........... Antara Teo Nie Ching DAN Ustaz Hadi - Ajaran Mana DiTerima Orang Pas ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Antara Teo Nie Ching DAN Ustaz Hadi - Ajaran Mana DiTerima Orang Pas ?

Tuesday, June 18, 20134commentsMP: Bukan takdir, tapi penipuan menangkan BN

Ahli Parlimen Kulai Teo Nie Ching berkata, persempadanan semula kawasan dan ketidakadilan membantu BN menang pada pilihan raya umum dan bukan "takdir" seperti dakwaan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Abdul Rahman Dahlan.

Teo berkata, amat "memalukan" apabila Abdul Rahman yang juga ahli parlimen Kota Belud mendakwa bahawa takdir yang membantu BN menang pada 5 Mei lalu.

Dalam kenyataannya hari ini, Teo yang juga penolong setiausaha publisiti DAP itu sebaliknya mendakwa "penipuan dan kecacatan (pilihan raya)" yang membantu BN memenangi pilihan raya umum.

Dalam tulisan di Utusan Malaysia semalam, Abdul Rahman dilapor menulis, mungkin Anwar lupa secara statistiknya Pakatan Rakyat memenangi undi popular tetapi BN menerima sokongan takdir yang membantu gabungan itu memenangi pilihan raya umum ke-13 baru-baru ini.

"Pendek kata, takdir dan kuasa Tuhan menentukan segala-galanya," tulis Abdul Rahman.

Antara Teo Nie Ching dengan Ustaz Hadi Awang, ajaran siapakah yang akan diterima oleh orang Pas ?

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 18, 2013 at 6:26 PM

Aku jarang carut, dh lama pun x carut, tp pukimak2 diorag ni dh main hal qada' dn qadar, 1 bukti pn xde hal pnipuan tup tap kluar hal pnipuan, aku ada bc blog jentayuabaka tu, ada tulis klu btol barisan nk nipu dh dpt pun majoriti 2/3, silap2 3/3, puak khawarij dan harbi evengalist ni memang pukimak dia! Lantak la!

....................
Reply To This Comment ...................
June 18, 2013 at 7:02 PM

Untuk ramai orang yang mampu berfikir UH banyak kesilapan kenyataan (marxism dan menjual pel kuda),campur tangan j/kuasa pemilihan calon (pertindihan calon terutama di KD) dan amalan nepotisma yang tidak sepatutnya! Maka Nie Cheng DAP mungkin saorang kafir tetapi intelek dan celik fakta tidak dibatasi Ilmu dan amalan Agama!
Kepimpinan PAS wajib lebih maju dan berdaya fikir cemerlang dari PKR dan DAP tetapi dalam PRU13 sebaliknya yang berlaku!
PAS patut post-mortem kekalahan teruknya dan UBAH!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 18, 2013 at 11:11 PM

Orang PAS akan terima apa sahaja ajaran yang datang dari dalam dan bawah kain. Tidak kiralah yang tak sunat dan tak basuh atau tersunat terbasuh. Jadi apa sahaja ajaran selain dari ini cara semua betul dan halal lain lainnya semua haram dan besi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 18, 2013 at 11:52 PM

Salam,

otak pemimpin pas berubah kalu dia rapat dgn umno. Jadi berguna kerana berfikir. Tp kalu jauh dr umno, dkt dgn dap dan pkr, pakat campak buang aje la otak mereka tu. Tak guna pun. Lihat aje hassan ali, nasha dsb.

Post a Comment