........... Minta Wakil Rakyat Tanyakan Dalam Parlimen Perkembangan Kes Poh Kim Thye | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Minta Wakil Rakyat Tanyakan Dalam Parlimen Perkembangan Kes Poh Kim Thye

Thursday, July 4, 20137comments

Saya berharap ada mana2 wakil rakyat yang boleh bertanyakan soalan dalam Parlimen yang sedang bersidang kepada pihak yang berkuasa - Apakah perkembangan kes GURU CINA RASIS POH KIM THYE.

Beberapa individu termasuk pelajar, ibu bapa dan guru kanan sekolah berkenaan sudah direkodkan percakapan mereka bagi membantu siasatan kes ini. Kita akan panggil beberapa lagi saksi penting untuk keterangan bagi melengkapkan siasatan, katanya ketika dihubungi semalam.

Nor Hashim juga meminta kerjasama orang ramai supaya tidak membuat sebarang kenyataan atau spekulasi yang boleh mengganggu siasatan kes berkenaan.

Ada dakwaan, terutama dalam laman sosial yang mendakwa polis tidak mengambil tindakan tegas berhubung perkara ini dan saya menafikan kerana kita sedang menjalankan siasatan. Saya sekali lagi menasihatkan semua pihak supaya bertenang, serahkan kepada polis untuk menyiasat. Jangan ganggu kerja polis, katanya.

BH semalam melaporkan guru wanita terbabit disiasat mengikut Akta Hasutan susulan laporan polis dibuat ibu bapa seorang pelajar sekolah berkenaan yang mendakwa anaknya dan beberapa pelajar lain sering dihambur perkataan kesat, menghina dan berbaur perkauman oleh guru terbabit.


Sudah lebih sebulan sejak pihak Polis keluarkan kenyataan diatas. Apakah hasil siasatan ? Apakah GURU CINA RASIS POH KIM THYE akan didakwa ? Jika didapati Poh Kim Thye bukan seorang GURU CINA RASIS, apakah sipengadu yang buat laporan Polis itu pula akan didakwa kerana membuat laporan palsu ?

Dah alang2 bangun, tanyakan juga kenapa BAPA RASIS MALAYSIA Lim Kit Siang senyap tidak memberi sebarang komen tidak meroyan sebagaimana beliau cuba menjadi hero dalam kes seorang Pengetua Melayu tiga tahun lalu ?

Saya percaya rakyat tertanya-tanya.....

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 4, 2013 at 8:05 AM

MP Melayu kt Dewan Rakyat tu mana ada bawak telog masa bersidang...semua simpan dirumah suruh bini pegang..!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 4, 2013 at 8:15 AM

bro din, biasa le tu , jawapan sama dalam semua kes, dalam siasatan,dalam siasat , drag drag dengan harapan orang ramai akan lupa, kes 2 billion anwar sampai sekarang tak ada jawapan,polis ,sprm macam malu2 kucing je nak jawab...bro din, tanya sikit , zahid hamidi ni ok ke din, dah macam nak follow kerismudin je(KERISMUDIN MUST GO)..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 4, 2013 at 8:21 AM

Aku percaya 100% bahawa kes ini akan dipetisejukkan. Setakat ini aku belum pernah mendengar guru-guru yang melampau ni diberi tindakan serius termasuk dibuang kerja. Paling kuat pun sekadar ditukarkan ke sekolah lain. Kononnya, kerana mereka tak mau memanjangkan kes atas dasar menjaga profession perguruan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 4, 2013 at 8:38 AM

Terima kasih admin kerana timbulkan perkara ini semula. Saya sememangnya tertanya tanya akan kedudukan perkara ini dan adakalanya ingin bertanya tapi tidak bersesuaian dengan tajuk yang admin berikan.

Amat jelas orang Melayu terutama pemimpin Melayu sudah menjadi penakut ditanahair sendiri. Pemimpin Melayu tidak bersikap menyerang melainkan mengambil sikap bertahan. Saperti kes akaun Anuar, kalau orang Cina tak tunjulkan, Pemimpin Melayu diam. Agaknya mereka mereka ini tidak tahu apa nak buat atau lebih senang dikatakan tidak tahu kerja dan fungsi mereka sebagai pemimpin Melayu. Saperti didalam dewan bila isu akaun Anuar dibangkitkan oleh MP Cina, barulah pemimpin Melayu buat back up.

Dalam kes AhPoh, kenapa pemimpin Melayu tidak memjadikan issue? Kemana kah perginya NGO Melayu? Pehak Polis pula mengambil masa terlalu lama dalam menyelesaikan kes, kenapa?

....................
Reply To This Comment ...................
July 4, 2013 at 8:41 AM

@AnonymousPemimpin Melayu sedar atau tidak persepsi 'PENAKUT DAN TIDAK PEKA RAKYAT' terhadap mereka yang mula bermain dalam kepala rakyat .....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 4, 2013 at 1:50 PM

Kalau pengetua Melayu semua cepat melatah ( termasuk pemimpin UMNO) KENAPA CINA BABI RASIS POH KIM THYE (PU**MAK ) ini SEMUA senyap saja. JWBLAH kalau pandai....!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 4, 2013 at 2:37 PM

jom sapa2 nak tubuh parti baru?aku meluat dah dgn umno ni.zahid ni pun dh berjangkit sindrom amaran kerismudin tu.aku rasa ada orang tak suka kiot kalau bertegas sangat?ah jib,kalau tak nak ambil tindakan berundur sahaja.jgn rosakkan negara tercinta ni.jgn biar rakyat ambil tindakan sendiri.yg nampak sekarang melayu saja kena jaga keamanan.kami muak tengok muka kamu.balik dok rumah jaga che mah sudahlah.kami perlu pemimpin yg tegas,yg rasa macam bapa melindung anak2.bukan anak pulak kena tegur bapa/tak secure langsung

Post a Comment