........... Kerajaan Melayu BACUL ! ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kerajaan Melayu BACUL ! ?

Monday, July 15, 201319comments


Istimewanya orang Cina! Kerajaan Malaysia bacul pada orang Cina! 

Orang cina tidak menghormati kerajaan Malaysia kerana tahu segala tindakan mereka lakukan akan dilindungi oleh Kerajaan Malaysia.

Mereka bebas untuk menghina DYMM Agung, menghina Islam malah mereka boleh bermaharajalela dengan segala kegiatan haram mereka.

Kerajaan Malaysia sememangnya berat sebelah dan senantiasa mengAgungkan orang cina.

Lihatlah sekeliling dalam malaysia ni, semua hak orang cina,mereka boleh buat apa sahaja, sebab kerajaan malaysia bacul dan tidak bertaring.  

Mereka boleh buka kedai judi walau haram, mereka boleh buka bengkel mana-mana mereka suka walau haram, mereka boleh tutup jalan untuk berniaga kedai makan walau haram.

Semua ni sebab kerajaan malaysia bacul untuk ambil tindakan kepada mereka!
Inilah istimewanya Bangsa Cina!

Hari ini, bila Cina hina DYMM Agung, kerajaan malaysia lah yang sembunyi identiti cina derhaka ni, sebab mereka bacul dan lindungi cina, apa alasan? Yang kita tahu, maruah orang Cina akan di jaga oleh kerajaan Malaysia. Istimewanya mereka!

Saya jamin, kerajaan malaysia akan bacul sekali lagi terhadap 2 cina yang menghina islam dengan hidangan babi dalam ucapan menyambut ramadhan. 

Kenapa kita harus menjaga hati, menjaga kepentingan bangsa cina yang sudah terlalu kurang ajar kepada islam? 

Ada pernah kita melihat orang islam persenda agama Budha atau Kristian? 

Yang mengajar orang Cina kurang ajar kepada islam adalah kerajaan! Kerana kerajaan bacul, takut terhadap bangsa Cina! Itulah istimewanya Cina di Malaysia! 

Selama ini tidak ada pengajaran yang kerajaan tunjukkan kepada orang Cina! 

Tetapi kalau melayu! Esok kena tangkap , minggu depan kalau boleh masuk penjara. Ini fakta,

Copy Paste Dari Suara Razlan - Ketua Pemuda Seputeh

Share this article :

+ comments + 19 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 15, 2013 at 8:23 PM

Kerajaan takut mengambil tindakan terhadap pemborong, pengedar dan pembekal ayam sebab majoritinya adalah cina

Kerajaan takut nak turunkan harga rumah sebab pemaju perumahan sebab majoritinya adalah cina

Kerajaan takut tak turunkan harga kereta secara mendadak sebab majoriti penjual kereta terpakai adalah cina

Kerajaan takut nak mengambil tindakan terhadap pekebun sayur haram di Cameron Highlands sebab majoritinya adalah cina

Kenapa kerajaan takut pada cina? Hebat sangat ke cina tu sampai kerajaan takut pada cina?

Adakah kerana kerajaan....
Takut dilabel rasis?
Takut kehilangan undi cina?
Takut ekonomi Malaysia lumpuh jika semua cina tutup kedai?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 15, 2013 at 8:27 PM

Salam,

apasal marah. Tak buka puasa lagi ker? Kerajaan melayu? Biar betul. Pm pun nama ah jib gor. Pemimpin parti melayu pun nama ah jib gor. Kerajaan melayu ka? Tak selamat lagi. pm kita main selamat. Selagi tak dpt undi, selagi tu dia kasi abis. Sapa lagi nak bela kita? Pemimpin melayu tak kira umno, pas, pkr semua dok sujud kat org yg undi roket. Semua pakat playsafe.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 15, 2013 at 9:15 PM

Sekurang2 paklah tak hapuskan ISA & EO!! Masuk ahjib gor terus dihapuskan.. BACUL DAN TAKUT BINI!!

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 1:08 AM

@Anonymous

Susah nak bersetuju dgn apa yg cik kata....

