........... Lim Kit Siang Cinabeng Forever Ever And Ever ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Lim Kit Siang Cinabeng Forever Ever And Ever !

Monday, July 1, 20134comments


Berbulu beb bila baca BAPAK RASIS NEGARA mengungkit lagi isu Malay First vs Malaysian First..... Siapa lagi mangsa HIPOKRASI ahKit kalau bukan TPM Muhyiddin.

Kali ini ahKit menyindir Muhyiddin yang bercakap mengenai kepentingan semua kaum ... kononnya Muhyiddin sudah berubah sejak mengungkap kenyataan yang beliau Malay First.

"Ini tak ubah seperti menghirup udara segar selepas menyaksikan orang Cina diserang dengan isu perkauman dan gambaran keputusan PRU 13 seolah-olah berlaku tsunami Cina sedang ia sebenarnya tsunami Malaysia," kata Lim dalam satu kenyataan hari ini - TMI.

MACAM SIAAAAAL ....... !

Macamlah Bapak Rasis ni 100% Malaysian ...-

Lim Kit Siang - Dulu Pn Siti Inshah Lu Meroyan Melantun2, Tapi Kes Poh Kim Thye Lu Senyap ?

Saya malas nak ulangsebut hujah2 lama Malaysian First terhadap ahKit sebab saya percaya ramai yang akan maki ahKit kejap lagi. Kali ni saya nak bangkitkan satu point yang membuktikan kenapa kita seharusnya mempertikaikan keikhlasan ahKit dan spesis2 yang sama dengannya bila mereka berikan persepsi kononnya merekalah yang LEBIH MALAYSIAN.

Setiap rakyat yang bangga dengan kewarganegaraannya pastinya punya semangat PATRIOTISMA yang tinggi. Seiring dengan semangat itu, pastinya kita juga berbangga dengan apasaja yang punya NILAI KEBANGSAAN kerana Kebangsaan itu melambangkan IDENTITI NEGARA.

Cuba namakan beberapa perkara yang asalnya milik Melayu yang sudah diKEBANGSAANkan, dalam ertikata lain hak eksklusif bangsa Melayu keatas perkara2 itu sudah diluputkan kerana ia sudah menjadi hakmilik semua rakyat tanpa mengira kaum bila ia di KEBANGSAANkan ..... apakah ahKit dan mereka yang SAMA HIPOKRIT dengannya ada menunjukkan kebanggaan keatas perkara2 itu ?

Setakat bangun tidur pada satu pagi kemudian  terasa seperti hendak mengumumkan pada semua yang kita akan menyebut MALAYSIAN FIRST sebagai slogan baru kita- TIDAK ADA MAKNANYA kalau tidak dibuktikan melalui kata2 dan tindakan.

Nak berkata-kata dalam Bahasa Kebangsaan Malaysia pun tergagap-gagap, apa hak Lim Kit Siang hendak mengaku yang beliau MALAYSIAN FIRST ! ?

LIM KIT SIANG = CINABENG FOREVER EVER AND EVER

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 1, 2013 at 8:28 PM

Salam tuan,

Apa kata kita cabar LKS untuk spearhead gerakan utk tutup sekolah jenis kebangsaan sebagai bukti dia 'malaysian first' melalui blog-blog. Kalau cabar kat blog die mesti dah kena buang comment tu.. pastu kena bar....

....................
Reply To This Comment ...................
July 1, 2013 at 8:55 PM

@AnonymousMasalahnya orang mcm ahKit tidak terima sekolah vernakular sebagai satu punca polarisasi kaum. Baca Dr RT terbaru - http://ridhuantee.blogspot.com/2013/07/benarkah-agenda-negara-disanjung.html

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 2, 2013 at 12:21 AM

Tak guna bising2. Kalau buat report polis bukan Kerajaan nak buat apa2 pun. Dulu siap buat report pasal cina kata Azan tu memekak bertahun diam jer. Pemimpin UMNO sekarang ramai yg bachol bukan macam dulu lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 2, 2013 at 4:40 AM

allo bro,itu azan bukan untuk orang UMNO aje,azan untuk semua orang islam,tak kira le UMNO ke, pas ke atau pkr, jadi semua orang islam mesti mempertahankan nya.tak kira le Raja ke,PM ke,menteri ke ,NGO islam ke ,persatuan2 ke.kebanyakan NGO bila ada isu melibatkan agama ,dia orang le yang sibuk, buat demostrasi ,report polis,masuk tv,keluar surat khabar ,cakap berapi2 lepas tu balek TIDOR.Malam tunggu berita dalam TV ,nak tengok muka sendiri, lepas tu sebulan cerita tak habis.Jangan salah kan kerajaan, banyak kaki tangan kerajaan yang kerja bagus,salahkan kan ketua kerajaan,dia (ajib GO) yang tak betul,tak berani, nak jaga hati cina sangat,nak tunjuk baik sangat, itu yang semua report tak jalan tu,lagi satu PEguam negara kena tukar,ramai2 pergi jumpa agong mintak peguam negara di tukar, ada bran..

Post a Comment