM ditentang apabila ianya menggunakan kekerasan sebagai jalan untuk mendapatkan sesuatu.

Pejuangan PKM adalah mejadikan Malaya dibawah pengaruh komunisma dan bukannya bertujuan membebaskan negara dari penjajahan. Sekiranya British setuju untuk menjadikan Malaya sebagai negara komunis saya pasti tidak ada sekelumit pun hasrat Chin Peng untuk membebaskan Malaya dari British . MPAJA ditubuhkan bukan untuk membebaskan Malaya dari Jepun ,ianya lebih berarah kepada satu penentangan dek kerisauan nasib orang Cina berdasarkan pengalaman penjajahan Jepun di China ,.Sekiranya PKM benar ingin menentang penjajahan sudah pasti penubuhan lebih awal dari masa Malaya dijajah Jepun.Sebelum UMNO telah ada banyak pertubuhan NGO Melayu yang telah memperjuang kemerdekaan . PKM dikaitkan sebagai pejuang kemerdekaan adalah dongengan politik . PKM diangkat sebagai perjuang kemerdekaan adalah kerana DAP yang ditubuh pada sekitar 60an tiada kaitan langsung dengan sejarah kemerdekaan dan jalan bagi DAP mengambarkan semangat patriorisma ada pada mereka adalah dengan mengangkat PKM sebagai pejuang kemerdekaan.

Sekiranya PKM mempunyai hasrat tulus murni bagi memerdekakan Malaya sudah pasti mereka akan bersama UMNO , MCA ,MIC dan beberapa NGO lain pada masa itu menuntut kemerdekaan.

Pengikut PKM pada masa itu sebenar tertipu dengan Chin Peng dan keadaan ini sama seperti tertipunya penduduk Malaysia terutama orang Melayu yang percayakan bahawa konsep DAP Malaysian Malaysia adakah satu konsep yang murni.

....................
Reply To This Comment ...................
July 29, 2013 at 6:20 PM

Muka babi nak kena tangkap nak kena buat babi golek pangang tu!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 29, 2013 at 6:31 PM

Muka cina gampang....aku dah teramat geram dengan perangai anak beranak ni..

....................
Reply To This Comment ...................
July 29, 2013 at 6:32 PM

@AnonymousMungkin saja LGE sengaja berlakon seolah bercakap guna kepala lutut ... jangan rendahkan kepala lutut dia bro, psy war orang macam LGE ini level tinggi !

....................
Reply To This Comment ...................
July 29, 2013 at 6:36 PM

@AnonymousPeeergh, Makcik kita ni lagi hebat psy war dia ! Level world nih :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 29, 2013 at 6:58 PM

CINABABI..LU APA CELITA. INI NEGALA NAMA TANAH MELAYU. OLANG MELAYU LIA PUNYA MUKA SAMA SAJA BAIK INDONESIA,BRUNAI DAN KEPULAUAN NUSANTARA.
SIKALANG LU CELEMIN LU PUNYA MUKA..APA MACIAM ALA SILUPA MACIAM MELAYU KA. ITU PASAL LU JANGAN BANYAK BISING. LULUK TIAM2.
SULAH OLANG KASI LULOK. LULOK TIAM2. KALAU ITU KOMINIS LAGI ALA.. BOLIH KASI BUNOH. TALAK SALAH MA.. ITU MUSOH NEGALA DAN MUSUH LAKYAT TANAH MELAYU MA..
BOLOH PUNYA OLANG..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 29, 2013 at 7:11 PM

Dia ni masih kebudak-budakkan sama mcm bapak dia.. Bila terkena batang hidung mula lah kepalkan 2 keping kertas yg satu kepala bapak dia satu lagi kepala bapak org lain kalau berani pijak lah kepala bapak dia.. Kiki

Lawak tul!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 30, 2013 at 4:55 PM

dia terlalu banyak makan babi yg banyak lemak dan ulat, sehinggakan ulat2 dari babi yang dimakannya telah memakan sebahagian otaknya yang memebuatkan dia menjadi macam org terencat akal...penajarannaya janagan makan babi banyak2 nanti akan jadi macam babi jugak

Post a Comment