Semua rakyat Malaysia krajaan tau takut tak turunkan harga Kerata krn.....Proton.....Saya boleh beli Proton kat luar negara dgn harga yg lebih rendah daripada Malaysia...Mengapa?!!!! krn hanya kat Malaysia, Kita tak ada lain krn tax yg tinggi. Kenapa Vios kat luar negara hanya 40ribu...honda Civic hanya 60ribu dan Malaysia pernah bayar 60ribu dan 100plus-ribu atas kereta yg sama? Penjual kereta tu cina? hehehe...Kerana Kos Proton tu langsung tak boleh lawan dgn kereta import... Inilah sebabnya. Proton tu syarikat siapa tu?

Pemaju perumahan majoriti adalah CINA. Cik mesti tak tau apa tu "AP" dan hanya siapa yg boleh dpt tu.

Kalau nat kira apa2 harga turun atau naik ....$ternaga naik oleh TNB, Internet yg mahal dan lambat(and selalu patah) dari Telekom..$gula naik..Tol2 yg penuh seluruh lebuh raya..dan lain2.
Yg manakah dikawal oleh CINA?

So, pls be fair when u blame some one. Especially when u blame the whole Race.
God is watching u as God is watching this 2 "Bah kut teh stupid".

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 1:32 AM

Jgnlah pangil mereka Cina.....For what I know They dont even know what is Chinese mean for. Apa yg mereka lakukan dah jauh dari budaya Cina. Mungkin hanya namanya masih Cina.
Sama dgn Muslim yg melanggar peraturan Islam, bolehkah kita kata sebagai semua Muslim yg melakukannya?

Tapi biarlah apa yg mereka buat, mereka hanya mau sekali lagi menjadi headline dgn cara yg bodoh ni. Bila kita semua dah lupa mereka, hanya cara inilah yg mereka ingin dpt menjadi Headline pula. So.....pls ignore them....dont let them hav the headline, dont even a tiny corner on newspaper.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2013 at 6:07 AM

your suggestion sudah lapuk dan memang dah pun diaplikasi oleh kerajaan ah jib gor! stupid! dont just ignore...we must punish them...make it lesson!

bila org cakap cina itu dan cina ini...itu bukan bermaksud semua org cina...benda ini everybody dah ulang berkali kali....takkan lah itu pun tak faham....bila majoriti cina buat...maka org ramai secara mudah merujuk kepada "cina"...sebagai contoh: pola pengundian PRU13 dimana >80% cina undi PR....

Cuba ko fikir...bila Allah laknat bangsa Yahudi...adakah Allah maksudkan kesemua Yahudi?...FYI ada Yahudi yang Islam dan sahabat Rasul SAW...mereka ini lagi mulia dari kita ni yang bukan Yahudi...

Lagi satu kereta Proton tu bukan milik melayu tapi Milik Kerajaan! Please differentiate.

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 6:26 AM

Saya tidak sempat nak jawab komen2 tadi.

Artikel diatas bukan hanya merujuk kepada pasangan biadab Alvin tapi juga merujuk kepada banyak lagi contoh2 biadab sebilangan orang2 cina.

Ya, bukan merujuk SEMUA orang cina tapi selepas beberapa lama isu ini dimainkan, 'Cina' itu sudah diterima sebagai merujuk kepada mereka yang biadab, kiasu dan tidak peka kepada sensitiviti orang Melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2013 at 8:01 AM

@阿信sdr cinabeng, tolong jangan tutup bangkai gajah dgn daun pisang... hanya kerana beberapa entiti seperti plus, TNB dan proton yang masih lagi belum 100% dikuasai cina, maka en cinabeng nak ambil itu sebagai kesalahan kerajaan? apa en cinabeng ingat semua melayu adalah penyokong PR yang bodoh dan boleh ditipu? ramai lagi penyokong umno yang tak mudah digula-2kan. Mungkin ada banyak melayu yang makan rasuah, tapi akan tiba bila saat dan ketika yang rasuah en cinabeng tak akan lagi mampu mengatasi kemaraaan dan kesabaran.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2013 at 8:12 AM

@阿信En cinabeng, ugama en tak sama dgn islam, orang islam sangat sensitive dgn isu agama sebabnya ialah agama adalah segala-2nya bagi seseorang islam. agamalah yang menentukan kejayaan muslim diakhirat. Tidak seperti org cina bukan muslim, bagi mereka perkara agama adalah remeh, tuhan mereka boleh ditipu dan dirasuah.... kalau setakat mcm kerja 2 ekor ni, maka ianya tiada hal bagi cina, tapi adalah hal yang mengaibkan bagi muslim. Yang peliknya, pandai pulak cina2 ni mencari point kemarahan muslim.... seperti mereka amat faham dan ada perancangan rapi... sebab itulah perkara ini perlu disekat sebelum kudis menjadi barah... harap en cinabeng faham.

