........... PRK Kuala Besut - Lagi Contoh2 Kekejaman Pas Menganiaya Rakyat Isu Tanah | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

PRK Kuala Besut - Lagi Contoh2 Kekejaman Pas Menganiaya Rakyat Isu Tanah

Thursday, July 18, 20132comments


Sebelum ini saya ada menulis yang mangsa2 kes 'Kerajaan Rampas Tanah Rakyat' merupakan sebahagian dari LEGASI peninggalan kerajaan Pas dahulu...... LEGASI bermakna ada BANYAK LAGI kes2 seumpamanya yang juga dijadikan bahan politik Pas.

Kes di Kampung Tok Saboh hanya melibatkan 4 keluarga yang asalnya diTIPU oleh kerajaan Pas 99-04 dulu yang sekarang cuba dipolitikkan sebagai bahan kempen PRK Kuala Besut sebagai kekejaman kerajaan BN ...... percaya atau tidak, sebenarnya terdapat RIBUAN lagi mangsa2 kes yang SAMA yang telah dianiaya Pas !

3. Seramai 1,080 ditipu untuk mendapatkan tanah dan wang yang mereka bayar kepada sebuah syarikat yang diarahkan dimasukkan secara ‘bank in” oleh Jawatankuasa Syura Rakyat (JSR) dan wakil rakyat DUN Paka pada Februari 2004.

Beberapa mangsa membuat satu laporan polis di Balai Polis Ketengah 22 Feb 2013 membabitkan Kerajaan PAS Terengganu membabitkan peserta Rancangan Tanah Berkelompok.

Dilaporkan, majlis undi lot peserta RTB Bandar Ketengah Jaya, Mukim Rasau, diadakan pada 17 Februari 2004 di Padang Astaka Ketengah Jaya di mana setiap peserta diminta untuk membayar sebanyak RM1,300 kepada akaun bank syarikat tertentu yang dilantik di nombor akaun 13020017601056 sebelum 1 Mac 2004. Menurut Seksyen 67 dan 68 Kanun Tanah Negara, bayaran Lesen Menduduki Sementara (LMS) untuk RTB hanya RM10 setahun dan RM5 untuk pendaftaran.


Semuanya berpunca dari ......era pemerintahan Pas 99-04 !

KLiK sumber - teganuku untuk pendedahan selanjutnya.... juga didedahkan bagaimana wakil2 rakyat Pas turut diagih2kan TANAH secara PERCUMA. Kalau ADUN BN dihebahkan kerana menerima 1 hektar tanah, ada ADUN PAS pula menerima 50 hektar !

Share this article :

+ comments + 2 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 18, 2013 at 11:08 PM

Persoalan utama kenapa tidak dikenakan tindakan.. Penipuan, rasuah dan sebagainya?!
Musykil la?!

....................
Reply To This Comment ...................
July 19, 2013 at 7:35 PM

@AnonymousTak semua kes boleh dijustifikasi sebagai sebenar hanya kerana ada laporan polis..... Kes tipuan kohilal.... Tiada laporan polis, kerana kononnya adalah wajib menutup kelemahan jamaah daripada musuh... Kes tabung memali, berjuta lesap begitu sahaja... Para balu diminta menerima hakikat dan perlu mempertahankan jamaah dari diburukkan..... Pahala banyak tu kalau senyapkan kerosakkan dlm jamaah. Akhirnya balu2 menerimanya sebagai kada dan kadar.... Bijak dak pemimpin pas? Bijak... Bijak....

Post a Comment