........... TERBAIK Dari MB Khalid ! Solusi Masalah Jerebu Di Indonesia. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

TERBAIK Dari MB Khalid ! Solusi Masalah Jerebu Di Indonesia.

Tuesday, June 25, 201310comments



Saya yakin pasti ada sebab khas kenapa PR memilih Khalid terus menjadi MB ..... mungkinkah kerana kemampuannya berfikir diluar kotak sehinggakan satu masalah peringkat Nusantara yang tidak mampu dirungkai dengan mudah tapi dengan begitu mudah dapat diselesaikan oleh beliau ..... baik samada sedar maupun ketika mengigau !

Memang TERBAIK ! dari MB Khalid ..... ( KLiK ayat rakan blogger di bawah )


-MB SELANGOR TELAH MENCADANGKAN PELADANG-PELADANG DI INDONESIA AGAR MELAKUKAN PEMBAKARAN DI LADANG MEREKA SEMASA MUSIM HUJAN UNTUK MENGELAKKAN JEREBU! BIAQ BETUL NI? kEKEKE!!!-

Saya tak berapa pasti tapi bukankah kalau tanaman dibakar ketika basah atau tidak kering sepenuhnya, ia bakal menghasilkan asap yang lebih banyak / tebal ? 

Terbakar sekejap lepas tu dipadamkan oleh hujan ..... pastu bakar balik dan padam lagi bila hujan ..... pastu bakar balik dan padam bila hujan turun lagi .. pastu bakar balik ............ Memang takkan jadi jerebu lah ! BIJAK... BIJAK ....

MB Khalid harus berikan cadangan bernas ini secara FORMAL / RESMI secepat mungkin kepada kerajaan Indonesia sebelum ada pihak lain yang curi idea ini !

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2013 at 10:59 PM

good idea....bakar jembut khalid yg ciput tengah mandi pun tak habis-habis!!,,,kehkehkeh.....inikan ladang!!..porahhhh!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2013 at 11:23 PM

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaahooooooooooooooo................................kene kene ocha heh..............lihatlah pandanglah senkanglah biji mata sebulat besar boleh pengundi pengundi melayu bahalol Selangor. Betapa pilihan anda terutama PKR dan PAS....lihatlah lagi dan lagi betapa kenyangnya MB anda hingga tak tertelan dan tersumbatnya tembolok MB anda. Sudah kenyang di GUTHRIE kini lebih luas lagi rezekinya di negeri Selangor. MB penat lelah dengan berbagai PUB, rumah urut dan Gereje yang tumbuh cambah bagai benih sawit dimerata Selangor. Yaaaaaaaaaaaaahoooooooooo bersama-sama kita melantak dan mengadap MB jenis ini untuk tempoh LIMA TAHUN ini. Kemudian kita undi lagi tambah tiga penggal........air makin lama makin pancutnya kecil kemudian percuma tiada air dan api......Yaaaaaaaaaaaaaaaahooooooooooooooooo inilah perwira yang tak malu mengaku bahawa dia bawa GUTHRIE pulang dari United Kingdom.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2013 at 11:31 PM

Cadangan untuk YB Khalid bertanding kerusi Presidensi Indonesia..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2013 at 12:33 AM

serius cakap nie,aqu baca sampai gelak kaw2...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2013 at 1:28 AM

alangkah bertuah nya rayaat selangor mendapat MB yang BERGILA otak nya ,walau pun dalam lena dapat memberikan idea yang tak terfikir oleh raayat nya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2013 at 8:35 AM

Sesungguhnya... Itulah contoh 'pemikiran di luar kotak!!!!'.... Keh3x..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2013 at 9:14 AM

Saya cadangkan MB Khalid patut patent kan idea ini supaya pihak lain tidak curi mengaku.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2013 at 9:48 AM

aku nyapu sampah ,cucu umur 4th ikut/tlg , kemudian dia tanya aku ''tok tok bila nk bakar sampah ni ''? teringat formula IDOLA AKU YG BIJAK MB KHALID
jwp aku ,'' nanti bila hujun turun baru kita bakar,,,,sampah2 ni , terdia cucu aku ,,,dia kata ,''kan hujun tu ada air tok mcmana tok nak hidupkn api . jwp aku betul ckp kau,,,patut cucu aku jadi mb bukan sikhalid , dlm hati

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 27, 2013 at 10:01 AM

ini bukan idea di luar kotak, tapi idea di luar KEPALA HOTAK ,idea ni kalau buat tesis PHD , bolih dapat lulus cermerlang, gemilang dan terbilang, (tun dol , last sekali hilang).antar ke perengkat antrabangsa boleh dapat hadiah NOBEL ni....(BANGANG TAK SUDAH)

....................
Reply To This Comment ...................
El-barokas
June 27, 2013 at 2:42 PM

Pemikiran DILUAR K(epala)OTAK.

Post a Comment