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 9:40 AM

Alahai kalau ada 10 orang cina dan 8 orang adalah chauvinis dan biadap pada agama Islam,tak pandai cakap Melayu walaupun tinggal di negeri Melayu,maka kita panggil saja cina chauvinis,rasis,biadap,kurang ajar,cina bukit,anak ha*** dll yg sewaktu dengannya.Bukan untuk semua cina tapi untuk 8 orang itu saja..

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 9:59 AM

Aku setuju memang kerajaan lembik dan lemah pimpinan ah jib gor,nazri,hishamuddin inilah yg patut dipersalahkan atas kebiadapan yg semakin melampau oleh babi2 jadian yg semakin menjadi2.

Lihat apa hukuman yg namewee terima?Hanya sekadar layanan istimewa oleh nazri.Baru2 ini cina ni ada mohon geran dengan nazri untuk filem terbarunya banglasia.

Setiap kali cina buat salah,hina Melayu,Islam.. cuma perlu minta maaf selepas 'diambil keterangan' dan masalah setel.Lepas itu cina akan test the water lagi,kerajaan akan ambil keterangan lagi dan masalah 'settle'.Begitulah seterusnya..

Melayu yg berani pula cuma ambil tindakan sendiri dengan menangkap cina yg kurang ajar dan dibogelkan saja..itu saja kemampuan kita..

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 10:08 AM

Setuju dengan pendapat Anon July 16, 2013 at 6:07 AM..
Bila sebut 'Cina', bukan semua Cina tapi yang lahanat sahaja..

Atau mungkin kita boleh gunapakai istilah yang Prof. Ridhuan Tee selalu guna iaitu 'Cina Ultra Kiasu'..

Tapi saya lebih suka istilah 'Yahudi Kuning' yang diguna oleh rakan blogger lain..

Istilah tu lagi hampir tepat.. Hehe..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2013 at 4:06 PM

@??

bodohnye ko ni cinabeng. semua negara ada some form of protection utk national car dia. korea buat, jepun buat europe pun buat dlm bentuk tax. pemaju perumahan mmg cina byk. yg aku tau aku keje kpkt diorg mmg sah buat spekulasi besar2an. lpstu ada kuota harga pemaju yg mana diskaun dia jauh lg byk dr diskaun bumiputra yg rehda mintak hapuskan tu. dah tentu majoriti cina2 yg dpt kuota tu. kos tenaga naik sbb komponen utama arang batu naik dan benda tu sbb negara China yg naikkan selaku pengeluar arang batu (bangsa kau lg). sbb tu kjaan perkenal dan teroka tenaga boleh baharu spy ada new source of energy yg murah dan mesra alam. kalo ko rasa internet telekom lambat, ada byk lg alternatif dr company suku sakat kau mcm yes tu. takde sape yg halang ko sbb bukan telekom sorang je monopoli. gula naik sbb kaum ko byk jd org tengah dan main sorok gula. zaman king ghaz dulu perangai korang ni konfem dia ISA, skrg da xde. ko marah tol tp brp byk lori2 company bangsa ko manfaatkan lebuhraya utk kembangkan bisnes diorg? brp byk supplier bangsa sepet ko yg syukur ada lebuhraya yg naikkan revenue diorg lebih dr 100%? ko pun senang balik raya cina makan besar mabuk bir dkt kampung kan?

jentayu

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 4:26 PM

@Anonymous

Sebab itu, tolonglah jgn semua menyalahkan satu bangsa tentang isu2 tersebut.
Ini hanya isu dua budak yg gila nak jadi bintang.

TNB,PLUS atau telekom atau apa-apa pun...just business. Mereka hanya ingin meningkatkan keuntungan syarikat dari pembeli.Tak kira cik bangsa apa. Dan kita banyar hanya krn kualitinya...tak kira dia Melayu atau Cina atau lain2. Kalau cik tak tau siapa tu tauke Telekom, boleh cik puas hati dgn service Internetnya?
Saya buka akaun kat Bank Islam, pernahkah saya fikir siapa tu tauke sebelum buka akaun? bangsa apa? 100% CIna atau 50% cina?

