........... Umno Dah Tunjuk Telur, Pas Pulak Takde Telur ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Umno Dah Tunjuk Telur, Pas Pulak Takde Telur !

Saturday, June 29, 20137comments


 Erk ..... ni sekor lagi.... Umno dah settle, Ku Nan baru saja umumkan yang SEMUA jawatan akan dipertandingkan. PEMIMPIN TAK PERLU TAKUT jika mereka telah berkhidmat dengan baik.

Pengumuman Ku Nan juga telah menjawab segala tohmahan yang dilemparkan sebelum ini oleh pelbagai pihak .... termasuk mamat dibawah ni -


Standardlah kita balun kalau jelas nampak cakap tak serupa bikin. Itu bagusnya kalau kita tegur SEBELUM WAKTUNYA supaya sebarang perubahan, jika perlu, dapat dilakukan.

Tapi dalam kes Pas  .... Ni apa cerita pulak ni ? ? Mana demokrasi dalam Pas ? Balun parti lain tak betul tapi parti sendiri buat tak per ?

Baca artikel rakan blogger Penggempur Mutiara ..

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 29, 2013 at 8:07 AM

Din, engko tak boleh pertikaikan kata-kata si genius mahfuz. Beliau merupakan satu-satunya pemimpin pas yang mampu berfikir di luar kotak.

Aku bukannya risau jika tiada pertandingan. Aku sebenarnya lebih risau jika tiada mana-mana pemimpin umno yang berani nak mencabar Ah Jib. Nak lawan Ah Jibbukannya senang sekiranya tiada pengaruh dan sumber kewangan mantap. Ah Jib dah tentunya mempunyai kumpulan media yang menyokongnya. Begitu juga dengan die hard fan kat Pekan yang sanggup die demi Ah Jib. Segala sumber pasti akan dikerah untuk membantu Ah Jib. Apakah masih ada pemimpin melayu di luar sana yang sanggup menongkah arus dan berani berhadapan dengan gergasi umno seperti Ah Jib?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 29, 2013 at 9:47 AM

bro din,kebanyakan pemimpin dn ahli pas ni kepala bukan betul sangat,jadi biarkan lah mereka dengan cara mereka, tak payah le kita masuk campur urusan mereka, adalah lebih baik kita fikirkan bagaimana nak betulkan ajib GO tu,lepas tu fikirkan bagaimana nak tendang kerismudin ,na je li ajis dan kj dari pimpinan UMNO , aku dah lama nak muntah dgn gelagat na je li ajis ni....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 29, 2013 at 10:12 AM

hukum isle cara pas ialah ...
wat haram ko mu ... wat halal ko aku ...
mu menjubor nga lelaki ... pada masa mu dalam umno ... mu saloh ... walau tadak 4 saksi pun ... buktinya mu tak berani menyaman penulis surat itu ...
mu menjubor nga jantan ... pada masa mu lawan umno ... mu tak saloh ... walau mangsa bersumpah laknat sekali pun ... dan mu tak mboh sumpah laknat pun ...
penzina pas buleh diangkat menjadi calun pru ka prk ka ... tapi kalu isap rokok minta maap tak buleh ...
penzina dalam pas kekal jawatan sebagai setiausaha agung ... diangkat menjadi naib presiden ... walaupun bukti vidio dan bukti rakaman suara tidak dapat dinafikan oleh pelaku ... dan macai-macai, tuan presideng dan nabi pas tetap pertahankan walaupun pelaku mendiamkan diri seribu bahasa ...

....................
Reply To This Comment ...................
June 29, 2013 at 12:25 PM

@Anonymoussaya cuma nak dengar alasan mereka saja :-)

....................
Reply To This Comment ...................
June 29, 2013 at 12:38 PM

Bagus jugak parti-parti politik tak nak tukarkan pemegang-pemegang jawatan mereka. Bila mereka mati nanti isi sajalah jawatan kosong itu dengan anak cucu mereka. Senang. Lebih baik lagi, gunapakai system kasta superti di India. Tiap-tiap orang tahu kedudukan dia. Aman. Senang nak bahagi-bahagikan harta negara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 29, 2013 at 4:32 PM

ramai sungguh melayu jiwa cina dlm umno,ah ji,najeli sapa lagi?baguslah,tubuh parti barula AKU CINTA CINA.tak payah nak buat kacau dlm umno lagi

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 19, 2016 at 6:15 PM

Jelas orang PAS fikir dalam kotak. Apabila dok kotak Biru keluar kenyataan hala kiri.Esok bila dok kotak Hijau semua terbalik. UMNO musuh PAS tak boleh campur! Masuk 90 juta semua boleh.

Post a Comment