........... Berita Dari Rakan Tahaluf Yang Pastinya Buat Orang Pas TERUJA Mencanak2 ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Berita Dari Rakan Tahaluf Yang Pastinya Buat Orang Pas TERUJA Mencanak2 !

Friday, July 12, 201315comments


ADUN Tanjung Bungah, Teh Yee Cheu hari ini mengumumkan pelantikan seorang 'mak nyah' sebagai setiausaha politiknya.

Dikenali sebagai Hazreen Shaik Daud, 33, dan lulusan diploma, sebelum ini bekerja dengan sebuah NGO - Persatuan Pembangunan Kesihatan Keluarga Pulau Pinang. -
Mkini
.


"Saya menawarkan satu platform untuk komuniti tersebut menyuarakan pandangan mereka dan berjuang untuk hak-hak mereka," kata Teh ...


Dan dari msnnews - “…they have rights over their bodies, and have a right to decide what gender they are most comfortable with,” said Teh.

( Mereka punya hak atas tubuh mereka sendiri, dan punya hak untuk memilih jantina yang mereka rasa selesa )

 Nak komen apa ya .......  errrr .. wakil rakyat Pas bila lagi ?

Pas tak nak ker sediakan platform untuk golongan mak nyah berjuang untuk hak mereka ? Pas boleh mulakan dengan satu platform di Kuala Besut .... errr... tapi takut platform runtuh jer bila dah berebut2 orang Pas pun nak naik sama !

PS - Kalau Pas buat sesuatu yang tidak direstui Dap, kita boleh tengok bagaimana Dap akan menyergah Pas ..... dan seperti diduga Pas akan kelamkabut AKUR .....

Jadi dalam kes ini kita tengok apakah Pas berani untuk bersuara dan mendidik Dap sepertimana yang dicanangkan ...... atau Pas akan senyap ...... dan mungkin ikut sama ! 



Abaaaang Ustaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzz.......... aaauuwwww ..

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 5:05 AM

bro din... pasdan ... pas pondan... sama macam umpon...umno pondan..hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
July 12, 2013 at 5:38 AM

@AnonymousTak dapek den nak nolong ....

....................
Reply To This Comment ...................
July 12, 2013 at 5:46 AM

Bermulanya saat kehancuran umat Islam di Malaysia bila golongan yang dimurkai dan dilaknati Allah dilantik untuk mentadbir urusan awam masyarakat!

Di Pulau Pinang, negeri dimana Melayu dah ramai berhijrah keluar, terbuka luas peluang kepada Kaffir untuk mencemarkan peraturan alami tanahair ini sesuka hati mereka!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 5:51 AM

Dah terang,lagi bersuluh.Pas kena short current bila berada di dlm PR.Pendirian Pas tetap,PR sebagai jambatan gantung ke Tasik Putra jaya.

....................
Reply To This Comment ...................
July 12, 2013 at 5:54 AM

@Haji Zainol Abideen'Petanda' selalunya kita nampak bila berlaku pada orang lain .... bukan pada diri sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 8:48 AM

Ah Teh ni mmg saje jer nk test market.. Tp takde ape2 reaksi pn di pihak yg sepatutnya.mana pendirian parti pemerintah? PAS dan UMNO senyap jer ker? Nk tunggu murka ALLAH smpai baru nk sedar ker? Sejak bila malaysia mengiktiraf bende2 ni berlaku? Ni kalo dibiarkn nnt org malaysia tak yah dh pi thai dh. Makyah sana lebih perempuan dr perempuan sebenar! Nmpaknya pemikiran kita dh semakin menerima liberisasi dn kesaksamaan hak gender secara mutlak sebagai perkara biasa dn takde apa2..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 9:23 AM

salam,

biar la pas pulau pinang mengikut rakan mereka di sana dahulu. kemudian boleh la bawa usul ke perhimpunan untuk dibincangkan oleh majlis syura dan mendapat kelulusan untuk semua wakil rakyat pas mempunyai seorang pendokong lgbt sebagai pekerja.

barulah pas for all. bukan cakap sahaja.

....................
Reply To This Comment ...................
July 12, 2013 at 10:54 AM

Penang mungkin jadi negeri pertama yg beri keizinan perkahwinan sejenis...tunggulah....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 10:56 AM

Mungkin pas nie pulau pinang la negeri pertama dalam malaysia mengiktiraf hak2 gay,lesbian,pondan,pengkid,tomboi.. Hak berkahwin sejenis... Hehehe... Mamak mammu penang nak cakap apa? Semua dh kena zip mulut dgn lim guan eng.

Benda nie wlau nmpak cam kecil tapi matlamat tue besar. Sebab tue leni tgk dh start usik sana usik sini. Klau pemimpin islam tak sadar2 lagi.. Tak tau nk kata apalah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 12:01 PM

Aku penah komen dulu, hanya bencana yang akan menyatukan Islam dan melayu amnya, dah bermacam perkara tak elok berlaku di Malaysia seolah menyeru bencana dari Allah.. Nauzubillah!

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
July 12, 2013 at 5:43 PM

hahahaha....gamaknya dah takda jantan KERAS & TULIN la kat Penang ye??...kahkahkah

rakan PAS sudah bersedia meMAKNYAHkan diri mrk, aku yakin PAS OK!....rakan UMNO bila lagi?.......hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2013 at 5:55 PM

Hehe abang nuar tentu suka;-);-);-)
Everything now can do open2 maaahhh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 13, 2013 at 10:24 AM

Kes munafik kalau dia orang sorak hudud, hudud tapi tak berani berjuangkan prinsip Islam pada pakatan politiknya sendiri. Ini parti yang selalu berbantah dengan tok guru pondok orang Melayu (yang berbau liberal macam tokoh liwatnya)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 13, 2013 at 10:46 AM

Ramai yg suka mengomen tspi tak ramai yang menolong. Itulah orang kita. Setidak2nya dia mengenengahkan golongan yamg terpinggir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 13, 2013 at 12:10 PM

pas mesti sokong punya ...
ianya adalah sesuai dengan moto 'PAS FOR ALL"
ianyaadalah selari denngan sabda father nicky nabi agama pas yang berbunyi 'Kalu iblis membantu pas pun dia dengan sucihati menerimanya' ... dan golongan LGBT ini adalah salah satu dari puak yang dilaknat Allah ... dan iblis pun termasuk dalam golongan yang dilaknat Allah ... maka tidak menjadi salah kepada dap untuk menjadikan golongan LGBT sebagai setiausaha politiknya ...
dan janganlah engkau terperanjat jika puak agama pas menubuhkan cabang LGBT di dalam usaha meraih keuntungan politik dengan diatas namakan mahu menarik golongan ini kepada Islam (sebenarnya menarik golongan LGBT kepada mengundi agama pas)
perkara ini dah pun mereka lakukan ... iaitu menubuhkan DPPP yang terdiri dari puak cinabeng kafir harbi ... dan puak cinabeng kafir harbi itu pun diberi ruang dan peluang seluas-luasnya mengadakan tazkirah kepada penganut agama pas ...
dan janganlah engkau terkejut beruk apabila puak LGBT ini akan menerima layanan yang sama seperti puak cinabeng sikafir harbi itu ...
kerana apa yang pas buat ... beruk pun dah tak terkejut ... kerana kini dek gila kuasa mereka sanggup melakukan apa sahaja ...

Post a Comment