Siapa bagitau cik saya sokong PR? Lagi satu, siapa bagitau cik saya CINA? Saya duduk kelate, sini ramai Siam yg boleh kecek cina dgn fasih...So?
"Cina pernah sokong syarikat Cina? Melayu mesti sokong syarikat Melayu? "tak payah kira kualiti apa yg mereka bagi...hanya tengok warna kulit tauke? Inilah kita panggil rasis. Mungkin cik kata Cinalah yg sentiasa melakukan "cina pasti sokong cina". tapi Tak kira siapa yg lakukan, saya pangil tu Rasis.

Saya tak pasti pernahkah cik datang kelate, cuba masuk Kedai2. Saya boleh pasti kalau bkan pakaiannya, ramai pun susah cik nak mengenalkan kaumnya. So what is the point? TNB tak 100% Cina...itu 100% Cina sana 100% tamil? Saya hanya tengok kualiti yg mereke bagi.

Masalah rasuah, sorry, sebagai seorang yg beragama. Tak kira dia CINA atau PR atau UMNO atau MCA atau Melayu atau PAS atau Melayu atau Yahudi atau DAP atau IBUBAPA....saya semua tak boleh accept.

Business is business, tak kira Cina atau Tamil atau Melayu. Kenapa isu turun harga Kereta pun boleh jadi kesalahan Cina. Saya oge kelate, Saya betul tak nampak ramai CIna yg jual Kereta pun.
So pls wake up from "hanya Barisan atau PR yg boleh pilih", I have my stand, saya dua2 pun tak begitu sokong krn keinginan dua2 parti ni hanya main politik jauh lebih daripada memajukan negara kita.

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2013 at 4:54 PM

@Anonymous

Sebab itulah kenapa mereka pilih main api atas agama Islam....krn mereka betul2 faham dan tau apa yg akan lakukan. Mereka dah kira inilah akan jdi isu yg paling headline berbanding dgn main isu sensitive agama lain krn agama Islam tu lagi sensitive.

Tengok berapa cina yg betul sokong apa yg mereka buat? Saya dah tengok banyak komen cina dgn "shame as you" "bodoh kah" "Sekali lagi nak jadi headline pula" "rupa pun tak cantik nak jadi pelakon AV, Go home lar."

Budak tina ni dah cakap dia betul2 nak dikenali oleh semua orang selepas kes dulu (gambar sex mereka diupload dan share kat blog).
Dan dia dah bagitau dia nak pecah rekod seorang pelakon Adult Video kalau facebook dia dpt xxxxlikes,(melakukan hubungan sek dgn 250 laki dalam satu jam...) orz

Apa yg saya kata, she is sick. Seriously sick. Tapi rupanya betul2 tak begitu cantik. So, we all just forgot them after a few month.
Sebab tu lah, mereka pilih main api atas isu yg baru. Kalu kita ignore them....mungkin mereka akan bunuh diri....tapi jika kita betul ambil perhatian tentang mereka, inilah sepatutnya mereka ingin dpt--Headline....walaupun mungkin kenal hukuman atau apa2, saya rasa mereka dah kira semua tu berbanding dgn jadi HEADLINE.

Kenapa mereka tak pilih Budha atau Kristian atau lain2....bukanlah krn Mereka Cina...krn mereka tau, ini takan jadi isu semasa. bc We will ignore them, and maybe our newspaper will just boycott them. Krn kita tak mau mereka dpt apa yg mereka mau.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2013 at 10:20 PM

@阿信
Saudara...salah tetap salah....

yang menariknya segala macam yang saudara quote tu...TNB, TELEKOM, PROTON bukan milik melayu pun tapi milik kerajaan...please differentiate...

jangan setakat jadikan example diri sendiri bukak bank islam pakai akaun internet dari telekom atau beli roti gardenia maka saudara nak melenyapkan terus segala macam akhlak rakan sebangsa saudara...

saudara duduk di kelantan memang lah tak ada rasa apa apa...majariti 90% melayu....tapi yang duduk di penang,KL, perak dan yang sewaktu dengannya memang dah faham sangat perangai rakan sebangsa saudara!

memang org siam kat sana ramai yang boleh cakap cina...tapi yang peliknya ramai cina kat sini tak pandai cakap Melayu...ni memang kes ajaib....only in Malaysia!

