........... TERKINI PRK Kuala Besut - SMS PALSU Usaha Terdesak Pas Menagih Simpati | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

TERKINI PRK Kuala Besut - SMS PALSU Usaha Terdesak Pas Menagih Simpati

Tuesday, July 23, 20134comments




Ini rakaman terkini dari ceramah di Kampung Tok Saboh yang diambil malam tadi. Usai sesi ceramah, pengacara telah meminta perhatian hadirin kepada satu SMS palsu yang kononnya telah disebarkan kepada penduduk kampung supaya beramai2 pergi ke rumah Che Long untuk menerima zakat padahal ianya tidak berlaku.

Ia digambarkan sebagai satu usaha SABOTAJ oleh pihak lawan untuk memburukkan imej calon dan parti Pas.

Seharusnya pengacara mengumumkan nombor talipon yang menghantar mesej itu supaya kita dapat sama2 semak dan kesan pemiliknya, seterusnya membuat lapuran Polis sekiranya terbukti ia palsu.

Jangan dijadikan sebagai umpan politik murahan menagih simpati pengundi.



Atau KLiK untuk ke Youtube.

Smsnya berbunyi -

Adik kakak, pengundi UPU Kampung Baru yang nok undi atau doa untuk Che Long, diminta mari rumah Che Long malam ini. Che Long nak beri zakat sempena Ramadhan dan Hari Raya.

Daripada : Ustaz Wan Azhar

Seperti yang dapat disaksikan dari video diatas, sesiapa pun boleh menghantar SMS seumpama itu. Janganlah perkara seperti itu dijadikan modal politik. Lebih baik diserahkan kepada pihak Polis untuk dilakukan siasatan.

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 23, 2013 at 10:33 AM

Politik tahap longkang!! Mana depa sorok sifat malu depa?! Pi sorok dlm ketayap ka?! Atau teruih dibuangnya?!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 23, 2013 at 11:25 AM

Mereka ni dah jadi sebijik mcm puak syiah yang menghalalkan sebarang perbuatan khianat terhadap golongan sunni dgn kononnya dijanji syurga.

....................
Reply To This Comment ...................
July 24, 2013 at 9:52 AM

ape lah Admin dy dh buat pon laporan polis buta politik btol r macai mmg mcm ni kew slalu...... we kalau ko kte dy org ni puak syiah n pemimpin korg tu sunni kpe xtlg syiria tu kpe krjaan skg basyar assad n tv3 adlh tiket untuk ke neraka fitnah hari22 xhnti...... org yg hafiz al quran dikata ditaktor......

....................
Reply To This Comment ...................
July 24, 2013 at 5:01 PM

@zkolSaya harap saudara kalau baca mana2 artikel tak kiralah diblog atau paper mana sekalipun, tolong perhatikan waktu artikel itu disiarkan.

Post a Comment