Kita memang tak buat segala keputusan berdasarkan warna kulit...tapi berdasarkan maslahat kepada kaum muslimin...pada akhirnya siapa yang untung?

Ini penting....jadi boikot tetap boikot! cina yang muslim meamng kami tak boikot...Malyu yang Ali Baba pun memang patut dicemuh dan diboikot sekali!

....................
Reply To This Comment ...................
July 17, 2013 at 12:46 AM

@Anonymous

Betul saya bodoh, tapi tentang
“semua negara ada some form of protection utk national car dia. korea buat, jepun buat europe pun buat dlm bentuk tax.”
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
So, saya pun 100% setuju....sebab tu kenapa harga kereta tak turun pun kesalahan cina pula? krn penjual kereta Cina? Inilah masej yg saya ingin labelkan.

Sepatutnya harga kereta Malaysia mahal "sikit" krn polisi protection utk national car, betulkah?

Semua harga barang naik atau turun hanya disebab oleh international market rule. Tak kira harga TNB naik atau harga perumahan. Polisi diambil bukan krn ia hanya ikut polisi dan market.
Bukan satu bangsa atau sesiapa yg boleh 100% kontrol. tapi polisi kerajaanlah yg boleh menjejaskanya. Bila kerajaan harap market perumahan lebih aktif, polisi sebagainya akan dilaksanakan, contohnya turun faedah loan, menggalakan bank bagi loan dgn lebih mudah ...... tapi bila kerajaan nak harga perumahannya turun, polisi utk menurunkan aktif market pun pernah dilaksana. Macam Singapore dah lama laksanakan polisi tersebut utk kontrol market perumahan krn kekurangan tanah. Negara Cina pun dah mula polisi tersebut krn perumahan tempatan dah gila mahal(investor asing).

Tapi, ini bukan pekara yg begitu mudah. Kedua2 ada kebaikan dan keburukan.

Contohnya, loan perumahan juga adalah suatu produk yg bawa banyak keuntungan kpd sumua bank tempatan. Kalau market kurang aktiv, kita tak beli rumah, investor asing tidak dibenar beli property tempatan, house developer pun tak payah bangun rumah. Finally, semua tak nak loan....Masa tu Bank pun masalah juga. Tak kira Maybank, Bank Simpanan, Bank rakyat, Hongleong bank dan blablabla..

Bila market kurang aktif, kadar pengangguran pun akan naik tak kira u Malay atau Cina atau Tamil krn rumah tak bagun banyak kerja tak ada. Kerja tak ada....loan tak dpt bayar balik...em....masa tu ...semua masalah akan laku continually one by one.

So masalah ini all connected. Bukanlah kesalah Cina atau Melayu atau sesiapa yg boleh menyebabkanya begitu saja....
Kita hanya boleh harap kerajaan boleh balancekan antara keburukan dan kebaikan.

Finally, my point is ....jganlah menyalahkan satu bangsa tentang apa2 isu sekarang dgn cara yg begitu mudah. Saya baru kenal rompak tahun lepas, oleh seorang Melayu(ini kisah benar bukan contoh), bolehkan saya kata Melayulah yg memburukan keamanan Malaysia? pasti tak boleh.
Sentiasa nampak berita tentang geng Tamil merompak kedai2. Bolehkah saya kata bangsa Tamail yg memburukan keamanan? pasti tak.
pls be fair.

Sebabtu...jgn menyalahkan Cina Malaysia dgn macam2 like

"
Kerajaan takut nak turunkan harga rumah sebab pemaju perumahan sebab majoritinya adalah cina

Kerajaan takut tak turunkan harga kereta secara mendadak sebab majoriti penjual kereta terpakai adalah cina
"

OK? Thanks.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 17, 2013 at 10:07 AM

bro din , mana suara MENTERI DALAM NEGERI dalam kes ni ,senyap je , dah mula gagap ke sebelum bisu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 19, 2013 at 9:52 AM

pemimpin melayu yang takut membela bangsa dan agamanya harus ditolak..gunakan Perhimpunan Agong Umno nanti sabagai tempat untuk mengajar mereka..

Post a Comment